ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   תכניות אימונים (https://israelbody.com/showthread.php?t=23433)

SuperDude 08-11-07 20:13

תכניות אימונים

הייתי רוצה ללמוד קצת על תכניות האימונים הבאות, מפני שעוד שבועיים-שלושה עלי להחליף תכנית ועדיין לא חשבתי מה לעשות..
West Side Barbell
Max-OT

חוץ מזה הייתי רוצה לשאול אם התכניות האלה (ולצורך השאלה הזאת אני מוסיף לשתיהם גם את הבאלקינג רוטין של לייל מקדונלד) מתאימות למתאמן מתחיל (6 חודשים) או שזה סתם בזבוז זמן ושעדיף להשאר עם הבסיס וללכת על איזה 5x5 כזה?

- Idan - 09-11-07 05:54

West Side Barbell זאת תוכנית שמותאמת לפאוורליפינג, היא מתבססת בעיקר על בנצ', סקוואט ודד ליפט עם מעט מאוד חזרות (1-3).
לפרוט של של התוכנית,
http://www.muscletalk.co.uk/article-...e-barbell.aspx

Max-Ot זאת תוכנית שמחלקת את הגוף ל-ABCDE כשלכל חלק מוקדשים 4-5 תרגילים עם מירב הסטים שניתן, כל סט בטווח 4-6 חזרות. התוכנית מתבססת על מחזורים של 12 שבועות.
זה מה שאני זוכר בערך מהתוכנית, יכול להיות שטעיתי בכמה פרטים. למידע מלא, יש לך את אתר הבית שלהם, אתה צריך להירשם עם אימייל ואז הם מכניסים אותך לתוך "היומן מסע" שלהם ומסבירים לך בדיוק את כל מה שצריך.

לדעתי אם אתה עושה כרגע 5x5 והיא עובדת לך טוב, אז חבל להחליף סוס מנצח.

SuperDude 09-11-07 12:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
West Side Barbell זאת תוכנית שמותאמת לפאוורליפינג, היא מתבססת בעיקר על בנצ', סקוואט ודד ליפט עם מעט מאוד חזרות (1-3).
לפרוט של של התוכנית,
http://www.muscletalk.co.uk/article-...e-barbell.aspx

Max-Ot זאת תוכנית שמחלקת את הגוף ל-ABCDE כשלכל חלק מוקדשים 4-5 תרגילים עם מירב הסטים שניתן, כל סט בטווח 4-6 חזרות. התוכנית מתבססת על מחזורים של 12 שבועות.
זה מה שאני זוכר בערך מהתוכנית, יכול להיות שטעיתי בכמה פרטים. למידע מלא, יש לך את אתר הבית שלהם, אתה צריך להירשם עם אימייל ואז הם מכניסים אותך לתוך "היומן מסע" שלהם ומסבירים לך בדיוק את כל מה שצריך.

לדעתי אם אתה עושה כרגע 5x5 והיא עובדת לך טוב, אז חבל להחליף סוס מנצח.

אז זהו שאני עדיין לא התחלתי 5x5, אני שואל אותך אם עדיף למתחיל כמוני להתחיל עם 5x5 או עם הMax-OT (שמתבססת ד"א על 6-9 סטים כבדים, ככה שבקשר לתרגילים אני לא בטוח שאתה צודק אבל יכול להיות לא קראתי עד הסוף את הPDF)
או שבכלל ללכת על Starting Strength שעדיין לא עשיתי (אני מתאמן עכשיו עם 5x5)

- Idan - 09-11-07 12:43

כמו שאמרתי, יכול להיות שטעיתי בכמה פרטים לגבי Max-Ot.

רק משהו אחד לא הבנתי:
ציטוט:

אז זהו שאני עדיין לא התחלתי 5x5
ציטוט:

(אני מתאמן עכשיו עם 5x5)
בכל אופן, אני לא יכול להחליט בשבילך איזו תוכנית לעשות, כל אחד וההעדפות שלו. אני אישית לא אוהב תוכנית כמו Max-Ot, אם אני לא עושה סקוואט 3 פעמים בשבוע אני משתגע. SS מתאימה לכאלה שאוהבים לעבוד עם התרגילים הבסיסיים אבל לא באים "מאורגנים" לאימון, כלומר באים, מרימים איזשהו משקל אקראי לכמה סטים (במקרה הזה 3 סטים ל-5 חזרות) והולכים הביתה. 5x5 הרבה יותר מאורגנת מהבחינה הזאת, יש לך מודל קבוע של התקדמות וההצלחה בתוכנית מאוד תלויה בזה. אם אתה כבר יודע לעבוד עם סקוואט, דד ליפט, בנצ' ומיליטרי פרס (הכוונה שביססת את הטכניקה שלך), אז אתה יכול לעשות 5x5. אם לא ואתה עדיין צריך לעבוד על טכניקה, אז עדיף SS.

SuperDude 09-11-07 13:04

ציטוט:

כמו שאמרתי, יכול להיות שטעיתי בכמה פרטים לגבי Max-Ot.

רק משהו אחד לא הבנתי:

בכל אופן, אני לא יכול להחליט בשבילך איזו תוכנית לעשות, כל אחד וההעדפות שלו. אני אישית לא אוהב תוכנית כמו Max-Ot, אם אני לא עושה סקוואט 3 פעמים בשבוע אני משתגע. SS מתאימה לכאלה שאוהבים לעבוד עם התרגילים הבסיסיים אבל לא באים "מאורגנים" לאימון, כלומר באים, מרימים איזשהו משקל אקראי לכמה סטים (במקרה הזה 3 סטים ל-5 חזרות) והולכים הביתה. 5x5 הרבה יותר מאורגנת מהבחינה הזאת, יש לך מודל קבוע של התקדמות וההצלחה בתוכנית מאוד תלויה בזה. אם אתה כבר יודע לעבוד עם סקוואט, דד ליפט, בנצ' ומיליטרי פרס (הכוונה שביססת את הטכניקה שלך), אז אתה יכול לעשות 5x5. אם לא ואתה עדיין צריך לעבוד על טכניקה, אז עדיף SS.

עדיף SS גם אם יש לי טכניקה טובה בכולם חוץ מדד-ליפט שעדיין לא התחלתי?
נראה לי אני ילך אז על הSS ויעשה אותו חודשיים בערך ומשם אני יראה אם להתקדם ל5x5 או להמשיך עם ה SS עוד (אחרי 2 ריסטים בסקוואט אני בטוח כבר ירד מהSS..)
ד"א:
ציטוט:

פורסם במקור על ידי SuperDude
הייתי רוצה ללמוד קצת על תכניות האימונים הבאות, מפני שעוד שבועיים-שלושה עלי להחליף תכנית ועדיין לא חשבתי מה לעשות..
West Side Barbell
Max-OT

חוץ מזה הייתי רוצה לשאול אם התכניות האלה (ולצורך השאלה הזאת אני מוסיף לשתיהם גם את הבאלקינג רוטין של לייל מקדונלד) מתאימות למתאמן מתחיל (6 חודשים) או שזה סתם בזבוז זמן ושעדיף להשאר עם הבסיס וללכת על איזה 5x5 כזה?

איפה כתוב שאני מתאמן עכשיו 5x5? נראה לי לקחת את זה מת'רד אחר :)

- Idan - 09-11-07 13:46

מה עישנת? :huh: כתבת את זה בהודעה האחרונה שלך...
ציטוט:

פורסם במקור על ידי SuperDude
אז זהו שאני עדיין לא התחלתי 5x5, אני שואל אותך אם עדיף למתחיל כמוני להתחיל עם 5x5 או עם הMax-OT (שמתבססת ד"א על 6-9 סטים כבדים, ככה שבקשר לתרגילים אני לא בטוח שאתה צודק אבל יכול להיות לא קראתי עד הסוף את הPDF)
או שבכלל ללכת על Starting Strength שעדיין לא עשיתי (אני מתאמן עכשיו עם 5x5)

SuperDude 09-11-07 15:16

ציטוט:

מה עישנת? :huh: כתבת את זה בהודעה האחרונה שלך...

אה מצטער חזרתי אחרי אימון רגליים וגשם.. לא שמתי לב.. :P

- Idan - 09-11-07 15:42

:fellow:

פומה 10-11-07 23:49

יחס היקפים למשקל

...

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:44.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ