ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פציעות ספורט (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   איזה בדיקות צריך לעשות בשביל לראות אם יש בלט\פריצת דיסק? (https://israelbody.com/showthread.php?t=38190)

gad57 31-07-08 23:40

איזה בדיקות צריך לעשות בשביל לראות אם יש בלט\פריצת דיסק?

הלכתי לאורטופד אבל חוץ מזיון מוח על זה שאני צריך להפסיק דדליפט ושאני צריך לעבוד במינימום 18 חזרות הוא לא עוזר בכלום:mad::mad::mad:

ArschGesicht 01-08-08 00:06

אל תתפוס אותי במילה אבל אני חושב שאם משהו ידפק אצלך בגב אתה תרגיש את זה

shahar-king 01-08-08 06:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arschgesicht (הודעה 599649)
אל תתפוס אותי במילה אבל אני חושב שאם משהו ידפק אצלך בגב אתה תרגיש את זה

נכון מאוד אם יהיה לך פריצת דיסק אתה תידע שיש לך

ד"ר עופר בר 01-08-08 07:11

בלט/פריצת דיסק

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gad57 (הודעה 599635)
הלכתי לאורטופד אבל חוץ מזיון מוח על זה שאני צריך להפסיק דדליפט ושאני צריך לעבוד במינימום 18 חזרות הוא לא עוזר בכלום:mad::mad::mad:

תתמקד בבעיה- הגב כואב לך ולכן הלכת להיבדק על ידי אורטופד?
בלט דיסק הוא ממצא רנדומלי שכיח בכ 30-50 אחוזים מצילומי ה ct,
והוא משמותי רק במידה ומפעיל לחץ על השק הטקלי וכך יכול לגרום לנימול או כאבים ברגליים.
הפתרון ב 99 אחוזים אינו כירורגי- עליך לקרר או לחמם מקומית, משחות מחממות, משככי כאבים או נוגדי דלקת באופן זמני ופיזיותרפיה עצמאית או במסגרת מכון.

בריאות שלמה.

eyalamzleg 01-08-08 14:33

^^^ שאלה שלי אלייך, איך זה שכואב לי הגב התחתון כבר מלא זמן עשיתי בדיקות כאלה ואחרות ולא גילו אצלי כלום הכאב ממש ממוקד הייתי אצל מלא אורטופדים יש מישו שאתה ממליץ עליו במיוחד ?

Holy_Templar 01-08-08 14:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gad57 (הודעה 599635)

ידידי

יש לי 3 בלטי דיסק בגב התחתון. Lb 4 lb 5

מגלים את זה בעזרת סריקה ממוחשבת ct .

תבקש הפנייה לct מהאורטופד ... אני עשיתי במכון מו"ר ליד פתח תקווה .

אצלי זה נוצר בגלל מוכנאות טנקים בצבא..

היו לי התקפים של זה ותאמין לי ... אבל תאמין לי ... שאתה לא רוצה להחמיר את המצב של הגב במידה וישנו בלט דיסק , כי זה כאב שמשתק אותך ומקרין בדרך כלל לאחת הרגליים ...

אצלי לימין .

אחרי המון פיזוטרפיה וחיזוק של הגב... אני מתאמן במכון כושר , אבל לא עושה תרגילים כמו דדליפט אחי :)

לשאלתך בקיצור

ct זה הדרך היחידה לגלות בלט דיסק \ פריצות דיסק

למיטב ידיעתי .

gad57 02-08-08 02:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ד"ר עופר בר (הודעה 599773)
תתמקד בבעיה- הגב כואב לך ולכן הלכת להיבדק על ידי אורטופד?
בלט דיסק הוא ממצא רנדומלי שכיח בכ 30-50 אחוזים מצילומי ה ct,
והוא משמותי רק במידה ומפעיל לחץ על השק הטקלי וכך יכול לגרום לנימול או כאבים ברגליים.
הפתרון ב 99 אחוזים אינו כירורגי- עליך לקרר או לחמם מקומית, משחות מחממות, משככי כאבים או נוגדי דלקת באופן זמני ופיזיותרפיה עצמאית או במסגרת מכון.

בריאות שלמה.

יש לי כאבים חזקים שאני מתכופף עם הגב ונשאר למטה איזה 5 שנית (לדוגמא שאני קושר שרוכים וכד')
האורטופד אמר לי שזה בגלל הדדליפט ומספר החזרות שבהם אני עובד למרות שאני שומר על טכניקה נכונה בצורה דיי פסיכית .
אני מתעניין בבדיקות שאפשר לגב כדי למצוא מה יש שם כדי לבקש הפנייה מרופאט משפחה ,לדבר עם האורטופד זה כמו לדבר עם הודעה מוקלטת .
הכאבים הם באיזור סוף החיבור של הצלעות , לא יודע אם זה רלוונטי אבל לפני חצי שנה בערך הכסה שלי נשבר והברזל שאמור להחזיק את המשענת נשבר ופגע באותה נקודה ,אז הייתה שם מכה יבשה ואחרי שבועיים 3 לא הרגשתי כאבים אז לא ייחסתי לזה חשיבות רבה.

עריכה:
לפי התמונה הכאבים הם בנקודת החיבור בין הקשת החזית לבין הקשת המותנית
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%..._column-he.jpg

ד"ר עופר בר 08-08-08 09:01

תשובה:

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gad57 (הודעה 600553)
יש לי כאבים חזקים שאני מתכופף עם הגב ונשאר למטה איזה 5 שנית (לדוגמא שאני קושר שרוכים וכד')
האורטופד אמר לי שזה בגלל הדדליפט ומספר החזרות שבהם אני עובד למרות שאני שומר על טכניקה נכונה בצורה דיי פסיכית .
אני מתעניין בבדיקות שאפשר לגב כדי למצוא מה יש שם כדי לבקש הפנייה מרופאט משפחה ,לדבר עם האורטופד זה כמו לדבר עם הודעה מוקלטת .
הכאבים הם באיזור סוף החיבור של הצלעות , לא יודע אם זה רלוונטי אבל לפני חצי שנה בערך הכסה שלי נשבר והברזל שאמור להחזיק את המשענת נשבר ופגע באותה נקודה ,אז הייתה שם מכה יבשה ואחרי שבועיים 3 לא הרגשתי כאבים אז לא ייחסתי לזה חשיבות רבה.

עריכה:
לפי התמונה הכאבים הם בנקודת החיבור בין הקשת החזית לבין הקשת המותנית
http://he.wikipedia.org/wiki/%d7%aa%..._column-he.jpg

הכאבים שלך אופיינים לבעיה דיסקלית.
בשביל מה לבצע בדיקות נוספות לאחר שביצעת ct והודגם בלט דיסק?
הבעיה ידועה- השאלה איך מקלים עליה.
הטיפול הוא כמו בכל כאב גב, וכפי שציינתי בהודעה קודמת.

בריאות שלמה.

gad57 11-08-08 00:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ד"ר עופר בר (הודעה 606420)
הכאבים שלך אופיינים לבעיה דיסקלית.
בשביל מה לבצע בדיקות נוספות לאחר שביצעת ct והודגם בלט דיסק?
הבעיה ידועה- השאלה איך מקלים עליה.
הטיפול הוא כמו בכל כאב גב, וכפי שציינתי בהודעה קודמת.

בריאות שלמה.

לא עשיתי שום בדיקה בשביל לראות מה יש שם....שאלתי אותך איזה בדיקות אפשר לעשות והאם אפשר לעשות אותם בלי הפנייה של אורטופד אלא רק של רופא משפחה

senate 11-08-08 01:56

תעשה ה-כ-ל רק שלא יהיה לך בלט או פריצת דיסק

אני מעדיף ללדת שישית גורזינים בלי אפידורל בלידה טבעית באמבטיה ושינשכו לי את הפטמות שנתיים רק שלא יהיה לי שוב את הכאבים שיצא לי בלט ואני לא מדבר על פריצת דיסק

וחוצמזה זו פציעה של אלחזור, בחיים לא תחזור להרים את מה שהרמת לפני (סיכוי קלוש מאוד רק אם היה לך בלט קל)

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 19:03.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ