![]() |
שאלה בקשר לספיגת חלבון
ממה שהבנתי הגוף לא יכול להיכנס למצב קטבולי בין לילה, אבל שמעתי מאיש מקצוע שמומלץ לאכול קוט'ג לפני השינה כי הוא מכיל קאזן או משהו כזה וזה נועד לפירוק איטי... אבל אם הגוף לא נכנס למצב קטבולי אין סיבה לאכול משהו שמכיל קאזן... אפשר הבהרה בבקשה? ^^
|
הגוף במצב קטבולי (=פירוק) , כל היום ולא רק בלילה , אבל לגוף יש גם מצבי בנייה (אנאבולי) , צריך שהיחס של האנאבולי פשוט יהיה יותר מהקטבולי וכך לא תפרק שריר.
בכל מקרה בלילה לא תפרק שריר בספק רב גם אם ב24 שעות של צום תפרק שריר , לא הייתי דואג ולא הייתי אוכל בלילה אם אני לא חפץ בכך. קזאין ידוע בכך שהוא נספג לאט יותר מסוגים אחרים , הוא גם משמר על שריר ותהליכי העיכול שלו בד"כ פחותים מהאחרים. |
חחחח איזה תשובה מושקעת אבל מה התשובה לא הבנתי כל כך אז אין טעם לאכול מוצרים המכילים קזאין? ואני יודע שהגוף נכנס למצב קטבולי גם ביום אבל אנחנו אוכלים ביום חחח בכל מקרה תודה רבה על התשובה =)
|
התשובה הסופית היא שאין צורך לאכול לפני השינה , וזה לא משנה מה תאכל לפני השינה קזאין , מי גבינה , חלבון ביצה או כל דבר כזה או אחר.
קזאין = משמר שריר , תהליכי עיכול בד"כ פחותים(מהירים יחסית לשאר) , ספיגה איטית ושיחרור איטי של חומצות אמינו לדם = יתרון , גם מונע רעב באיזשהוא מצב. קזאין טוב בכל מצב , לא צריך לייחס לזה חשיבות מיוחדת בכל מקרה. |
אני שם את זה במועדפים!!
ד''א אתה מלך. |
arsan, מה?.. צריך לשמור במשך כל היום על רמות נמוכות של קורטיזול בשביל להימנע מפירוק שריר, לכן אוכלים כל כך הרבה ארוחות, ולכן צריך קזאין, חלבון שמתפרק לאט, לפני שינה.
גם מומלץ לשתות שייק אבקת חלבון בבוקר לאחר צום הלילה. |
ציטוט:
|
לא צריכים קזאין לפני השינה, עזוב אותך משטויות.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
:):):):) לא צריך כפי שארסן הסביר לך.זה להתעסק בקקי |
ציטוט:
אישית אני אוכל 3 ארוחות עובד לי יופי |
ציטוט:
|
צריכים לאכול סה"כ מספיק חלבון במהלך היום. בדיוק לפני השינה אין הכרח לאכול משהו ספציפי.
רוב החלבונים שאנחנו אוכלים נספגים מאוד לאט, כך שלא משנה ממש מה תאכל - יקח לזה הרבה זמן להספג. בכל אופן, אין חובה שבכל שניה במהלך היום תספוג חלבון במעי.. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 19:51. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ