![]() |
מה היא רמת העצימות הנכונה לאירובי בזמן חיטוב?
קצת מבולבל בנושא.
חלק מהמאמרים אומרים שיש לרוץ בעצימות מאוד נמוכה ולאורך זמן (60% דופק), אבל זה כבר נהיה מגוחך מבחינת מהירות (ריצה- הליכה...) וחלקם מדברים על לעשות מאמץ מטורף על מנת "לחפור" את השומן החוצה. מה נכון? |
בשבילי עבד הכי טוב 20 דקות בסוף האימון בעצימות משתנה, דקה ספרינט-דקה רגוע
|
כמה קמ"ש?
|
14 מהיר, 8 רגוע
|
וראית תוצאות בחיטוב?
|
Bump
Bump bump
|
אכן אינטרוולים [הפוגות] הכי יעיל
ספרינט ואז הליכה ושוב תעשה בהתחלה זמן שווה בין ספרינט לבין הליכה [תמדוד את הזמן של הספרינט שאתה מסוגל לבצע] ובהדרגה אפשרי לעשות חצי מהזמן של הההליכה אח"כ א]שר ספרינט ואז ריצה קלה [1:1] ואז ספרינט ואח"כ ריצה קלה לחצי מהזמן [2:1 לטובת הספרינט] ככה תנצל את בצורה טובה יותר את מאגרי השומן |
ציטוט:
|
אני הייתי עושה ריצה (12 קמ"ש) 20-30 דק' ובסוף ספרינט עד שאני לא יכול יותר זה יוצא בעררך דקה ספרינט ממש מהיר
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אגב רק להוסיף שאני רואה פוסטים שלך בכל הפורום ואני חייב לציין שאתה אחד המשתמשים שאני הכי מחזיק ממנו. הידע שלך נראה מקיף, מדויק ונכון ובדרך כלל אני מקשיב למה שאתה אומר בלי כמעט להטיל ספק (לפחות ביחס למה שאחרים כותבים פה...). |
מצטרף לשאלה של ok
האם אינטרוולים עדיף בחיטוב על ריצה בקצב קבוע? |
ציטוט:
שאתה אומר לעשות ספרינט ואז הליכה כל כמה זמן לשנות מהירות? לעשות דקה ריצה דקה הליכה? ועל כמה קמ"ש מומלץ? |
כמה הבדלי זמן בין הספרינט לריצה קלה? כאילו ריצה קלה ואז לכמה זמן ספרינט וכמה זמן ריצה קלה???
|
אני גם לא הבנתי ^^ =\
|
במקום ריצה ספיניג זה גם אפשרות טובה?
|
ציטוט:
בלה בלה |
hyper
תוכל לענות לי על השאלות? |
בשביל לשרוף שומן אין ויכוח על זה שצריך לרוץ פרק זמן יחסית ארוך עד בשביל לשרוף את השומן
כי השרשרת הולכת ככה: atp פחמימות ואז שומן חלבון בשביל להגיע לשומן צריך לרוץ פרק זמן יחסית אורך זה אומר 40+- דקות בשביל לרוץ משומה צריך לרוץ על קצב בינוני, שזה אומר דופק בסביבות 130+- הכי יעיל לשריפת שומן! אני עובד עם יאיר להב , ככה הוא עובד, וככה עבד עלי , וככה הכי יעיל |
בשביל לרוץ משומה?(מה זה שומה?)
ועוד שאלה להעיף שומן לחפור אותו החוצה מה עדיף אינטרוולים או ריצה ממושכת לפרק זמן על אותו קצב? |
זה תלוי באיזה אחוז שומן אתה נמצא...
|
Bishvil 13-14%?
|
אז עד שלא תגיע ל10 לך על מהירות הריצה הכי מהירה שבה אתה מסוגל לרוץ בפרק הזמן שיש לך במכון. כשתגיע לבערך 10 . 5 דקות אינטרוולים בין5-8 דקותת מנוחה ואז ריצה של 40 דקות, ככה תנייד שומן הכי טוב. אתה יכול להוסיף עוד 5 דקות אינטרוולים בסוף.
|
ציטוט:
5 דקות אינטוואלים 40 דקות ריצה על 10 קמ"ש 5 דקות אינטרוואלים ? עוד שאלה בזמן אינטרוולים באיזה מהירויות לרוץ וכמה זמן לתת לספרינט ולרגיעה? תודה. |
מצטרף לשאלה...
|
מישהו מוכן להסביר את מה שברק אמר?
או את מה ש hypot אמר? |
ציטוט:
בכל מקרה- מה הכוונה הכי מהר שאתה יכול בפרק זמן- ספרינט 40 דקות(קצת לר הגיוני)???? או אולי בינוני????? |
10 אחוז שומן. מהירות מדויקת אתה לא תקבל ממני כי מדובר בגורם שתלוי בכושר האירובי שלך ואני לא יכול למדוד לך אותו דרך הפורום.
ככל שאתה רץ מהר יותר, תוציא יותר אנרגיה\קלוריות. במחזור של יום, מאגרי הפחמימות שלך מנורמלים, כלומר גם אם בזמן הארובי תשרוף יותר פחמימות משומן, אז ביום שיבוא אחר כך הגוף ינתב את כל הפחמימות שתאכל למאגרים עד שהם יהייו מלאים שוב וישרוף שומן על חשבונם. כך שבסופו של דבר אתה צריך להתרכז בכמות הקלוריות שהוצאת ולא בכמות השומן בזמן הפעילות. ככל שאתה רץ מהר יותר אתה מוציא יותר אנרגיה, כלומר שבמחזור של 24 שעות יותר שומן. לא כתבתי לך לרוץ ספרינט, כי אתה לא יכול לרוץ ספרינט במשך 40 דקות, אבל כן לדאוג שהמהירות הממוצעת תיהיה כמה שיותר גבוהה. כמובן שגם ההשתקמות חשובה כאן, אם יכאבו לך הרגליים במשך שבוע ולא תוכל לזוז אז לא הרווחת כלום מכך ששרפת יותר קלוריות באימון אחד... באחוז שומן נמוך מתחילה להיות בעייה עם עם ניוד השומן כי הגוף מתחיל להלחם כדי לשרוד ואז צריך להשתמש בכלים אחרים ולשאוף לניוד של כמה שיותר שומן לפני האירובי כי במהלך היום לגוף הרבה יותר קשה לנייד שומן לשריפה. העניין ש5 דקות לאחר אינטרוולים הדם מוצף בחומצות שומן והאירובי יכול לשרוף אותם(אירובי בדופק של 70% שורף הרבה שומן בצורה יחסית). ההסבר המלא לכך הוא די ארוך... האינטרוולים בסוף פשוט מאפשרים לגוף לשרוף יותר במהלך היום שמגיע אחרי האירובי. הספרינטים צריכים להיות על 80 אחוז מקסימום 85 מהמקסימום, אל תעשה את השיטה של הספרינטים יותר מפעמיים בשבוע אם אתה לא רוצה להגיע לאימון יתר. |
אחלה! תודה!
|
אז בעצם ההמלצה היא לעשות אינטרוואלים רק לזמן קצר מאוד ואחרי זה לעשות ריצה על מהירות קבועה? מצטער אבל לא הבנתי מה היתרון של זה ביחס לאינטרוואלים לזמן ממושך שזה מגיע לניוד שומן. לפי מה שאתה אומר אין סיבה להפסיק את האינטרוואלים לאחר 5 דקות אם המטרה היא לנייד שומן ביעילות.
סליחה על חוסר ההבנה ותודה על ההסברים המפורטים. |
בזמן האינטרוולים משתחרר לדם חומר בשם לקטט שכולא את השומן בתאי השומן, בו זמנית משתחררים בכמויות הורמונים כמו אנדרנלין שמניידים שומן. 5 דקות אחרי הריצה הרמה שלו יורדת ואז תאי השומן מגיבים להורמונים ומשחררים לדם חומצות שומן שאתה יכול לשרוף בריצה קלה.
|
ציטוט:
האם ברמת העיקרון אז לא יהייה עדיף לעשות משהו כמו: 5 דקות אנטרוואלים. 20 דקות ריצה קלה 5 דקות אינטרוואלה 20 דקות ריצה קלה אגב שאתה אומר 70% דופק למה אתה מתכוון? ולבסוף מה צריכה להיות המהירות של הספרינט ביחס לרגיעה באינטרוואלים? שוב פעם תודה על התשובות שלך! |
מקפיץ.
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:49. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ