![]() |
השפעה של טמפ' על הגוף - קיימת?
שאלה שכבר המון זמן מעסיקה אותי ואשמח לקבל ריפרנס עם הסבר :
האם יש קשר בין טמפ' החדר בזמן האימון ולאחריו לבין כאבי שרירים ?( "שרירים תפוסים" ) אם אני אשב במזגן כשאני חוזר מאימון בלי חולצה, או אם אני אשב עם טרינינג זה ישנה? |
עוד שאלה בנושא הטמפרטורה האם טמפרטורה גבוהה מידי או נמוכה מידי בגוף יכולה להפריע לייצור החלבונים בגוף? כלומר להשפיע על הטווח התקין שבו פועלים האנזימים..?
|
^
לכל אנזים טמפרטורה שבו הוא עובד בצורה מקסימלית.(וכן רמת Ph) יורד או עולה מהטמפרטורה האנזים יפעל פחות טוב, אבל כמובן שיפעל עד שיהרס (בטמפ' קיצוניות בשבילו) |
ציטוט:
אנזימים מושפעים מזרימת הדם,טמפרטורת גופנו,רמת החומציות (PH) ועוד משתנים רבים וכך גם המבנה החלבוני. |
אלפיהו - מה בקשר לשאלה שלי?
אני חושב שזה די ברור שטמפ' גוף מתחת ל36 או מעל 40 תגרום לנזק בלי קשר לאימונים ... |
ציטוט:
מעניין אותך יותר לעומק? :book: :laughing: |
מעניין אותי ספציפית מה ששאלתי לגבי "דומס" (כאבי שרירים), האם הטמפ' היא גורם שישפיע בהופעת הכאבים או לא? כמו שאני זוכר תמיד ייעצו ללבוש חם כשמסיימים אימון ע"מ לשמור על חום גוף גבוה.
|
מן הסתם כשאתה באימון החום גוף שלך עולה, אם תיכנס ישר למזגן השרירים יקבלו סוג של "סטרס" ועלולים "להיתפס".
|
ציטוט:
|
ציטוט:
להתאמן בחוף בשמש או להתאמן תחת מזגן קר, לא נראה לי שיש הבדל ל"דומס" שתקבל |
השרירים שלך "נתפסים" בגלל חומצת חלב שמשתחררת. :s
|
ציטוט:
זה כמו שאם אתה נכנס למים קרים בים\בריכה אז יש לך התכווציות לפעמים |
ציטוט:
|
ציטוט:
עלייה חדה ובכלל בטמפרטורת גופנו יכולה לגרום לרבדומיוליזיס (תמס שריר) שזה למעשה הרס של רקמות השריר והעברת תכולתם למחזור הדם |
אז בשורה התחתונה, מזגן זה לא מה שיגרום להופעת כאבים כל עוד אנחנו בטווח טמפ' סביר של סביב ה20 מעל' נכון?
מה לגבי הקטע של האמבטיות קרח שספורטאים עושים? |
ציטוט:
:laughing: |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:45. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ