![]() |
תרומת איברים לאחר המוות - דעתכם בנושא.
מה דעתכם על תרומת איברים לאחר המוות? מי מכם חתום ונושא כרטיס אדי?
רק שתדעו שלפי ההלכה דווקא כן מותר לתרום איברים (וזה בתנאי שהמוח שובק חיים [או גם המוח וגם הלב אני לא כ"כ זוכר את זה, פעם הייתי בדוכן אדי והחתמתי אנשים והיה עלון שהסביר על זה, אני לא כ"כ זוכר]). |
אני בעד..אם הבן אדם מת עדיף שהאיברים שלו יצילו אנשים אחרים מאשר שירקבו בקבר.
|
בעד בעד בעד, אם אני אמות אני מקווה שיעשו שימוש באיברים שלי (כמובן לאנשים שמגיע להם), בכל מקרה אני לא אצטרך אותם.
|
בעד,במילא אין מה לעשות איתם אחרי זה..במקום שהתולעים יאכלו אותם עדיף להציל אנשים.
ומה זה כרטיס אדי? |
יש מישהו שרוצה שרוני קולמן יתרום לו את הכבד שלו ? או כליות אולי ? :boxing:
|
בעד בעד,לא רואה סיבה להיות נגד תרומת איברים לאחר המוות
|
ציטוט:
בכרטיס הזה יש כמה ריבועים, אתה מסמן אם אתה מעוניין שזה יהיה רק למטרות רפואיות ו\או למדע, וגם יש מלא איברים שאתה יכול לסמן ליידם V או לסמן ריבוע שאומר שאת הכל [למשל אם מישהו מתנגד בכל תוקף לתרום את קרנית העין שלו :mellow: ]. אפשר לחתום על הכרטיס הזה מגיל 18 ומעלה, אבל יש גם כרטיסים לכאלה שמתחת לגיל הזה כאות "הזדהות", ואז במצב שחס וחלילה יקרה לך משהו ואתה עדיין לא בן 18 אז ההורים שלך ישקלו את זה ואולי אם הם ידעו שהיה לך כרטיס אדי הם יגידו "וואלה הבן שלי היה רוצה לתרום אז בוא נתרום". גם יש ריבוע שכתוב שאם אתה חס וחלילה נפטר אז שאיזה רב או משהו כזה יחליט אם לתרום או לא. |
זו הצלת חיים בהרבה מקרים אחרי הכל...
|
ציטוט:
|
חבל רק שהאחוז תרומת איברים בארץ הוא בין הנמוכים בעולם (משהו כמו 2% חתומים על כרטיס אדי לעומת עשרות אחוזים [משהו כמו 15-20] במדינות אחרות).
|
ציטוט:
וחשבתי על איזה משהו קצת מטורף,אבל ניראה לי הגיוני,רוב מקרי המוות זה בגלל איברים ש"מפסיקים" לעבוד/לתפקד,אם בנאדם בן 70 נגיד,שעוד עומד על הרגליים ומתפקד סבבה,יעשה החלפה של האיברים שנוטים לגרום למות(לב,כבד,כליות,אולי מוח בהמשך..)והוא יקבל תאיברים מגוף של בנאדם צעיר שהאיברים האלה עוד "חדשים" ובריאים,זה יכול להאריך לבנאדם את החיים בהרבה שנים לא? (בהנחה שהאיברים נקלטו טוב בגוף והם עובדים בצורה מושלמת. מה אתם אומרים? |
בהחלט בעד! להציל חיי אדם זו מצווה גדולה.
לא חתמתי אבל עדיין על הכרטיס. איפה אפשר? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
יש לי כרטיס אדי,
אני מת כבר מה אני יעשה עם הגוף שלי? שמישו אחר יהנה מכל הסקסיות הזאת. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
האמת שהדבר היחידי שמרתיע אותי הוא שאני לא אדע\יודע לאן החלקים שלי ילכו [זאת אומרת לאיזה אדם].
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:00. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ