![]() |
מתכונת בכימיה
יש לי מתכונת ביום שני ואני לא מבין טוב את נושא חמצון חיזור(בעיקר תגובות בין יוני מתכת למתכת,יוני הלוגן והלוגן,מתכת ואל מתכת) ובנוסף את כל הדבר הזה עם מעבר המולים..
אם למישהו יש חומר או אתר מסויים אני אשמח לקבל עזרה כי אני שוקע בבוץ.. תודה |
אתה ממליץ להגיבר כימיה?
|
אני גם עושה בגרות בזה השנה תגיד מה השאלה ואני יעזור לך.
|
אל תגביר כימיה!! אחת הטעויות שעשיתי!
יש מעבדה שזה ממש חופר וכאילו החומר קל אבל הכל חופר אבל יצא לי גם חרא מורה אז יש מצב זה בגלל זה |
ציטוט:
לפותי הנושא:יש את הספר של משה זמיר שנקרא הכימיה שבינינו יש שם בתחילת הספר אחלה סיכומים לכל נושא כולל בחימצון חיזור |
אני גם יש לי מתכונות בכימיה יום שני
תרכובות הפחמן זה כזה באסה חמצון-חיזור תאמת זה לא נורא שאל אם אתה לא מבין משו |
ציטוט:
איזה קל זה עם זה חחחחח :laughing: |
תרכובות פחמן זה משחק ילדים.. הכל מצוייר בתרשימים.. יש מעטמ אוד מידע שצריך לדעת(לזכור)
מבנה וקישור וסטוכיומטריה מת על זה כל כך קל.. אנרגיה.. בסדר.. מצריך טיפונת חשיבה לפעמים זה רק אני או שחמצון חיזור קשה רק לי.. אני לא מצליח להבין מה הולך שם.. מתי יש תגובה ומתי אין..זה משגע אותי אף אחד לא יכול לסרוק איזה כמה עמודים מהספר לימוד ולהעלות? (יש לי רק ספר בגרויות בלי הסברים) |
חימצון חיזור זה רק קצת לחשוב מה המחצן מי המחזר.
וצריך לבדוק האם מישהו יכול לקבל אלקטרונים ממישהו. נגיד האם תיהיה תגובה בין יוד לאניון ברום? |
^
לא תהיה תגובה בגלל שברום מחמצן יותר טוב מיוד |
יפה, זה לא כזה קשה.
זה בדרך כלל השאלות. |
הבעיה שלי היא לאזן תגובות וחרא כזה עם מולים..
וגם כושר חיזור של כמה חומרים. איך אני יכול להבין מי מחזר יותר טוב כשיש כמה חומרים ככה למשל(Ag>Pt>Mg)סתם דוגמא אין קשר לחומרים. |
אומרים לך בדר"כ
או נגיד שאומרים לך ש Mg+2 הגיב עם Pt והתקבל Mg זה אומר לך ש Pt מחזר חזק יותר מ Mg |
חברה אני שוקל להגביר כימייה איך הציונים שמה? ממוצע? :o
|
ציטוט:
|
Mg+2 עבר חימצון
Pt עבר חיזור אז Pt הוא בעצם מחמצן |
ציטוט:
|
אני לא מבין בשיט תרכובות פחמן.גם הדף הזה שמביאים לא מובן לי
הסבר? |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 03:09. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ