![]() |
חשיבה כמותית-מדהים
http://stwww.weizmann.ac.il/manor/ha...utit/game.html
ממש מדהים אל תנסו לרמות ופשוט לחשוב על מספר בלי לעשות את החישוב שעושים את החישוב זה עובד בכל פעם פשוט מדהים |
עליתי איך עושים את זה,שימו לב שתמיד זה יצא אחד מהמספרים האלה:
81,72,63,54, 45,36,27,18,9 שימו לב שכל המספרים האלה הם אותו סימן תמיד. איזה קוסמות..ממש להשתחוות להם |
מזה איך זה עובד?
|
וואלה צודק חחחח
אבל כל שאר המספרים שחישבתי שהם לא המספרים שאמרת יצאו בדיוק מה שהסמל שלהם את זה עדיין לא הצלחתי להבין |
חחח טאוס הקדים אותי..
אנשים זה משחק ילדים מה נסגר? 10-1 = 14-5=9 20-2= 18 25-7 = 18 וכך הלאה.. פותח הנושא בן כמה אתה? |
הבנתי
לא משנה איזה מספר תיקח ותעשה את החישוב הנ''ל זה יצא תמיד אחד מהמספרים הבאים 81,72,63,54, 45,36,27,18,9 אז ככה לא משנה איזה מספר אתה בוחר בהתחלה זה יצא את אותו סמל אבל בכללי רעיון נחמד |
אין מצב אבל שיצא לך לפי הנוסחה שלהם מספר אחר מהמספרים האלה מבין?
עם הנוסחה שהם אומרים לך בחיים לא יצא לך 2 נגיד או 91.. והמספרים שכן יכולים לצאת אז הם אותו סימן כמו כל המספרים האפשריים .. שים לב |
ציטוט:
ואני בן 15 |
ציטוט:
|
ציטוט:
ואני לא התלהבתי,הרי מה תחשוב בהגיון..באמת הריבוע המזויין הזה ידע את "המספר"שבחרת? חייב להיות איזה טריק..פשוט צריך לעלות על זה |
תאוס צודק, כל פעם שתיקח מספר דו ספרתי ותחסר את סכום ספרותיו יצאו כמה אפשרויות, לכל האפשרויות האלו תמיד יהיה את אותה צורה, עכשיו הצורה משתנה אם תלחצו הרבה פעמים כי הם משנים את הצורה גם בצורות שליד המספרים.
|
כל מה שיפה פה הוא העניין שכל מספר שתקח שהוא דו ספרתי ותחסר ממנו את סכום ספרותיו יתן לך מספר שהוא כפולה של 9.
|
הנוסחא:
xy-(x+y) = 9Xx אני לא בטוח בה |
ציטוט:
10x+y-(x+y) = 9x |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
נחמד ופשוט.. אהבתי |
ציטוט:
|
לא תמיד עובד
|
נחמד
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:29. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ