![]() |
סקוואט רגיל מול בוקס סקוואט?
יתרונות וחסרונות?
|
בסקווט טווח התנועה גדול יותר.
בבוקס, אתה מתחיל את ההתרוממות מנקודה מתה שזה יכול להיות גם יתרון וגם חסרון, תלוי מה המטרה שלך. באופן אישי אני נמנע מבוקס סקווט עקב החשש ליצירת עומס גדול על עמה"ש בשלב הנגיעה בבוקס. |
- אתה קובע את הגובה שאתה יורד אליו כל פעם בעזרת הקופסא
- עוזר לשמור על טכניקה נכונה של התיישבות - יותר בטיחותי מסקוואט רגיל, אתה מתיישב ומקסימום אתה לא עולה ומעיף את המוט אחורה במצב שאתה בטוח בו - עבודה חזקה יותר של הגלוטס, האמס ושרירי המפשעה עקב ההתחלה מנקודה מתה, אין "bounce" כמו בסקוואט רגיל - עבודה חזקה עם פחות משקל לעומת סקוואט חופשי, ופחות סיכון לפציעה עקב כך סאראמאגו למרות שאני מבין את הנקודה שהצגת לגבי העומס, גם בסקוואט חופשי יהיה עומס גדול על עמ"ש, כל תרגיל שיבוצע לא נכון הוא מסוכן. |
ציטוט:
|
ציטוט:
כל המתאמנים של לואי סימונס מווסטסייד ברבל מתאמנים אך ורק לקופסא, רק בתחרויות הם עושים חופשי. העיקר שאתה מגבה מה שאתה אומר:laughing: |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
איך נראה סקוואט בוקס?? יש לך סרטון בexrx?
|
ציטוט:
- מה שעוזר לשמור על טכניקה נכונה זה לעשות את התרגיל כמה שיותר. זה לא משנה אם זה סקוואט רגיל או box squat. - הוא לא יותר בטיחותי בשום צורה. אין תרגילים בטיחותיים ב 100% ו box squat שמבוצע לא נכון הוא מאוד מסוכן. - לא בהכרח עבודה יותר חזקה על שרירי ה posterior chain. הנקודה של box squat זה ללמד אותך להאיץ בתחתית הסקוואט. - עבודה עם פחות משקל זה לא נקודה חזקה. גם good morning זה עם פחות משקל ועדיין תרגיל מסוכן. באופן כללי, כמו שלואי אמר: תראה לי תרגיל בטיחותי ב 100% ואני אראה לך תרגיל לא יעיל. |
שכחתי להזכיר גם שהדבר אולי הכי חשוב בבוקס סקוואט זה שאתה לומד לעבוד בטווח תנועה מלא ויכול להגדיל אותו כל פעם על ידי שימוש בקופסא בגובה נמוך יותר.
coldfire הקופסא לא נותנת לך לזייף חזרות, אתה חייב לגעת, לא משנה כמה ותיק ומנוסה אתה - תמיד יש אופציה שתפספס חזרות. שים לב שרוב המתאמנים בחו"ל מתחילים את הסקוואט (יש כאלה שבוחרים גם להשאר) כבוקס סקוואט ולכן שם מבצעים סקוואט מלא ולא רבע סקוואט עד למקביל כמו בארץ. |
ציטוט:
בכל מקרה, אני מאמין שאם יש לך בעיה מסויימת עם תרגיל, צריך לפתור את הבעיה, ולא לעקוף אותה בעזרת תרגיל אחר. אין לי שום בעיה עם בוקס סקוואט, אבל אני לא חושב שצריך להתחיל בו. |
בעקרון בוקס סקוואט זה עזר ושלב לפני סקוואט חופשי.
|
מציע לכם לקרוא את הפרקים על סקוואט :
http://www.westside-barbell.com/articles.htm |
מה דעתכם על סקוואט בסמית מאשין? אגב אני מעדיף לעשות איתו כי אין לי ספוטר או מישהו שישמור עליי אז אני הולך לסמית מאשין מסיבות ביטחוניות,וגם לפי דעתי המקום הכי טוב לירכוש בו טכניקה לסקוואט זה סמית מאשין...
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
זהו הייתי בדילמות עם עצמי כי התחלתי מסמית מאשין ומאז לא החלפתי, רציתי אבל היתרגלתי ועליתי במישקלים..
נעבור לרגיל נירא איך ילך..חוץ מזה נגיד אם הייתי עובד בסמית מאשין עם 120 ק"ג, אז כמה ק"ג אני צריך להוריד כדי להתחיל בחופשי לדעתכם? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 06:46. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ