![]() |
לקחת הפסקה מהקריאטין?
יש לי קילו קריאטין אם כל יום אני ייקח חמש גרם עד שייגמר החבילה זה ייפגע בי באיזשהו אופן?
|
למה להפסיק?
|
ציטוט:
|
אוקיי. סבבה.. תודה
|
ציטוט:
|
הגוף לא יפסיק לייצר בכלל אלא יתרגל לקבל ממקור חיצוני וזה לא כל כך מומלץ
בגלל זה מפסיקים בשביל לתת לגוף להתאזן עם הקריאטין שהוא קיבל לעומת מה שהוא מייצר לא? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
לא קורה שלאחר סיקל של קראטין יורדים טיפה במשקלי עבודה לעומת המשקלים שהיית בסיקל עריכה: תקן אותי אם אני טועה זה די נגרם מזה לא? |
ציטוט:
|
ציטוט:
ודעתי שיטת העמסה הזאת היא לא משהו גם יש ספיחה רבה יותר של נוזלים וגם מה שאמרת |
למישהו יש מחקר שמוכיח שהגוף מתרגל לקריאטין ממקור חיצוני זה פוגע במשהו?
|
ציטוט:
|
הסיבה היחידה שמומלץ להפסיק את השימוש הרציף בקראטין אחת לתקופה, הינה כמקדם בטיחות.
ההגיון הבריא אומר, שקיימת סכנה שבמתן אקסגוני של חומר המיוצר בגוף, קיימת סכנה של הפסקת הייצור האוטונומי. ההצהרה שקריאטין יחדל מלהיות מיוצר בגוף הינה חסרת ביסוס, מחקרים ארוכי טווח (עד כשנה למיטב ידיעתי) לא אימתו את החשש ולא גרמו להפסקת הייצור הטבעי בגוף הנבדקים. יותם. |
קרניבור, זה כמו להגיד שאם נאכל הרבה כולסטרול, ייצור הכולסטרול בגוף ייפסק
|
ציטוט:
אבל מצד שני אפשר לראות תופעה כזו במתן אקסוגני של טסטוסטרון |
השאלה היא האם הבקרה על ייצור הקריאטין דומה לבקרה על ייצור הטסטוסטרון. אי אפשר להסיק מתהליך אחד לשני סתם. האם הגוף יפסיק לייצר חומצות אמינו לא חיוניות אם נאכל הרבה מהן באופן קבוע? הרשה לי לפקפק. אז צריכים לעשות הקבלות מתאימות, תוך היכרות עם המסלולים המטבוליים.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
כפי שאמר קאצ'וק, ישנן ראיות למקרים בהן ישנם סיבוכים כתוצאה ממתן אקסגוני של חומרים שגופנו מייצר, כלומר ההגיון המנחה אותנו לתהות על השלכותיו של התיסוף בקריאטין הינו בריא ומבוסס. אשמח מאד לשמוע שנערכים מחקרים נוספים על הנושא, שלא נבדק באופן יסודי מספיק - כמו דילמות רבות בהן אנו מתחבטים בהקשר של תזונה ופיתוח הגוף. |
ציטוט:
:huh: |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:20. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ