![]() |
מתיחות באימון/לפני אימון
פעם אחת קראתי באיזשהו מקום שמתיחות לא עוזרות, ושאין קשר באם אני יעשה מתיחות אז השריר לא יתפס או משהו, מתיחות זה רק מחמם את השריר.. משהו בסגנון הזה..
אז בשיעור ספורט פלטתי את זה ליד המורה לספורט שלי והוא התחיל להתנפל עלי.. הוא אמר לי שאם אני לא יעשה מתיחות אז השריר שלי יהיה קצר מאוד ואני בקושי יוכל לזוז.. והוא אמר לי שזה ברור שאם אני יעשה מתיחות אז השריר שלי לא יתפס.. אז עכשיו השאלה שלי היא אם מה שהמורה שלי אומר זה נכון (לגבי שהשריר יהיה קצר) ואם כדאי לעשות מתיחות לפני אימון/בזמן האימון. מחכה לתשובה! |
אני אישית אחרי אימון רגליים מבצע מתיחות.
|
שריר קצר? מה זה השטות הזאת? כל שריר והגנטיקה שלו מה זה שריר קצר?
מה שכן אולי הוא התכוון לטווח תנועה קצר.. כי מתיחות בזמן אימון עוזרות לך להגיע לטווח תנועה גדול יותר.. לגבי היתפסות.. זה עוזר.. בוודאי, כל אחד אחרת אצלי זה עוזר אבל לא מי יודע מה... |
אנאערף למה הוא התכוון.. הוא אמר לי שאני לא יוכל לזוז אני לא יוכל לגרד את הגב שלי..
שזה נשמע לי ממש מטומטם מה שהוא אמר ובגלל זה שאלתי פה את זה. בכל מקרה, תודה רבה על התגובות, עוד מישהו? |
הוא בערך צודק..באימונים בחד"כ אתה מאבד מהגמישות שלך ובאמת בשלב מסויים אולי יהיה לך קשה להגיע עם היד לגב או דברים כאלה. בקיצור תעשה מתיחות זה לא מזיק..
|
אני לא יכול להתחיל אימון ללא מתיחות, זה פשוט נותן הרגשה שכל הגוף שלך משוחרר ומוכן להתחיל לעבוד...חוץ מזה שזה יכול למנוע פציעות...כמובן להוסיף גם סט ראשון חימום לתרגילים עיקריים.
|
ציטוט:
אחי מתיחות לפני האימון לא מונעות פציעות, היום אומרים רק לאחר האימון, יעני רק אחרי שהשריר והפרקים (שכחתי איך אומרים Ligaments )מחוממים טוב, לאחר כל האימון. הסיבה היחידה למתיחות לפני אימון וחימום זה הכנה מנטלית. |
מתיחות מגדילות את טווח התנועה של השריר, הן לא מפנות חומצות חלב או מתקנות את הקרעים המיקרוסקופיים בשריר
|
ציטוט:
|
אני עושה מתיחות אחרי אימון ולא לפני כי קראתי איפשהוא שמתיחות זאת עבודה סטטית ש להשריר וזה לא יעזור לפני אימון
וגם קראתי באותו מקום שהוכח שמתיחות לפני אימון לשריר הנגדי יכול לעזור בביצועים לדוגמא: לפני אימון חזה להתלה על מתח ולמתוח את הגב |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:38. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ