ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לסדר תרגילים (https://israelbody.com/showthread.php?t=17902)

ThaiB0X 28-08-07 07:53

רציתי להתייעץ איתכם בנוגע לסדר תרגילים

אז ככה, התוכנית שלי היא 3days fbw הכוללת:

3 X סקוואט מלא
1 X סומו דדליפט
3 X בנץ' פרס
2 X מיליטארי פרס
2 X בנט אובר
2 X מתח
2 X תרגיל רנדומלי שבא לי (כפיפות בטן, מקבילים etc )

עכשיו, אני מגוון, כל אימון אני עושה סדר אחר, אבל תמיד שומר שיהיה סומו וסקוואט צמודים, מיליטארי ובנץ' צמודים ובנט אובר ומתח צמודים, מאותה הסיבה שעושים סט לתרגיל כלשהו אחרי סט לאותו התרגיל.

האם כדאי לי לעשות סדר שונה, לדוגמא שהסקוואט והדדליפט לא יהיו צמודים, והמתח והבנט אובר גם לא יהיו? "כדי לתת מנוחה קטנה בין התרגילים" ? כי זה נראה לי הפוך מהמטרה.

תודה חבר'ה.

אגב - התוצאות מעולות עד כה, עליתי כבר 3.5 קילו מאז התחלתי במסה, לפני איזה חודש :)

zrizi 28-08-07 09:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ThaiB0X
אז ככה, התוכנית שלי היא 3days fbw הכוללת:

3 X סקוואט מלא
1 X סומו דדליפט
3 X בנץ' פרס
2 X מיליטארי פרס
2 X בנט אובר
2 X מתח
2 X תרגיל רנדומלי שבא לי (כפיפות בטן, מקבילים etc )

עכשיו, אני מגוון, כל אימון אני עושה סדר אחר, אבל תמיד שומר שיהיה סומו וסקוואט צמודים, מיליטארי ובנץ' צמודים ובנט אובר ומתח צמודים, מאותה הסיבה שעושים סט לתרגיל כלשהו אחרי סט לאותו התרגיל.

האם כדאי לי לעשות סדר שונה, לדוגמא שהסקוואט והדדליפט לא יהיו צמודים, והמתח והבנט אובר גם לא יהיו? "כדי לתת מנוחה קטנה בין התרגילים" ? כי זה נראה לי הפוך מהמטרה.

תודה חבר'ה.

אגב - התוצאות מעולות עד כה, עליתי כבר 3.5 קילו מאז התחלתי במסה, לפני איזה חודש :)

אתה יכול לנסות לעשות גם משהו כזה
סקוואט
בנצ
מתח
דדליפט
מיליטרי
בנט אובר

ואז אתה תוכל להרים יותר משקל בתרגיל השני לכל שריר
אם אתה עולה בקצב כזה תמשיך אותו דבר למה לשנות

look 28-08-07 09:48

אחי אתה עובד Fbw ?
וגם אתה עובד בבית לא ? אז שאתה אומר בנצ' פרס אתה מתכוון כנגד דאמבלים ?

ThaiB0X 28-08-07 16:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zrizi
אתה יכול לנסות לעשות גם משהו כזה
סקוואט
בנצ
מתח
דדליפט
מיליטרי
בנט אובר

ואז אתה תוכל להרים יותר משקל בתרגיל השני לכל שריר
אם אתה עולה בקצב כזה תמשיך אותו דבר למה לשנות

ברור לי שאני יכול להרים יותר משקל ככה, אבל בגלל זה אני שואל.
זה כמו שתגיד, "תעשה סט אחד של מתח, תעבור אחרי זה לסטים של סקוואט, ואז תעשה אחרי איזה 10 דקות שוב סט של מתח, יהיה לך יותר קל." - בגלל זה אני שואל, אני רוצה לראות מה יותר אפקטיבי לגדילה.

tomerA 28-08-07 16:05

בדרך כלל מה שראשון זה מה שאתה נותן אליו דגש
כי אליו אתה בא הכי רענן.
אני חושב שעדיף לשים את התרגילים שהם יותר קשים לך בהתחלה כדי למצות מהם את המקסימום.

Dubano 28-08-07 16:20

דדליפט
מיליטרי
בנט אובר ראוז
סקאווט
בנץ' פרס
מתח

ככה את עובד מהתרגיל שצריך הכי הרבה טכניקה לתרגיל שצריך הכי פחות טכניקה,

ThaiB0X 28-08-07 16:24

אבל לא עדיף לשים את כל התרגילים מאותה הקבוצה (פחות או יותר, אחרי הכל, כל התרגילים פה מורכבים) אחד אחרי השני? כמו בנט אובר אחרי מתח וסקוואט אחרי דדליפט ?

זה כמו שתגידו לעשות סט אחד של תרגיל, ורק אחרי רבע שעה לעשות את הסט השני, בשביל להרים את אותו המשקל. המטרה היא אחרי הכל לעייף את השריר עם הסטים... ועושים זאת טוב מאוד לכתפיים לדוגמא על ידי ביצוע מיליטארי כהמשך ישיר לבנץ' פרס... מבינים למה אני מתכוון ?

goldBEN 28-08-07 16:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ThaiB0X
אבל לא עדיף לשים את כל התרגילים מאותה הקבוצה (פחות או יותר, אחרי הכל, כל התרגילים פה מורכבים) אחד אחרי השני? כמו בנט אובר אחרי מתח וסקוואט אחרי דדליפט ?

זה כמו שתגידו לעשות סט אחד של תרגיל, ורק אחרי רבע שעה לעשות את הסט השני, בשביל להרים את אותו המשקל. המטרה היא אחרי הכל לעייף את השריר עם הסטים... ועושים זאת טוב מאוד לכתפיים לדוגמא על ידי ביצוע מיליטארי כהמשך ישיר לבנץ' פרס... מבינים למה אני מתכוון ?

אני מעדיף לעשות באימון אחד תרגיל אחד לכל שריר ואז לשנות.
אימון אחד מתח, אימון אחד חתירה...
או אפילו כל שבוע...
ככה אני עושה אימון רציף בלי לרוץ ממכשיר למכשיר.
אבל בקשר לשאלה אני מניח שעדיף לעבוד על שריר אחד כל פעם, כלומר חתירה ומתח ביחד, חזה ו-MP ביחד...

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:51.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ