![]() |
גמישות
תרגילי גמישות למזה טוב? לא רק למפתחי הגוף אלא ביכלל במה זה עוזר ולמה זה טוב אני מתכוון למתיחות רגלים על מיזרון וכו...
אגב רוני קולמן האתלט הזה עושה שפגט סתם לידע כללי... |
גמישות חשובה, נקודה. גמישות מגינה מפציעות, מקילה ביצוע של כל פעולה (גם כזאת שלכאורה לא קשורה אליה, למשל עבודת משקולות) וככל שעולה הגיל היא גם מחזקת את המפרקים ברמה שחוסכת נפילות ושברים טפשיים.
|
אני אוסיף עוד:
גמישות-היכולת לבצע תנועות רצוניות בטווח תנועה גדול, ארוך ורחב במפרקים. יתרונות הגמישות 1.ביצוע טכני טוב יותר. 2.תנועה ארוכה יותר. 3.תנועה מהירה יותר (בגלל אורך התנועה). 4.מניעת פגיעות בפעילויות כוח ומהירות. נקודות להדגשה 1.אימוני הגמישות ואימון הכוח משלימים זה את זה. 2.גורמים משפיעים: גיל, טמפ', עיפות וריגוש. 3.חימום טוב משפר גמישות. 4.עומסי אימון ארוכים משפיעים לרעה על הגמישות. 5.מתיחה מהירה פועלת נגד הגמישות, איטית מסייעת. 6.שריר מתארך רק עקב התערבות גורם חיצון. זה חלק מהחומר לימוד שלי במגמת ספורט. גם לי יש שאלה: אם אני עובד סאופן מאסיבי על גמישות ביום המנוחה שלי, זאת אומרת שאני פוגע במנוחה של השרירים? |
ציטוט:
|
אם כבר פתחו פוסט על גמישות אני אנצל אותו כי רציתי לפתוח פוסט על גמישות
אני צריך סרטונים כאלה לתרגילי גמישות בשביל שיעזור לי לסקווטים..כי נורא נורא קשה לי להשתפר במשקלים בגלל גמישות וזה מעצבן:blush: |
תגידו איך אני יכול להגיע למצב של מתוח ? כמו שפגט?
|
קודם כל, מתחילים לאט ובזהירות, ובסבלנות.
ציטוט:
עם הזמן מגדילים את הפיסוק, ודואגים לכמה דגשים: * לא לעשות את זה כשהגוף "קר", כלומר רק אחריי אימון רגליים , או ריצה למשל, מה ש"מחמם" את השריר. * עם הזמן להשתדל שכפות הרגליים יהיו ב"פוינט", ואז ב"פלקס" (משוכות לאחור) כשמתמתחים. לא סתם רפויות ותלויות להן. * כשרוכנים קדימה, לא לכופף ברכיים, למרות שנורא רוצים. * המתיחה תעשה באותה נקודת כאב קשה אך נסבלת, שאפשר להחזיק בה כדקה או יותר. * לא לבצע מתיחות בליסטיות (למשל הנפת רגל אל על בפתאומיות) אלא אם אתם מוכשרים לכך, או שאתם עידו תדמור. אפשר לעבוד גם בזוגות, יושבים בפיסוק זה מול זה, כשכפות הרגליים של האחד דוחפות את כפות הרגליים של השני. (רצוי 90 מעלות ויותר), מבליטים את הישבן טיפה החוצה והגב ישר. ואז אוחזים ידיים, וכל אחד לסירוגין מושך בזהירות את השני קדימה, עד שהשני חש בכאב חזק שממנו הוא לא יכול להימתח יותר. בכאב הזה נשארים כדקה. כך שוב ושוב, כשהמושך מעיר לנמשך :"גב ישר, הצמד ברכיים לקרקע..." וכו'. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:00. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ