ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   מפרקים איך מחזקים ושומרים עליהם ? (https://israelbody.com/showthread.php?t=38799)

BodyBone 11-08-08 04:24

מפרקים איך מחזקים ושומרים עליהם ?

אוקיי אני בן 15 וחצי בערך ואני עובד במכון והמאמן המליץ לי להוריד משקל במוט w שאני עושה כפיפט מרפקים להוריד משקל כי זה דופק תמפרקים .
איך עליי לחזק ממש טוב את הפרקים ככה שלא אפצע ? ומה אפשר לשים כדי שאוכל לעבוד כמו שצריך עם מוט w תודה.

!Demon! 11-08-08 09:56

מה הוא מזיין תמוח..
אם כבר אז כל האימון דופק תמרפקים...
מה שכן בתרגילים על שריר קטן עדיף תעבוד בתווח חזרות גבוהה יחסית

buzaglo 11-08-08 13:30

בואנה אחי נראה לי כל המאמנים זייני שכל, מה עושים להם שם בוינגייט???

Cookie 11-08-08 15:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי buzaglo (הודעה 609293)
בואנה אחי נראה לי כל המאמנים זייני שכל, מה עושים להם שם בוינגייט???

מזיינים את השכל

shahar-king 11-08-08 15:42

שטויות במיץ!
מה שכן אני ממליץ לך לעבוד בכמה תרגילים של יד אחורית עם תחבושת על המרפקים וגם סקוואט ולחיצת רגליים תחבושות על הברכיים

Sugarzaza 11-08-08 15:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shahar-king (הודעה 609375)
שטויות במיץ!
מה שכן אני ממליץ לך לעבוד בכמה תרגילים של יד אחורית עם תחבושת על המרפקים וגם סקוואט ולחיצת רגליים תחבושות על הברכיים

למה?..

RappiN 11-08-08 15:45

כל חיזוק של שריר מסביב לאותו מפרק, מוריד את העומס על אותו מפרק.
כלומר - מפזר את הכוחות על השריר ולא הכל בבת אחת על המפרק.
לדוג', למה אומרים בתרגילים של לחיצות בעמידה לכתפיים לדוג' לכפוף טיפה את הברכיים?
יש כוח של משקולת שרוצה לדחוף אותך למטה, וברגע שאתה עם ברכיים נעולות, כל המשקל נופל בבת אחת על המפרק של הברך.
במידה ואתה מכופף טיפה את הברכיים, אתה מאלץ את שריר הרגליים להתכווץ ולעבוד באופן איזומטרי (הכוונה היא עבודה סטטית), מה שיוצר פיזור של כוח על השריר והורדה מהעומס על המפרק עצמו.

buzaglo 11-08-08 15:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rappin (הודעה 609380)
כל חיזוק של שריר מסביב לאותו מפרק, מוריד את העומס על אותו מפרק.
לדוג', למה אומרים בתרגילים של לחיצות בעמידה לכתפיים לדוג' לכפוף טיפה את הברכיים?
יש כוח של משקולת שרוצה לדחוף אותך למטה, וברגע שאתה עם ברכיים נעולות, כל המשקל נופל בבת אחת על המפרק של הברך.
במידה ואתה מכופף טיפה את הברכיים, אתה מאלץ את שריר הרגליים להתכווץ ולעבוד באופן איזומטרי (הכוונה היא עבודה סטטית), מה שיוצר פיזור של כוח על השריר והורדה מהעומס על המפרק עצמו.

אבל כפיפות מרפקים בעמידה לא יוצר עומס על המפרק בידיים...

RappiN 11-08-08 23:07

אני לא מדבר על כל התרגילים, זה בעיקר התרגילים עם המשקל הכבד שמפעילים עומס רציני על הברכיים ועמ"ש.
לא כל התרגילים בעמידה מפעילים עומס
להיפך - לעשות תרגיל בעמידה אפילו יותר מומלץ מלעשות אותו בישיבה, בעיקר בתרגילים לחיצות.
הסיבה - כשאתה יושב והמשקל רוצה למשוך למטה - מופעל לחץ של דחיסה על חוליות עמ"ש, דבר שהוא מאוד לא בריא, בעוד שאתה בעמידה הלחץ של הדחיסה הרבה פחות עצים.

alfi 12-08-08 00:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rappin (הודעה 609800)
אני לא מדבר על כל התרגילים, זה בעיקר התרגילים עם המשקל הכבד שמפעילים עומס רציני על הברכיים ועמ"ש.
להיפך - לעשות תרגיל בעמידה אפילו יותר מומלץ מלעשות אותו בישיבה, בעיקר בתרגילים לחיצות.
הסיבה - כשאתה יושב והמשקל רוצה למשוך למטה - מופעל לחץ של דחיסה על חוליות עמ"ש, דבר שהוא מאוד לא בריא, בעוד שאתה בעמידה הלחץ של הדחיסה הרבה פחות עצים.

אם כל הכבוד אני קורא את ההודעות שלך לא פעם ולא פעמיים ופשוט נדהם כל פעם מחדש מחוסר ידע המקצועי שלך.אני באמת שלא מנסה לפגוע ו\או חס וחלילה להעליב אך אני ממליץ להתחיל לעבור על החומר הלימודי,לרענן קצת את מאגרי הידע כי כמות השטויות שאתה מביא פה היא מסחרית.מילא אם לא היית עושה את הקורס מדריכים,וכן שאין לי בעייה,אבל כאיש מקצוע לרעהו בחייאת דינאק תן איזה מבט חטוף על החומר...

מקווה שלא נפלתי עליך חזק..

joker1 12-08-08 00:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shahar-king (הודעה 609375)
שטויות במיץ!

אתה ממליץ אתה ממליץ, עשית אפילו פעם אחת דדליפט?(לא שזה מרשים:lol::lol::lol: סך הכל תנועה, והטבעית ביותר).

RappiN 12-08-08 02:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי alfi (הודעה 609848)
אם כל הכבוד אני קורא את ההודעות שלך לא פעם ולא פעמיים ופשוט נדהם כל פעם מחדש מחוסר ידע המקצועי שלך.אני באמת שלא מנסה לפגוע ו\או חס וחלילה להעליב אך אני ממליץ להתחיל לעבור על החומר הלימודי,לרענן קצת את מאגרי הידע כי כמות השטויות שאתה מביא פה היא מסחרית.מילא אם לא היית עושה את הקורס מדריכים,וכן שאין לי בעייה,אבל כאיש מקצוע לרעהו בחייאת דינאק תן איזה מבט חטוף על החומר...

מקווה שלא נפלתי עליך חזק..

אתה יודע למה אני נגעל? לא בגלל שאני נעלב או משהו, בגלל שהאופי פה בפורום הוא פשוט משנה שחוזרת על עצמה. המנטליות והטמפר פה פשוט קבועים בכל פוסט.
לקטול - לא משנה מה.
אף פעם לא להסכים עם אנשים.
תמיד להגיע למצב של ויכוחים. פעם אחת לא ראיתי מישהו שאומר משהו מקצועי, ואחריו תגובות כמו "נכון, ובנוסף..." "צודק מאה אחוז"
פשוט מתנהגים כמו טורפים, אחד על השני.
מה עשית עכשיו? זה מאוד עזר לי לדעת את הטעות שלי, אם הייתה בכלל כזאת. כי מה אמרת פה? שאני טועה ואין לי ידע כן קורס מדריכים לא קורס מדריכים בקיצור בלבלת פה ת'ביצים במקום לדבר ת'כלס.
זה לא שאני נעלב ש"נפלת" עליי. על הזין שלי. מה שאני ארצה אני אקבל ואתייחס ומה שלא יעבור לי ליד האוזן תאמין לי.
אז גם לך יש מה להשתפר - מבחינת איכות הביקורת שלך.

תודה ויום טוב.

Fatboy 12-08-08 10:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rappin (הודעה 609927)
אתה יודע למה אני נגעל? לא בגלל שאני נעלב או משהו, בגלל שהאופי פה בפורום הוא פשוט משנה שחוזרת על עצמה. המנטליות והטמפר פה פשוט קבועים בכל פוסט.
לקטול - לא משנה מה.
אף פעם לא להסכים עם אנשים.
תמיד להגיע למצב של ויכוחים. פעם אחת לא ראיתי מישהו שאומר משהו מקצועי, ואחריו תגובות כמו "נכון, ובנוסף..." "צודק מאה אחוז"
פשוט מתנהגים כמו טורפים, אחד על השני.
מה עשית עכשיו? זה מאוד עזר לי לדעת את הטעות שלי, אם הייתה בכלל כזאת. כי מה אמרת פה? שאני טועה ואין לי ידע כן קורס מדריכים לא קורס מדריכים בקיצור בלבלת פה ת'ביצים במקום לדבר ת'כלס.
זה לא שאני נעלב ש"נפלת" עליי. על הזין שלי. מה שאני ארצה אני אקבל ואתייחס ומה שלא יעבור לי ליד האוזן תאמין לי.
אז גם לך יש מה להשתפר - מבחינת איכות הביקורת שלך.

תודה ויום טוב.

כעוד אחד שקרוב לסיים את הקורס של וינגייט אני מסכים עם מה שאלפי אומר

בכת זאת זה לא סוג הבן אדם שיבוא לקטול אותך סתם, הוא אחד האנשים הכי רציניים בפורום הזה

אז אולי הוא לא אמר את מה שאמר בצורה הכי עדינה, אבל פעם אחרונה שבדקתי זה לא היה פורום של בגדים ובושם

יש לך אחריות בתור איש מקצוע לכתוב רק דברים שאתה יודע שהם נכונים
פשוט קח את זה כביקורת בונה

alfi 12-08-08 12:02

[quote=rappin;609380]כל חיזוק של שריר מסביב לאותו מפרק, מוריד את העומס על אותו מפרק.
במידה ואתה מכופף טיפה את הברכיים, אתה מאלץ את שריר הרגליים להתכווץ ולעבוד באופן איזומטרי (הכוונה היא עבודה סטטית), מה שיוצר פיזור של כוח על השריר והורדה מהעומס על המפרק עצמו.[/quote]

[quote=rappin;609800]אני לא מדבר על כל התרגילים, זה בעיקר התרגילים עם המשקל הכבד שמפעילים עומס רציני על הברכיים ועמ"ש.
הסיבה - כשאתה יושב והמשקל רוצה למשוך למטה - מופעל לחץ של דחיסה על חוליות עמ"ש, דבר שהוא מאוד לא בריא, בעוד שאתה בעמידה הלחץ של הדחיסה הרבה פחות עצים.[/
quote]

1.מה שמסומן בדגש פשוט לא נכון.המטרה בכפיפה קלה של הברכיים אינה בלהוריד את העומס מהברכיים,אלא מהגו וכן שזה לא מוריד את העומסים המופעלים על מפרק הברך אלא מעלה (close\open packed position)
2.גם לא מדוייק בכלל.הכל תלוי במידת השיפוע,משקלי עבודה,סוג התרגיל,מנח הגוף,טכניקה

joker1 12-08-08 12:14

[quote=alfi;610015][quote=rappin;609380]כל חיזוק של שריר מסביב לאותו מפרק, מוריד את העומס על אותו מפרק.
במידה ואתה מכופף טיפה את הברכיים, אתה מאלץ את שריר הרגליים להתכווץ ולעבוד באופן איזומטרי (הכוונה היא עבודה סטטית), מה שיוצר פיזור של כוח על השריר והורדה מהעומס על המפרק עצמו.[/quote]

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rappin (הודעה 609800)
הסיבה - כשאתה יושב והמשקל רוצה למשוך למטה - מופעל לחץ של דחיסה על חוליות עמ"ש, דבר שהוא מאוד לא בריא, בעוד שאתה בעמידה הלחץ של הדחיסה הרבה פחות עצים.[/
quote]

1.מה שמסומן בדגש פשוט לא נכון.המטרה בכפיפה קלה של הברכיים אינה בלהוריד את העומס מהברכיים,אלא מהגו וכן שזה לא מוריד את העומסים המופעלים על מפרק הברך אלא מעלה (close\open packed position)
2.גם לא מדוייק בכלל.הכל תלוי במידת השיפוע,משקלי עבודה,סוג התרגיל,מנח הגוף,טכניקה

למה בכלל צריך לכופף את הברכיים? אף פעם לא שמעתי על כזה דבר שצריך לכופף את הברכיים כדי להגן על משהו.
חסרים אנשים עם גב בריא שעושים פרס או מיליטרי פרס? מה עם כל הוייטליפטרים שעשו CLEAN&PRESS עוד מהאולימפיאדה הראשונה במאה ה- 19 עד לשנות ה- 80?

BodyBone 12-08-08 13:11

למה תמיד צריכים להתווכח אינעל דינק , פעם אחת שמישהו יעיר יתקנו סיימנו לא צריך ליצור מכל דבר ריב .

joker1 12-08-08 13:37

חלק רבים חלק מתווכחים, מה רע בלהתווכח בסוף(בדר"כ) מגיעים לפשרה ואז כולנו למדנו.

BodyBone 12-08-08 14:19

גו'קר בן כמה אתה תן תאיסייקיו שלך רגע נשאל אותך משהו.

joker1 12-08-08 15:19

אין לי איסיקיו, תשאל כאן.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:25.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ