ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   אימוני בטן - תדירותם, עוצמתם וחשיבותם (https://israelbody.com/showthread.php?t=38696)

mh20 09-08-08 15:31

אימוני בטן - תדירותם, עוצמתם וחשיבותם

שלום...יש לי כמה שאלות לגבי אימוני בטן...
1. כמו שידוע הוא שריר גדול האם הטענות שאפשר להתאמן עליו כל יום בסוף אימון גם אם זה יומיים רצוף נכונות?
2. רציתי לדעת מהו אימון בטן שמספיק באמת לפתח ולהתיש את השריר במינימום זמן, לדוגמא אני מבצע בסוף כל אימון כוח 7 דקות בטן ללא הפסקה כשבכל דקה תרגיל בטן אחר. האם זה אימון מספיק לבטן? אשמח אם תשתפו אותי בתרגילים שלכם לבטן כי לא מעט אני נתקל באנשים שמתפרעים עם אימוני בטן של חצי שעה ויותר.. נראה י קצת מיותר ולא אפקטיבי

תודה

Bono 09-08-08 16:32

1) אין צורך, מספיק 2-3 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים.
2)אם אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע תעשה בסוף אימון כפיפות בטן 3-4 סטים טובים של 15-20 חזרות...
תעשה את התרגיל נכון : עלייה עם השכמות עד 30 מעלות, תנועה מבוקרת מבטן בלי להזיז את הצוואר אתה תרגיש יופי של "שריפה" בבטן.

raiber 09-08-08 16:36

אם כבר פתחו פוסט על בטן אז אני ישאל שאלה:
עדיף לעבוד על הבטן מהר או לאט?
זאת אומרת למשל בכפיפות בטן, לעלות מהר ולרדת מהר או שעדיף הכל לאט?
תודה לעוזרים!! :whistle:

senate 09-08-08 16:38

כמו כל שריר

Bono 09-08-08 16:43

השלב קונצטרי (עלייה) יהיה מהיר מהשלב האקצנטרי (ירידה)

Daniel87 09-08-08 18:10

אם כבר פתחו פוסט אני ינצל את זה לשאלה משלי
אני עובד על הבטן בצורה של 4*20 כפיפות בטן ישרות + 2*20 כפיפות לצדדים
האם יש בעיה בריאותית מבחינת השריר שאני עובד ספציפית על הבטן כל יום במהלך השבוע בצורה הנ"ל?

senate 09-08-08 18:35

בטן זה כמ וכל שריר, תחשוב שאתה עובד על שריר אחר כל יום, זה טוב ????

לא :p

raiber 09-08-08 19:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Daniel87 (הודעה 607733)
אם כבר פתחו פוסט אני ינצל את זה לשאלה משלי
אני עובד על הבטן בצורה של 4*20 כפיפות בטן ישרות + 2*20 כפיפות לצדדים
האם יש בעיה בריאותית מבחינת השריר שאני עובד ספציפית על הבטן כל יום במהלך השבוע בצורה הנ"ל?

אחי זה טוב רק לסיבולת של השריר!
אני עשיתי את זה במשך דיי הרבה זמן(בידיעה כמובן) כי בהתחלה היה לי יותר חשוב החוזק של הבטן מאשר הצורה שלה (כי אני שחקן כדורסל ואתלט)
להגיד לך את האמת עכשיו הבטן שלי מאוד מאוד חזקה אז כבר הפסקתי עם זה.. עכשיו אני עובד באמת רק 2-3 בשבוע והתחלתי לראות תוצאות דיי מהר!!
שיהיה לך בהצלחה! :winked:

Bono 09-08-08 19:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי raiber (הודעה 607801)
אני עשיתי את זה במשך דיי הרבה זמן(בידיעה כמובן) כי בהתחלה היה לי יותר חשוב החוזק של הבטן מאשר הצורה שלה (כי אני שחקן כדורסל ואתלט)
להגיד לך את האמת עכשיו הבטן שלי מאוד מאוד חזקה אז כבר הפסקתי עם זה.. עכשיו אני עובד באמת רק 2-3 בשבוע והתחלתי לראות תוצאות דיי מהר!!

באיזה טווח חזרות אתה עובד עכשיו? מגיע לכשל?

mh20 09-08-08 19:30

אימון כמו שציינתי של 7 דקות רצופות כאשר בכל דקה תרגיל שונה, בסוף כל אימון מספיק לדעתכם?

Sugarzaza 09-08-08 19:38

אין לזה יותר מדי חשיבות, תעשו דדליפט

Daniel87 09-08-08 20:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי raiber (הודעה 607801)

זאת אומרת מבחינת בריאותית אין כל מניעה נכון?
אני עושה את זה גם כדי לעבוד על סיבולת השרירים וגם לקבלת מראה יותר מחוטב (קוביות :bow: )

buzaglo 09-08-08 21:00

עבודה על בטן 2-3 פעמים בשבוע בימים שהם לא עוקבים 2 תרגילים 3סטים כל תרגיל 8-15 חזרות בהתנגדות מתאימה, העליה תהיה מהירה(כמה שתוכל עם המשקל עליך) והירידה איטית..

raiber 10-08-08 06:05

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shimonaz1 (הודעה 607803)
באיזה טווח חזרות אתה עובד עכשיו? מגיע לכשל?

זה תלוי באיזה תרגיל אחי..
אבל זה נע אצלי בין 15 ל 25(כמובן שאני עובד גם עם משקל)

ציטוט:

פורסם במקור על ידי daniel87 (הודעה 607883)
זאת אומרת מבחינת בריאותית אין כל מניעה נכון?
אני עושה את זה גם כדי לעבוד על סיבולת השרירים וגם לקבלת מראה יותר מחוטב (קוביות :bow: )

בטח שמבחינה בריאותית זה בסדר גמור אחי
תחשוב על ספורטאים מקצוענים, למשל כדורסלנים, כל יום יש להם אימון של ארבע שעות..
אז זה אומר שהם כל יום עובדים על הרגליים שלהם!
ברור שמזה הרגליים לא יגדלו כמו מהחדר כושר(שזה בנוסף) אבל זה בהחלט מתחזק!
ככה שאין לך מה לדאוג, אם אתה מרגיש שזה מתאים לך, ואתה רק מסתפק אם אתה יודע שאתה עובד על זה כל יום אז זה בסדר אחי :)

Dr. Muscle 10-08-08 09:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza (הודעה 607823)
אין לזה יותר מדי חשיבות, תעשו דדליפט

שטויות ... אולי מארק ריפטו אמר את זה? עבודה לא-ישירה לא עובדת מספיק טוב על שריר, כאשר אתה באדיבילדר והמטרה שלך זה מראה שלם. לא דדליפט של 100 קילו ולא של 200.
כנ"ל לגבי מי שלא עובד על ידיים אלא מספיק לו שהן עובדות בתרגילים מורכבים של pull/push .

תעבוד על בטן כמו כל שריר אחר, בלי שטויות כמו כפיפות בטן ואלכסונים ותדירות סופר גבוהה. תשלב אותו באחד מהאימונים בהתאם , תעשה שכיבות שמיכה עם משקולת או תרגילים אחרים שתוכל לבצע בטווח חזרות נמוך יותר מה20+ שאנשים בד"כ מתעקשים לעבוד בו על בטן.

Daniel87 10-08-08 18:47

ציטוט:

פורסם במקור על ידי raiber (הודעה 608251)
זה תלוי באיזה תרגיל אחי..
אבל זה נע אצלי בין 15 ל 25(כמובן שאני עובד גם עם משקל)

בטח שמבחינה בריאותית זה בסדר גמור אחי
תחשוב על ספורטאים מקצוענים, למשל כדורסלנים, כל יום יש להם אימון של ארבע שעות..
אז זה אומר שהם כל יום עובדים על הרגליים שלהם!
ברור שמזה הרגליים לא יגדלו כמו מהחדר כושר(שזה בנוסף) אבל זה בהחלט מתחזק!
ככה שאין לך מה לדאוג, אם אתה מרגיש שזה מתאים לך, ואתה רק מסתפק אם אתה יודע שאתה עובד על זה כל יום אז זה בסדר אחי :)

אין מניעה של מראה תוצאות (בטן חטובה ומעוצבת/קוביות) באימון יומי?

raiber 10-08-08 19:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי daniel87 (הודעה 608662)
אין מניעה של מראה תוצאות (בטן חטובה ומעוצבת/קוביות) באימון יומי?

תראה אחי..
אני לא עשית על זה איזה מחקר או משהו..
אבל אני יודע שיש הרבה מאוד אנשים(עם בטן מעולה) שעובדים על הבטן שלהם כל יום

ויש אנשים (עם בטן מעולה) שעובדים על הבטן שלהם 2-3 פעמים בשבוע

תעשה מה שאתה מרגיש שיהיה לך הכי טוב!
למרות שאני ממליץ לעבוד על הבטן 2-3 פעמים בשבוע :)

Sugarzaza 10-08-08 20:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dr. Muscle (הודעה 608279)
שטויות ... אולי מארק ריפטו אמר את זה? עבודה לא-ישירה לא עובדת מספיק טוב על שריר, כאשר אתה באדיבילדר והמטרה שלך זה מראה שלם. לא דדליפט של 100 קילו ולא של 200.
כנ"ל לגבי מי שלא עובד על ידיים אלא מספיק לו שהן עובדות בתרגילים מורכבים של pull/push .

תעבוד על בטן כמו כל שריר אחר, בלי שטויות כמו כפיפות בטן ואלכסונים ותדירות סופר גבוהה. תשלב אותו באחד מהאימונים בהתאם , תעשה שכיבות שמיכה עם משקולת או תרגילים אחרים שתוכל לבצע בטווח חזרות נמוך יותר מה20+ שאנשים בד"כ מתעקשים לעבוד בו על בטן.

התפקיד של הבטן חשוב מאוד בסקוואטים ובדדליפטים, ובטוח תגדל מהם יותר מאשר כמה כפיפות בטן

Deus ex machina 10-08-08 20:11

ציטוט:

פורסם במקור על ידי dr. Muscle (הודעה 608279)

לא מדבר על מראה אבל תנסה לעשות סקוואט או דדליפט בלי להפעיל את הבטן ותחזור אליי עם כמה השריר עובד או לא עובד .

Daniel87 10-08-08 21:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי raiber (הודעה 608693)
תראה אחי..
אני לא עשית על זה איזה מחקר או משהו..
אבל אני יודע שיש הרבה מאוד אנשים(עם בטן מעולה) שעובדים על הבטן שלהם כל יום

ויש אנשים (עם בטן מעולה) שעובדים על הבטן שלהם 2-3 פעמים בשבוע

תעשה מה שאתה מרגיש שיהיה לך הכי טוב!
למרות שאני ממליץ לעבוד על הבטן 2-3 פעמים בשבוע :)

תודה ואחרי התייעצמות נוספת אני יעבוד על הבטן יום כן יום לא, צדקתם הבטן היא כמו כל שריר וצריך לתת לה מנוחה
תודה על העזרה

raiber 11-08-08 06:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי daniel87 (הודעה 608876)
תודה ואחרי התייעצמות נוספת אני יעבוד על הבטן יום כן יום לא, צדקתם הבטן היא כמו כל שריר וצריך לתת לה מנוחה
תודה על העזרה

חחח בכיף אחי!
שיהיה לך בהצלחה! :)

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 13:46.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ