![]() |
דדליפט ובנטאובר (מאמן מעצבן)
היום אני עושה דדליפט ובנט אובר והמאמן מסתכל עליי, אחי שסיימתי הוא אומר לי שהתרגילים האלו גורמים בדר"כ לפריצות דיסק, הדבר מאוד הפחיד אותי והפסקתי עם התרגילים באותו אימון.
אחרי זה הוא עוד אמר לי שלא יהיה לי ביטוח אם יהיה לי פציעה מהתרגילים האלה, הוא אמר לי לחזור לזה בגיל 17-18 (אני עוד לא בן 16). אחרי זה הוא הלך להגיד את זה לאבא שלי, שמתאמן במכון איתי, שהתרגילים יכולים לגרום לפריצת דיסק וכו'. האם זה באמת כזה מסוכן ומה לעשות? |
התרגילים האלו לא יגרמו לך לפציעה כל עוד אתה מתאמן בטכניקה נכונה, בהשגחת מדריך ובמשקל נכון שמתאים לך ללא צ'יטים ותנופות, ועד שלא תצבור ותק/ניסיון לא לעבוד בrm יותר מדי נמוך.
|
אז אתה אומר להמשיך לעשות את זה?
דדליפט אני מתחיל עם חימום 30 קילו, מתחיל סט ראשון עם 60 קילו (10 חז'), עובר ל70 קילו(10 חז'), 80 קילו (8-10 חז') ולבסוף 80 קילו(8 חז'). בנטאובר בערך גם עם אותם משקלים. זה בסדר? אני יעלה סרטון שבוע הבא של הטכניקה שלי, אמרו לי שהטכניקה טובה אבל אני צריך להחזיק את המוט יותר צמוד לגוף. |
ציטוט:
|
מכיר את התופעה ושונא את המאמנים האלה.
אם אתה עובד בטכניקה נכונה אין שום סיבה שיקרה לך משהו. אם זה פעם ראשונה שאתה עכובד על זה אל תעמיס על הפעם הראושנה תחזק את הטכניקה ולאט לאט תעמיס. |
שאלת תם:
לא נוח לי לעשות דד ליפט עם חגורה, בכמה הסיכוי גבוה יותר לנזק מאשר עבודה עם חגורה? |
למי שעושה פה דד ליפט אתם משתמשים בחגורת גב?
|
אבל האמת היא שאין הרבה שעושים את הדד ליפט נכון למרות שיש הרבה שחושבים שהם עושים את הדד ליפט נכון ואז מה שקורה זה באמת פריצת דיסק.
|
זה מזכיר לי את המקרה שאני, איגור נרזנוי ודני הברזנו משיעור הבעה, התפלחנו לאיזה חדר כושר ואמרנו שם שבאנו לאימון נסיון (אחד הטריקים החזקים שלנו), איגור עשה בנט אובר ופתאום בא איזה מאמן שחיף והתחיל להטיף ש"אף אחד כבר לא עושה את התרגילים האלה", "תעשה מתח" וכו...
|
בטח אף אחד לא עושה ת'תרגילים
בגלל זה כל המכוני כושר בארץ מלאים בשחיפים מתים שעושים רק מכשירים מעפנים כל החיים ואחרי זה בוכים למה הם לא גודלים אם אתה יכול לשמור על גב ישר בזמן הדדליפט מיותר מאוד להתשמש בחגורה ואף יכול לגרום לגב תחתון חלש מה שיגרום עוד יותר לפציעה הסיכוי שתקבל פריצת דיסק במשקלים שאתה עושה וב Rm שאתה עושה הוא כמו הסיכוי שיבוא חייזר ויחטוף אותך ברגע זה חחח(לא יודע מאיפה הבאתי את זה) אתה לא צריך לדאוג כרגע בקשר לזה |
לא כל כך קשור אבל אני חייב לשאול כמה שאלות בקשר לחגורת גב :
קודם כל אני חייב להגיד שיש לי ספציפית בעיה של עקמת קלה בגב התחתון ככה שמאוד קשה לי לשמור על גר פרפקט ישר בתרגילים כמו סקואט וכ"ו.. אז האם החגורה תעזור לי ותוריד מהלחץ שנוצר על הגב התחתון ? ואם כן אז איזה חגורה לקחת ? כמה זה עולה בערך ? ומאיפה לקנות ? תודה רבה ! |
ציטוט:
|
בתור אחד שיש לו עקמת אני אומר לכם שאין לכם עקמת רצינית אם בכלל.
|
החגורה נועדה אך ורק כדי לגרום לבטן להיות לחוצה ומופעלת
אם הבטן לחוצה אז יש תמיכה נוספת לגב. זה הכל. אם בסקוואט\דדליפט אתם יכולים להפעיל את הבטן בעצמכם, לא צריך חגורה. |
אוקי...
אז אני אולי אקנה אחת היום :basketball: . שאני קונה חגורה איזה חברה לבחור ? יש בזה מידות ? |
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
ולא הייתה באזור איזו מגרסת נייר שיכלתם לזרוק אותו לתוכה? |
ציטוט:
|
לדעתי דדליפט לא אמורים להתחיל בחודש הראשון לפחות...אתה צריך להתחזק מספיק
כידי לעשות אותו.. סך הכל יש הרבה לחץ על הגב התחתון. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:21. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ