ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   צריך תרגילים טובים לכתף אמצעית (https://israelbody.com/showthread.php?t=25422)

rg12 10-12-07 23:25

צריך תרגילים טובים לכתף אמצעית

חוץ מ-Lateral Raises (הנפות לצדדים, כולל בכבלים).
לחיצות מאחורי הראש לא באות בחשבון, זה מאוד מסוכן, במיוחד שעברתי כבר כמה פציעות כתפיים.
לחיצות רגילות במכשיר זה בעיקר על כתף קדמית, לא מזיז לי בכלל את האמצעית.
כאן אתם נכנסים לתמונה...
תודה מראש.

OMRI-TURBO 10-12-07 23:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי rg12
חוץ מ-Lateral Raises (הנפות לצדדים, כולל בכבלים).
לחיצות מאחורי הראש לא באות בחשבון, זה מאוד מסוכן, במיוחד שעברתי כבר כמה פציעות כתפיים.
לחיצות רגילות במכשיר זה בעיקר על כתף קדמית, לא מזיז לי בכלל את האמצעית.
כאן אתם נכנסים לתמונה...
תודה מראש.

לא זה לא.
לחיצת כתפיים עובדת גם על הקדמית וגם על האמצעית, אבל בעיקר על האמצעית. לא כל מה שרשום ב-EXRX הוא נכון דרך אגב.

r0y 10-12-07 23:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
לא זה לא.
לחיצת כתפיים עובדת גם על הקדמית וגם על האמצעית, אבל בעיקר על האמצעית. לא כל מה שרשום ב-EXRX הוא נכון דרך אגב.

חידשת לי...חשבתי בדיוק הפוך
חתירה בעמידה..כזה שמרימים את המוט..עובד על קדמית?

- Idan - 10-12-07 23:58

את האמת, זה תלוי איך מבצעים את הלחיצת כתפיים. נראה לי כבר כתבתי על זה לפני כמה ימים, או שיש לי דז'ה-וו. :blink:

אם מבצעים את הלחיצה עם כפיפה בכתף, כמו שמישקולנים אולימפיים עושים, אז האגוניסט הוא הדלתואיד הקדמי. אם מבצעים את הלחיצה עם הרחקה בכתף כמו שרוב המתאמנים עושים, אז האגוניסט הוא הדלתואיד האמצעי. כמובן שיש גם מצבי ביניים. כך או כך כמו שעומרי אמר שני חלקי הדלתואיד עובדים, אבל שוב, ביחסי עבודה קצת שונים כאשר התנועה משתנה.

אי לכך ובהתאם לזאת, אני ממליץ על לחיצות כתפיים לפנים ולא לאחור, עם דגש על הרחקה בכתף. עבודה נכונה לא צריכה לעשות בעיות בכתפיים.

OMRI-TURBO 11-12-07 00:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי r0y
חידשת לי...חשבתי בדיוק הפוך
חתירה בעמידה..כזה שמרימים את המוט..עובד על קדמית?

הכתף האמצעית היא האגוניסט בחתירה בעמידה.
סקשר ללחיצת כתפיים, אם אתה לוחץ באחיזה צרה האגוניסט הוא הקדמית.

r0y 11-12-07 00:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
הכתף האמצעית היא האגוניסט בחתירה בעמידה.
סקשר ללחיצת כתפיים, אם אתה לוחץ באחיזה צרה האגוניסט הוא הקדמית.

כן הבנתי..ההסבר של עידן גם עזר מאוד
זה נכון אבל אף פעם לא חשבתי על זה..יפה..:sbb4:

rg12 11-12-07 00:32

מזאת אומרת חתירה בעמידה?
אני עושה דחיקה רק במכשיר כדי להמנע מפציעות (העבר שלי לא קל עם כתפיים).
אני מרגיש את האמצעית בוערת כמו שצריך אבל האמצעית לא מורגשת בכלל.
גם Lateral Raises לא מורגש אצלי,גם בחופשי וגם במכשיר, לא יודע למה...ניסיתי סופר סטים, דרופ סטים, עבודה עם משקל כבד, עם משקל קל וטווח הכי מלא שאפשר, וכלום.
הכתף האמצעית שלי ובכלל הכתפיים שלי מאחורה.

r0y 11-12-07 00:41

גם לי היה ככה...תעשה ארנולד פרס בישיבה לאט לאט המשקלים יעלו ואז תעבור ללחיצות כתפיים רגילות אתה תוכל לשים יותר משקל ומשמה הם לא יפסיקו לגדול חחחח

shikoLM 11-12-07 00:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי r0y
גם לי היה ככה...תעשה ארנולד פרס בישיבה לאט לאט המשקלים יעלו ואז תעבור ללחיצות כתפיים רגילות אתה תוכל לשים יותר משקל ומשמה הם לא יפסיקו לגדול :):):):)

ארלונד פרס תרגיל מיותר, הרוטציה בכתף היא חסרת תועלת משום שאין בכלל התנגדות לתנועה זאת.

r0y 11-12-07 00:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shikoLM
ארלונד פרס תרגיל מיותר, הרוטציה בכתף היא חסרת תועלת משום שאין בכלל התנגדות לתנועה זאת.

לי נראה שיש קצת הבדל...נכון שהסיבוב לא משפיע הרבה אבל עובדה שבתרגיל הזה המשקלים קצת יותר נמוכים

rg12 12-12-07 00:36

לחיצות כתפיים כמו שאמרתי (במכשיר) עובדות לי חזק מאוד על קדמית אבל אני לא מרגיש בכלל את האמצעית.

shikoLM 12-12-07 02:45

ציטוט:

פורסם במקור על ידי r0y
לי נראה שיש קצת הבדל...נכון שהסיבוב לא משפיע הרבה אבל עובדה שבתרגיל הזה המשקלים קצת יותר נמוכים

לרוטציה אין שום קשר. הקושי נובע מזווית יישום קטנה עוד יותר של הדאלתויד בתחילת התנועה, תועלת אין לזה.

rg12 13-12-07 00:07

מזה התרגיל הזה שאתם מדברים עליו?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:18.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ