ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   הגוף מפרק שריר בבוקר? (https://israelbody.com/showthread.php?t=65709)

B0dyBuilding 14-06-10 20:50

הגוף מפרק שריר בבוקר?

אם אני לא יאכל ארוחה עם חלבונים בבוקר הגוף יתחיל לפרק שריר או שזה סתם מיתוס?

Cuba 14-06-10 20:53

מיתוס

IdaNP 14-06-10 21:34

לפי מה שהבנתי מאיזה מאמר פה באתר, האנזים שמפרק שרירים בגוף נמצא ברמה הכי גבוהה בדם בבוקר, מה שאומר שארוחת בוקר היא חובה.

BodyBodyBody 14-06-10 21:51

חרטא.
אני לפעמים אוכל את הארוחה הראושנה שלי 3 שעות אחרי שאני קם.

IdaNP 14-06-10 23:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bodybodybody (הודעה 1001263)
חרטא.
אני לפעמים אוכל את הארוחה הראושנה שלי 3 שעות אחרי שאני קם.

מי יודע, אולי אם תנסה לאכול ארוחת בוקר תראה קצת יותר תוצאות.
בכל מקרה אני לא מומחה או משהו, אני רק זוכר שקראתי ממאמר באתר משהו על זה. בכל מקרה אני גם יודע שהרבה ממליצים לא לדלג על ארוחת הבוקר מהרבה סיבות אחרות.

BodyBodyBody 15-06-10 15:30

אלה סתם שטויות.
אמרתי שלפעמים קורה.
לרוב אני קם ישר ל-2 ליטר חלב עם אוראו.

hypertrophy 15-06-10 16:54

בטח שכן!
פעם קמתי בבוקר ולא אכלתי ישר.....נפל לי הבייספ הימני!
לקח לי שעה לחבר אותו מחדש

Philip_k 15-06-10 17:32

חחחחח יאיר.

שניר 16-06-10 19:16

:):):):) וואי אתם קרועיייםם !

האמת אני גם רציתי לשאול משו בנושא הזה .. אז אני ינצל את ההזדמנות חח
אממ כל העניין של ה-3 שעות מה זה באמת מיתוס? אני לא חייב לאכול כל 3 שעות ? זה רק בשביל שיהיה סדר מסויים או שהגוף באמת מתחיל פרק שריר?
וגם בבוקר אם אני לא אוכל על הבוקר/ שותה שייק ישר כשאני קם הגוף מפרק שריר? אם אני יכול גם לאכול שעתיים-שלוש אחרי שהתעוררתי?

כאילו כל העניין הזה בדוק ?

שניר 18-06-10 13:26

חבריםםם .. מבקש תשובה :)

גל ציון-פור 18-06-10 21:32

בואו נעשה סדר:
1. אם לא תאכל ארוחת בוקר, הגוף לא יפרק שריר, אלא לאחר שיגמרו כל מאגרי הגליקוגן בגוף. לאחר סיום מאגרי הגליקוגן, חומצות אמינו יתחילו להתפרק ליצירת גלוקוז בתהליך שנקרא "גלוקונאוגנזה". זמן סיום מאגרי הגליקוגן תלוי בתזונה שלך ובתדירות ועצימות האימונים שלך. רוב אוכלוסיית המתאמנים לא צריכה להיות בלחץ לגבי זה.
מצד שני, יש מחקרים שמראים שיפור בריכוז וביכולת כאשר אוכלים ארוחת בוקר, וזה ללא קשר לספורט.
2. מה שהכי חשוב זוהי כמות הקלוריות היומית וכמות החלבון היומית. החלוקה לארוחות כל 3-4 שעות באה לעשות סדר, ליצור המשכיות, ליצור רמות אנרגיה וגלוקוז קבועות בזרם הדם, למנוע עליות וירידות חדות ברמות האינסולין ועוד. לכן, אני מאוד ממליץ לרוב אוכלוסיית המתאמנים לאכול כל 3-4 שעות. ולא בגלל שיתפרק להם השריר.
3. אני מאוד ממליץ גם לאכול לפני השינה בגלל הכניסה למצב של "צום" למשך כמה שעות וגם בגלל שהרבה תהליכי בניה מתרחשים בשנת הלילה (בגלל הפרשת הורמונים מסוימים).
בברכה
גל ציון-פור

hypertrophy 18-06-10 21:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 1002308)
בואו נעשה סדר:
1. אם לא תאכל ארוחת בוקר, הגוף לא יפרק שריר, אלא לאחר שיגמרו כל מאגרי הגליקוגן בגוף. לאחר סיום מאגרי הגליקוגן, חומצות אמינו יתחילו להתפרק ליצירת גלוקוז בתהליך שנקרא "גלוקונאוגנזה". זמן סיום מאגרי הגליקוגן תלוי בתזונה שלך ובתדירות ועצימות האימונים שלך. רוב אוכלוסיית המתאמנים לא צריכה להיות בלחץ לגבי זה.
מצד שני, יש מחקרים שמראים שיפור בריכוז וביכולת כאשר אוכלים ארוחת בוקר, וזה ללא קשר לספורט.
2. מה שהכי חשוב זוהי כמות הקלוריות היומית וכמות החלבון היומית. החלוקה לארוחות כל 3-4 שעות באה לעשות סדר, ליצור המשכיות, ליצור רמות אנרגיה וגלוקוז קבועות בזרם הדם, למנוע עליות וירידות חדות ברמות האינסולין ועוד. לכן, אני מאוד ממליץ לרוב אוכלוסיית המתאמנים לאכול כל 3-4 שעות. ולא בגלל שיתפרק להם השריר.
3. אני מאוד ממליץ גם לאכול לפני השינה בגלל הכניסה למצב של "צום" למשך כמה שעות וגם בגלל שהרבה תהליכי בניה מתרחשים בשנת הלילה (בגלל הפרשת הורמונים מסוימים).
בברכה
גל ציון-פור

גלוקוניאוגנזה זאת אחת המילים המגניבות בתחום ד"א :)

בכל אופן....ואם נתן לגוף מברג ולום....הוא עדיין לא יצליח לפרק שריר? :)

גל ציון-פור 18-06-10 21:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 1002310)
גלוקוניאוגנזה זאת אחת המילים המגניבות בתחום ד"א :)

בכל אופן....ואם נתן לגוף מברג ולום....הוא עדיין לא יצליח לפרק שריר? :)

יאיר, שתית הרבה בקידוש?!
שתהיה שבת שלום, ואל תפרק לי שריר.... :-)

hypertrophy 18-06-10 21:43

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 1002314)
יאיר, שתית הרבה בקידוש?!
שתהיה שבת שלום, ואל תפרק לי שריר.... :-)

:):):):) סתם מצב רוח שטותי לפני שיוצאים :)

לא נפרק שריר...יש לי חיבור כפול מאז התאונת ארוחת בוקר ;)

IdaNP 18-06-10 23:17

יש איזשהי דרך לדעת מתי עומדים להיגמר מאגרי הגליקוגן בגוף?

שניר 18-06-10 23:29

ולמה למשל כשאני לא אוכל 4 שעות אני מרגיש כאילו "ירדתי" בנפח שריר ואחרי שאני אוכל אני מרגיש כאילו "נפוח" ?

BodyBodyBody 18-06-10 23:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 1002308)
בואו נעשה סדר:
בברכה
גל ציון-פור

תשובה יפה.
לגבי 3,
אתה יכול לפרט על ארוחה היתרון של ארוחה לפני השינה?
עד כמה שאני יודע, וגם אתה,
חלוקת הארוחות היא מטעמי נוחות.
כלומר, אפשר לאכול את כל הסה"כ ערכים תזונתיים בארוחה אחת של היום.

BodyBodyBody 18-06-10 23:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי שניר (הודעה 1002329)
ולמה למשל כשאני לא אוכל 4 שעות אני מרגיש כאילו "ירדתי" בנפח שריר ואחרי שאני אוכל אני מרגיש כאילו "נפוח" ?

אולי כי הכנסת אוכל :confused:
אתה לא תרד בשריר אם לא תאכל גם יום שלם.
תדאג בסוף 24 שע' להכניס את כל מה שאתה צריך וזהו.

mag707 19-06-10 01:15

אחי רק רציתי לדאול אותך בשיא הרצינות , מה הרעיון לדחוף לעצמך 2 ליטר חלב שנשמע לי פשוט מטורף לשתות כמות כזו וחבילת אורירו..?

BodyBodyBody 19-06-10 01:29

כן אחי זה מטורף!!!

ל1ל

גל ציון-פור 19-06-10 14:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי idanp (הודעה 1002325)
יש איזשהי דרך לדעת מתי עומדים להיגמר מאגרי הגליקוגן בגוף?

קשה להעריך. הספרות מדברת על צום של כ-12 שעות ומעלה. כמובן שפעילות גופנית תגרום לריקון המאגרים מהר יותר. זה גם תלוי האם המאגרים שלך גדולים יותר מהממוצע (למשל לספורטאים יש יכולת לאגור גליקוגן בכמות גדולה יותר מהאוכלוסיה הממוצעת).
בברכה
גל ציון-פור

גל ציון-פור 19-06-10 14:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bodybodybody (הודעה 1002330)
תשובה יפה.
לגבי 3,
אתה יכול לפרט על ארוחה היתרון של ארוחה לפני השינה?
עד כמה שאני יודע, וגם אתה,
חלוקת הארוחות היא מטעמי נוחות.
כלומר, אפשר לאכול את כל הסה"כ ערכים תזונתיים בארוחה אחת של היום.

בעיקרון אתה צודק, אבל בהנחה שלרוב המתאמנים קשה להכניס את כמות הקלוריות והחלבון היומית ללא ארוחה לפני השינה (בוא נגיד שבממוצע כל אחד אוכל 5-6 ארוחות ביום), אז אפשר "לנצל" את הארוחה לפני השינה כדי לאכול חלבון קזאין שמתפרק לאט במערכת העיכול והוא אנטי-קטבולי, קצת שומנים איכותיים כמו טחינה, אבוקדו, שמן זית, אגוזים ושקדים ופחמימות מורכבות.
כל אלה יגרמו להפרשת אינסולין מתונה (יחד עם gh שמופרש בלילה) ולאנאבוליזם תקין.
בברכה
גל ציון-פור

IdaNP 19-06-10 16:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי גל ציון-פור (הודעה 1002428)
קשה להעריך. הספרות מדברת על צום של כ-12 שעות ומעלה. כמובן שפעילות גופנית תגרום לריקון המאגרים מהר יותר. זה גם תלוי האם המאגרים שלך גדולים יותר מהממוצע (למשל לספורטאים יש יכולת לאגור גליקוגן בכמות גדולה יותר מהאוכלוסיה הממוצעת).
בברכה
גל ציון-פור

אז איך זה שבתקופות חיטוב, זה דבר די נפוץ שהגוף מפרק קצת מסת שריר? חיטוב הוא לא צום.

גל ציון-פור 19-06-10 17:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי idanp (הודעה 1002459)
אז איך זה שבתקופות חיטוב, זה דבר די נפוץ שהגוף מפרק קצת מסת שריר? חיטוב הוא לא צום.

זאת מכיוון בתקופת חיטוב אנחנו מבצעים די הרבה פעילות גופנית (אנאירובית- ובעיקר אירובית) ולכן מרוקנים מדי פעם את המאגרים... :-)
בנוסף, מסת השריר לא תלויה רק במאגרי הגליקוגן. יש עוד גורמים נוספים, חלקם ידועים וחלקם אינם ידועים שמשפיעים על פירוק/בניה של שריר. סתם לדוגמא: הורמונים קטבוליים, פוליאמינים, כולסטרול, הורמונים סטרואידיים, גנטיקה ועוד...
בברכה
גל ציון-פור

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 09:20.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ