ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   חייב חלבון בכל ארוחה? (https://israelbody.com/showthread.php?t=16055)

gozal 05-08-07 19:09

חייב חלבון בכל ארוחה?

האם בכל ארוחה חייב להכניס חלבון? אני יודע שזה לא כזה ביג דיל אם אני לא יכניס חלבון לכל ארוחה אבל האם זה עדיף מבחינה כלשהיא או שאין חשיבות?
תודה לעונים...

tal_s 05-08-07 19:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
האם בכל ארוחה חייב להכניס חלבון? אני יודע שזה לא כזה ביג דיל אם אני לא יכניס חלבון לכל ארוחה אבל האם זה עדיף מבחינה כלשהיא או שאין חשיבות?
תודה לעונים...

אתה צריך להגיע למספר חלבון כלשהו ביום לא משנה איך אתה מגיע עליו הרעיון בלאכול 5-6 ארוחות ביום הוא שאתה לא צריך לאכול כמויות גדולות מאד של אוכל כל ארוחה וכך אתה מצליך להכניס יותר חלבון וקלוריות ביום אחד
בהנחה שאתה בתקופת מאסה

LGhell 05-08-07 19:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
תודה לעונים...

שמע לדעתי זה לא ישפיע במיוחד. אבל איזון ככל האפשר יעשה רק טוב - אם לא בטוח לא יזיק

gozal 05-08-07 19:27

השריר לא זקוק לחלבון כל כמה שעות כדי להישמר\להיבנות?

ThaiB0X 05-08-07 19:32

הוא לא ילך לאיבוד אם תצרוך את אותה הכמות של שתי ארוחות בארוחה אחת

gozal 05-08-07 19:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ThaiB0X
הוא לא ילך לאיבוד אם תצרוך את אותה הכמות של שתי ארוחות בארוחה אחת

אז זהו..אני שואל את זה כי יוצא לי לסיים את מכסת החלבון היומית(פחות החלבון של לפני השינה) כבר בארוחה ה4 של היום ותמיד נשארת לי ארוחה 5 שאני לא יכול לשים בה חלבונים( כי כבר סיימתי את המכסה היומית)...בגלל זה אני שואל

P-a-n-1-c 05-08-07 19:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
אז זהו..אני שואל את זה כי יוצא לי לסיים את מכסת החלבון היומית(פחות החלבון של לפני השינה) כבר בארוחה ה4 של היום ותמיד נשארת לי ארוחה 5 שאני לא יכול לשים בה חלבונים( כי כבר סיימתי את המכסה היומית)...בגלל זה אני שואל

אם נגיד יש לך 100 גרם חלבון, במקום ב4 ארוחות לשים 25 ואז ב5 אין לך, שים בכל ארוחה 20 ואז בכל ארוחה יהיה לך..

gozal 05-08-07 19:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
אם נגיד יש לך 100 גרם חלבון, במקום ב4 ארוחות לשים 25 ואז ב5 אין לך, שים בכל ארוחה 20 ואז בכל ארוחה יהיה לך..

תאמין לי שחשבתי על זה אבל לא יוצא לי ככה אף פעם...בבוקר אני לוקח סקופ ואחרי האימון עוד סקופ ככה שיש לי כבר 50 גרם חלבון בלי להתאמץ-מתוך 100 גרם חלבון מלא שאני צריך ביום.(דרך אגב,איך ידעת שאני צריך 100 גרם חלבון ביום?)לפני השינה אני לוקח משהו כמו 20 גרם חלבון-אז זה כבר 70...יש לי 30 גרם לחלק ל3 ארוחות-לא בא בחשבון מבחינתי..אז אני אוכל בשתי ארוחות 15 גרם כל אחת ובארוחה שנשארה אני לא צורך חלבון.

tal_s 05-08-07 20:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
תאמין לי שחשבתי על זה אבל לא יוצא לי ככה אף פעם...בבוקר אני לוקח סקופ ואחרי האימון עוד סקופ ככה שיש לי כבר 50 גרם חלבון בלי להתאמץ-מתוך 100 גרם חלבון מלא שאני צריך ביום.(דרך אגב,איך ידעת שאני צריך 100 גרם חלבון ביום?)לפני השינה אני לוקח משהו כמו 20 גרם חלבון-אז זה כבר 70...יש לי 30 גרם לחלק ל3 ארוחות-לא בא בחשבון מבחינתי..אז אני אוכל בשתי ארוחות 15 גרם כל אחת ובארוחה שנשארה אני לא צורך חלבון.

אז תוכל עוד חלבון זה יכול רק להועיל
נגיד אני שוקל בערך 80 קילו ואני אוכל בסביבות ה220 גרם חלבון ביום
(שגיל בנה לי תתפריט היתי במשקל 75)

P-a-n-1-c 05-08-07 20:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal

את הסקופ אחרי אימון אתה לא צריך לכלול ב*2\2.2 או כמה שאתה עושה..

gozal 05-08-07 20:53

ציטוט:

את הסקופ אחרי אימון אתה לא צריך לכלול ב*2\2.2 או כמה שאתה עושה..

וואלה? למה לא?

P-a-n-1-c 05-08-07 20:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
וואלה? למה לא?

כי ביום בלי אימון אתה לא צריך לצרוך פחות מכפול 2

gozal 05-08-07 21:00

ציטוט:

כי ביום בלי אימון אתה לא צריך לצרוך פחות מכפול 2

תקשיב,אם אני אוכל כפול 2 אבל זה כולל גם חלבון לא מלא...זה בסדר?

P-a-n-1-c 05-08-07 21:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
תקשיב,אם אני אוכל כפול 2 אבל זה כולל גם חלבון לא מלא...זה בסדר?

תעשה מה בא לך...

gal.T 05-08-07 22:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
תודה לעונים...

אין הרבה מידע בנושא, אך בדר"כ יהיה עדיף לחלק את החלבון בארוחות מכמה סיבות שונות. אם זה הנוחות והגיוון במאכלים, או הבעייתיות של חלבונים מסוימים (כמו מי הגבינה) בהגברת קצב האוקסידציה במתן כמויות גבוהות שלהם. בגדול לארוחות גדולות, או להרבה אבות מזון מרוכזים ביחד יש נטייה להוביל דברים לעודף, או להגביר את הסבירות לחוסר ספיגה וניצול של חלק מהמזון (כמו התנגשות של ויטמינים ומינרלים שונים, או סיבים וסידן בכמות גבוהה ש"מעלימים" חומצות שומן).

אני מדבר כאן בצורה ממש כללית, כאשר למעט מצבי קיצון (לא, שלוש ארוחות זה בכלל לא קיצוני), ההבדלים לא יהיו משמעותיים, אם בכלל.

Bullet 05-08-07 23:16

גל... עד כמה כבר סיבים וסידן מעלימים חומצות שומן?

YOG558 06-08-07 08:44

אם אתה צריך להגיע לכמות מסויימת של חלבון ביום עדיף שתחלק לך את זה לפי ארוחות רק ככה הגוף שלך ינצל את החלבון בצורה בטובה ביותר אם תיתן לגוף שלך במכה 80 גרם חלבון זה לא יהיה טוב זה יוצר עומס על הכליות לכן אם לא תאכל בארוחה מסויימת את החלבון לא תגיע לכמות שאתה צריך

gozal 06-08-07 08:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
בבוקר אני לוקח סקופ ואחרי האימון עוד סקופ ככה שיש לי כבר 50 גרם חלבון בלי להתאמץ-מתוך 100 גרם חלבון מלא שאני צריך ביום.(דרך אגב,איך ידעת שאני צריך 100 גרם חלבון ביום?)לפני השינה אני לוקח משהו כמו 20 גרם חלבון-אז זה כבר 70...יש לי 30 גרם לחלק ל3 ארוחות-לא בא בחשבון מבחינתי..אז אני אוכל בשתי ארוחות 15 גרם כל אחת ובארוחה שנשארה אני לא צורך חלבון.

תקרא מה שרשמתי...אני לא לוקח 80 גרם חלבון בארוחה אחת...אני מפזר את זה על פני היום באופן שווה אבל בגלל שאני צריך מעט חלבון (יחסית) אז נשארת לי ארוחה אחת ללא חלבון

YOG558 06-08-07 09:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
תקרא מה שרשמתי...אני לא לוקח 80 גרם חלבון בארוחה אחת...אני מפזר את זה על פני היום באופן שווה אבל בגלל שאני צריך מעט חלבון (יחסית) אז נשארת לי ארוחה אחת ללא חלבון

אז זה לא קריטי אבל אם אתה רוצה אתה יכול לאכול בה גם חלבון זה לא יזיק

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:38.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ