ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   האם גם לכם קרה/קורה כאבים במפרק כף היד כשאתם עובדים עם מוט בבנץ פרס?? (https://israelbody.com/showthread.php?t=6615)

Rm3 06-03-07 20:30

האם גם לכם קרה/קורה כאבים במפרק כף היד כשאתם עובדים עם מוט בבנץ פרס??

שמעו, יש לי כאבים בזמן וקצת אחרי שאני מסיים לעבוד בלחיצות בשכיבה במפרק של כף היד.
המפרקים שלי לא עומדים בעומס של המשקל וכל פעם הצורה הישרה נשברת והם מתעקמים ואני עובד כשהמפרקים מחזיקים עקום את המוט וזה גורם לי לכאבים.
גם לכם קורה כזה דבר? אני מאמין שזה מסוכן, במיוחד עם משקלים גבוהים, אבל מה אני אמור לעשות, המפרקים שלי פשוט לא עומדים בלחץ...

Yoshi-Moto 06-03-07 20:32

אני לא מרים משקלים גבוהים(75 קילו) אבל זה לעולם לא קרה לי, לך לרופא תיבדק ליתר ביטחון אל תזניח.

ד"א זה אמור להיות בפורום פציעות נראה לי.

Johnny 06-03-07 20:34

גם לי הייתה את הבעיה כשהתחלתי לעלות משקלים, קנה רצועות במגה ספורט או תשתמש בתחבושת אלסטית מסופר פארם, המטרה היא למזער תנועה של המפרק ולתמוך בו.

אישית אני קניתי במגה רצועות אם אני לא טועה של אגרוף שמתאגרפים מלפפים סביב האגרוף מתוצרת everlast.
אגב אם אתה חושב לשדרג כפפות לכאלו עם תמיכה לפרק כף היד, הן לא שוות כלום.

Troya 06-03-07 20:38

הייתה לי אותה בעיה מפני שלא החזקתי נכון את המוט תנסה להשאיר את כף היד כמה שיותר ישרה עם היד (180 מעלות) ולא 80-90 מעלות כמו שאתה נראה לי עושה

- Idan - 06-03-07 20:50

כמו שטרויה אמר, הרבה מתאמנים (ואני בינהם) מחזיקים את המוט בצורה לא נכונה, כאשר הוא נשען על האצבעות ולא על שורש כף היד. זה יכול להוביל לפציעה בפרק כף היד, אז רצוי מאוד לתקן את הבעיה. המוט צריך לשבת על המפרק ולא רחוק ממנו לכיוון האצבעות.
אני גם עובד על זה כרגע, הרבה זמן לא עשיתי בנצ' פרס.

וכמובן לא להשתמש באחיזה פתוחה.

Ori-Silver 06-03-07 20:52

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
כמו שטרויה אמר, הרבה מתאמנים (ואני בינהם) מחזיקים את המוט בצורה לא נכונה, כאשר הוא נשען על האצבעות ולא על שורש כף היד. זה יכול להוביל לפציעה בפרק כף היד, אז רצוי מאוד לתקן את הבעיה. המוט צריך לשבת על המפרק ולא רחוק ממנו לכיוון האצבעות.
אני גם עובד על זה כרגע, הרבה זמן לא עשיתי בנצ' פרס.

וכמובן לא להשתמש באחיזה פתוחה.

לא כל כך הבנתי יש לך אולי תמונה שמראה טוב איך זה צריך להיות?

- Idan - 06-03-07 21:11

2 קבצים מצורפים)
ניסיתי לאייר את זה בצורה מגוחכת.

Yoshi-Moto 06-03-07 21:16

ציטוט:

אתה ציירת?

Bullet 06-03-07 21:17

בלתי אפשרי להחזיק את המוט על האצבעות, אפילו אם זה משקלים קלים.

גם לי לפעמים יש כאבים אבל אלו כאבים זניחים לגמרי, חימום המקום עוזר לפני התרגיל.

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איתן הסוס
אתה ציירת?

לא, זה פיקאסו צייר

PcGunMan 06-03-07 21:18

ציטוט:

צייר לא רע אתה :bot:

Yoshi-Moto 06-03-07 21:58

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
בלתי אפשרי להחזיק את המוט על האצבעות, אפילו אם זה משקלים קלים.

גם לי לפעמים יש כאבים אבל אלו כאבים זניחים לגמרי, חימום המקום עוזר לפני התרגיל.

לא, זה פיקאסו צייר

נראה ככה...
סתם לא עידן באמת יצא יפה חחח בכל מקרה שאלתי כדי לבדוק עד כמה אתה משקיע כדי להשיג את התשובה, כל הכבוד לך!

Rm3 07-03-07 09:36

אני מאד מנסה לשמור על הצורה הנכונה כמו בציור אבל לא מצליח
אני אנסה להשתמש בתחבושת אלסטית כמו שגוני אמר, נראה מה יהיה
תודה חברה

shikoLM 07-03-07 17:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Rm3
אני מאד מנסה לשמור על הצורה הנכונה כמו בציור אבל לא מצליח
אני אנסה להשתמש בתחבושת אלסטית כמו שגוני אמר, נראה מה יהיה
תודה חברה

במקום להנציח את הבעיה עם תחבושות/רצועות אולי תוריד קצת משקל מהמוט ותעבוד על הטכניקה שלך.

ספרטן 07-03-07 17:13

לי דווקא כואב במפרק כף היד מעבודה בכפיפת מרפקים במוט W, אני מסיים את הסט אני מרגיש כאבים... בא לי למות

zidan 07-03-07 17:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי איתן הסוס
אתה ציירת?

בתור "ראש מחלקת השאלות המפגרות של ישראלבודי." לא הייתי מצפה ממך לשאלה כזאת...........

ובקשר לנושא גם לי יש תכאבים האלה,שמתי תחבושת אלסטית זה עזר קצת אבל לפי הציור הבנתי שאני לא אוחז נכון..אז אני ישפר תאחיזה.

הזברה 07-03-07 17:15

ספרטן אתה עושה בפריצר?

ספרטן 07-03-07 17:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
ספרטן אתה עושה בפריצר?

אני עובד במוט W בעמידה ואח"כ מוט W בפריצ'ר... בשניהם אותו כאב...

הזברה 07-03-07 17:28

זאת יכולה להיות אולי פציעה מאוד נפוצה שקיימת אצל הרבה מתאמנים: בזמן שמחזיקים את המוט בפריצר כשהמרפקים קרובים לגוף פרק כף היד מסתובב בצורה לא נוחה פנימה כדי להתאים את האחיזה למוט וזה גורם ללחץ על אחד הגידים שם(לא זוכר את השם של הגיד הזה כבר) .
בשביל למנוע את זה אפשר להרחיב מרפקים עד למצב שרואים שהפרק ישר ,במידה ואתה מכופף את הפרקים למטה תוך כדי בתרגיל אז זה גם יכול להחמיר.
בגלל שזה כבר קרה לך ואי אפשר למנוע כבר את הפציעה, הייתי מציע לך לוותר קצת על הפריצר לכמה אימונים ,תחליף אותו בכפיפה על הרגל עם דאמבל ,אלה תרגילים דומים מאוד. רק תוריד קצת את המשקל בהתחלה.

ספרטן 07-03-07 17:43

זברה, אתה מציע להחליף את התרגילים, נניח והכאב יימשך בתרגילים האחרים, מה עליי לעשות?

הזברה 07-03-07 17:52

לעשות deload ,תקופה של לפחות שבוע(אני בדר"כ עושה 9 ימים) שתרד בה במשקלים כדי שהגוף יחלים או אפילו מנוחה מוחלטת מהאימונים. כל מתאמן שרוצה להגיע לתוצאות צריך לעשות הפסקה מעבודה קשה מדי פעם ,בדיוק בשביל לטפל בפציעות כמו שלך. אל תדאג זה לא מספיק זמן כדי שתרד במסה או במשקלים.
אם זה לא ישתפר גם אחרי המנוחה ,אז אורטופד יכול לעזור.

יוסייי 07-03-07 17:57

אני ראיתי כמה אנשים עושים על הפריצר עם מוט ישר אולימפי קוראים לו נראה לי אבל לא מוט ששוקל 20 קילו 14 ככה נראה לי
בגודל של המוט W

אז מה אתם אומרים לעשום עם מוט שר על הפריצ'ר או בעמידה גם יפתור בעיה של מפרקים לא?

Ori-Silver 07-03-07 18:03

ציטוט:

היום ניסיתי את זה וזה פשוט בלתי אפשרי לשמור על פרק כף היד ישר חוץ מזה זה לא נראה לי כזה קריטי אחרת בכל השנה וחצי שאני מתאמן הייתי נפצע

Yoshi-Moto 07-03-07 18:11

[quote=zidan]בתור "ראש מחלקת השאלות המפגרות של ישראלבודי." לא הייתי מצפה ממך לשאלה כזאת...........

מה קרה לכם? מה הביג דיל? עניין אותי אם הוא השקיע וצייר את זה, הבנתי שכן ואמרתי לו גם כל הכבוד על ההשעה, תמשיכו בפוסט כרגיל וסתמו תפה

Yoshi-Moto 07-03-07 18:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ori-silver
היום ניסיתי את זה וזה פשוט בלתי אפשרי לשמור על פרק כף היד ישר חוץ מזה זה לא נראה לי כזה קריטי אחרת בכל השנה וחצי שאני מתאמן הייתי נפצע

בגלל זה אנשים מתחילים להתמש באחיזה פתוחה, כשאתה באחיזה פתוחה אתה חייב להיות במצב ההוא(החלק הנכון בציור של עידן)

- Idan - 07-03-07 18:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ORI-SILVER

הרעיון הוא לא שכף היד תהיה במצב אנך לגמרי, אלא שהמשקל ישב על שורש כף היד ולא לכיוון האצבעות. מן הסתם הציור שלי לא מדויק כי זה קצת קשה לצייר במחשב, אבל הרעיון היה להמחיש שהוקטור של המשקל יהיה לאמה ולא מחוצה לה. אני מניח שאף אחד לא יצליח להחזיק משקל כבד כשכף היד לא מתכופפת אחרת למוט לא יהיה איפה לשבת, אבל כל עוד המשקל יושב על שורש כף היד אז זה בסדר.

אם אתה לא מרגיש אי נוחות עם האחיזה שאתה משתמש כרגע, אז כנראה שאתה לא עושה משהו לא נכון ולכן אין מה לתקן אצלך. אבל אני בהחלט לא מרגיש נוח עם האחיזה.

הזברה 08-03-07 00:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי יוסייי
אני ראיתי כמה אנשים עושים על הפריצר עם מוט ישר אולימפי קוראים לו נראה לי אבל לא מוט ששוקל 20 קילו 14 ככה נראה לי
בגודל של המוט W

אז מה אתם אומרים לעשום עם מוט שר על הפריצ'ר או בעמידה גם יפתור בעיה של מפרקים לא?

בעמידה בדרך כלל האחיזה טיבעית ונוחה יותר ,כשלוקחים את המרפקים קדימה בדרך כלל מקרבים אותם ואז האחיזה נהפכת להיות בעייתית .שמע ,קח בחשבון שאני לא רופא ואני לא יכול לדעת באמת מה יש לך, פשוט תארתי לך פציעה שנפוצה מאוד בגלל התרגיל הזה.מהנסיון שלי עם אנשים אחרי שחוטפים פציעה בגיד הזה, כואב גם בתרגילים שאתה עובד בהם רגיל.
לדעתי אבל רק לדעתי, עדיף לך לרדת לתקופה קצרה ממוט בפריצר. אם אתה מתעקש להשאר שם, תנסה לעשות עליו כפיפה עם סיבוב עם דאמבלים או יותר טוב, פטישים.זה יכול להוריד מהצד הפנימי של הפרק קצת לחץ. אבל שוב, תרד קצת בהתחלה במשקלים ותמיד טוב לעשות deload לכל הגוף מדי פעם.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:34.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ