![]() |
סיירת או ניירת??צריך עזרה מהבוגרים פה
אני מתחיל לקבל זימונים לכל מיני דברים בצבא..
ואני פשוט לא יודע לאן ללכת..מבחנת הנתונים שלי אני יכול ללכת לכל מקום אני חושב קב"א גבוה מאוד ופרופיל 97 ללא סעיפים מחבינתי אני מוסגל להגיע לסיירות שהתכנון הוא שלדג/מטכל וגם מהמודיעין אני מקבל זימונים ליחידות מחשבים.. בגלל שאני לומד מחשבים בבית ספר ודיי נמאס אז אני לא ממש רוצה להמשיך ללמוד בזמן הצבא ולהתעסק בדברבים של מחשבים ככה שחשבתי בעיקר לנסות להגיע לטייס ואחת מהסיירות ושמה נראה איך יתקדם.. דודה שלי שסיימה צבא אומרת שעדיף לי ללכת למחשבים(פרוייקט גאמא כנראה) כי ככה אני יוצא מהצבא עם משכורת גבוה +ניסיון+עבודה במקום לצאת כקרבי ולהתחיל מאפס... ללכת לקרבי רק אם בטוח אני לא יתעסק עם מחשבים באזרחי ואי אפשר לדעת מה יהיה עד אז.. אז מה אתם אומרים..?עדיף ללכת לאחת הסיירות שזה הרצון בלי לחשוב מה יהיה אחרי צבא שאני מתחיל הכל מ0 והיא אומרת שאחרי זה אני יצטער שהייתי בקרבי כי אני מרגיש גבר שנלחמתי אבל לא הרווחתי כלום מהצבא ככה שבמחשבים יכולתי לצאת עם משכורת גבוהה ועבודה וידע וכל זה.. היא הייתה במודיעין במשרד ראש הממשלה משהו כזה ועבדה שמה עם תנאים מאוד טובים.. אז איך כדאי להחליט מה לעשות?איזה ניסיון היה לכם עם זה..?כל מידע יעזור |
תעשה מה שאתה באמת רוצה, אם תעה משהו בגלל שאמרו לך שזה טוב וחפרו לך תצורה עם זה אתה תתחרט, תעשה את מה שאתה רוצה... ותאמין לי שאתה לא תצטער אם זה מה שאתה באמת רוצה
|
אם אני לא טועה שני הדברים לא חוסמים אחד את השני תלך לשניהם זה לא שהתקבלת למשהו תלך ותנסה כי לשני הדברים מאוד קשה להתקבל, חוץ מזה לשאלה קרבי או מחשבים זה שאלה שאתה צריך לענות עלייה תעשה את סדר העדיפויות שלך אומנם יכול להיות שאם תלך למחשבים תצא עם ניסיון ותיהיה לך משכורת גבוהה אבל כסף זה לא הכל ואני חושב שהשירות שלך בקרבי יהיה יותר משמעותי(למרות שאם תתקבל לשייטת/סיירת/טייס זה יפתח לך המון דלתות)
ואגב אם תלך עם הגישה של סיירת או ניירת רוב הסיכוים שלא תתקבל לטייס/סיירת כי זה נשמע שאתה עושה את זה בשביל היוקרה ולא בשביל לשרת את המדינה ורק שתדע שהגודים השונים והשריון עושים עבודה לא פחות חשובה(ולדעתי אף יותר) מכל הסיירות ויחידות העילית |
חחחחחח המשפט הזה היה בצחוק..אני רוצה ללכת לקרבי כי אני חשוב ששם אני יתרום יותר..יש יותר כאלה עם ראש שילכו ליחידות מחשבים וכאלה מאשר כאלה עם ראש שילכו לקרבי..ככה אני חושב שאני יתרום יותר למדינה..פשוט לא הייתה כותרת אחרת..
איזה דלתות יפתחו במקרה של סיום שירות קרבי בשייטת/סיירת?ברור שמבחינת אופי אני יצא אדם יותר טוב ויותר בוגר אבל צריך גם לחשוב על העתיד...בגלל זה אני לא יודע אם לחשוב על העתיד וללכת למשהו שאני ייצא מהצבא עם פתיחה טובה או ללכת ולתרום למדינה ומה שיהיה אחרי צבא כבר נחשוב על זה שנסיים... והדברים כן חוסמים אחד את השני...ראיתי שכל עוד לא ביטלתי מודיעין אז הכל נדחה..אני צריך כנראה להחליט אם לבטל את המודיעין וככה יגיעו גם דברים אחרים או להישאר עם מודיעין ואז אולי בסוף אם לא ילך שמה אז אני יתחיל לקבל דברים אחרים... |
דיברתה על הקטע של עבודה..
מחשבים בצבא זה לא אומר שאתה רוצה להיות גם בחיים מהנדס תוכנות ודברים כאלה... למרות שככה עושים רוב האלה שאין להם זין ללמוד אחרי הצבא אבל לדעתי מי שהולך להתקבל לעבודה מסוימת במיוחד עם פן ניהולי ויהיה כתוב ברקע שהוא היה בסיירת יותר מרשים מפרויקט גאמא כך שזה תלוי בכיוון שלך בחיים מחשבים והיי טק או תפקיד ניהולי עם רקע צבאי טוב (מסתכלים על זה הרבה אצל מנהלים בכירים) אגב דן מנו היה בסיירת ועכשיו הוא מרוויח 800 אלף ש''ח בשנה שמעתי ולא ביגלל המשפחה.. |
איזה סיירת הוא היה?סיירת ניקיון?חחחחח
לא נראה יוצא סיירת..בכל מקרה אני לא יודע מה אני הולך לעשות בחיים אחרי צבא..אני עדיין ילד:) בגלל זה אני עוד מתלבט...אני מקווה שאתה צודק וככה זה נותן עוד נקודת מבט על הדברים... אתה כבר אחרי צבא או משהו?מכיר כאלה שסיימו אחד מהדברים האלה ויודע איך הם הסתדרו..? אני לא בטוח הולך לפרוייקט גאמא..הרעיון הוא משהו כנראה שקשור למחשבים/מודיעין/משהו כזה בערך..קטע של שירות לא קרבי אלא משהו בסגנון הדברים האלה..אולי ממרם וכו... |
מי אמר שאתה בכלל תתקבל לשלדג או מטכל?
|
דן מנו היה במסלול של אגוז.. אבל הדיחו אותו והוא היה בגולני...
ובנוגע לפותח הדיון, תעשה מה שאתה מרגיש. ברור שאם אתה תעסוק בפרוייקטים המיוחדים שיש לצה"ל במחשבים זה יתרום בחיים הפרטיים. אבל כפי מה שאמרתי, תעשה מה שאתה מרגיש. אני גם לומד מחשבים, אבל אני יודע שאני הולך לקרבי. |
ציטוט:
ואחרי שהוא מסים את התואר השני יממנו לו מהעבודה לימודים בחו''ל... בקיצור זה שהוא היה בסיירת בתפקיד פיקודי כל שהוא נורא עזר לו... לגבי זה שבממרם הוא אמר לי שיש לו כבר הצעות עבודה לאחרי הצבא מכמה חברות היי טק הוא מנהל מערכת משהו כזה יושב על מחשב ראשי.. לא יודע לא מבין במחשבים.. |
אני לא בטוח שאני יתקבל..אבל אני מאמין בעצמי וחושב שיש לי סיכוי טוב מאוד להתקבל..
הנה benq אני לא יודע בדרך של איזה דוד להיות..זה שעוד בצבא מחכה לו עבודה טובה או זה שאחרי צבא תחכה לו עבודה טובה בתחום אחר.. |
אתה כל כך בטוח שאתה תתקבל לאיזה יחידה מובחרת שאתה כבר "מתלבט" אם ללכת למחשבים או ליחידה מובחרת. אז עצה ממני, אל תבוא בגישה שאתה בטוח ביחידה מובחרת ומה שנשאר זה לבחור כי יש לך עוד דרך ארוכה ארוכה ארוכה והסיכויים נמוכים להגיע ליחידות האלו. אז קודם כל תעבור את את מה שצריך (ויש מה לעבור) ולאחר מכן תתלבט (ובמידה ובאמת תגיע ליחידות האלו בוא נגיד שאחרי הצבא לא תתחיל מ-0).
|
אם תגיע לסיירת מובחרת אתה מסודר בחיים אל תדאג
ותעשה מה שאתה רוצה ואוהב אל תעשה משהו שאתה שונא |
בגדול מיחידות מודיעין מובחרות אתה בד"כ תצא ישר לשוק האזרחי, מצד שני אתה תיכנס לאיזושהי נישה שכבר עבדת בה 3 שנים ואתה עשוי לאבד עניין במהירות... אז זה קרש קפיצה טוב. מצד שני גם מסיירות ויחידות מובחרות יהיה לך את סולידריות של יוצאי היחידה שממוקממים תמיד בצמרת הציבורית, עסקית וכו'.
|
אתם אולי לא קראתם הכל...בגלל שלא אמרתי למודיעין שאני מוותר אז זה בעתם דוחה את כל מה שיש חוץ מטיס עד שאני יעוף/יפרוש מהמודיעין או עד שאני יתקבל לאנשהו במודיעין ואז כל השאר כבר לא משנה כי אני במודיעין..
ברור שצריך קודם לעבור את כל זה אבל זה כנראה בחירה שצריך לעשות עוד לפני הכל... אני יודע שעכשיו זה הזמן שמקבלים זימונים לכל המבחנים וכל זה+ליום סיירות למרות שזה עוד חצי שנה ואני לא רוצה לפספס את כל הדברים ככה סתם.. |
לא הבנת עדיין..אם אני עושה תמבחן של המחשבים אני לא עושה תגיבוש..אם אני עושה תגיבוש אני לא עושה תמחשבים..
|
צא מהפוזה של הסיירת או ניירת
אתה בא לתרום למדינה או סתם לצאת גבר בתור לוחם בסיירת? דעה אישית שלי היא לך לקרבי, בין אם זה לגדודים או בין אם זה לסיירות (הלוואי וילך לך אם תנסה) כי את ההתנסות של הקרבי אתה יכול לעבור רק פעם בחיים... ללמוד תמיד יהיה לך ת'זמן, אווקי, אז בגיל 21 לא תצא עם תואר ונסיון, אבל יצאת עם הרבה חוויות ומקרים שלא יהיו לך באזרחות בחיים. ולאן שלא תלך, בהצלחה שיהיה אחי :) |
ככה כתוב באינטרנט לפחות..שהמודיעין או לפחות מה שקיבלתי הפרוייקט הזה דוחה את כל הדברים..
יש לי חברים קטנים ממני שהיו בצו ראשון אחרי וקיבלו כבר זימון ליום סיירות ודברים כאלה..לי ולעוד חבר היה כתוב מתאים לצוות אוויר והוא התקשר וזה אומר קבא 54+ ככה שגם אני כנראה אמור לקבל ליום סיירות וזה גם מה שאמרתי שאני רוצה בראיון אישי בצו ראשון ככה שכנראה הייתי אמור לקבל אבל כנראה לפי מה שחבר אמר זה דוחה את זה... |
ציטוט:
|
ציטוט:
יש לא מעט אנשים שהלכו לקרבי, סיימו ת'שירות שלהם בכבוד, סיימו תואר או שניים ועכשיו עובדים במה שהם רצו מלכתחילה :) ועכשיו אני מדבר אליך בתור אחד עם נסיון - בתור ג'ובניק אתה לא תרגיש שאתה עושה צבא, זה סתם מעפן סמוך עליי חח :p ובנוגע להודעה הקודמת שלך, מיונים של מודיעין ימנעו ממך להגיע לסיירות \ ממר"ם \ כל מיון אחר שלא שייך למודיעין, אז תחליט כבר בזמן הקרוב מה אתה מעדיף ותסגר על זה עד הסוף |
אז זהו שאני צריך להחליט עכשיו ואי אפשר לחכות ולראות עד כמה רחוק אני יגיע בכל דבר..אני לא יודע מה אני רוצה בגלל זה...
|
לא משנה אם תהיה בסיירת או במחשבים אתה תתרום למדינה
תעשה מה שאתה יותר אוהב, גם אם תגיע לסיירת מובחרת אתה תהיה מסודר וגם למחשבים לא כזה קל להתקבל אם יותר מתאים לך קרבי לך לקרבי.. מתאים לך מחשבים ?לך למחשבים |
המסלול להתקבל ליחידה מובחרת לא מסתיים,לאחר הגיבוש,הוא רק מתחיל.
המסלול המפרך להכשרת לוחם ביחידה מובחרת נמשך בסביבות ה-20 חודשים,שבכל יום אתה צריך להתעורר ולהוכיח את עצמך מחדש מול המפקדים ומול החברים שלך וכל יום הוא מבחן,ובכל יום נתון אתה יכול ליפול. ההכשרה כוללת מאמצים פיזים ומנטליים אדירים. דמיין את עצמך סוחב 40 - 50 ק"ג לאורך 20-30 ק"מ כל הלילה,לאורך חודשים. האם אתה רוצה את זה? האם אתה בנוי לזה? זה לגבי היחידות המובחרות. ביחידות שהם לא מובחרות,וגם אומרים שהם עושים את רוב העבודה,זה אותו דבר ואף קשה יותר, באחד המשובים קראתי,שגיבוש צנחנים למשל,היה יותר קשה מגיבוש מטכ"ל.יש גם בדיחה שאומרים גם על סיירת מטכ"ל שהם מתאמנים שנה,בשביל להחליף נורת חשמל.כלומר הם יכולים להתאמן חודשים שלמים על מבצע מסויים,ובסוף אתה גם לא יכול לדעת עם אתה תצא לאותו מבצע,כי כביכול המבצעים האלו רגישים,ואולי הרמטכ"ל בסוף,לאחר 5 חודשים של אימונים לא יאשר את המבצע, - ולאורך כל תקופת האימונים דורשים מהלוחמים רצינות,משמעת עצמית גבוהה וחוסן נפשי. במילים יותר פשוטות,בלי לחפור ובלי להשתמש במילים יפות כמו "משמעת עצמית גבוהה" תכונן,לאכול חול,והרבה... *ביחידות המחשבים,אתה אולי לא תצטרך לאכול הרבה חול,אבל גם שם,ידרשו ממך לגלות את התכונות של הלוחמים. *שירות ביחדה קרבית,סה"כ זה חוויה חד-פעמית,ותאמין לי שיצא לי לשמוע מחייל שהתגייס לצנחנים,שהוא גם היה במצב כזה,והוא החליט להתגייס בסופו של דבר להתגייס לצנחנים,כי הוא הבין שאת התואר ואת הלימודים אפשר לעשות אחר כך. *יש לי לא מעט חברים שהולכים למסלוים היוקרתים של מודעין,שזה תלפיות,ממר"ם,חבצלות וכו' ושם דורשים ממך לא פחות,וגם במסלולים האלו אתה יכול ליפול בכל יום נתון. *ביחידות המובחרות,נוהגים לחפש אישיות מסויימת,למשל קורס טייס, סה"כ כולנו יכולים להיות טייסים,אבל הצבא מחפש אנשים מסויים,שאותם הוא יכול להכשיר בתקופה מאוד קצרה של כמה שנים בלבד,ובמצב כזה לא כל אחד יכול להיות טייס. *בסופו של דבר,לא משנה לאן תתגייס,אתה תתרום למדינה,וזה מה שחשוב פה,וזה מה שקובע. |
קצת הלחצת אותי בקשר ל20 חודש שזה רק מבחן,כי סך הכל אני חושב שהחלק הזה הרבה יותר קשה מכל הבחינות מהשרות עצמו...בכל מקרה זה חלק מה"חוויה" והרצון הוא לשלדג כי נראה שמאוד מעניין שמה,פעילות עם מטרה ולא סתם להתאבד על ערבים ולירות...בכל מקרה אני לא יודע אם אני מסוגל לזה..אני חשוב שכן אבל יש הבדל בין דיבור למעשים ואותו דבר בנושא המחשבים..עד שלא מגיעים ומנסים לא יודעים
עדיין נראה לי שקצת הגזמת עם התאור על מטכל וכל זה..וגם הגיבוש של מטכל נשמע "קצת" יותר קשה וארוך מצנחנים אז אם בשתיהם אני יתרום למדינה, איפה אני יתרום יותר לעצמי? |
ציטוט:
לגבי גיבוש צנחנים,פשוט רשמתי מה שקראתי,זה לא שהייתי שם,ככה הבן אדם שהיה בגיבוש מטכ"ל ואז עשה גיבוש צנחנים חשב. שמע,אל תחפש מה יותר יתרום לך,תחפש תפקיד שלדעתך תיהיה לך מוטבציה גבוהה לבצע אותו,ואתה תואהב לעשות את זה,ושאתה תבצע את אותו תפקיד באופן הטובה ביותר שאתה יכול,וכתוצאה מכך אתה תצליח לתרום לצה"ל ולעצמך בצורה הטובה ביותר. ושאלה,מה המוטבציה שלך לשרת בצה"ל מ 1 עד 10? |
ציטוט:
ו-roy אחי, אין כזה דבר מתאבדים על ערבים. חי"ר לא עוברים הכשרה של 8 חודשים סתם. |
ציטוט:
כן חבר שלי גם אמר לי שאפילו אם בכל התחרויות וכל מה שיש שמה אני יגיע ראשון זה לא בטוח אני יתקבל כי הם יעדיפו מישהו שקשה לו ומתאמץ אבל מסיים ולא בין הראשונים...(מזה החרטא הזאת!?!?) ארנב קיפוד-המוטיבציה 10 ובטח שאני רוצה שזה גם יתרום לי איכשהו אם אפשר..אז אם כבר ככה אז להסתכל מאיפה יותר,או איך כל דבר ישפיע פינגווין זה אתה נכון?כאילו זה שהכינוי היה רק פינגווין בלי התוספת...רצית להגיע למגב גם נכון??התקבלת לשם או משהו כזה.? |
1. גם בסיירת תורמים וגם ביחידת מחשבים ומודיעין תורמים לא פחות ואף יותר. (ואני אומר את זה בתור לוחם). לפני שהלוחם מקבל פקודה להוריד מישהו צריך לזכור שיש מאחוריה עוד 20 איש שעושים עבודה קשה לא פחות בלהאזין, לתרגם, לתצפת, לפענח ועוד דברים שהשתיקה יפה להם... ללא המודיעין שלנו לא היינו מגיעים למה שהגענו (זה המקום לטמבל התורן לקפוץ ולהגיד שלא הגענו לכלום ושהמדינה רקובה בלה בלה תחסוך ממני)
2. תלך לאן שאתה מרגיש שתוכל לתרום כמה שיותר ושיתרום לך בחזרה. בקרבי תרוויח איזה שיעור או שניים לחיים ובמחשבים תוכל לצאת עם אופציות לעבודה טובה (תלוי גם איפה ומה תעשה) גם מקרבי אם תהיה בתפקיד ויחידה טובה תוכל לקבל הצעות מאוד מעניינות. 3. הכי חשוב לזכור - שלא משנה לאן תגיע - תתן כמה שאפשר... לפעמים הרבה צעירים יוצאים בהצהרות שהם רוצים סיירת מובחרת וכשהם לא מתקבלים או שהם נופלים יוצאת להם כל הרוח מהמפרשים והם רוצים לצאת מהצבא או לא לעשות כלום. אז תזכור מה שכתבתי בשורות הראשונות - גם מאוחרי מחשב תורמים המון! ואיפה שלא תהיה אם תהיה טוב אתה תתקדם ותרוויח מזה. שיהיה בהצלחה! |
עוד תגובה שדיי עזרה:)
אז עכשיו זה רק להחליט מה יותר חשוב...שיעור או שניים בחיים או אופציה לעבודה טובה?? גם אם אני לא יהיה בסיירת או משהו הכי מובחר אני לא יתבאס...אבל צריך שיהיו ציפיות ושאיפה להגיע רחוק בשביל להגיע לאנשהו... גם הרצון לסיירת הוא בגלל שלפי מה שקראתי השירות הרבה יותר מעניין נשמע..במיוחד שלדג שנשמע שרות שונה מכל מקום אחר איפה היית בתבא יוגי?? ותודה..:) |
לפני שאתה מתלבט לאן ללכת, תגיע למצב שיש לך את כל האפשרויות.
זה שיש לך קב"א גבוהה ופרופיל 97 עדיין לא אומר שאתה מתלבט בין יחידה מובחרת ליחידת מודיעין/מחשבים, אל תשכח שנתונים כמו שלך יש לאלפים, אז קח דברים בפרופורציה. תגיע למצב שהתקבלת ליחידה מובחרת ולמסלול מודיעין מובחר, ואז תהיה לך ההתלבטות. להתלבט ככה סתם זה מיותר. שיהיה בהצלחה :bye1: |
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אני יכתוב שוב...אם היית קורא מה שכתבתי מקודם היית רואה שאני צריך להחליט עכשיו כי עד שאני לא מודיע במודיעין שאני לא הולך בטוח אני לא מקבל שום דבר אחר משום מקום אז או שאני מוותר על זה ואי אפשר לחזור ואז זה כנראה יהיה קרבי או שאני לא מבטל ואז כל עוד אני לא עף משמה/פורש או עד שאני לא מתקבל לאנשהו שמה אני תקוע באמצע...
|
ציטוט:
|
ציטוט:
תאמין לי שאתה יכול להתמיין במקביל גם לזה וגם לזה. אם מסלול מסויים יחסום לך מסלול אחר, זה כנראה כי הוא יותר חשוב לצה"ל ולכן תמשיך איתו בכל מקרה, כי ככה תתרום יותר. בהצלחה |
ציטוט:
איך אני אוהב את התגובות שלך. סיירת גולני לא? |
ציטוט:
מה החבר שלו אשם בזה שהוא בכושר טוב ושזה שהתקבל לא בכושר טוב?? לכל אחד יש קצה יכולת שאי אפשר לעבור..של זה שבכושר טוב יהיה הרבה יותר קשה מזה שלא בכושר...הם לא ראו קושי מנטלי כי הוא בן מוכן מהבית..זה לא אומר שהוא לא מתאים... זה כאילו שעכשיו אני יגיד טוב אני רוצה לעבור אז חודש לפני אני יתחיל לרוץ לכושר בסיסי והם יראו שקשה לי ואני יתקבל וזה דיי מפגר ככה לא?? |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 01:05. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ