ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   כוח מתפרץ (https://israelbody.com/showthread.php?t=14754)

tomerA 20-07-07 03:21

כוח מתפרץ

האם כתוצאה של עלייה בכוח עקב היפרטרופיה תחול עלייה גם בכוח המתפרץ?

tomerA 20-07-07 18:47

השאלה מסובכת מידי לחברים המלומדים שבפורום?

- Idan - 20-07-07 18:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomerA
האם כתוצאה של עלייה בכוח עקב היפרטרופיה תחול עלייה גם בכוח המתפרץ?

כן.

YOG558 20-07-07 18:56

הגיוני שכן

THE_JUGGERNAUT 20-07-07 19:16

דווקא לא ממש בטוח...נניח שההיפטרופיה היא לצורך העניין 100% סקרופלסמית, זה ישפיע על ה1rm? (שאני מניח שב"כח מתפרץ" הוא התכוון לחזרות נמוכות או משהו כזה)

tomerA 20-07-07 19:17

אני התכוונתי לדברים שצריכים בהם כוח מתפרץ
כמו קפיצה וספרינטים

THE_JUGGERNAUT 20-07-07 19:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomerA
אני התכוונתי לדברים שצריכים בהם כוח מתפרץ
כמו קפיצה וספרינטים

אהה

אז כמו שאמרתי קודם, אני מניח שבהנחה שההיפרטרופיה היא סקרומרית (גדילה של תא השריר עצמו) אז כן.

Flash 20-07-07 19:54

כשאתה עובד על שריר באופן מסויים אתה גם מפתח במידה מאוד מועטה (בדרך כלל) את כל הרכיבים שלו- משמע גם כח מתפרץ. בכל מקרה העליה בכח המתפרץ באימוני היפרטרופיה תהיה קטנה בהרבה מאשר אצל מתאמן באימוני כח מתפרץ כמובן.

stimpy0 20-07-07 22:55

השאלה שלך היא מאוד מורכבת.בדרך כלל שיש עליה בכוח יש עליה בנפח השיר.לכן עליה בנפח השריר בדרך כלל מלמדת על עליה בכוח למרות שיש אנשים כמו מרימים אולימפים שיש להם רמת היפוטרופיה נמוכה ובכל זאת רמה גבוהה מאוד של כוח מתפרץ.אז לא ניתן להגיד שעליה בנפח השריר תגרום בהכרח לעליה בכוח ופרט בכוח המתפרץ

הזברה 20-07-07 23:17

אל תשכח שבמסת שריר יש גם משקל מת. אני רוצה לראות את רוני דופק ניתור של ציט'ה...

עליה בכוח תמיד תוסיף לך לכוח המתפרץ, אבל זה לא תחליף לאימון ספציפי. כתוספת זה נהדר...

m0she 20-07-07 23:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי stimpy0
השאלה שלך היא מאוד מורכבת.בדרך כלל שיש עליה בכוח יש עליה בנפח השיר.לכן עליה בנפח השריר בדרך כלל מלמדת על עליה בכוח למרות שיש אנשים כמו מרימים אולימפים שיש להם רמת היפוטרופיה נמוכה ובכל זאת רמה גבוהה מאוד של כוח מתפרץ.אז לא ניתן להגיד שעליה בנפח השריר תגרום בהכרח לעליה בכוח ופרט בכוח המתפרץ

עליה בכח לא מחייבת עליה בנפח שריר. יש מנגנונים אחרים שמאפשרים לעלות בכח בלי להוסיף מסה. עליה בנפח מלווה בעליה בכח, עליה בכח לא תמיד מלווה בעליה בנפח.

- Idan - 20-07-07 23:24

אתם הופכים את זה למורכב מידי, זה מאוד פשוט. כח מתפרץ זאת פונקציה של כח ומהירות. כדי לשפר כח מתפרץ יש לשפר את אחד המרכיבים הבאים:
1. כח
2. מהירות
3. כח + מהירות

אי אפשר לשפר רק את ההיפרטרופיה הסרקופלזמית, כי היפרטרופיה מיופיברילרית תתרחש בכל מקרה, וגם ככה מתאמן שירצה לשפר את הכח - יעבוד בהתאם (חזרות נמוכות).

ציטוט:

פורסם במקור על ידי stimpy0

היפרטרופיה כן תביא בהכרח עליה בכח, מהסיבה שגדילה של שריר גוררת אחריה יצור של עוד יחידות מוטוריות. אבל עליה בכח לא תביא בהכרח להיפרטרופיה מאחר שהיפרטרופיה דורשת מאזן קלורי חיובי.

Bullet 20-07-07 23:26

לא יח' מוטוריות אלא יח' כווץ.

stimpy0 21-07-07 13:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
אתם הופכים את זה למורכב מידי, זה מאוד פשוט. כח מתפרץ זאת פונקציה של כח ומהירות. כדי לשפר כח מתפרץ יש לשפר את אחד המרכיבים הבאים:
1. כח
2. מהירות
3. כח + מהירות

אי אפשר לשפר רק את ההיפרטרופיה הסרקופלזמית, כי היפרטרופיה מיופיברילרית תתרחש בכל מקרה, וגם ככה מתאמן שירצה לשפר את הכח - יעבוד בהתאם (חזרות נמוכות).

היפרטרופיה כן תביא בהכרח עליה בכח, מהסיבה שגדילה של שריר גוררת אחריה יצור של עוד יחידות מוטוריות. אבל עליה בכח לא תביא בהכרח להיפרטרופיה מאחר שהיפרטרופיה דורשת מאזן קלורי חיובי.

צודק

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:30.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ