![]() |
איזה תרגיל יותר טוב לטרפזים שראגים או הרמות מוט לכתפיים?
מה יותר טוב לטרפזים שראגים:
http://exrx.net/WeightExercises/Trap...r/BBShrug.html או הרמות מוט לכתפיים: http://exrx.net/WeightExercises/Delt...prightRow.html מה אתם אומרים? תודה מראש(: |
שמע לא יודע מה עובד עלייך
אבל עליי הכי טוב עבד לעשות דדליפט כבד |
מובן ששראגים מפני שהם עובדים על הטרפזים.
והתרגיל השני עובד יותר על כתפיים. |
ציטוט:
ההרמת מוט זה הכי טוב לטרפזים אחרי זה השראגים וזה עוד גם על כתפיים אבל שריר מטרה זה טרפזים אל תתבלבל |
ציטוט:
|
שראגים!!!
תנסה ותראה כמה זה טוב. דרך אגב הרמת מוט לכתפיים = לא בריא: http://www.:):):):):):):):):):):):):):):):):)/fun/betteru26.htm |
אני אוהב יותר, הרמת מוט לכתפיים, אני מבצע את זה עם חגורת עור ומוט W.
|
ציטוט:
למה לא? |
?
ציטוט:
ציטוט:
|
תיקרא עוד פעם ותיראה שביגלל הזוית של הכתף בהרמה הורסת לך את הכתף
סליחה אם אתם לא מבינים כלום ממה שאני אומר אני פשוט עכשיו יושב פה על נרגילה ומרוב שיש לי סחרחורת אני לא יכול לירשם |
[quote=dorav]כן אבל כתוב באתר שמה ששריר המטרה זה כתף אמצעית!
אז כתוב שם לך תקרא בMUSCLE על התרגיל הזה |
אני רואה שגם כתוב שם שלחיצת כתפיים מאחורי הראש לא מומלץ,
Wtf !! זה התרגיל החביב עלי לכתפיים ~!~ סתם חרטטנים תבצע את התרגיל נכון וכשורה ותמנע מפציעות זה הכל. |
כמעט כל תרגיל מאחורי הראש מפעיל תרצועות של הכתפיים בצורה לא טבעית וזה עלול לגרום לפציעות שאל את compex הוא אימת את דברי באיזה פוסט בפציעות ספורט
|
אתה צוחק עליי?
לחיצת כתפיים מאחורי הראש זה מה שגורם את רוב הפציעות בכתף!!!!! |
ציטוט:
|
ממש לא!
תעשה כמוני תעביר הכל לפנים. כל ההורדות דחיקות וכו' תעשה לאזור החזה. |
ציטוט:
זה מסוכן הכל מאחורי הגב אם אתה עושה את זה בתנועה מלאה אתה תרגיש את הכתף שלך נשחקת(ניראה לי שככה רושמים את זה)ואת סתם תיגרום לך לפציעות |
איפה?!
[quote=הפצצה מעפולה]
ציטוט:
הטרפזים עובדים בעקיפין ואין פה עבודה ישירה עליהם....לפי מה שכתוב אני לא מכיר את האתר muscle אז אם אתה יכול בבקשה תן לי קישור... |
[quote=dorav]
ציטוט:
אם אתה רוצה לבודד את הטרפזים תעשה את השארג אם יש לך אימון כתפיים גב או כתפיים טרפזים תעשה את החתיקה בעמידה אחלה תרגיל |
ציטוט:
|
ציטוט:
כל הפציעות או אולי רוב הפציעות בכתף קורות מתרגיל לחיצת חזה במוט . |
ומה הקשר דדליפט וטרפזים?
הטרפז עובד כשריר מייצב זה ממש לא תרגיל לטרפזים. אתה רוצה לאמן את הטרפזים תעשה שראגס, או תאמן אותם במילא באימון גב שלך. |
למה לחיצות חזה?
זה תרגיל שכולם עושים כבר שנים... |
1-חתירה בעמידה כנגד מוט לא עובד על הטרפזים באופן ישיר, ולא נועד לעבוד עליהם, התרגיל מיועד ל-middle Deltoid.
הסיבה שהטרפזים מעורבים כאן היא כיא יש נטייה לבצע הרמת שכמות בשיא הכיווץ הקונצנטרי, דבר שלא אמור לקרות, ולכן אלה שעושים זאת, מרגישים את הטרפזים עובדים, בעיקר טרפז עליון. 2-הטרפזים עושים קירוב שכמות כך שכל תרגיל שיש בו קירוב שכמות עובד על הטרפזים, טרפז עליון שהוא הבולט יותר מקדימה מבצע גם הרמת שכמות, לכן עובדים עליו בתרגיל של הרמת שכמות. 3-דדליפט עובד חזק מאוד על הטרפזים דרך שני נתיבים : א-רכיב מפרק עצום לאורך התרגיל, דבר שדורש ייצוב רב, ובנוסף יש כיווץ איזומטרי לאורך התרגיל. ב-בשיא העלייה התרגיל מסתיים על ידי נעילה של גב תחתון, בחלק האחרון של התנועה יש נטייה לבצע משיכה של הטרפזים, פעולה זו עוזרת בסיום התרגיל, בחלק הזה הטרפזים עובדים חזק, ודדליפט כידוע לכם מבוצע לרוב במשקלים כבדים מאוד, לכן ישנם אנשים שלא מבצעים בכלל הרמת שכמות ומסתפקים בדדליפט שיעשה את העבודה. יש גם כאלה שפשוט טוענים שלהחזיר ולקחת משקולות זה גם מספיק. 4-לחיצת חזה מאחורי הראש בהשוואה מלפנים יותר מסוכנת לקהל הרחב מבחינת פציעות/דלקות בכתף מסיבה מאוד פשוטה, על מנת להוריד את המוט מאחורי הראש, יש לבצע רוטציה לטרלית בכתף, דבר שמציב את הכתף בפוזיציה לא הכי נוחה לקהל רחב של מתאמנים, ועבודה כבדה תוך כדי מנח כתף שכזה עלול להוביל לפציעות. רק תזכרו שזה לא אומר שגם לכם תהיה פציעה או דלקת, יש כאלה שנח להם מאוד לבצע רוטציות מסוימות בכתף. |
מה בדיוק גורם לפציעות בבנצ'פרס הרגיל?
|
ציטוט:
יש גם אלמנט של מנח הכתף, ישנם מתאמנים שפשוט מבצעים את הלחיצה שהכתף ברוטציה לטרלית ותחת משקל כבד זה עלול להוביל לפציעה/דלקת. |
למה אתה מתכוון ברוטציה לטרלית ?
שהכתפיים לא פונות החוצה אלה פנימה עם משקל גדול |
ציטוט:
|
צריך לשים את הידיים ישרות, מקבילות לחזה נכון?
|
ציטוט:
|
ואללה טוב לדעת!!!
תודה! |
ציטוט:
אני מבצע אותו כבר המון זמן וזה תרגיל מאוד יעיל לכתף, ולא קיבלתי ממנו שום פציעות וגם לא אנשים אחרים בסביבה שלי שמבצעים אותו, כמו שאמרתי טכניקה נכונה ומשקל נכון ימנעו פציעות. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
את הכתף האחורית אני לא מאמן לבד אני חושב שהיא מקבלת גירוי די גדול בעבודה על הגב. |
ציטוט:
|
ככה צריך, בדרך כלל.
|
ציטוט:
התרגיל השני הוא לטרפזים והכתפיים עובדות כמו ברב התרגילים |
?
ציטוט:
תראה לי אתר שמראה ששריר המטרה העיקרי הוא הטרפזים....! על סמך מה אתה אומר את זה? ותן קישור... |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:14. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ