ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   שאלה לגבי סקוואט (https://israelbody.com/showthread.php?t=43134)

bored2death 18-10-08 15:45

שאלה לגבי סקוואט

ביקשתי פה שירשמו לי תוכנית כי יש לי מאמן טמבל בח"כ
בכל מקרה רשמו לי תוכנית שבין היתר אני צריך לעשות גם סקוואט
אז ניסיתי לעשות עם מוט וזה מזה לא נוח לי אז ניסיתי עם משקולות
אז עם משקולות אני מצליח לעשות בלי בעיה
יש איזה הבדל בין המוט למשקולות (כאילו עם אני אעשה את התרגיל עם משקולות ולא עם מוט הוא עדין יהייה אפקטיבי?...)?

the animal 18-10-08 15:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bored2death (הודעה 676565)
ביקשתי פה שירשמו לי תוכנית כי יש לי מאמן טמבל בח"כ
בכל מקרה רשמו לי תוכנית שבין היתר אני צריך לעשות גם סקוואט
אז ניסיתי לעשות עם מוט וזה מזה לא נוח לי אז ניסיתי עם משקולות
אז עם משקולות אני מצליח לעשות בלי בעיה
יש איזה הבדל בין המוט למשקולות (כאילו עם אני אעשה את התרגיל עם משקולות ולא עם מוט הוא עדין יהייה אפקטיבי?...)?

עם משקולות יש סיכוי טוב שלא תצליח להעמיס משקלים מעבר לנקודה מסוימת בגלל קשה לאחוז בהן.
תעשה מוט ופשוט תלמדאת הטכניקה הנכונה

trx--->sus 18-10-08 15:47

עם דאמבלים אפילו עובדים יותר מייצבים אבל אתה יכול להעמיס פחות משקל וחבל מאוד גם הטווח תנועה יותר קצר לדעתי

jonathan 18-10-08 16:12

עם משקולות..אתה תעבוד יותר על הטרפזים ופחות על הרגלים..אז חבל.
תלמד את הטכניקה..בהתחלה זה לא נוח נכון,אבל לאט לאט מתרגלים.אם כואב לך בחוליות בגלל המוט,תלפף מגבת על המוט ואז תשים,יהיה לך יותר נוח.בנוסף תבקש מהמאמן שיעזור לך וילמד אותך לעשות סקוואט כמו שצריך ותתרגל לטכניקה הנכונה.

Masquerade 18-10-08 16:47

לא רואה איך אתה מחזיק משקל של סקוואט בדמבלים במשך סט.. תלמד לבצע סקוואט עם ברבל, זה אולי התרגיל החשוב ביותר.

the animal 18-10-08 16:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי masquerade (הודעה 676646)
לא רואה איך אתה מחזיק משקל של סקוואט בדמבלים במשך סט.. תלמד לבצע סקוואט עם ברבל, זה אולי התרגיל החשוב ביותר.

+1 סקוואט זה (ה!)תרגיל

bored2death 18-10-08 17:32

רגע ונניח ואני שם את המוט על הגב זה לא פוגע בעמוד השדרה?

the animal 18-10-08 17:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bored2death (הודעה 676691)

לא
123

Masquerade 18-10-08 17:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bored2death (הודעה 676691)

אתה נועל את הגב ושום דבר לא קורה לו.:cool:

bored2death 18-10-08 17:36

נועל את הגב?

Masquerade 18-10-08 17:40

מוציא חזה, מבליט אגן, אתה בעצם קצת מעקם את הגב פנימה, קעור. לכל אורך התנועה אתה צריך להרגיש את זוקפי הגו שלך מתוחים. ככה המשקל הוא על שריר ולא על עצם. בגדול.
סתכל בצד ימין פה

הוא לא עושה סקוואט, אבל אתה יכול לראות איך הגב נעול אצלו. אתה בעצם עושה אותו דבר כמותו פשוט עם המוט על הטרפזים. (צד ימין!)

Dark_Muse 18-10-08 17:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי jonathan (הודעה 676592)
עם משקולות..אתה תעבוד יותר על הטרפזים ופחות על הרגלים..אז חבל.
תלמד את הטכניקה..בהתחלה זה לא נוח נכון,אבל לאט לאט מתרגלים.אם כואב לך בחוליות בגלל המוט,תלפף מגבת על המוט ואז תשים,יהיה לך יותר נוח.בנוסף תבקש מהמאמן שיעזור לך וילמד אותך לעשות סקוואט כמו שצריך ותתרגל לטכניקה הנכונה.

lol מה?

איך בדיוק תעבוד על הטרפזים ולא על הרגליים בסקוואט עם דאמבלים?
אמירה מאוד טיפשית.

obzion 18-10-08 17:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 676727)
lol מה?

אמירה מאוד טיפשית.

בגלל שצריך להחזיק את המשקולות (שאמורות להיות כבדות) אז הטרפזים "מפריעים" לך כי כואב לך להחזיק אותם, ולפעמים אתה תפסיק את התרגיל בגלל זה, ולא בגלל שהרגליים שלך לא יכולות יותר...

Dark_Muse 18-10-08 18:00

גם בדדליפט אתה מחזיק את המוט, אז הרגליים לא עובדות?
ולרוב האמות יגרמו לך לאבד אחיזה, לא הטרפזים.

obzion 18-10-08 18:04

בסדר אני רק הסברתי לך פחות או יותר מה הוא התכוון :)

bored2death 18-10-08 18:11

אהההה הבנתי...
ויש לי שאלה נוספת לא קשורה
אני רואה את המילה "דאמבלים" כל הודעה שניה
wtf? מזה?

obzion 18-10-08 18:13

משקולות חופשיות, משקולות יד

jonathan 18-10-08 18:14

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dark_muse (הודעה 676727)
lol מה?

אמירה מאוד טיפשית.

קשה מאוד להחזיק 2 משקולות במשקל שיגרה את השריר עם 8 חזרות.הרי ידוע לשנינו שלא באמת תעשה אימון טרפזים עם כזה תרגיל,זה היה לצורך הגזמה.

denous 18-10-08 18:17

לפותח הדיון אנשים פה שכחו להגיד לך דבר מאוד חשוב ...
זה יכול לפגוע בך אחושרמוטה המוט למה ? כי אתה חדש בתרגיל אז אני מניח את שם את המוט ממש קרוב לראש כלומר טיפה אחרי העורף... או יותר נכון התחלת עמוד השדרה וזה מאוד כואב לך...
לא אמור לכאוב לך ! וגם אם תשים מגבת יכאב לך !
בגלל זה המוט לא אמור להיות שם בכלל תקח את המוט אחורה יותר שתרגיש שהוא לא על העורף שלך יותר שם זה המקום.

jonathan 18-10-08 18:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי denous (הודעה 676756)
לפותח הדיון אנשים פה שכחו להגיד לך דבר מאוד חשוב ...
זה יכול לפגוע בך אחושרמוטה המוט למה ? כי אתה חדש בתרגיל אז אני מניח את שם את המוט ממש קרוב לראש כלומר טיפה אחרי העורף... או יותר נכון התחלת עמוד השדרה וזה מאוד כואב לך...
לא אמור לכאוב לך ! וגם אם תשים מגבת יכאב לך !
בגלל זה המוט לא אמור להיות שם בכלל תקח את המוט אחורה יותר שתרגיש שהוא לא על העורף שלך יותר שם זה המקום.

איך אתה יכול להניח שהוא שם את המוט על תחילת עמוד השדרה?
ונגיד שהוא שם את המוט על "תחילת עמוד השדרה",אם הוא ישים את המגבת שם,ייווצר מצב שבין אם הוא רוצה ובין אם לא,כובד המוט לא ייתרכז על תחילת עמוד השדרה,אלא גם למטה.
זה כמובן בהנחה..שהוא שם את המוט על הצוואר למעלה,ואיך הגעת למסקנה הזאת?

ao-ao 18-10-08 19:01

קודם כל תלפף את המגבת שלך מסביב למוט במקום שאתה שם את המוט
הרבה יותר נח עכשיו תקפיד לשים את המוט קצת מתחת לשכמות ככה אתה לא אמור להרגיש אותו
אני ממליץ לך לבקש מהמאמן להראות לך את התרגיל כי כמעט בטוח שאתה לא עושה אותו נכון
קשה לעשות אותו נכון בלי מישהו שיסביר לך איך
בהצלחה.

denous 18-10-08 19:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי jonathan (הודעה 676766)
איך אתה יכול להניח שהוא שם את המוט על תחילת עמוד השדרה?
ונגיד שהוא שם את המוט על "תחילת עמוד השדרה",אם הוא ישים את המגבת שם,ייווצר מצב שבין אם הוא רוצה ובין אם לא,כובד המוט לא ייתרכז על תחילת עמוד השדרה,אלא גם למטה.
זה כמובן בהנחה..שהוא שם את המוט על הצוואר למעלה,ואיך הגעת למסקנה הזאת?

לא על הצווואר למעלה...
טיפה מתחת לעורף.

בכל מקרה הגעתי למסקנה הזאת כי הוא כמו כל אחד (הרוב..) שבאים לפה רוצים תוכנית ישר מביאים להם סקוואט..
הם שואלים מזה סקוואט ?
סקוואט זה תרגיל בן **** אל תדאג לא יכול לפגוע בך אם תעשה אותו נכון הנה קח סרטון תראה איך עושים...
הבן אדם רואה את הסרטון לא ממש אכפת לו איפה המוט נמצא כי רואים את המיקום של המוט אבל לא בדיוק העיקר התנועה של הגוף יום אחרי זה הוא הולך למכון לעשות סקוואט ובגלל שהוא לא יודע שצריך לשים את המוט במקום מסווים ולא טיפה מתחת לעורף כי אז זה ממש יכאב לו הוא שם שם דווקא ! למה ?
כי זה המקום הכי נוח להשים עליו את המוט מהבחינה שהמוט מתלבש שם בדיוק בצורה הכי נוחה...
ויום למחרת שומעים את הדבר הרגיל :
כואב לי בעורף\עמוד השדרה זה אמור לכאוב ? לא !

מקווה שהבנת :) מצטער על החפירה.

בכל מקרה לא הבנתי מה באת להגיד פה עם המגבת ? אני בכלל לא מדבר על העבודה של הסקוואט או משהו כזה ...
אני אומר לו שלא ישים את המוט טיפה מתחת לעורף (כי זה יכאב לו...) אלא בשכמות או משהו כזה מצטער לא זוכר איך קוראים לאותו מקום

bored2death 19-10-08 20:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי denous (הודעה 676855)
לא על הצווואר למעלה...
טיפה מתחת לעורף.

בכל מקרה הגעתי למסקנה הזאת כי הוא כמו כל אחד (הרוב..) שבאים לפה רוצים תוכנית ישר מביאים להם סקוואט..
הם שואלים מזה סקוואט ?
סקוואט זה תרגיל בן **** אל תדאג לא יכול לפגוע בך אם תעשה אותו נכון הנה קח סרטון תראה איך עושים...
הבן אדם רואה את הסרטון לא ממש אכפת לו איפה המוט נמצא כי רואים את המיקום של המוט אבל לא בדיוק העיקר התנועה של הגוף יום אחרי זה הוא הולך למכון לעשות סקוואט ובגלל שהוא לא יודע שצריך לשים את המוט במקום מסווים ולא טיפה מתחת לעורף כי אז זה ממש יכאב לו הוא שם שם דווקא ! למה ?
כי זה המקום הכי נוח להשים עליו את המוט מהבחינה שהמוט מתלבש שם בדיוק בצורה הכי נוחה...
ויום למחרת שומעים את הדבר הרגיל :
כואב לי בעורף\עמוד השדרה זה אמור לכאוב ? לא !

מקווה שהבנת :) מצטער על החפירה.

בכל מקרה לא הבנתי מה באת להגיד פה עם המגבת ? אני בכלל לא מדבר על העבודה של הסקוואט או משהו כזה ...
אני אומר לו שלא ישים את המוט טיפה מתחת לעורף (כי זה יכאב לו...) אלא בשכמות או משהו כזה מצטער לא זוכר איך קוראים לאותו מקום

האמת אני לא שם על תחילת עמוד השדרה כי זה כואב אחושילינג אז אני פשוט מעקם את הגב ושם אותו מאחורי העמוד שדרה
בכל מקרה יש איזה כמה "מקררים" בחדר כושר שמתאמנים ברצינות ועושים סקוואט כבר הרבה זמן אז הם עזרו לי ותיקנו אותי אז את התנועה אני עושה נכון
אבל עדיין ממש מלחיץ אותי שכל הלחץ הזה על הגב יעצור את הגביהה שלי
כי אני רק בן 15 וחבל יהייה לי להפסיק לגבוהה עכשיו =/

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 18:56.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ