![]() |
שאלה חשובה בקשר לבישול-האם כמות הפחמימות יורדת
ערב טוב אנשים !
שאלה כזאת מעניינת שעלתה לי למח,קראתי כמה מאמרים על זה אבל אני רוצה לשמוע את דעתכם ואת דעתם של חכמי הפורום :flowers: (אנגלית שלי חלש מאוד,ומאמרים רציניים עם מחקרים וכו' בספה עיברית ורוסית לא מצאתי:unsure: )... נגיד אני מבשל שעועית,אני לוקח 100 גרם,זורק לסיר.מבשל את ה010 גרם שעועית ! אחרי שזה היתבשל אני מוציא את כול השעועית מהסיר (אם לפני הבישול בשעועית עדומה היה 60 % פחמימות) כמה % פחמימות נשאר אחרי בישול ? ואני לא מתכוון ל 100 גרם שעועית אחרי בישול. אני מתכוון לכול השעועית שזקתי לסיר בישול ! כמה % נשאר ? |
כמות הפחמימות נטו בסיר לא משתנה. ל100 גרם שעועית מבושלת יהיו פחות פחמימות כי השעועית סופחת מים.
|
ציטוט:
|
אם כבר מדברים על בישול
בישול מוריד ערך תזונתי? |
הנטו בסיר לא משתנה, ל100 גרם זה כן משתנה.
|
ציטוט:
|
הפחמימות יכולות להתאדות לאויר ולברוח!!!
|
ציטוט:
|
עוד שאלה חשובה שלא רציתי לפתוח בשבילה פוסט ! אז ככה:
כולנו יודעים שבביצה שלמה יש בערך 6-8 גרם חלבון ! אז השאלה היא כזאת,כמה אחוז(לא גרם,אחוז) חלבון יש בחלבון של ביצה,רק בלבן של הביצה ! שאלה שלא מצאתי תשובה עליה :unsure: באולימפוס רשום,אבל אני לא בדיוק סומך עליהם ! אני סומך יותר על מחקרים..:wiggle: |
חבל לי לפתוח על זה עוד פוסט אז אני יתנחל פה
מה קורה לאוכל שנשרף קצת, זה פוגע בערך התזונתי? |
מצטרף לשאלה. במיוחד לגבי חזה עוף וירקות.
|
אם זה נהיה פחם, כן, חלק מהערך התזונתי אובד.
bodybuilder, לא צריכים מחקר בשביל השאלה שלך, צריכים מחשבון והשכלה של כיתה ג'. מחלקים את כמות החלבון בלבן של הביצה במשקל הכולל של הלבן של הביצה ומכפילים ב100, זה אחוז החלבון. |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:24. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ