![]() |
סקוואט בסמית. הבטן עובדת כשריר מייצב?
כותרת
|
כלום לא עובד בתור מייצב בסמית..לפי דעתי חרא של דבר לעשות סקוואט בסמית.
|
לא חרא ולא נעליים מי שהטכניקה שלו לא טובה צריך לעשות בסמית אני אישית אף פעם לא עשיתי חופשי אני מפחד לאבד שיווי מישקל או משו
|
אני מאמין שגם לסקוואט בסמית' יש מקום ,לרוב בשבועות היותר קרובים לתחרות כדי להימנע מפציעות ,או במקרה של גב תחתון רגיש נורא.
|
ציטוט:
|
הבטן לא עובדת כמיצבת גם בחופשי אז בטח שגם בסמית לא
|
ציטוט:
|
אין לי חופשי במכון
ולמען האמת גם אם היה לי לדעתי הייתי עושה בסמית להמנע מהסיכון בעיקר |
ציטוט:
|
ציטוט:
בטכניקה נכונה לא קיים סיכון יש גם עדיפות לסקוואט החופשי מההיבט של גיוס יחידות מוטוריות (תקנו אותי אם אני טועה מומחי הפיזיולוגיה שפה ,אני סתם באדיבילדר לא משכיל :11: ) |
בסקווט חופשי הבטן מייצבת רק בסוף התנועה ביחד עם טיביליס אנטריו כי יש ניטיה לפשוט את הגב
|
הבטן לא מייצבת רק בסוף התנועה למרות ששם התרומה שלה יחסית גדולה יותר. כופפי עמ"ש עובדים ביחד עם זוקפי הגו במצב שנקרא co-contraction שבו האגוניסט והאנטגוניסט מתכווצים סימולטנית על מנת לשמור על מנח זהה במפרק מסויים (סטטי) ובנוסף על מנת לקרב שני משטחי עצם במפרק.
דווקא בנוגע לטיביאליס אנט' מה שציינת הוא נכון אך ורק לסוף התנועה שכן יש תנועה במפרק הקרסול בניגוד לעמ"ש. |
ציטוט:
|
...
|
אני אנצל את הנושא הזה כי הוא מאוד קשור
אני עושה 12x4 סקוואט בסמית - 24 קילו על המוט (12 וחצי על כל צד) המוט לא יודע כמה הוא שוקל זה מספיק בערך 30 קילו אני רואה אנשים מרימים 100+ אבל לא הבנתי אם זה פעם אחת מקסימום משקל או ממש חזרות וסטים |
ציטוט:
בנוסף צריך לזכור שככל שהעלייה בלחץ התוך בטני גדולה יותר עומסי הדחיסה שפועלים על עמ"ש גדולים יותר. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:40. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ