![]() |
סיבולת שריר? חשוב
אוקי היום דיברתי עם המורה לספורט שלי הראתי לו את התוכנית עכשיו אני תופס ממנו משכיל בספורט למה הוא לומד לתואר שני בפיזיולוגיה משהו, בקיצור הוא אמר לי ש12 חזרות זה מעט מדי ושאני צריך לעשות בין 15-25 כדי לעבוד על סיבולת שריר ולעשות ככה חודשיים שלושה לפחות ואז כשיש לי סיבולת שריר גבוהה אני אוכל להתחיל לעבוד בטווח חזרות נמוך ולהעלות משקל...
מה דעתכם, זה קצת נשמע לי חרטה, הוא אומר שסיבולת שריר זה הבסיס למסה. אני מתקשה לקבל זאת כחרטה כי הוא אדם חכם. תגובה עם הוכחות עדיפה(של מומחה ולא חובב). |
המורה לספורט שלך אידיוט שלא מבין מהחיים שלו ואני מניאק אם הוא הרים פעם מוט אולימפי בכל החיים העלובים שלו..
סליחה אם מישהו נפגע אבל זה שרף לי את קצהנ הפיוז.. |
ציטוט:
|
רגע אז להמשיך לעבוד בטווח של 12 חזרות?
ואחי תרגע הוא כן בעל תואר שני... |
ציטוט:
אתה סתם חושב שאתה יודע תפסיק עם השמצות... בנאדם לא ילמד 2 תארים ויזמבר תמוח... חוץ מזה אנשים מתחילים באמת עושים טווח של 15 חזרות... אז ככה שהמורה שלך צודק... הסיבה היחידה שמדריכי חדר כושר מורידים את החזרות זה שתתלהב ורק תחדש תמנוי...אבל בדוגרי המאמן שלך צודק...צריכים לעבוד בטווח של 15 חזרות בחודשים הראשונים ואז לרדת בהדרגה.. (15-12-10-8-6).... |
אלפי אני אשמח אם תגיבה פה כי ראיתי שכתבת בפורום כבר כמה דברים על סיבולת שריר...
כאילו לגבי עבודה בטווח 15-25 חזרות בנוסף האם סיבולת שריר גם תעלם כמו מסת שריר לאחר שלא אשתמש בה זמן רב-3 שנים(צבא)? כי אם לא אז אולי עדיף לעבוד על משהו שלא יעלם... |
ציטוט:
|
על מה תתפלא אתה טעית...
אתה יכול לשאול כל אחד... המורה צדק... החודש חודשיים הראשונים צריך לעבוד בטווח של 15 חזרות... |
ציטוט:
חחח אולי, לא על זה אני כועס.. אתה קראת בכלל את הנימוק שלו? |
כן..
כי הוא טוען שצריך בסיס טוב של סבולת שריר בשביל להתחיל ולנפח אותו עם משקלים כבדים וזה נכון... |
ציטוט:
ושהילדים יאריכו תמנוי, אין שום קשר אתה חי בעולם משלך. |
ציטוט:
הוא נכנס בהתלהבות כאילו עוד כמה חודשים הוא הולך לזמבר את כל הילדים בשכבה שלו...להיות הר אדם עם שירירים... אבל לפתע הוא מגלה שמביאים לו תכנית למתחילים,15 חזרות שרק עובדת על סיבולת השריר...איזה מוטיבציה...אחו שילינג לילד בן 14...זה ככה אין מה לעשות....אני לא יודע מה איתך אבל אני התחלתי עם 15 חזרות בכל תרגיל...תכנית למתחילים...כנס לאתר יש שם תכנית למתחילים ביתית..שזה מה שאני עושה עכשייו כי חזרתי הלתאמן ורשום 15 חזרות..אני לא חושב שבאתר רוצים לעבוד עליי...וגם ממה שהמורה שלי לביולוגיה הסביר לי...המורה לספורט צודק... |
ציטוט:
טוב אחי... :wacko::ok: מאיפה באים היצורים האלה אני לא יודע.. |
שנייה אתה למדת לפניי שאתה אומר?...
לא למדת אז על מה אתה מתווכח איתי על בסיס היידע שלך?.. סתום, דברתי על זה עם מורה לביולוגייה שלי(אני בטוח שבנושא הזה הוא מבין יותר ממך לא?), והוא אמר לי את אותו דבר...איזה מפתיע אה?... אגב אל תקרא לי יצור... |
חברס תבינו גם אני בחודש הראון עבדתי עם 15 אבל זה בשביל להכניס את הגוף לאמונים שלא יהיה לו בבום הכל...
אבל אני כבר 4 חודשים במכון. |
ציטוט:
אחי כדי שתקשיב לlitel friend |
ציטוט:
מורים לביולוגיה הם האחרונים לשאול לגבי פיתוח גוף. הם גם יגידו לך שאבקת חלבון זה מסרטן, ולהרים מעל 10 קילו יעשה לך פריצת דיסק... תעשה לי טובה ותחסוך מהפורום את השטויות שלך.. |
התוכנית שהכי מותאמת למתחילים בכלל עובדת בטווח חזרות של 3-5...
|
מורה הוא מורה, צריך נימוק יותר טוב מזה?(התכוונתי במובן השלילי, כי המורים שיש לנו בארץ הם... לפחות רובם)
|
siler helmet בן כמה אתה בכלל? אם אתה באזור גיל 15 ומטה המורה שלך צודק.
גם בלי קשר לגיל זה לא דעה שכולם יסכימו איתה אבל אין בה משהו רע. ותפסיקו עם 5 חזרות למתחילים לא יודע מי היתחיל את כל המגיפה הזאת (אני מנחש שאני יודע) אבל זה תלוי בהמון גורמים ולרוב זה לא מתאים! |
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
ותשמע לא אהבתי תמשפט האחרון תתחיל להרגיע תטון הודעות שלך... ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אני מכיר את הגישה "דד ליפט מינימום חזרות 100% rm לא חשוב הגיל" |
תגיד אתה מטומטם...לא מבינים דבר וחצי דבר(בילוגיה גבר...הכל יכול להתקשר לזה)
ראית שבהמשך המשפט גם ציינתי שהוא למד על זה ובחרת להתעלם... אני באמת בתקופת חיטוב עכשיייו אבל לשיחה שלנו בגיל 14 אגב שנכנסתי לתיכון הייתי עדיין בן 14...זה היה קשור בשרירים ובפיתוח שלהם... אני כבר הסברתי לך שהוא לא יגיד על אבקת חלבון שזה מזיק...אני מכיר את הסגנון שלו לא אופתע אם הוא היה לוקח את זה בעבר... מאיפה אתה יודע איך אני מתאמן...אבל אחי תקשיב לי טוב ותקשיב טוב טוב טוב טוב אתה אחד האנשים היותר מפגרים אתה בסגנון של אלון מזרחי...זה הכל שאלה של ייחס...השאלה זה לא המשקל...השאלה זה העבודה על השריר...ברור שבמהלך הזמן מעלים את המשקל כדיי לגרות את השריר...אני יכול להגיד לך שבכל אימון שאני עושה בביית אני מרגיש שהתפוצצתי שנתתי את כל כולי אבל אני עדיין לא מרים משקלים כבדים....מה תגיד על זה...אגב אני לא אמרתי שמשקלים ייגרמו לפציעות אמרתי שבמהלך הרמת משקולות יכול להגרם נזק... או ש....אני יסדר לך פרצוף יותר יפה...בחייאת דינק מה אתה עבאדיי של הפורום?...מדבר איתי בשפת ה"או ש?..." אתה לא בגיל שלי על מה אני יריב איתך...אם היית בן 16...הייתי מדבר אחרת תאמין לי... ציטוט:
|
ציטוט:
בכל הדיאלוג הזה אני לא קיללתי אותך, אז תתחיל להרגע, ומהר. ויכוח או לא, זה לא במקום לבוא לכתוב לי בפנים מטומטם, אהבל וועוד כמה דברים שכתבת.. אני חושב שאתה מדבר שטויות, אבל אתה כל כך בטוח בעצמך שיש לך את הביצים לבוא ולהתווכח עם מישהו שמבין "קצת" יותר טוב ממך, וקצת לא בגיל שלך... בינתיים, חבר'ה פה יודעים שאני צודק, אז אני לא הולך להגיב לך על השטות הילדותית הבאה שאתה הולך לכתוב. לילה טוב, ואני מקווה שתקום מחר בבוקר קצת יותר בוגר ומשכיל. ואני מתנצל אם נפגעת, זהו סגנון הדיבור שלי. |
*למה שהוא לא יבין בזה אם הוא למד על זה?..מה אתה צוחק עליי או משהו...
*בנוגע למשפט שלא הבנת הסברתי לך שהוא לא אמר לי את זה כי הייתי שמנמן...לא משנה בקיצור... *כתבתי בהודעות אחרות שאני לא מרוצה מהאימונים שלי?.. האימונים שלי עד עכשייו קרעו אותי ונהנתי בהם... נכון שאני מתאמן בתכנית ביתית שהיא קצת פחות אפקטיבית אבל אין מה לעשות... *לא אומר לך כלום אבל זאת האמת... *אין רק יכול להגרם נזק נקודה. *כל הכבוד אתה בן 21...(מה רצית להגיד בזה?)... *אתה אומר את זה כי בדקת את המנת משכל שלי?..ואתה יודע שהיא נמוכה בשלך? *ברור שאני יידבר אליך בתנאים,מה אתה אומר לי ייצור תחסוך לנו את ההודעות שלך,מה קרה נפתחנו... לא אמרתי שקללת אותי לא אהבתי תהודעות האלה... זה לא במקום להגיד לי ייצור... ברור שיש לי ביצים למה מה קרה?.. מישהו מת או משהו?,אתה עדיין בן-אדם... יכול להיות שאתה מבין יותר ממני...איך זה קשור לגיל?... אני רק רוצה לשאול אותך שאלה אחת פשוטה: על סמך מה אתה חושב שאתה מבין?...תן לי להבין את זה כי אני עדיין לא הבנתי אתה למדת או לומד על זה?..אוקיי עשית אחלה של שינוי זה עדיין לא אומר שאתה צריך להבין בזה יכול להיות שבעוד כמה שנים תלך כמו נחום-תקום...לא נפגעתי הכל ברוח הוויכוח..לילה טוב. |
ממש בקצרה...
ישנם מודלים רבים בפיתוח "כוח".כל חוקר,שיטה,מתודה כזו או אחרת מעלה נימוקים די משכנעים על טווחי חזרות ובכלל על "עבודה" בחדר הכושר. אני לא יודע מה המורה לחנ"ג מגדיר אימון אינטנסיבי\עצים אבל מבחינתי כל מה שעולה בקנה אחד עם הספרות העדכנית הוא יהיה הנכון (לפחות עד שיוגדר אחרת). על פי אותו מודל מדובר - בסיס האימונים יתחיל בהכרה ראשונית של המתאמן את עולם הכושר (התנגדות - במקרה שלנו),הכנה כללית של כל הגוף,שיפור מיומנויות מוטוריות via תרגילים,טווחי תנועה,מנחי גוף ועוד. המטרה הראשונית,כאמור,מתבססת על העובדה שכל עומס שיהיה מעבר ליכולות הפיזיולוגיות של המתאמן עלול להוביל לפציעות ספורט מיותרות ובסופו של דבר הפסקה של תהליך האימון. סבולת שריר ניתן לבצע גם מ-12 חזרות ומעלה.הדגש כמובן לעניין זה הוא הrm או האחוז מהיכולת המרבית.כלומר מה שמעניין אותנו זה לא רק מספר החזרות אלא גם היכולת לבצע 12 + חזרות במשקל הולם (לא כבד מדי וגם לא קל מדי). המעבר לשלב הבא בשרשרת העבודה תלוי כמובן ביכולות,רצונות ושאיפות המתאמן.סדר גודל של מספר שבועות. כמובן ששום דבר אינו מוחלט וזה תלוי במספר פרמטרים בין היתר רקע ספורטיבי,מטרת האימון,משתנים אנתרופומטריים,מוכנות פסיכולוגית ועוד. |
ציטוט:
אף תרגיל לא צריך להיות מבוצע ל100 ואפילו 90% מrm נמוך באופן קבוע כי זאת דרך מהירה להתקע, ולמתאמנים מתקדמים זאת דרך מהירה ובטוחה לגבול שבין פציעה לבין ot. מה שכן, עדיף לעבוד ל5 חזרות בתרגילים האיטיים (אנחנו מדברים כאן כמובן על הסקוואט, דדליפט, בנץ' פרס, קלין ופרס) כיוון שזה טווח חזרות שמספיק כדי לתת את הגירוי הנחוץ למתחילים תוך כדי שמירה על טכניקה נכונה ויכולת להתאושש מאימון לאימון. למי שלא ניסה - לעבוד טכניקה בסקוואט ל10 חזרות זה פשוט לא כדאי, אם הצלחתם אז השתמשתם במשקל נמוך מדי כדי לעבוד איתו על טכניקה והוא לא משקף את איך שהטכניקה שלכם תראה. עדיף לעשות 2 סטים של 5 מאשר סט של 10 שהחזרות האחרונות יהיו גבוהות או בטכניקה רעה או ירגישו כמו טון. |
ציטוט:
תוכנית טובה למתחילים תאפשר להתקדם מאימון לאימון תוך כדי מתן גירוי והפעלת מתח מספיק גבוה על השרירים שלא יפריעו להתאוששות המתאמן. 5 חזרות במשקל נמוך ב10% מהמשקל שאיתו אתה חושב אתה יכול לבצע 5 חזרות ישרתו טוב את המטרה הזו. |
מתאמנים מתחילים מתחילים עם 15 חזרות לא כדי לפתח סיבולת אלה להתרגל להתנגדול ולאימון אנאירובי בכללי ;)
|
ציטוט:
הקטע בחודש הראשון הוא לתרגל את התנועות , להרגיל את השרירים למאמץ קבוע , לפתח את סיבולת לב הריאה בישביל שהלב יתרגל גם הוא למאמץ, ולא בישביל לגדול\לפתח סיבולת. וגם ליטל פראנד אני מסכים איתך על התגובה הראשונה שנתת כי המורים לספורט הם לא מבינים שומדבר , גם המון מדריכים לא מבינים (לא כולם). |
ציטוט:
אני לא חושב שזה מה שהצעתי, אני כתבתי את זה איפשהו? אני אל רואה סיבה למה לא לעבוד בתוכנית של 5 חזרות בהתחלה, מעבר לזה הרבה יותר קשה לקלוט את הטכניקה של התרגילים |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 15:28. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ