![]() |
שאלה לגבי דדליפט
היום עשיתי פעם ראשונה דדליפט כמו שצריך (לדעתי) אחרי שצפיתי בכל הסירטונים של ריפטו וניסיתי ללמוד בדיוק מה הוא מסביר שם. קיצור לא רציתי להעמיס משקלים גדולים מדי כי ניסיתי לשמור על טכניקה נכונה . בסיום התרגיל הרגשתי ממש חזק את הגב התחתון, מן לחץ כזה שהקשה עליי בהתחלה ליישר את הגב, לעומת זאת , את הרגליים כמעט ולא הרגשתי בכלל, בטח שלא כמו בסקוואט ...השאלה היא האם זה אמור להיות ככה שכמעט כל העבודה תגיע מהגב התחתון או שהייתי אמור גם להרגיש שהרגליים עובדות חזק?
|
דדליפט הוא תרגיל גב ביסודו, ולכן אתה מרגיש יותר את הגב התחתון מאשר את הרגליים.
הכאב יכול לנבוע מכך שהתנועה הזאת תחת עומס חדשה לגב. יכול להיות העמסת יותר מדי לפעם ראשונה |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
חכה מחר בבוקר , אם עשית את זה נכון האמסטרינג יתפס לך , ככה קרה לי. לא הרגשתי באימון שום דבר יום למחרת הלכתי כמו נכה.
|
אני לא מאמין שהאמסטרינג יתפס לי מזה...אם כבר אז מהסקוואט
|
גם אני מרגיש רק זוקפי גו.. בעיקר בהתחלה אתה בקושי תרגיש את ההמסטרינג, שכנראה חזק בהרבה מזוקפי הגו אצלך. אתה אמור להרגיש זוקפי גו.
|
ההאמסטרינגס לא יתפסו לך מהסקוואט :)
אתה אמור להרגיש את זוקפי הגב ב"פאמפ" מין לחץ כזה.. דדליפט זה תרגיל להאמסטרינגס ומכניסים אוץו לאימון רגליים ואך ורק רגליים[העדיפות היא גב יד קידמית ורגליים באותו אימון בתכנית ab] תנסה סטיפ לג או סטרייט לג ואז תרגיש אותם חזק יותר... |
ציטוט:
בכל אופן גם הגב וגם הרגליים מקבלים עבודה חזקה מאוד בדדליפט הקלאסי, אבל הדחיפה צריכה להגיע מהרגליים יותר מאשר המשיכה מהגב. מציע לך לצלם את עצמך עובד ולהעלות כדי לקבל משוב לגבי העבודה שלך, לי זה מאוד עזר ללמוד מטעויות. |
ציטוט:
ההאמסטרינגס מקבלים עבודה חזקה בקלאסי בלי ספק אבל יש כאלו שרומני עובד להם טוב יותר |
ציטוט:
|
ציטוט:
תשתמש ביו-טיוב במקום לעצבן. |
ציטוט:
|
אולי במקום להתעצבן תפסיק להיות ליצן ולהתווכח על דברים שאתה לא מבין?
יש סטיף http://www.exrx.net/WeightExercises/...gDeadlift.html ויש סטרייט http://www.exrx.net/WeightExercises/...gDeadlift.html עכשיו אני מניח שאתה לא עיוור ומצליח לראות את ההבדל בין התרגילים. עכשיו לך תחפש ביו-טיוב דדליפט רומני ותגיד לי אתה למה זה דומה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אין לי חשק להתווכח. |
ציטוט:
|
זה בכלל לא רלוונטי לאיזה קבוצת שרירים ייחסו את התרגיל בעבר. ה prime mover הוא מפרק הירך והמומנט התנגדות הכי גדול פועל כנגד פושטי הירך.
|
ציטוט:
|
גיא ממה שגם אני יודע סטרייט וסטיף זה אותו הדבר....
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:58. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ