ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   סקוואט בסמית. הבטן עובדת כשריר מייצב? (https://israelbody.com/showthread.php?t=29000)

dor_dru 09-02-08 20:44

סקוואט בסמית. הבטן עובדת כשריר מייצב?

כותרת

BXL 09-02-08 21:06

כלום לא עובד בתור מייצב בסמית..לפי דעתי חרא של דבר לעשות סקוואט בסמית.

*DAVID* 09-02-08 21:41

לא חרא ולא נעליים מי שהטכניקה שלו לא טובה צריך לעשות בסמית אני אישית אף פעם לא עשיתי חופשי אני מפחד לאבד שיווי מישקל או משו

arbel2 09-02-08 21:44

אני מאמין שגם לסקוואט בסמית' יש מקום ,לרוב בשבועות היותר קרובים לתחרות כדי להימנע מפציעות ,או במקרה של גב תחתון רגיש נורא.

tomerA 09-02-08 23:05

ציטוט:

פורסם במקור על ידי arbel2
אני מאמין שגם לסקוואט בסמית' יש מקום ,לרוב בשבועות היותר קרובים לתחרות כדי להימנע מפציעות ,או במקרה של גב תחתון רגיש נורא.

עדיף כבר לחיצת רגליים.

tima999 09-02-08 23:06

הבטן לא עובדת כמיצבת גם בחופשי אז בטח שגם בסמית לא

shahar-king 09-02-08 23:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tima999

למה החלטתה שלא בחופשי?

dor_dru 09-02-08 23:54

אין לי חופשי במכון
ולמען האמת גם אם היה לי לדעתי הייתי עושה בסמית
להמנע מהסיכון בעיקר

shikoLM 10-02-08 00:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tima999

בהבחלט יש תרומה של כופפי עמ"ש לייצוב הגו בסקוואט חופשי ב co-contraction , מעבר לעבודה של הטרנסברסוס בעליית הלחץ התוך בטני (בעיקר האקסטרנל והאינטרנל אובליק). אמנם התרומה היא קטנה אבל היא הכרחית לביצוע תקין.

arbel2 10-02-08 01:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dor_dru
אין לי חופשי במכון
ולמען האמת גם אם היה לי לדעתי הייתי עושה בסמית
להמנע מהסיכון בעיקר

בטכניקה נכונה לא קיים סיכון
יש גם עדיפות לסקוואט החופשי מההיבט של גיוס יחידות מוטוריות (תקנו אותי אם אני טועה מומחי הפיזיולוגיה שפה ,אני סתם באדיבילדר לא משכיל :11: )

maya 10-02-08 04:07

בסקווט חופשי הבטן מייצבת רק בסוף התנועה ביחד עם טיביליס אנטריו כי יש ניטיה לפשוט את הגב

shikoLM 10-02-08 16:00

הבטן לא מייצבת רק בסוף התנועה למרות ששם התרומה שלה יחסית גדולה יותר. כופפי עמ"ש עובדים ביחד עם זוקפי הגו במצב שנקרא co-contraction שבו האגוניסט והאנטגוניסט מתכווצים סימולטנית על מנת לשמור על מנח זהה במפרק מסויים (סטטי) ובנוסף על מנת לקרב שני משטחי עצם במפרק.
דווקא בנוגע לטיביאליס אנט' מה שציינת הוא נכון אך ורק לסוף התנועה שכן יש תנועה במפרק הקרסול בניגוד לעמ"ש.

Sugarzaza 10-02-08 18:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM
הבטן לא מייצבת רק בסוף התנועה למרות ששם התרומה שלה יחסית גדולה יותר. כופפי עמ"ש עובדים ביחד עם זוקפי הגו במצב שנקרא co-contraction שבו האגוניסט והאנטגוניסט מתכווצים סימולטנית על מנת לשמור על מנח זהה במפרק מסויים (סטטי) ובנוסף על מנת לקרב שני משטחי עצם במפרק.
דווקא בנוגע לטיביאליס אנט' מה שציינת הוא נכון אך ורק לסוף התנועה שכן יש תנועה במפרק הקרסול בניגוד לעמ"ש.

שיקו, אני יודע שדובר על כך בנושא אחר לא עדכני, רציתי לשאול בשביל לקבל תשובה עניינית - אין שום צורך או יתרון לחגורה בסקוואט חופשי במשקלים גבוהים? (100+ KG)

Sugarzaza 11-02-08 11:56

...

dor_dru 11-02-08 12:30

אני אנצל את הנושא הזה כי הוא מאוד קשור
אני עושה 12x4 סקוואט בסמית - 24 קילו על המוט (12 וחצי על כל צד) המוט לא יודע כמה הוא שוקל
זה מספיק בערך 30 קילו
אני רואה אנשים מרימים 100+
אבל לא הבנתי אם זה פעם אחת מקסימום משקל או ממש חזרות וסטים

shikoLM 11-02-08 12:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza
שיקו, אני יודע שדובר על כך בנושא אחר לא עדכני, רציתי לשאול בשביל לקבל תשובה עניינית - אין שום צורך או יתרון לחגורה בסקוואט חופשי במשקלים גבוהים? (100+ KG)

צורך אין וגם לא יתרונות (מה גם שמשקלי עבודה הם עניין יחסי). חסרונות משמעותיים שדווקא כן יכולים להיווצר משימוש בחגורה הוא תחושת ביטחון מדומה שעלולה להוביל לעבודה בעצימות גבוהה מידי וכמובן עלייה בסיכון לפציעה בזמן שהחגורה לא בשימוש בעיקר בפעילות יום-יומית (פה מדובר יותר על שימוש נרחב ולאורך זמן שהוא מעבר לסטים בודדים באימון).
בנוסף צריך לזכור שככל שהעלייה בלחץ התוך בטני גדולה יותר עומסי הדחיסה שפועלים על עמ"ש גדולים יותר.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:40.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ