ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   האם התפריט מסה שלכם מספיק לכם? (https://israelbody.com/showthread.php?t=15009)

gozal 23-07-07 17:43

האם התפריט מסה שלכם מספיק לכם?

לא יודע מה איתכם...אבל התפריט מסה שלי לא מזיז לי את הבייספס הימני...
אני תמיד רעב והאוכל בכלל לא מספיק לי...מה איתכם?
האם אתם מרוצים מהתפריט מסה שלכם(מבחינת הכמות)?האם הוא משביע אותכם?

CatDog 23-07-07 20:25

נו זה מעולה למאסה.. גמני תמיד רעב .. אני לאידע מזה שבע ...
ומה רע ? אני פשוט טוחן פחמימות ..
בחיטוב זה כבר בעיה אבל אני פשוט לא עשיתי\אעשה חיטוב לפחות ב6 שנים הקרובות (אחרי צבא)

TzachimmortaL 23-07-07 20:27

חח גם אני רעב משהו מטורף במאסה
ואני מפחד לאכול יותר מדיי כי אח"כ אני אסבול בחיטוב...
חח אז אני משתדל לעלות כמה שיותר נקי (וסובל בדרך חח)

gozal 23-07-07 20:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי TzachimmortaL
חח גם אני רעב משהו מטורף במאסה
ואני מפחד לאכול יותר מדיי כי אח"כ אני אסבול בחיטוב...
חח אז אני משתדל לעלות כמה שיותר נקי (וסובל בדרך חח)

נו..זה הקטע-גם אני ככה. רק סיימתי חיטוב לפני חודש ואני מפחד לעלות בקיצוניות בשומן.
סתם שאלה-חילוף חומרים מהיר זה אומר שמספר הקלוריות לתחזוקה(BMR) גבוה או שזה לא קשור?

ycccp 23-07-07 20:51

כן כן זה ידוע גם אני רעב
אבל אין מה לעשות אני שותה קולה דייט בכמויות וסוכרזיט עם תא

וזה בערך עוזר

gozal 23-07-07 21:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ycccp
כן כן זה ידוע גם אני רעב
אבל אין מה לעשות אני שותה קולה דייט בכמויות וסוכרזיט עם תא

וזה בערך עוזר

אין פיתרון יותר בריא? :):):):)

trx--->sus 23-07-07 21:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
לא יודע מה איתכם...אבל התפריט מסה שלי לא מזיז לי את הבייספס הימני...
אני תמיד רעב והאוכל בכלל לא מספיק לי...מה איתכם?
האם אתם מרוצים מהתפריט מסה שלכם(מבחינת הכמות)?האם הוא משביע אותכם?

מעניין איך תרגיש בחיטוב

DropDead 23-07-07 21:46

יש לי הרגשה כאילו אני הולך להקיא

gozal 24-07-07 00:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי trx--->sus
מעניין איך תרגיש בחיטוב

נשמה,כבר סיימתי חיטוב..ואתה לא תאמין-הייתי פחות רעב אז מאשר עכשיו במסה...
אצלי זה פסיכולוגי...תמיד בחיטוב דמיינתי לעצמי את ה9% שומן שאני יראה במראה אז לא חשבתי על אוכל בכלל אבל עכשיו במסה אתה יכול להעמיס יותר אוכל אז כמו שהפתגם אומר "עם האוכל בא התיאבון"...
וואי,ההודעה הזאת עשתה לי חשק לטוסט+דאבל צ'יז+קטשופ+אורגנו וזעתר

idof111 24-07-07 00:57

לא, אף פעם לא מרגיש רעב...

HammerMan 24-07-07 08:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
נשמה,כבר סיימתי חיטוב..ואתה לא תאמין-הייתי פחות רעב אז מאשר עכשיו במסה...
אצלי זה פסיכולוגי...תמיד בחיטוב דמיינתי לעצמי את ה9% שומן שאני יראה במראה אז לא חשבתי על אוכל בכלל אבל עכשיו במסה אתה יכול להעמיס יותר אוכל אז כמו שהפתגם אומר "עם האוכל בא התיאבון"...
וואי,ההודעה הזאת עשתה לי חשק לטוסט+דאבל צ'יז+קטשופ+אורגנו וזעתר

יכול להיות שזה לא רק פסיכולוגי.
אם אתה אוכל ארוחות גדולות, עם הרבה פחמימות, ובעיקר אם יש לך שם פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה,
אז אחרי כמה שעות (במקרה הטוב...) תרגיש שוב רעב ויהיה לך חשק לאכול עוד ובמיוחד עוד פחמימות.
זה נקרא "תשוקה חוזרת לפחמימות" ונגרם, אם אני לא טועה, מירידה של רמת הסוכר בדם מרמה מאד גבוהה לרמה נמוכה.

בחיטוב אנחנו מאד מצמצמים את התשוקה החוזרת לפחמימות (או אפילו מבטלים אותה לגמרי),
כי אנחנו אוכלים ארוחות קטנות, עם מעט מאד פחמימות בדרך כלל, והפחמימות הן עם אינדקס גליקמי נמוך.

IGOR 24-07-07 10:25

בטח אתה אוכל ארוחות גדולות ואז אתה אומר לעצמך באמצע הארוחה שלא בא לך כבר לאכול ופשוט עוזב את הארוחה ולא מסיים אותה..לא יכול ליהיות שאתה רעב אחרי ארוחה גדולה!

gozal 24-07-07 10:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי HammerMan
יכול להיות שזה לא רק פסיכולוגי.
אם אתה אוכל ארוחות גדולות, עם הרבה פחמימות, ובעיקר אם יש לך שם פחמימות עם אינדקס גליקמי גבוה,
אז אחרי כמה שעות (במקרה הטוב...) תרגיש שוב רעב ויהיה לך חשק לאכול עוד ובמיוחד עוד פחמימות.
זה נקרא "תשוקה חוזרת לפחמימות" ונגרם, אם אני לא טועה, מירידה של רמת הסוכר בדם מרמה מאד גבוהה לרמה נמוכה.

בחיטוב אנחנו מאד מצמצמים את התשוקה החוזרת לפחמימות (או אפילו מבטלים אותה לגמרי),
כי אנחנו אוכלים ארוחות קטנות, עם מעט מאד פחמימות בדרך כלל, והפחמימות הן עם אינדקס גליקמי נמוך.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי IGOR
בטח אתה אוכל ארוחות גדולות ואז אתה אומר לעצמך באמצע הארוחה שלא בא לך כבר לאכול ופשוט עוזב את הארוחה ולא מסיים אותה..לא יכול ליהיות שאתה רעב אחרי ארוחה גדולה!

תקשיבו,אני אוכל ארוחות קטנות בעלות ערך גליקמי נמוך ובצורה מסודרת...אני יודע מה חשבתם אבל זה לא המקרה אצלי...הדבר היחיד שבאמת סותם אותי למשך כמה שעות זה 100 גרם ברנפלקס עם אבקת חלבון ואיזה 20 דקות אחר כך אני שותה בשלוק אחד 500 מ"ל מים ואז אני מרגיש כמו בלון בבטן(כנראה בגלל הסיבים).

gal.T 24-07-07 10:57

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gozal
סתם שאלה-חילוף חומרים מהיר זה אומר שמספר הקלוריות לתחזוקה(BMR) גבוה או שזה לא קשור?

בין היתר...

העניין הוא אחר, כי ההבדלים בחילוף החומרים בין אנשים עם אותה מסת גוף לא משתנים בצורה כלכך משמעותית, כזו שתסביר את המציאות. יש כל מיני מנגנונים אדפטיביים של חילוף החומרים בגוף שעדיין לא הובנו כהלכה, שבעצם מונעים עלייה במשקל. הגוף פשוט במבזבז קלוריות כחום אצל אנשים מסויימים, בתגובה לכמות גבוהה שלהן.

tal_s 24-07-07 11:12

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gal.T
בין היתר...

העניין הוא אחר, כי ההבדלים בחילוף החומרים בין אנשים עם אותה מסת גוף לא משתנים בצורה כלכך משמעותית, כזו שתסביר את המציאות. יש כל מיני מנגנונים אדפטיביים של חילוף החומרים בגוף שעדיין לא הובנו כהלכה, שבעצם מונעים עלייה במשקל. הגוף פשוט במבזבז קלוריות כחום אצל אנשים מסויימים, בתגובה לכמות גבוהה שלהן.

חח אם אתה רואה את אח שלי הוא אוכל איזה 5000 קלוריות כל יום ונשאר על איזה 9 אחוז שומן
אי אפשר להסביר את זה אהה :(

gal.T 24-07-07 11:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tal_s
חח אם אתה רואה את אח שלי הוא אוכל איזה 5000 קלוריות כל יום ונשאר על איזה 9 אחוז שומן
אי אפשר להסביר את זה אהה :(

נראה לי שזה השלב הבא של האבולוציה, גוף שפחות רוצה להשמין. הרי בזמנים המודרנים שבהם אנו חיים לאנשים ללא נטייה להשמנה יש יותר סיכויי השרדות, לעומת תקופות לפני האדם המודרני, בהן השמנה הייתה מנגנון השרדות מאוד חשוב לעונות בהן המזון לא היה כלכך זמין. יש מחקרים מאוד מעניינים בנושא.

m0she 24-07-07 11:34

זה ממש בעייתי לדבר במונחים אבולוציוניים שכאלה על בני אדם, כי יש לנו חוץ מברירה טבעית גם ברירה סוציאלית. הרי אנחנו "לא מאפשרים" לשמנים למות בגיל מוקדם, הם מספקים להתרבות וכך הגנים עוברים הלאה. יש תרופות, יש נתוחים, יש מספיק ידע בנוגע לתזונה.. אנשים עם גנטיקה שגורמת להם נטייה להשמנה לא מתים בגיל צעיר.

F][_aMe 24-07-07 11:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gal.T
נראה לי שזה השלב הבא של האבולוציה, גוף שפחות רוצה להשמין. הרי בזמנים המודרנים שבהם אנו חיים לאנשים ללא נטייה להשמנה יש יותר סיכויי השרדות, לעומת תקופות לפני האדם המודרני, בהן השמנה הייתה מנגנון השרדות מאוד חשוב לעונות בהן המזון לא היה כלכך זמין. יש מחקרים מאוד מעניינים בנושא.

לייל כתב את זה בצורה יפה ב-UD2.
גל, יש לי שאלה.
יש לי חבר שפעם היה יחסית שמן, עם נטייה להשמנה. לפני שנה וחצי בערך הוא נפגש עם גיל גרנות וגיל נתן לו תכנית חיטוב שאותה הוא לא סיים עד תומה אבל הוא הגיע לתוצאות מכובדות.
השאלה שלי היא, איך יכול להיות שבן-אדם עם נטייה להשמנה (כמו חבר שלי לצורך העניין), יכול היום להיות במאזן ניטרלי של 3500 קל' +- ולא לעלות באחוזי השומן בכלל. לפי מה שראיתי הוא גם איבד אפילו קצת שריר. לצורך העניין הוא מתאמן איתי במכון, האיבוד שריר לא חושב שקשור בהכרח לאימונים.
האם זה הגיוני שחילוף החומרים של חבר שלי השתנה בצורה כזו?

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 06:38.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ