![]() |
הלכתי לאורטופד "מומחה" בקשר לכאבים בשורשי כף היד.
הוא אמור להיות מומחה בכף היד, הוא אמר שהצילומים שנעשו לא היו נכונים ולא היה ניתן להסיק מהם שום מסקנות לגבי המצב באזור (האורטופד הקודם פשוט שלח אותי ואמר שאין לי כלום..) , הוא שלח אותי למיפוי עצמות :unsure: באסותא, אני מבין שזה תהליך ממש ממש לא נחמד, אני אעדכן אחרי שאני אקבל תוצאות ועוד דיאגנוזה ונראה מה הוא אומר, בינתיים הוא אמר לי חד משמעית לא להפעיל עומס על הידיים בכלל.
|
מקווה שזה לא רציני אחי והטיפול יהיה פשוט, גם אני אלך להבדק בזמן הקרוב.
תעדכן אותנו. |
עברתי מיפוי עצמות פשוט תקבל זריקה ואז תצטרך לשתות 1.5 ליטר או 2 ליטר במשך כמה זמן
ואתה אמור לעבור צילום אחרי הזריקה ממש ישר וצילום מתי שיקראו לך אחרי ששתית את המים. |
ציטוט:
|
בבדיקה זו סורקים את העצמותבמצלמת גמא מיוחדת לאחר הזרקת חומר רדיואקטיבי לתוך הוריד. בדרך כלל מזריקים טכנציום דיפוספונאט המתרכז באיזורים בעצמות שיש בהם חילוף חמרים שאינו תקין. איזורים אלו נראים לאחר הצילום במצלמת גאמא מיוחדת כאיזורים כהים או חמים.
הממצאים במיפוי העצמות מדגימות היכן יש איזור של יצירה מוגברת של עצם בעקבות אחת הסיבות הנקובות לעיל אולם אינן מצביעות על הסיבה. על - כן יש לבצע בדרך כלל בדיקת הדמייה נוספת לאחר שמוצאים ממצא במיפוי או לבצע ביופסייה על מנת לאבחן את הגורם המדויק לממצא במיפוי. |
הייתה לי דלקת בעצם הזנב..
עשו לי מיפוי עצמות כדי לבדוק שהכל שם בסדר.. זה ממש לא כואב או מרגיז.. פשוט מזריקים לך חומר רדיאוקטבי ואז צריך לשתות הרבה.. ואז שוכבים בתוך מכונה 15-20 דקות.. בהצלחה. מקווה שהכל יהיה בסדר |
מאיה סיכמה כבר אני חושב
אני גם עשיתי מיפוי עצמות פשוט מזריקים לך חומר רדיו אקטיבי ומיד לאחר הזריקה מכניסים אותך למכונה כזאת שתצטרך לשכב שם במשך כמה זמן לאחר מכן תצטרך לשתות איזה 2 ליטר מים תוך איזה שעתיים שלוש משהו כזה ואז עובד פעם תצטרך לעשות את הצילום הזה רק שהפעם תצטרך לשכב שם בלי לזוז איזה חצי שעה- 40 דקות,ממש מעצבן אבל לא נורא בסה"כ. |
אני לא רוצה להפחיד אותך אבל שאני הלכתי לעשות מיפוי עצמות איך שראיתי את המחט הענקית שאיתה מזריקים לך את החומר לגב ברחתי משם בטיל.
|
מה לגב? מזריקים לי עם מחט לגב? בהתחלה אמרו לי ששותים את החומר.. אמרתי בסדר.. אחרי זה אמרו שזה רדיואקטיבי.. אמרתי ניחא.. אחרי זה זריקה? תיארתי לעצמי שזה לא יותר ממשהו בסגנון בדיקת דם..
עכשיו אתה אומר לי שזה משהו כמו תרומת מח עצם :| |
ציטוט:
|
זה זריקה ליד
פשוט כמו עירוי דם |
היום עשיתי, תשובות ביום חמישי.. האמת שבזמן האחרון אני מרגיש יותר ויותר את האזור..
|
ציטוט:
|
ואיי ואייי תעבור את זה בשלוםאחי
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 00:37. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ