ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   חיזוק שרירי רגליים במכון יעזור לריצות? (https://israelbody.com/showthread.php?t=1256)

gps 16-10-06 22:21

חיזוק שרירי רגליים במכון יעזור לריצות?

1) נניח ואני לא טוב בריצות ארוכות כגון 3 ק"מ.. חיזוק שרירי הרגליים במכון כושר יכול לעזור לי להחזיק יותר זמן בריצה?

2) זה בסדר שכל פעם שאני מרגיש שאני אוכל לסיים את הסטים עם משקל גדול יותר פשוט להעלות אותו? יענו כשאני מרגיש שאני יכול - לעבוד עם משקל גדול יותר ולא להמתין שבועיים או חודש עם אותו משקל כשזה כבר לא בעיה בשבילי?

3) כמה סטים מומלץ לעשות לרגליים (כפיפות, פשיטות)? 3? 4? לא משנה?

4) בפשיטות וכפיפות לעשות את זה מהר או לאט?

5) האם לעשות 12 חזרות עם משקל ממוצע או 5 חזרות עם משקל כבד או 25 חזרות עם משקל קטן? תלוי במטרה? 12=מסת שריר? 5= כח? 25=סיבולת? (הכל בערך כמובן)
תודה

Shauder 16-10-06 22:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gps
1) נניח ואני לא טוב בריצות ארוכות כגון 3 ק"מ.. חיזוק שרירי הרגליים במכון כושר יכול לעזור לי להחזיק יותר זמן בריצה?

2) זה בסדר שכל פעם שאני מרגיש שאני אוכל לסיים את הסטים עם משקל גדול יותר פשוט להעלות אותו? יענו כשאני מרגיש שאני יכול - לעבוד עם משקל גדול יותר ולא להמתין שבועיים או חודש עם אותו משקל כשזה כבר לא בעיה בשבילי?

5) האם לעשות 12 חזרות עם משקל ממוצע או 5 חזרות עם משקל כבד או 25 חזרות עם משקל קטן? תלוי במטרה? 12=מסת שריר? 5= כח? 25=סיבולת? (הכל בערך כמובן)
תודה

1) כן

Fatty 16-10-06 22:46

4) תמיד טוב ובטיחותי לעבוד לאט

Yoshi-Moto 16-10-06 22:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gps

תודה

1) כן
2)אם אתה מרגיש שאתה יכול לעלות משקל תעלה אבל תיזהר עם זה.... הרבה אנשים מתחילים להתאמן וכל מה שחשוב להם זה לעלותמשקלים ולחשוב שהם חזקים אבל בעצם הם "מרימים" משקלים גבוהים ולא עושים נכון ופוגעים בגוף... אז פשוט תקשיב לגוף שלך... תעלה רק כשאתה מוכן לעלות ואל תתייחס להתקדמות של בחברים שלך גם אם הם מרימים פי 3 עליך
3)זה תלוי בכמה זמן אתה מתאמן... בדרך כלל עושים 3X10
4)המאמן שלי (פוטר חחח) בכל מקרה היה המאמן הכי טוב במכון אין לי מושג למה פיטרו אותו...הוא היה פריק מטורף וכנראהבגלל שהוא הלך מכות או משו טבעו אותו ובעל המכון כושר רצה להרחיק אותו או משהו....לא חשוב, לעניין- המאמן הזה היה אומר תמיד: הכל כדאי לעשות לאט חוץ מריצה
זאת אומרת- תעבוד נקי לדוגמא לחיצת חזה תוריד לאט ותעלה במהירות סבירה.... לא לעשות משקלים שאתה לא יכול.... אני רואה מלא אנשים במכון שבמקום להוריד את המוט לחזה הם מפילים אותו ובכך מקלים על עצמם מאוד ובכך עולים משקלים וחושבים שהם חזקים...
5)לא יודע זה הרבה יותר מורכב...

מקווה שעזרתי למרות שחזרתי על אותם דברים לפעמים :)

Leo 17-10-06 00:10

תלוי בסוג הריצה ומספר החזרות , אבל כן ספרינטרים אולימפיים עושים סקווטים הרבה מאוד לדוגמה ( ועוד עם לא קצת משקל)
20 חזרות יעבדו בעיקר על הגליקוגנסיס ז"א ריצות שהן בסביבת 10 דקות
והמערכת האירובית תעבוד בעיקר תלוי בזמן המנוחה בין סטים אבל היא עובדת תמיד

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:43.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ