![]() |
מה כל כך מזיק אם בקורנפלקס יהיה סוכרים?
מה כל כך מזיק בזה?
אם זה מסתדר לי מבחינת ערכים של התפריט זה בסדר? |
חח אחי תנסה להבין לבד...אתה שואל יותר מדי שאלות, שזה נחמד ויפה שאתה רוצה ללמוד ולהגדיל ראש אבל אם תקרא קצת יותר מאמרים תמצא תשובה לבד..מומלץ שרוב הפחמימות יהיו בעלי ערך גליקמי נמוך ופחמימות מורכבות (חוץ מהפחמימות שאחרי האימון), אם אני לא טועה פחמימות שהם סוכרים הכבד הופך אותך לשומן.
|
אוקיי הבנתי
אשמח לעוד תגובות |
נעשה את זה פשוט-
סוכר זה לא בריא |
ציטוט:
|
במה זה לא בריא?
סתם מעניין כי אומרים שבכל השוגי והאלה יש פול סוכר רציתי לדעת מה לא טוב |
ציטוט:
סוכר פירות הוא בריא ביותר . |
סוכר לא בהכרח חייב להיות לא בריא, הוא לא בריא אם אתה שם 3 כוסות בעוגה וטוחן את כל העוגה...אבל ישנם חברות שפשוט דוחפות כמויות של סוכר שלא משנה כמה הערכים שלך נמוכים זה פשוט קטלני
למשל בכמה משקאות, אתה יכול למצוא בבקבוק או כוס כ-20 כפיות של סוכר |
ציטוט:
|
אז רגע לא הבנתי נגיד אני אוכל קורנפלקס שוגי ויש בו 20-30 גרם סוכר זה טוב\לא טוב?
אם זה מסתדר לי מבחינת ערכים כמובן.. |
ציטוט:
דבר שני פרוקטוז מעובד בכבד , כאשר מאגרי הגליקוגן מלאים עלול ברובו להפוך לשומן תוכל קורנפלקס בבוקר בכיף שלך |
אני עדיין בדעה שכל עוד אתה במאזן קלורי נייטרלי אתה לא תשין אפילו אם תאכל את כל קופסאת השוגי
מבחינה בריאותית הסוכר לא בריא אבל אני עדיין לא מבין את אלה שאומרים שסוכר הופך לשומן, כל עוד המאזן נייטרלי אין סיבה לכך!!!! |
אז זהו אני צריך תשובה חד משמעית מאוד מתחשק לי לפעמים שוגי על הבוקר למרות שפייבר אין לי בעיה לאכול גם טעים לי אבל שוב אני יכול לאכול בכיף? או שיש באמת חשש שהסוכר יהפוך לשומן?
|
ציטוט:
|
איך אני יודע מתי באמת כמות הפרוקוטוז תהפוך לשומן?
ושוב אני יכול לאכול בלי חשש שוגי או איזה משהו אחר?(אם לא אז גם סבבה יש לי תפייבר הטעים שלי) |
ציטוט:
|
הבנתי אותך...
הכוונה קורנפלקס זה טוב לבוקר כי זה אחרי שינה.. אפשר לחשב את כמות הגליקוגן שאני צורך ביום? או כמה מומלץ? ובאיזה מאכלים יש הרבה גליקוגן? שאני ידע מתי לצמצם אותם כשאני יאכל למשל שוגי שהסוכר שלו(גליקוגן שלו) יכול להיות די גבוה.. |
ציטוט:
כשהם מרוקנים, על הבוקר נגיד ואתה אוכל חפמימות הם מתמלאים.. יש גליקוגן בכבד(80-100 גרם) ובשרירים (סביבות ה500 גרם) |
אז אני שוב שואל במידה ואני יאכל שוגי בבוקר ויש לו גליקוגן די גבוה לפי מה שהבנתי איך אני ידע מתי באמת כל אלה יהפכו לשומן?
ובאיזה מאכלים יש הרבה גליקוגן? |
ציטוט:
אחרי תהליכים פה ושם הגלוקוז הופך לגליקוגן(אבל זה בגוף כבר) ככה שאתה לא יכול לשאול כמה גליקוגן יש לו אלה סוכר.. תבדוק מה רשום אם אני לא טועה שוגי זה סוכר לבן שהוא 50% גלוקוז 50% פרוכטוז |
טוב בוא אני לא ישגע אותך למרות שאתה מאוד עוזר לי... באמת תודה
ואני מתנצל אם אני משגע אותך פשוט אני מאוד עיקש וחייב להבין את הדברים כדאי לעשותם בצורה נכונה.. שורה תחתונה שוגי\קורנפלקס של תלמה\ כל סוג שהוא אחר יהיה אפשרי לאכול בבוקר עם חלב 1% בתקופת חיטוב? |
כן
אבל מה חיטוב מה אתה אנורקס |
ציטוט:
כן אפשרי אפשר גם 3 % אם מסתדר עם שאר הערכים |
המון תודה demon אני חדש פה בפורום ובהתחלה לא הרגשתי הכי בנוח לשאול פה הרבה שאלות אבל עם הזמן אני מאמין שאני גם יכיר פה יותר ילדים ואשמח גם לעזור לאחרים מהידע שאתה מעבירים לי...
זאת אומרת שלפי מה שאמרת לדוגמא אני הולך לסופר בוחר לי איזה קורנפלקס ככה טוב שיראה לי טוב ואני פשוט צריך להסתכל בערכים בקשר לקלוריות פחמימות וחלבונים ואם זה מתאים לי לתפריט ולערכים אז אני לוקח ואם לא אני לא יקח נכון? עוד שאלה קטנה: האם זה נכון שגם בתקופת חיטוב למשל אם אני אוכל כל היום שוקולד סתם לדוגמא ומגיע בסופו של דבר סתם לדוגמא ל 1000 קלוריות ואני במאזן קלורי שלילי מתחת לתחזוקה האם אני ירזה?(שוב אני לא עושה את זה זה שאלה למידע ודרך אגב אני במסה אבל סתם מעניין תמיד לדעת) |
ציטוט:
:) וסכור פירות הוא טוב לך .. כמובן עד כמות מסויימת סוכר לבן לא טוב לך ... לא משנה באיזה כמות :) |
חחח ובקורנפלקס זה סוכר לבן?(אם כן באסה חחח)
|
ציטוט:
אם להתייחס רק לקטע של המשקל בגדול כן אבל זה יהיה יותר מתאים לבן אדם רגיל שלא מתאמן.. הרי לנו למפתחי גוף מה חשוב בחיטוב? לרדת בכממות השומן תוך עיבוד מסת שריר מינימלית לכן הדיאטה שונה משל בן אדם רגיל |
ציטוט:
אבל זה לא שאתה אוכל , קילו וחצי קורנפלקס ביום .. נכון ? |
ציטוט:
תשתדל לא לעבור ת50 גרם פרוכטוז ביום , שזה 4-5 תפוחים בערך ויהיה טוב |
מקסימום 70-100 גרם ביום אין מצב ליותר :):):):) זה יזיק?
בקשר ל damon שאמרת כן לאיזה שאלה התייחסת? ומה בנוגע לשאלת ה-"שוקולד"? חחח |
ציטוט:
דבר שני , הכמויות שציינת ושוב אני אומר אם זה כמות הפרוכטוז היומי , אז כן יכול להזיק בתווח הערוך. לגבי הקורנפלקס והערכים אמרתי ת"כן" , ולגבי השוקולד גם עניתי לך באותה הודעה |
הבנתי אז בקיצור אני יכול להיות בלב שקט שהרי ב 50-100 גרם קורנפלקס אין יותר מ 50 גרם פרוכטוז (דרך אגב כתוב על מוצרים כמה פרוכוטוז יש?)
|
ציטוט:
|
אוקיי הבנתי תודה
לעת עתה אני נשאר עם הפייבר האהוב שלי והקראנצ'ים הטעימים שאני מרשה לעצמי ביום שבת :p המון תודה =] שמחתי שעזרת לי |
ציטוט:
|
חחח בכיף :p
|
דיי מורכב לענות על זה פה בפורום.קרא כמה מאמרים,ספרים וכו'.
עקרונית אין דבר כזה פחמימה רעה,הכל שאלה של מינון ועיתוי.מוסכם שלרוב עדיף משמעותית לצרוך פחמימות מורכבות(ההיפך מסוכר לבן-סוכרוז-סוכר פשוט שיש בשוגי) ויש לזה לא מעט סיבות,העיקרית שבהן היא הקפצה מהירה וחדה של רמת האינסולין בדם,מה שעלול לגרום(במידה ומאגרי הגליקוגן שלך בכבד ובשריר מלאים) לכך שעודף הפחמימות בסופו של תהליך יספג כחומצות שומן בתאי השומן בגוף=ז"א תשמין. בבוקר סביר מאוד להניח שמאגרי הגליקוגן בשריר ובכבד דיי ריקים והסוכר של השוגי שלך לא יספג כשומן,שוב פעם תלוי במינון,כמובן(אלא אם כן בוקר אצלך זה שעתיים אחרי המבורגר במוזס...). קשה לפרט כאן ממליץ לך לקרוא מאמרים וספרים,התשובה שלי היא חלקית בלבדץבהצלחה.... |
יש לי שאלה בנושא שאתה כותבים פה
אם אני במאזן שלילי ואוכל כמו שהסברתם סוכר לבן שמאגרי הגליקוגן בשריר מלאים אני עדיין ישמין? אותו דבר אם אני במאזן חיובי אבל במסה יחסית נקייה ורוב הקלוריות הולכות למסה, עדיין זה יאגר לשומן אם הסוכר שאני יאכל יהיה על מאגרי גליקוגן מלאים? וזה רק בסוכר לבן? אם אני אוכל הרבה פיתות מקמח מלא, על מאגרי גליקוגן מאלים זה גם יאגר לשומן או רק בסוכר לבן זה ככה? חח דפקתי שאלות..אשמח אם מישהו יענה לי. תודה. |
ציטוט:
|
אפשרי להיות במאזן קלורי יומי שלילי ובכל זאת להשמין!!שים לב שהדגש הוא על יומי(כי אני מניח שזה מה שאתה מתכוון)הגווף לא יודע לחלק לפי יום/שעות וכו'...הגוף מבין כך:קיבלתי עכשיו אוכל ומה אני עושה עם זה.כשהמאגרים מלאים..ורמת האינסולין בדם גבוהה..יש רק כיוון אחד=שומן(אין מצב למשהו אחר,אין ולא יהיה).
הגוף הוא מכונה שמתנהגת בהתאם למצב הנתון..הוא חייב לווסת את רמת הסוכר בדם..וברגע שהיא גבוהה מדיי בדם..ומאגרי הגליקוגן מלאים-נשארה רק אופציה אחת.כשאתה אוכל פחמימות מורכבת רמת הסוכר בדם עולה באיטיות ולא בצורה חדה כמו עם כמות נכבדת של סוכר לבן ולכן הצורך לווסת את רמת הסוכר פוחתת.תוסיף לזה עוד קצת סיבים תזונתיים(ירקות וכו') ואז רמת האינסולין שיופרש תופחת עוד.אבל שוב פעם יש את נושא המינון והתזמון. נניח שאתה לא אוכל כלום כל היום,ואתה במאזן קלורי יומי שלילי ומרכז את כל הפחמימות וחלבונים שלך לארוחה אחת שבה סתם אני זורק(למרות שלא סביר שתעשה כך)תאכל 200 גרם פחמימות ו150 גרם חלבון והסוכר פשוט אז כן סביר להניח שתשמין(ובטח אם אתה על מאגרים מלאים מה ששוב פעם לא סביר כי אז כבר לא תהיה על מאזן קלורי יומי שלילי). כשאתה מדבר על מאזן קלורי יומי שלילי אתה פשוט לא מגיע(יכול להיות שהם הרגלי אכילה ממש מוזרים אז כן תגיע) לארוחה הבאה כשמאגרי הגליקוגן מלאים. זרקת שאלות על תרחישים שלא סביר שיקרו אבל רצית תשובות.... |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:47. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ