![]() |
מי יכול לתת לי וידאו עם הדרכה לדדליפט?
שאלה קצת נטחנת בפורומים, אבל חיפשתי ולא מצאתי סירטון טוב (כולל ההוא של ריפטו, הוא מסביר רק איך להתחיל את התרגיל לצערי ולא איך לבצע את התרגיל נכון לכל אורכו )
תודה מראש, דדליפטר לעתיד? |
ציטוט:
ונאמר אמן :bow::bow::bow: |
אני עכשיו משוטט שם אבל אין לא יודע איזה מהסירטונים מהווה דוגמא טובה ללמוד ממנו ואיזה לא.
אני גם אשמח אם מישהו יוכל לתת לי כמה דגשים טובים לעבודה נכונה. ד"א, מה ההבדלים בין סוגי הדדליפט מבחינת עבודה על שרירים והביצוע שלהם? |
|
הברכיים לא צריכות להשאר ישרות בתרגיל?
|
ציטוט:
|
אני לא יודע באמת, לא אמורים לשמור על כיפוף קל בברכיים לאורך כל התנועה? כי בסירטון שנתת הברכיים ממש בורחות קדימה
|
אני מבין שאנגלית זה לא הצד החזק שלך, אם כן אז כמובן תקרא את הספר starting stength.
תשמע, בלימוד הדדליפט כל העניין הוא בזוויות. יש את זווית הברכיים, זווית הירכיים וזווית הגב עם הרצפה. תנועת הדדליפט מתחילה בפתיחת זווית הברכיים(למרות שאתה לא אמור לעשות את זה בעצמך, הגוף בעצמו פותח את הזווית בהתחלה, מה שאתה עושה זה לאנוס את הרצפה עם העקבים) עם שמירה של זווית הגב וזווית הירכיים קבועה עד שהמוט עובר את הברכיים ואז שני הזוויות הנותרות(זווית הגב וזווית הירכיים) נפתחות בצורה דרסטית. לפעמים זה בלתי נמנע להתחיל את הדדליפט ולשמור על זוויות הגב והירכיים קבועות, ואפשר טיפה טיפה לתת להם להפתח. יש בעיה(שאני חוויתי אותה לא מזמן) שקורת אצל רוב המתאמנים והיא שזווית הברכיים נפתחת וזווית הגב וזווית הירכיים נסגרת. מצב לא אופטימלי ולא ידידותי לחברנו הגב התחתון. הפתרון לכך הוא הורדת משקל מהמוט ולמידה מחדש של הזוויות. זה הכל כעקרון, כמובן שראית בטח את הסרטון ביוטיוב של מארק ריפטו איך לגשת למוט. להתקרב אליו, לעשות כמה קפיצות באוויר, לתפוס את המוט נכון עם גב עקום, לכופף ברכיים וחזה למעלה. השיטה הזאת אפקטיבית מאוד כי כשאתה מציב את החזה למעלה אתה מפעיל את שרירי ה- erector spineus. אני ניסיתי כמה שיטות אחרות וכל שיטה כשלה חוץ מזאת. בהצלחה ואל תשכח לפרסם סרטון טכניקה. |
תודה על התגובה העניינית!
כמובן שראיתי את הסירטון המדובר של ריפטו, מאוד אינפורמטיבי. כשאני כבר מבצע את התנועה - נניח בדדליפט רומני ( אחרי הכל המטרה שלי היא לעבוד חזק על ההאמס ), הברכיים צריכות להשאר מכופפות לאורך כל התנועה? המוט צריך לגעת ברצפה? אני מקווה להעלות סירטון טכניקה ביום שני הקרוב. |
ואם כבר מדברים - עדיף לבצע סטיף דדליפט או רומני?
|
ציטוט:
אם אתה רוצה לראות דדליפט רומני טהור תסתכל את הבחור שבסרטון שפרסמתי, בדקה ה: 2:17. זה דדליפט רומני. ממה שרואים הברכיים ננעלות בסוף התנועה ומכופפות בהתחלה ובמשך וזה נראה שהמוט די על הרצפה. רגע, איש יקר אני לא בטוח אם המוט צריך להיות על הרצפה מתחילת התנועה, לפי המדריך כאן: http://stronglifts.com/the-ultimate-...-power-cleans/ (תדפדף למטה עד שתמצא STEP 1 : ROMANIAN DEADLIFT) כתוב שהתנועה לא מתחילה מהרצפה ושכל התנועה כאן היא של התחת. פשוט לקחת אותו כמה שיותר אחורה מבלי להתעסק עם הברכיים(אבל הן לא אמורות להיות נעולות), לעומת הדדליפט(אני מדבר עכשיו על החלק בתנועה כאשר מורידים את המוט) שלוקחים את התחת אחורה וכשהמוט עובר את הברכיים, שולטים בברכיים קדימה. ז"א תחת אחורה עד שהמוט עובר את הברכיים ומשם להזיז את הברכיים קדימה. בהצלחה, אני ינסה למצוא עוד קצת מידע על הדדליפט הרומני. |
קודם כל ממולץ לקרוא את החלק של ה דד ליפט ב S.S
יש מאמר ממש טוב ב t-nation על דד ליפט. תכתוב בחיפוש ותראה שזה ימצא לך מאמר בן 3 חלקים -תקרא את הכול. הסבר מצוין, סרטונים לטכניקה וגם סרטונים של טעויות נפוצות. אבל לפני הכול, אל תקפוץ על דד ליפט רומני או סטיף. תתחיל מהקלאסי הרגיל ושתשלוט בו טוב עם משקל יפה תעשה מה שבראש שלך .. |
ציטוט:
The sun, אני מסיק שאתה מתחיל כי אתה עוד לא התחלת דדליפט, בלי טינה הא?;) גם חבר שלי שמתאמן שנה, מאוד מסיבי ודוחק 110-120 קילו בבנץ' לחזרות, נחשב אצלי מתחיל גמור כי שיא היחסים שלו עם המוט מתחילים ונגמרים בלחיצת חזה. דדליפט וסקוואט בשבילו זה השטן. הוא הגיע למקסימום משקל שיש במכון בפשיטות וכיפופים(מה שאני אגב נגד) ומסרב שאני ילמד אותו לעשות סקוואט נכון. הבן אדם הזה יישאר מתחיל כל החיים עד שהוא יבין שהגדילה הגדולה ביותר היא דרך תרגילים מורכבים. ודרך הגדילה(מסת שרירים) החכמה והאפקטיבית ביותר למתחיל היא דרך התקדמות לינארית מאימון לאימון, והדרך היחידה לעשות זאת זה 3 סטים של 5 חזרות. |
אני לא מגדיר את עצמי מתקדם או מתיימר להיות אחד כזה, כמובן שאני מתחיל.
איך מבצעים דדליפט רגיל? למה הכל חייב להיות מסובך? מחר אני אשב לקרוא את החלק של דדליפט בs.s, דרופדד - אני מאוד אודה לך אם תפרסם כאן את הלינק למאמר המדובר מכיוון שאני כבר שעתיים מדפדף דרך מנוע החיפוש וקורא כל אשכול על דדליפט, אך ללא הצלחה מי יודע מה. ד"א, דדליפט קלאסי = ? :\ , בחרתי ללכת על הרומני כי אני רוצה לעבוד על ההאמס. |
ציטוט:
דדליפט קלאסי - מהרצפה המוט הולך למעלה תוך כדי לחיצה עם העקבים והורדת המוט עם התחת אחורה עד הברכיים ומשם להמשיך עם הברכיים קדימה. דרופדד גם אני ישמח למאמר בקשר לדדליפט, מחר אני יפרסם גם מאמר ע"י מארק ריפטו(3 עמודים) גם על הדדליפט(הקלאסי), הטעויות הנפוצות ואיך לתקן אותם. אני בעצמי לא קראתי אותו עד הסוף.:wub1: |
אתה יכול לארגן לי סירטון טוב לכל אחד מ3 סוגי הדדליפט? באמת שאני כבר מיואש אחרי חפירות של שעות ביוטיוב, כנראה אני לא מוכשר בחיפושים.
|
אתם אומרים אם אני עושה דדליפט רגיל עם פיסוק טיפה רחב ההאמס יקבל מספיק עבודה?
|
למה לא?
|
חיפוש!@#!@#!@ למה סתם לפתוח עוד אשכול???
תכתוב דדליפט יהיה לך 700 אשכולות עם 1000 סירטונים טובים. חלאס. יש גם את השרשור של ריפטו וכו' סתם התחשק לך לחפור קיצר |
ציטוט:
חייב. תעשה כמה קפיצות למעלה, הרגליים שלך ינחתו עם פיסוק(שלדעתך) צר, עם הפיסוק הזה אתה יכול להפיק את מירב הכח. כמו-כן, פיסוק רחב בדדליפט מצריך אחיזה רחבה, מה שלא נותן להפיק את המירב מהתרגיל. אני לא יודע בדיוק למה זה ככה, אני יקרא קצת ויגיד לך, אבל בקיצור זה לא נותן לך להפיק את מירב הכח, משהו שקשור ליותר פיזיקה ופחות ביומכניקה(לא בטוח). אתה צריך פיסוק של קפיצה ורטיקלית ואחיזה כמה שיותר צרה אבל חובה שכשתתחיל את התנועה הידיים יהיו ישרות. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:26. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ