![]() |
פרוקטוז, מאמר
לא יודע אם זה ידוע,
אבל אני לפחות לא ידעתי את זה. http://webcache.googleusercontent.co...w.google.co.il דיי קריטי. |
תודה רבה
|
נחמד.. יש הרבה דברים שלא ידעתי קודם..
|
עברתי בריפרוף , ידוע..
תודה בכל מקרה |
זה בסדר בחיטוב לא דל פחמימה לשתות משקאות עם פרוקטוז ? נסטי דיאט וכ'?
|
בנסטי דיאט ובכלל במשקאות דיאט זה סוכר אחר שהערך הקלורי שלו כמעט אפסי וזה בסדר לשתות בכל תקופה..
פרוקטוז בעייתי יותר בגלל הבריאות ולא מסה\חיטוב |
דימון מהם הסכנות הבריאותיות בפרוקטוז?
|
שלשולים , תנגודת אינסולין, יכול לתרום להשמנה , שינויים במטבוליזם של הכבד, מחלות לב ועוד..
כמובן חוץ מהשלשולים כל השאר זה לתווח ארוך , אם על בסיס קבוע להיות על סביבות ה 70-100 גרם פרוקטוז ביום (למרות שלא ממליצים לעבור ת50 בעיקרון.יותר -יותר גרוע)...כמובן יש אנשים יגיבו ככה יש כאלה שאחרת אבל בגדול זה לא בריא לאף אחד.. להישאר עם כמויות קטנות על בסיס קבוע , אם מדי פעם יוצא לך להגזים כמו נגיד שאתה יוצא אז יש וודקה רדבולים (ששם יש כמות טובה של פרוקטוז , וגם אתה לא שותה אחד הרי) אז זה בקטנה חוץ מנזילה יום אחרי באסלה לא יקרה כלום...אבל אל תשתה בקבוק קולה ביום על בסיס קבוע |
ציטוט:
חחח תחשוב שאם הוא לא היה מחרטט זה אשכרה 10.4 גרם פחמימה ל100 מ"ל שאם אני לא טועה זה 5.2 גרם פרוקטוז 4.5 ליטר = 234 גרם ביום חחחחחחחחחח |
ציטוט:
|
הוא מחליף כל יום שקר.
|
הוא מחליף כל יום משקל
|
הוא מחליף כל יום 1rm בדדליפט
|
פעם הוא אמר שהוא עושה בסקואט משקל של 1rm על 5rm חחחחחחחח
|
כמה יש בתפוח בערך?
|
התכוונתי לקטע של הatp.
כל מיני חומרים מושקעים בעיכול הפרוקטוז במקום ביצירת ATP (נשימה תאית), בהכרח יש פחות atp, בהכרח יש פחות כוח באימון. |
ציטוט:
ל-cp לוקח 3-4 דקות להתמלאות... עכשיו פרוקטוז הוא גם ממלא גליקוגן בכבד , ואתה הרי לא חיי רק על פרוקטוז ויש לך גלוקוז בתפריט, לכן אני לא רואה שום בעיה עם צריכה מזערית של פרוקטוז. |
מישהו יודע כמה יש בפרי ממוצע כמו תפוח/אגס וכו'?
|
בתפוח רגיל יש 25 גרם פחמימות ו12 מהם פרוקטוז אבל תפוח גם מגיע עם סיבים אז זה בסדר .
|
ציטוט:
|
ציטוט:
"חלק מהטענות לפחות, מאמינות שצריכת פרוקטוז מפירות היא בסדר משום שהאפקט ה"רע" של פרוקטוז מאוזן על ידי הסיבים התזונתיים. " |
ציטוט:
|
עזוב אחי לא משנה
|
תראה, הסיבה שפירות כביכול הם בסדר , זה כן כי הם באים עם סיבים(דרך הגב טעות שלי שרשמתי מה הקשר סיבים).כל מה שאני ירשום עכשיו זה לא כדי להראות שאתה טועה או משהו אלה טיפה לתקן.
עכשיו מה הכי חשוב בסיבים ,בקטע של פרוקטוז ,זה שהם מגבילים את הכמות הכללית שאתה יכול לצרוך(כי תכלס אתה לא תוכל 15-10 בננות או משהו כזה על בסיס יומי הרי,זה אגב לא רק בגלל הסיבים) וגם שזה לא בא במכה..לאומת קולה , שלא רק שאתה לא ניהיה יותר רעב בעקבותה כי הגוף לא רואה את זה כאוכל בכלל , אלה יש בזה כמות גדולה יחסית שבאה במכה אחת לכבד. אבל עדין, אם תצרוך 200 גרם פרוקטוז מפירות לתקופה ארוכה יהיה נזק למלא דברים, כי פרוקטוז זה פשוט חרא(מצב היפוטטי כן) ... אני לא יתחיל לפרט כי זה ארוך, פשוט תיראה את זה , מאוד מומלץ זה קצת קשה להבנה אולי במושגים כי יש קטעים עם רמה גבוהה של אנגלית אבל זה מבהיר את התמונה הכללית טוב מאוד: http://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM הקטע המעניין מתחיל מאיזה דקה 40 ניראה לי שהוא עושה השוואה בין מטבוליזם של גלוקוז VSאנטול(אלכוהול)VS פרוקטוז |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:52. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ