ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   שאלה בנוגע לתמרים אחרי אימון.. (https://israelbody.com/showthread.php?t=1532)

amirha5 26-10-06 18:20

שאלה בנוגע לתמרים אחרי אימון..

חברים שאלה אולי קצת טיפשית אבל חשובה לי,
שאומרים שטוב לאכול 2-4 תמרים עם השייק מתכוונים לתמרים יבשים או טריים??

Amit 26-10-06 18:21

יבשים

אליאב 26-10-06 19:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי amirha5
חברים שאלה אולי קצת טיפשית אבל חשובה לי,
שאומרים שטוב לאכול 2-4 תמרים עם השייק מתכוונים לתמרים יבשים או טריים??

יבשים אבל למה 2?
אתה במסה? אם כן תאכל 8...
למה להתקמצן (:

Kk2k 26-10-06 19:22

המאמן של החדר כושר שלי אמר שצריך לאכול כמה תמרים לפני אימון זה נכון ואם כן למה זה ??

אליאב 26-10-06 19:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kk2k
המאמן של החדר כושר שלי אמר שצריך לאכול כמה תמרים לפני אימון זה נכון ואם כן למה זה ??

לא חייב
זה פחמימה שהגוף מפרק מאוד מהר ובקלילות רבה
לכן סביר להניח שהגוף שלך ישתמש בפחמימה זו בהמהלך האימון וע"י כך יהיה לגופך מספיק "דלק" לאימון בתקווה שתיהיה במצב אנבולי (לא תפרק שריר) ולא במצב קטבולי (תפרק שריר כי הגוף יחפש מקור אנרגיה לאימון ולא יהיה לו אז הוא יפנה לשריר דבר שאתה לא רוצה שיקרה).
זה לא חובה ולא מדויק בכלל התשובה שהבאתי לך שנויה במחלוקת ואני לא יכול להגיד לך שאכילת תמרים לפני אימון תעשה את ההבדל זה לא קריאטין וזה לא תוסף כלשהו מיוחד למינו.
תאכל טוב שעה וחצי לפני ואתה לא צריך תמרים לפני.... יש כאילה שאוהבים - לבריאות. רק אל תשכח לחשב את זה במערך הקלורי היומי שלך ואם אתה בחיטוב אני לא ממליץ בכלל לגעת בתמרים.

Kk2k 26-10-06 19:38

אז לפי מה שהבנתי ממך לא חייב אבל אפשר אם רוצים לאכול תמרים לפני אימון ..
ולמה אחרי אימון אוכלים תמרים בשביל מה ?

Antonator1 26-10-06 20:47

מה אתם מתעסקים בקקה, אפשר לאכול אותם גם כבושים וצלויים אם תרצו.

אליאב 26-10-06 21:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kk2k
אז לפי מה שהבנתי ממך לא חייב אבל אפשר אם רוצים לאכול תמרים לפני אימון ..
ולמה אחרי אימון אוכלים תמרים בשביל מה ?

תגיד מה המטרה שלך בכללי?
מסה מטורפת? מסה סבירה? חיטוב? אני לא יודע עלייך כלום
אוכלים אחרי אימון תמרים משום שתמרים כפי שציינתי זה מקור טוב ל- פחמימה שמתפרקת מהר מאוד בגוף והגוף חייב "דלק" אחרי אימון כבר הסברתי לך אין לי כח שוב.

Nimrod 26-10-06 22:03

אל תאכל לפני אימון אתה לא רוצה נפילת סוכר .

אליאב 26-10-06 22:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Nimrod
אל תאכל לפני אימון אתה לא רוצה נפילת סוכר .

למרות שאני מסכים איתך ולדעתי שעה וחצי - שעתיים לפני אימון ארוחה יפה זה מספיק בהחלט
אם הוא יאכל 2 תמרים לפני אימון לא יהיה לו שום נפילת סוכר
אם הוא ידפוק 100 גרם סוכר ענבים עם חצי ליטר מים הוא בצרות

Nimrod 26-10-06 22:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי אליאב
למרות שאני מסכים איתך ולדעתי שעה וחצי - שעתיים לפני אימון ארוחה יפה זה מספיק בהחלט
אם הוא יאכל 2 תמרים לפני אימון לא יהיה לו שום נפילת סוכר
אם הוא ידפוק 100 גרם סוכר ענבים עם חצי ליטר מים הוא בצרות

זה סתם לא נותן כלום 2 התמרים האלו.
1. יש סיכוי שיהיה קפיצה באינסולין ואז נפילה וסתם תחושת עייפות קטנה, אומנם לא נפילה אדירה אבל יהיה.
2. פחמימות בטווח של שעה לפני האימון גורמת לחלק מהאנשים לעייפות (אני מבניהם) כל פחמימה.
3. אין שום סיבה לעשות את זה, אף אחד לא צריך את זה.
4. הדבר היחיד שיכול להיות נחמד זה חלבון מהיר לפני האימון בשביל שיהיו יותר חומצות אמינו שיסתובבו, אבל זה רשות לגמרי.

אליאב 27-10-06 01:08

ציטוט:

זה סתם לא נותן כלום 2 התמרים האלו.
1. יש סיכוי שיהיה קפיצה באינסולין ואז נפילה וסתם תחושת עייפות קטנה, אומנם לא נפילה אדירה אבל יהיה.
2. פחמימות בטווח של שעה לפני האימון גורמת לחלק מהאנשים לעייפות (אני מבניהם) כל פחמימה.
3. אין שום סיבה לעשות את זה, אף אחד לא צריך את זה.
4. הדבר היחיד שיכול להיות נחמד זה חלבון מהיר לפני האימון בשביל שיהיו יותר חומצות אמינו שיסתובבו, אבל זה רשות לגמרי.

מסכים חוץ מהעניין של עייפות
אם תקח קריטאין אקסטרים שעה לפני אימון (ויש בו פחמימות בעלות אינדקס גליקמי מאוד גבוה) לא תיהיה עייף, להפך.

Nimrod 27-10-06 08:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי אליאב
מסכים חוץ מהעניין של עייפות
אם תקח קריטאין אקסטרים שעה לפני אימון (ויש בו פחמימות בעלות אינדקס גליקמי מאוד גבוה) לא תיהיה עייף, להפך.

לא קשור לא"ג, אני אישית כל פחמימה שנכנסת לי לגוף שעה או פחות לפני אימון גורמת לי לעייפות, bullet מהפורום בזמנו אמר שגם הוא ככה.
יש הרבה אנשים שאין להם את זה. זה אישי.

Bullet 27-10-06 08:40

ציטוט:

לא קשור לא"ג, אני אישית כל פחמימה שנכנסת לי לגוף שעה או פחות לפני אימון גורמת לי לעייפות, bullet מהפורום בזמנו אמר שגם הוא ככה.
יש הרבה אנשים שאין להם את זה. זה אישי.

נמרוד, join the club :wiggle:

Nimrod 27-10-06 08:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
נמרוד, join the club :wiggle:

גיליתי שגם אני ככה, בחיטוב עכשיו זה יוצא לי לא לאכול פחמימות בטווח של שעתיים מהאימון ואני ממש מרגיש יותר חזק באימונים למרות שאני בחיטוב.

Bullet 27-10-06 09:11

ציטוט:

גיליתי שגם אני ככה, בחיטוב עכשיו זה יוצא לי לא לאכול פחמימות בטווח של שעתיים מהאימון ואני ממש מרגיש יותר חזק באימונים למרות שאני בחיטוב.

בחיטוב אני לא אוכל בכלל פחממות ואני תמיד עושה שיאים חדשים :sbb4:

Nimrod 27-10-06 09:52

ציטוט:

חחח לא. אבל אני בחיטוב ממש קיצוני שבוע ומשהו (250 שעות אירובי בשבוע אימון ריקון גליקוגן אחד בשבוע אחרי העמסה, 1300 קלוריות, 60 פחמימה, 130 חלבון, 50 שומן) ועוד לא ירדתי גרם במשקלים :) :) :) :) :) :) :).

אליאב 27-10-06 09:59

ציטוט:

חחח לא. אבל אני בחיטוב ממש קיצוני שבוע ומשהו (250 שעות אירובי בשבוע אימון ריקון גליקוגן אחד בשבוע אחרי העמסה, 1300 קלוריות, 60 פחמימה, 130 חלבון, 50 שומן) ועוד לא ירדתי גרם במשקלים :) :) :) :) :) :) :).

250 שעות אירובי בשבוע? כן בטח....
זה אתה קרל לואיס

אליאב 27-10-06 10:00

ציטוט:

בולשיט!
אין מצב שבתקופת המסה אתה מרים פחות מתקופת החיטוב
מן הסתם שבחיטוב תיהיה יותר חלש...
במסה אתה מפציץ בפחמימות ובכלל באוכל ולכן אתה חייב להיות יותר חזק, גם שיטת האימון שלך צריכה להיות בהתאם ולכן קשה לי להאמין שיש מישהו בחיטוב שמרים יותר משקל ממה שהוא מרים במסה ואם כן זה נשמע ממש מגוכך.

אליאב 27-10-06 10:02

ציטוט:

ועוד דבר
"אימון ריקון גליקוגן אחד בשבוע"
שוב פעם התחלת עם השטויות שלך שאתה מאמין שזה מה שיתן את השינוי?
אולי פשוט תאכל נכון תתאמן נכון ותישן טוב - וזהו... אל תעשה יותר מזה כי מעבר לזה כבר לא תרגיש את ההבדל על הגוף שלך? חשבת על זה?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 08:27.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ