![]() |
Acbd, חוות דעת קצרה על חלוקה :):):):):)
A=חזה
B=גב,טרפזים C=כתפיים (ללא כתף קדמית!) רגליים, בטן D=ידיים,גב תחתון יום ראשון: A שני :b רביעי:c חמישי:d שרירים גדולים 16 סטים שרירים קטנים 12 סטים מה אתם אומרים? |
למה אתה הולך דווקא על Abcd?
|
אני לא מת על חלוקה כזאת אבל לא נורא
לידיים אפשר לעשות גם רק 10 סטים באימון כזה סבבה אבל.. |
כי אם אני עובד לכשל ועם דרופ סטים בab אני נשאר עם דומס עד לאימון הבא
חוץ מזה אני רוצה קצת לגוון הגדילה שלי נעצרה כבר חודשיים! הפעם אני לא אשתכנע להישאר עם AB, אני חייב גיוון! |
אז תעשה Abc
לא כדאי Abcd זה למתקדמים מאוד לא כמו שאתה נראה בתמונה מתחילים עד חצי שנה לא? |
כן. אני מתאמן חצי שנה משהו כזה...
בכל אופן אני מקסימום יפחית בסטים Abc לא בא לי בטוב. |
ציטוט:
החלוקה הקלאסית של ABCD זה חזה גב רגליים ידיים אני אישית מת על התוכנית הזאתי אבל צריך לקרוע פה לשריר את הצורה כדי שיקח לו לפחות 5-7 ימים להתאושש |
ציטוט:
אני הולך על זה, ואני אני Dam יקרע את השריר!!!!! THANKS! |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
מה זה 5-7 ימים? אם תעשה ככה שיהיה לך DOMS חודש אתה בכלל תגדל הרבה!! |
ציטוט:
Psychopath תיקרא תפוסט הארוך של תדירות נגד עצימות,הפוסט הזה בנעוץ,גל טי מסביר שם די יפה למה התוכניות האלה לא הכי אפקטיביות |
אני גם בabcd
החלוקה שאני עובד בה היא היא אותם ימים כמו שלך רק שאת השרירים חילקתי ל חזה + בייספס רגליים + בטן כתפיים + טרפזים + אמות גב + טרייספס תוכנית כיפית, נהנה מכל אימון, כיף פעם ב. לקחת תוכנית שאתה מכה את השריר מכל כיוון |
ציטוט:
הפוסט הזה זה אחד הקישקושים הכי גדולים שנעוצים פה וסבלתי הרבה בישביל לקרוא אותו,, סתם רק מריבות יש שם כל אחד מציג שם תוכנית כזאת או אחרת ומנסה למכור אותה למה היא הכי טובה, ורק מריבות קרלוס נגד גל וזה נגד זה .. סתם תאמין לי,,,הבנאדם היחיד שיצא גבר בכל השירשור הזה זה מי אם לא עומרי טורבו,,,הוא בא אמר אני יודע מה עובד הכי טוב על הגוף שלי...בדקתי הרבה תוכניות,,,ואני יודע שאני גודל בצורה הכי טובה אם ככה וככה עצימות ככה וככה תדירות ככה וככה סטים לבייספס,,,וגם יוגי הצדיק אותו ואמר דברים דומים ונכונים. זה הכל... תוכנית אימון,,,תפריט תזונה,, זה דברים מאוד אינדיוידואלים,,והפוסט הזה זה סתם שוק אחד גדול. |
ציטוט:
נ.ב-לא התכוונתי להגיד "גל טי מסביר שם" בכוונה של גל הפרופסור מסביר אלא כיוונתי אותו לבן אדם שרשם תהודעות(לגל טי) |
מסכים עם רן Z, חוץ מזה שאלתי את איתי זיו בהרצאה שלו, אם תהליכי היפרטרופיה נמשכים לא יותר מ72 שעות, למה לאמן שריר אחת לשבוע ?
הוא אמר לי שאנשים ברמה מסוימת צריכים גירוי יותר חזק לשריר, ובגלל ההתאוששות הארוכה אי אפשר לאמנם יותר מפעם בשבוע חוץ מזה, ההיפרטרופיה נמשכת אותו זמן, אבל בצורה יעילה יותר. אם אתם כל כך חכמים וגיליתם את הסוד לגדילה, למה אין הרבה אנשים שמשתמשים בfbw ? למה אין בודי בילדר אחד שלא מאמין שריר אחד לשבוע? אז זהו. |
ציטוט:
תאמין לי שאני גם בדעה שאם משהו עובד עליך כמו שצריך, אז אין טעם להלחם בזה ובכח לעבוד עם תוכנית שאתה לא תאהב. אבל כשהבן אדם לא יודע איך לעבוד עם תוכניות בתדירות גבוהה, או במילים אחרות "12 סטים לשריר גדול, 9 סטים לשריר קטן, כל הסטים לכשל, לקרוע את האמ-אמא של השריר, בלה בלה בלה..." אז זאת כבר בעיה אחרת. במקרה הזה, כנראה שבאמת תוכניות סטייל ABCD יתאימו לו יותר, רק חבל שזה לא בנסיבות הנכונות. |
ציטוט:
תתחיל לגלוש קצת לפורומים בחו"ל ותראה שרוב האנשים (ביניהם באדיבילדרים) מתאמנים ככה ולא עם כל התכניות ABCDEFG האלה. |
ציטוט:
,וכן אני יודע שזה לא גל מסביר הוא מציג ממקורות/מקומות שהוא ראה שמע...מציג בהתלהבות אני חייב להגיד. וגם עלי תוכנית בסגנון כמו שגל מציג (AB) עובדת הכי טוב (לא בחלוקה של פלג גוף) בחלוקה ליומיים עבודה יום מנוחה, תחלק את זה (השרירים) איך שאתה רוצה. |
ציטוט:
ולזה ששאל למה BB מקצועיים לא משתמשים בתוכניות כאלה אז כבר דובר על זה שBB מקצועיים הם לא אינדקציה לכלום,אבל אם כבר שאלת אז יש אחד שמשתמש בHST קוראים לו BORIS KLEINE http://www.:):):):):):):):):):):):):):):):):)/fun/paul4.htm למטה יש תמונה שלו. Still Not Convinced? "
|
ציטוט:
ציטוט:
|
ציטוט:
בכל אופן מי אני שאתווכח איתך הסבר היחידי שאני יודע זה כמה זמן נמשכת היפרטרופיה והנתון הזה לטובתך.. לגבי עצמי, אני בחרתי בABCD בגלל שנעצרתי בגדילה ואני רוצה לגוון. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
בוא אביא לך דוגמא... מייק מנצר הוא בחור מאוד מנופח, או לפחות היה בשיאו. ויש לו גם שפם מגניב. הוא המציא את הHIT. ידוע לטובים של המומחים בBB ואימונים בכלליות, שסט אחד זה פחות גירוי מ3 סטים כי זה פשוט קצת מדי. ושכשל על בסיס קבוע לא טוב. אבל עובדה שהתוכניות שלו עמדו במבחן המציאות, הוא לקח קבוצת BB, הביא להם להתאמן HIT והם הניבו תוצאות מעולות עם עליה טובה במסה. האם אתה יכול להסיק מפה שHIT יעילה להייפרטרופיה? לא... אתה לא. מה שהיה זה שלפני התוכנית, הBB הללו עבדו בשיטה קלאסית של ABCDEFG עם זיליון סטים, והם היו באימון יתר מבחינת ווליום, אבל העצימות שלהם הייתה קטנה כי זה הרבה סטים. הוא הביא להם תוכנית עם קצת סטים אז הם התאוששו מהווליום הגבוה שלהם והגוף שלהם עשה תהליך פיצוי-היסף! HIT זה לכשל, אז משקלים גדולים יותר=עוד גדילה. זה עבד בטווח הקצר, אבל בטווח הארוך התוכנית לא טובה. |
באמת שלא הבנתי מה אתה רוצה, ומה זה קשור למה שרשמתי...השורה התחתונה למה שרשמתי היא שתוכנית אימונים זה דבר אינדיוידואלי, ומה שיעבוד מצויין עלי לא אומר שיעבוד מצויין עליך, לשתינו גנטיקה שונה, קצב התאוששות שונה, ודברים שונים רבים אחרים.
ומה שהוצג בפוסט הנעוץ ההוא בא כאילו להגיד שזה התוכנית האולטימטיבית והנכונה והאידיאלית למתאמן בחדר כושר. מה הקשר עכשיו שפם, מיק מנצר וhit |
שמע, אינדיוידואלי זה ברור, אבל חייב להיות הסבר שנותן יתרון לאחת מהתוכניות.
כי מה כל אחד יכול להגיד אינדיוידואלי... יש עובדות שנותנות יתרונות לתוכנית מסוימת, ועל זה אנחנו מתווכחים אנחנו לא אומרים לאנשים שאומרים שתוכנית X יותר טובה להם, שהם טועים בסה"כ עושים השוואות. אני מאמין בעבודה חזקה, זאת אומרת, כשל/דרופ סט, כל דבר שתמצא את עצמך מתאמץ ונותן 100 אחוז אחרת לא גודלים.. מאמץ >> חיזוק >> גדילה ! בזה אני בטוח, ואני חושב שלאו דווקא 200 סטים הם התשובה, אלא פחות סטים בעצימות יותר גבוה. + כמובן, דרופ סטים! אני מאמין במציאות האיזון בין אימון בתדירות גבוהה ובעצימות נמוכה, לפי אימו ןבתדירות נמוכה ועצימות גבוהה, וזה מעצבן כי זה מחזיר אותי לab. תוכנית מצוינת אבל כאמור אני לא רואה ממש גדילה ושאני מרביץ בסטים לכשל ודרופ סטים למיניהם, אני מקבל דומס שמבטל לי את העבודה באימון שלאחריו. אין לי כל כך הרבה ניסיון עם תוכניות שאני יכול להגיד לי מה הכי טוב בישבילי. גם אני לא מתאמן כל כך הרבה זמן למען האמת. אני בשלב של ניסוי וטעייה. הנוסחא המושלמת מבחינתי לקבלת דומס ולהתחזקות היא: סט 1: 12 חזרות חזרה לפני כשל סט 2: 8 חזרות חזרה לפני כשל סט 3: 5 חזרות חזרה לפני כשל סט 4: דרופ סט שמתחיל מ5 חזרות ומסתיים ב12 חזרות עם מנוחה של לא יותר מ5 שניות בין הסטים! בדרופ סט מומלץ להגיע לכשל! |
אני לא מת על כל ה"סחר איברים" הזה אבל כל אחד ומה שטוב לו P:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
כי כשאני לא מתאמץ ולא מגיע לכשל עם דרופ סטים, אני לא מקבל דומס וזה sucks תגיד עידן, באיזה תוכנית אתה מתאמן? |
התחלתי לפני שבוע 5x5 לינארי.
|
ציטוט:
|
כמה שאני שונא דרופ-סטים. זה סתם נותן תחושה ששרפת את השריר.
|
ציטוט:
http://www.atraf-f.net/or/showpost.p...5&postcount=15 |
ציטוט:
בהצלחה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אגב כולה אמרתי לו שאם הוא מאמן שריר אחת לשבוע הוא צריך להתאמן עליו ככה שיקח לשריר בין 5-7 ימים להתאושש אני לא מבין איפה פה הבעיה |
אה כן? אז אני יכול גם להגיד שhft עובד יותר טוב מabcd, כי בabcd גדלתי פחות.
מה זה עובדים שנים על גבי שנים? |
אני זוכר שכשפתחתי כאן פוסט על איזה תוכנית אנשים עושים ואיך הם מתקדמים, היחידים שכתבו על שיפורים רציניים בכוח ובמסה היו מחמולת הhft ,בכלל 2 החברה היחידים שכתבו על שיפור רציני העידו שהם נתקעו בתוכניות abc ולפי מה שכתבו שברו את הקיר בab . למה אף אחד מabc לא קפץ?
אמית שיטות hft עובדות נהדר על הרבה מאוד אנשים ,אולי לא עליך או שלא ניסית ,אבל הן עובדות ואתה שומע את זה מאדם שניסה את כל סוגי התוכניות ושיש לו גם הכשרה וינגייטית. |
אבל זברה, בhft אתה לא קורע את השריר מספיק! אתה לא מבין שרק אם תכה בו עד היסוד הוא יגדל?
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:22. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ