![]() |
כאב בריצה לאחר 2 קילומטר
אחרי ריצה כואב לי משהו כמו 1.5 קילומטר ברגל איפה שהתאומים אבל בצד הקדמי
זה קורה לי שאני רץ בהליכון עם נעלי סייקוני ולפני כמה ימים עשיתי ריצה בבית ספר 4 קילומטר ורצתי אותם בקלות עם נעלי נייק [שהם די ישנות] ולא כאב לי בכלל יכול להיות שזה בגלל הנעליים שהם מאמצות את החלק הזה של הרגל יותר בגלל המבנה שלהם אז אני צריך לרוץ אחרת?? או שיכול להיות שזה בגלל ההליכון?. אגב השריר ממש התאמץ ואפילו הרגשתי וריד באמצע השריר [בשתי הצדדים] |
יש כמה אופציות ממש הגיוניות, כי אני עברתי אותו דבר.
1) כאב שיכול להוביל לשבר מאמץ. 2)קשרת את הנעליים חזק מדי בריצה שכאב לך. והם לא סותרים זה את זה אז ככה שאולי יש לך את שניהם |
גם קשור באיזה קצב רצתה
אם על הליכון 2 קילומטר רצתה יותר מהר אז השריר יתעייף יותר מהר ויכול להיות שסתם כואב לך ממאמץ של שריר מה גם שלרוץ רגיל ועל הליכון זה די שונה |
דיברתי עם עוד מישהו שמבין וגם הוא אמר לי שזה כנראה שבר מאמץ
קיצר מה אני צריך לחכות קצת לפני שאני עושה עוד ריצות? כמה זמן הפסקה לעשות לדעתכם? |
כאב בחלק הקידמי של הרגל מיתחת לברך ( איפה שיש בליטה כזאות ) מימה שאני יודע יכול להיות קרע קטן ברצוע שמגיע מה4 ראשי ומיתחברת לעצם השוק ( שוק שוקה לא זוכר כבר) או סדק קטן בעצם ( איפה שהגיד מיתחבר, בבליטה)
התופעה הזאות נפוצה אצל מיתבגרים ( במיוחד כדורגלנים) והיא ניקראת "אוזגוד שלטר" (שני גרמנים אני חושב חח) זה מה שאני יודע וזה נישמע הגיוני. אם מה שתיארתי מתאים תחפש קצת אינטרנט ותיראה באיזה שלב אתה ולפי זה תחליט מה לעשות. כול זה אני יודע מספורט מורחב חחח. אגב נעליים זה דיי משפיעה על כול הסיפור של הריצה, אפילו אם אתה רץ על אספלת או על דשא\חול טוב זה משפיעה ( מיניסיון ) בכול אופן עדיף לרוץ עם נעלי ריצה טובות על משטחים רכים בהצלחה :) |
שבר מאמץ בדוק
|
תודה על העזרה :bow:
לפי מה שאמרו לי פה ולפי מה שקראתי באינטרנט על שבר מאמץ אז אני כמעט בטוח שזה מה שיש לי.. איזה באסה.. |
אתה יכול לזהות לפי...
הקשות עם אגרוף לכל אורך העצם אם יש כאב חד ולא רגיל אז זה שבר מאמץ....
ואם זה כואב מלחיצות על סוף העצם ומהחלק האמצעי של הגוף (קו הטפירה של מכנס ארוך) אז כנראה שזאת דלקת |
זה באמצע של העצם האמת וכמעט עד הסוף אבל לא ממש עד הסוף, כאילו נגיד רק החלק הזה של הרגל אז זה משהו כמו 80% מכל הרגל החלק של הכאבים [מקדימה] ובאמצע
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:14. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ