![]() |
כמה שאלות לגבי תוכנית ss
אני עדיין בתהליכים של קריאת הספר, ולפי מה שהבנתי מבנה התוכנית הוא קבוע. התרגילים שמופיעים בספר:
בנצ פרס - חזה סקוואט רגליים דדליפט - רגליים . גב מיליטרי פרס - כתפיים פאוור קלין - גב . כתפיים ? האם אני יכול להחליף את ה מיליטרי פרס ופאוור קלין בתרגילים אחרים? האם זה בסדר להתחיל עם 70% מסך המשקל בכל התרגילים, מלבד דדליפט ו סקוואט, כאשר איתם אני אתחיל עם מוט ריק ואעלה 1.25 בכל צד פעם בשבוע?(בגלל פציעה בברך) |
ציטוט:
|
אתה לא אמור להתסכל על התרגילים האלו כתרגילים לקבוצת שרירים.
אתה יכול לגבי הרגליים אם הפציעה מפחידה אותך. למה להחליף פרס? |
ציטוט:
ועוד שאלה. אני לא יודע אם זה בגלל הפציעה, אבל אני לא מצליח לרדת מתחת ל 90 מעלות (שגם ככה אסור לי), מן הרגשה של גמישות. האם זה עדיין בסדר? |
בהתחלה אולי יהיה קושי, תרד כמה שאתה יכול בטכניקה נכונה, הגמישות משתפרת עם הזמן. יכול להיות שהטכניקה לא טובה ולכן אתה מרגיש קושי כזה.
אל תוותר על פרס, אחלה תרגיל שעושה נעים לגוף. |
ציטוט:
|
אי אפשר להחליף כלום.
בסקוואט אם אתה עוצר סטטי אתה מעמיס הרבה יותר על הברך, ואין דבר כזה אסור לי לרדת מתחת ל90. אל תסתכל על קבוצות שרירים אלה על תנועות. |
ציטוט:
|
ציטוט:
מי קבע שאסור לך לרדת מתחת לגובה מסוים בסקוואט? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
בכל מקרה http://www.marylandaau.com/images/squat.gif |
ציטוט:
|
ציטוט:
את התירוץ שאתה לא יכול תשמור למורה לספורט, אין דבר כזה לא יכול, לא עברת שום ניתוח ואין לך ברך מלכותית או כל פציעה רצינית אחרת.. אתה כולה ילד בן 17 חלאס להיות מפונק.. אתה רוצה לומר לי שאם שאתה לא יכול לשבת בשירותים?,לא יכול להתכופף להרים את העיתון בבוקר.. זה כבר עבר כל גבול כל ילד היום "פצוע" בגב תחתון ובברכיים, נו באמת......................... ............... |
ציטוט:
הבנאדם אומר שיש לו פציעה בברך. הוא גם אומר שזה פציעה שאיבחנו אצל רופא. בהנחה וזה משהו רציני, אתה לא יכול להמליץ לבנאדם לעשות את זה ללא רקע בבנאדם ובלי להיות לידו ולראות אותו פיזית יורד עם המוט. זה לא סתם בנאדם שמתחמק מלרדת שובר מקביל, זה על סמך פציעה. יכול להיות שבאמת הוא יכול לרדת ופשוט לא יודע איך עושים את זה, אבל יכול להיות שהוא לא יכול פיזית. להגיד לו שהוא יכול לפי דעתי לא אחראי מצידך לפני שאתה בודק אותו פנים מול פנים, צריך להיזהר כשממליצים את זה לאנשים. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אבל בהנחה שהפציעה שלו רצינית כמו שהוא אמר "שהוא לא יכול לכופף כי זה כואב ברמה פתולוגית" אז צריך לחשוב פעמיים לפני עצות כאלה, זה כל מה שאמרתי. חוץ מזה אני מסכים איתך. |
ציטוט:
ה90 מעלות הזה התחיל מאנשים שלא מבינים איך סקוואט אמור להיראות... אתה אמור לרדת עד לפרלל בעמידה צרה זה יהיה יותר טווח תנועה וזווית גדולה בהרבה מ90 ובעמידה רחבה זה אפילו יכול להיות פחות מ90, כאשר אתה לא מגיע לנקודה הזו אתה תתקשה לבצע היפ דרייב ורק תעמיס יותר על הברכיים וזה למה כל רופא שאומר לא מתחת ל90 מעלות לא מבין על מה הוא מדבר ומתבסס על מספר מיתוסים שקיימים רק בארץ וקרוב לוודאי התחילו בוינגט חוץ מזה אני חייב לציין שאני נהנה ומתרשם מלקרוא את התגובות שלך על אחת כמה וכמה בגלל שזה מגיע ממנהל בפורום הזה |
:):):):) אחי
עברתי ניתוח של שעתיים, קרע רציני של הרצועה, הייתי עם מעצב ברך חודש וחצי, וסך הכל 3 חודשים לא הלכתי. כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך שזאת הייתה פציעה די רצינית? לקח לי חודשים של פיזיוטרפיה לקבל ישור מלא, ומכיוון ש כיפוף לוחץ על האזור שנתפר, אני לא יכול לקבל כיפוף מלא כך כל מהר. |
ציטוט:
|
טוב בגלל שהכול כאן מבולבל כאן אני אספר את מה שעבר עלי
נפצעתי 10 למאי מכדורגל, לא יכולתי להזיז את הרגל בכלל... כאבים. לאחר מיון ושבועיים שחיכיתי, קבעו לי תור לניתוח. הניתוח היה אמור לקחת רבע שעה אבל לבסוף לקח שעתייפ , ומרופא אחד זה נהפך לחמישה( הפציעה הייתה חמורה משחשבו) לאחר הניתוח התעוררתי עם מעצב ברל שאיתו היה לי רומן של חודש נחתי כשהברך מקובעת ל30 מעלות. מאוגוסט הייתי בלי המעצב, קיבלתי אישור לדרוך אך עם קביים לעבוד על היישור, ובספטמבר כבר יכולתי ללכת קצת צולע, רק אז קבלתי אישור לעבוד על כיפוף קל בלבד, בנובמבר קיבלתי אישור להתיך פעילות גופנית מינימלית של מקסימום חמש דקות ריצה, וכיום אני עדיין על מעקב עם אישור להעביר עומס שהוא מתחת ל 90 מעלות.:) סליחה על כל השגיאות אני כותב מהפלאפון |
בגלל זה לא מקשיבים בפורומים לכל מיני ליצני hardcore...
בכל מקרה, פיזיותרפיה עשית? בפיזיותרפיה למשל נותנים סקוואט בכל מיני וריאציות שאולי יתאימו לך, על מנת לחזק את האזור סביב הברך. אם לא עשית, אז אולי שווה ללכת. אם עשית, אז שווה להתייעץ עם המטפל בקשר לאימונים על מנת להמשיך לחזק את הרגליים. |
טל אני מבין את העצבים שלך על כל ילד היום שאומר שיש לו פציעות בברך ובגב בשביל להתחמק מסקוואט ודדליפט, גם אותי זה מעצבן
אבל זה לא שולל את העובדה שיש לפעמים באמת אחד עם פציעה לגיטימית שמונעת ממנו לעשות דברים שנראים לנו פשוטים |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני במעקב כל 3 חודשים אצל הרופא המנתח. הוא הסביר לי לגבי הסקוואט שכל עוד אני לא יורד מתחת ל 90 מעלות, אני יכול להעמיס כמה שאני רוצה. @DanD הורדתי מ thepiratebay בקובץ PDF |
ציטוט:
|
ציטוט:
התוכנית היא רק התרגילים שציינתי? או שהיא ab עם עוד תרגילים? |
האם יספיק לי ללמוד את התוכנית דרך אחד המאמרים שנמצאים באתר( בהנחה שאת הטכניקה אני לומד דרך הספר)? אני ממש לא בקיא לקרוא 200 עמודים בתקופה כזאת של מבחנים( העניים פשוט עייפות) למרות שזה תירוץ עלוב
מאמרים כמו: http://www.israelbody.org/Index.asp?...ArticleID=1170 http://www.israelbody.org/Index.asp?...ArticleID=1170 |
Ss זה 90% איך לבצע את התרגילים ושיטות לבצע אותן נכון. זה יותר חשוב מהתוכנית עצמה שסוכמה בעברית.
|
ציטוט:
לפי איזה תוכנית לעקוב ? איזו שיטה... כמה סטים)אחד אומר 3 אחד 5) |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
תפסיקו לחפור בפוסט של avivshav ותחפרו פה
|
חברה אני אוטוטו רוצה להתחיל ליישם את התוכנית...מה מומלץ לי?
האם אני גם יכול להוסיף תרגיל לגב התחתון? |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:58. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ