ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   תרומת איברים לאחר המוות - דעתכם בנושא. (https://israelbody.com/showthread.php?t=11418)

P-a-n-1-c 04-06-07 13:03

תרומת איברים לאחר המוות - דעתכם בנושא.

מה דעתכם על תרומת איברים לאחר המוות? מי מכם חתום ונושא כרטיס אדי?
רק שתדעו שלפי ההלכה דווקא כן מותר לתרום איברים (וזה בתנאי שהמוח שובק חיים [או גם המוח וגם הלב אני לא כ"כ זוכר את זה, פעם הייתי בדוכן אדי והחתמתי אנשים והיה עלון שהסביר על זה, אני לא כ"כ זוכר]).

Ori-Silver 04-06-07 13:04

אני בעד..אם הבן אדם מת עדיף שהאיברים שלו יצילו אנשים אחרים מאשר שירקבו בקבר.

VoRteX 04-06-07 13:05

בעד בעד בעד, אם אני אמות אני מקווה שיעשו שימוש באיברים שלי (כמובן לאנשים שמגיע להם), בכל מקרה אני לא אצטרך אותם.

zidan 04-06-07 13:06

בעד,במילא אין מה לעשות איתם אחרי זה..במקום שהתולעים יאכלו אותם עדיף להציל אנשים.
ומה זה כרטיס אדי?

Bodybuilder 04-06-07 13:06

יש מישהו שרוצה שרוני קולמן יתרום לו את הכבד שלו ? או כליות אולי ? :boxing:

ofirdesign 04-06-07 13:08

בעד בעד,לא רואה סיבה להיות נגד תרומת איברים לאחר המוות

P-a-n-1-c 04-06-07 13:10

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
בעד,במילא אין מה לעשות איתם אחרי זה..במקום שהתולעים יאכלו אותם עדיף להציל אנשים.
ומה זה כרטיס אדי?

זה כרטיס שאם חס וחלילה קורה לך משהו אז ניתן יהיה לקחת את האיברים שלך.
בכרטיס הזה יש כמה ריבועים, אתה מסמן אם אתה מעוניין שזה יהיה רק למטרות רפואיות ו\או למדע, וגם יש מלא איברים שאתה יכול לסמן ליידם V או לסמן ריבוע שאומר שאת הכל [למשל אם מישהו מתנגד בכל תוקף לתרום את קרנית העין שלו :mellow: ].
אפשר לחתום על הכרטיס הזה מגיל 18 ומעלה, אבל יש גם כרטיסים לכאלה שמתחת לגיל הזה כאות "הזדהות", ואז במצב שחס וחלילה יקרה לך משהו ואתה עדיין לא בן 18 אז ההורים שלך ישקלו את זה ואולי אם הם ידעו שהיה לך כרטיס אדי הם יגידו "וואלה הבן שלי היה רוצה לתרום אז בוא נתרום".
גם יש ריבוע שכתוב שאם אתה חס וחלילה נפטר אז שאיזה רב או משהו כזה יחליט אם לתרום או לא.

Antonator1 04-06-07 13:10

זו הצלת חיים בהרבה מקרים אחרי הכל...

Night_Wolf 04-06-07 13:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Ori-Silver
אני בעד..אם הבן אדם מת עדיף שהאיברים שלו יצילו אנשים אחרים מאשר שירקבו בקבר.

גם אני חושב ככה!

P-a-n-1-c 04-06-07 13:13

חבל רק שהאחוז תרומת איברים בארץ הוא בין הנמוכים בעולם (משהו כמו 2% חתומים על כרטיס אדי לעומת עשרות אחוזים [משהו כמו 15-20] במדינות אחרות).

zidan 04-06-07 13:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי P-a-n-1-c
זה כרטיס שאם חס וחלילה קורה לך משהו אז ניתן יהיה לקחת את האיברים שלך.
בכרטיס הזה יש כמה ריבועים, אתה מסמן אם אתה מעוניין שזה יהיה רק למטרות רפואיות ו\או למדע, וגם יש מלא איברים שאתה יכול לסמן ליידם V או לסמן ריבוע שאומר שאת הכל [למשל אם מישהו מתנגד בכל תוקף לתרום את קרנית העין שלו :mellow: ].
אפשר לחתום על הכרטיס הזה מגיל 18 ומעלה, אבל יש גם כרטיסים לכאלה שמתחת לגיל הזה כאות "הזדהות", ואז במצב שחס וחלילה יקרה לך משהו ואתה עדיין לא בן 18 אז ההורים שלך ישקלו את זה ואולי אם הם ידעו שהיה לך כרטיס אדי הם יגידו "וואלה הבן שלי היה רוצה לתרום אז בוא נתרום".
גם יש ריבוע שכתוב שאם אתה חס וחלילה נפטר אז שאיזה רב או משהו כזה יחליט אם לתרום או לא.

אה הבנתי,תודה..
וחשבתי על איזה משהו קצת מטורף,אבל ניראה לי הגיוני,רוב מקרי המוות זה בגלל איברים ש"מפסיקים" לעבוד/לתפקד,אם בנאדם בן 70 נגיד,שעוד עומד על הרגליים ומתפקד סבבה,יעשה החלפה של האיברים שנוטים לגרום למות(לב,כבד,כליות,אולי מוח בהמשך..)והוא יקבל תאיברים מגוף של בנאדם צעיר שהאיברים האלה עוד "חדשים" ובריאים,זה יכול להאריך לבנאדם את החיים בהרבה שנים לא? (בהנחה שהאיברים נקלטו טוב בגוף והם עובדים בצורה מושלמת.
מה אתם אומרים?

HotChizzy 04-06-07 13:16

בהחלט בעד! להציל חיי אדם זו מצווה גדולה.
לא חתמתי אבל עדיין על הכרטיס.
איפה אפשר?

Ori-Silver 04-06-07 13:17

ציטוט:

חבל רק שהאחוז תרומת איברים בארץ הוא בין הנמוכים בעולם (משהו כמו 2% חתומים על כרטיס אדי לעומת עשרות אחוזים [משהו כמו 15-20] במדינות אחרות).

זה כנראה חוסר מודעות אני בטוח שאם יעשו לזה פירסום ויתחילו להרצות ולהחתים על זה אנשים האחוזים יזנקו,עובדה שעד עכשיו כל האנשים בפוסט אמרו שהם בעד.

zidan 04-06-07 13:18

ציטוט:

אין לזה מודעות בארץ,וגם רוב האנשים חושבים שזה אסור מבחינה דתית,שמעתי כמה שאומרים שצריך את כל האיברים כדי לקום בתחיים המתים,ובכלל אנשים מעדיף לא להתעסק עם זה הם מעדיפים להיקבר שלמים

P-a-n-1-c 04-06-07 13:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
אין לזה מודעות בארץ,וגם רוב האנשים חושבים שזה אסור מבחינה דתית,שמעתי כמה שאומרים שצריך את כל האיברים כדי לקום בתחיים המתים,ובכלל אנשים מעדיף לא להתעסק עם זה הם מעדיפים להיקבר שלמים

דווקא בשנים האחרונות המודעות גוברת. יש יותר מסעי פירסום וכדומה.

P-a-n-1-c 04-06-07 13:22

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Prok
בהחלט בעד! להציל חיי אדם זו מצווה גדולה.
לא חתמתי אבל עדיין על הכרטיס.
איפה אפשר?

http://www.health.gov.il/transplant/card.htm

Homie 04-06-07 13:22

יש לי כרטיס אדי,
אני מת כבר מה אני יעשה עם הגוף שלי?
שמישו אחר יהנה מכל הסקסיות הזאת.

Night_Wolf 04-06-07 13:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Homie
יש לי כרטיס אדי,
אני מת כבר מה אני יעשה עם הגוף שלי?
שמישו אחר יהנה מכל הסקסיות הזאת.

יש לי מכר בקומה 6 בבנין שלי שאני חושב שיהיה מוכן לאכול את הגוף שלך אם זה מספק אותך אחי:laugh:

Kachok 04-06-07 13:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Night_Wolf
יש לי מכר בקומה 6 בבנין שלי שאני חושב שיהיה מוכן לאכול את הגוף שלך אם זה מספק אותך אחי:laugh:

סתם חטיף חלבון :)

P-a-n-1-c 04-06-07 13:35

האמת שהדבר היחידי שמרתיע אותי הוא שאני לא אדע\יודע לאן החלקים שלי ילכו [זאת אומרת לאיזה אדם].

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:00.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ