![]() |
לחיצת כתפיים כנגד מכונה
קראתי בכמה מאמרים שככל שהמנוף ארוך יותר כך קשה יותר לבצע את הפעולה אבל מישומה בלחיצת כתפיים כנגד מכונה ככל שאני מוריד את הכיסא וכביכול מגדיל את המנוף ההרמה נעשית קלה יותר למה זה?
|
שאלה יפה...
אני לא בטוח שהתשובה שלי היא הנכונה אבל אני יתן את הדעה שלי.. 1. טווח תנועה פחות גדול 2. מעל 90 מעלות שריר הטרפז נכנס לפעולה חזקה יותר בגלל שהשכמה מסתובבת יותר... |
המנוף נשאר אותו המנוף בתרגיל שציינת, טווח התנועה הוא זה שמשתנה.
|
המנוף לא תלוי בתווך התנועה?
|
אני יתן לך דוגמא,
סתכל על התרגיל הזה, http://www.exrx.net/AnimatedEx/Delto...teralRaise.gif המנוף פה מקשה על התנועה משמעותית, אתה יכול לצמצם פה את המנוף על ידי כיפוף המרפק קצת, וטווח התנועה נותר אותו הדבר. (תדמיין את התנועה במפרק הכתף, או בית השחי אם יהיה לך יותר קל, היא נשארת בשתי התנועות אותו הדבר) |
אז תן לי להבין נכון אם אתה נשאר באותו תווך תנועה אבל משנה את הזווית אז זה משנה את המנוף
|
ציטוט:
|
לגביי טווח התנועה ככל שמקטיים אותו ככה יותר קשה לבצע את התרגיל? דסר שני תסבירו לי בבקשה מה זה מומנט
|
מומנט זה תנופה בתרגום עממי
|
ציטוט:
לא ממש.... מומנט זה תנע בעברית במקום להסביר אני אתן דוגמא אם אתה רץ מהר מנסה לעצור בפיתאומיות לא תוכל כי הגוף שלך כבר צבר תנועה שתמשיך להזיז אותו קדימה, ככול שמקטינים את המומנט (כלומר מבצעים את הפעולה לאט יותר) התרגיל נעשה קשה יותר |
ציטוט:
ברגע שתקטין את אחד משתי המשתנים האלו או את שניהם ביחד הכוח שתצטרך להפיק בכדי לבצע את הפעולה יקטן. |
ציטוט:
זאת לא הנוסחה... הנוסחה היא: מהירות X מאסה = מומנטום אבל עזוב אותך נוסחאות תנסה לבד, תעשה לחיצות חזה לאט מאוד או מהר מאוד ותגיד לי מה יותר קשה... |
כמו שאמרו פה , ככל שתוריד את הכיסא יותר , את מתחיל מרמה קלה יותר זה כמו הקלטץ' .
|
ציטוט:
ביצוע איטי נותן סיבולת לשריר... |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אני עובד בשניהם עם אותו משקל , סטים כאילו 80-80 |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 06:03. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ