![]() |
צריך הכוונה בתרגילים מסויימים
לחיצת כתפיים בישיבה כנגד מוט חופשי מאחורי הראש ( מוט W במקרה הספציפי שלי - אין מוט חופשי בחד"כ המזדיין שלי חוץ מבבנץ' ) - אם אפשר סירטון שמדגים ביצוע ואיך לכוון את הכיסא, איך להביא את המוט מאחורי הראש בלי לבזבז אנרגיה מיותרת או לגרום לעומס\מתיחה.
הרמת משקולת בודדת בשתי ידים לפנים - תרגיל לכתפיים, איך לבצע נכון? עד איזה גובה? פשיטת מרפקים בישיבה כנגד משקולת בודדת מאחורי הראש שתי הידיים ביחד - מה טווח התנועה? עד לאן להוריד? האם חייב להשעןעל משענת כדי לא ליצור עומס על הגב או שאפשר גב ישיבה על סתם ספסל? |
תיקח את המוט של הבנץ' ותעשה איתו מה שבא לך, למה אתה שם זין על מישהו שם.
|
אין מקום תומר, ואם אפשר בבקשה הדגמה של התרגילים האלה בביצוע טוב?
|
ציטוט:
|
מקפיץ בקשר ללחיצת כתפיים - האם ההבדל בעבודה בסמית' יהיה זניח לעומת מוט חופשי או מוט W? כי אלה האופציות שעומדות בפניי.
כמובן שעם סמית' המשקל יהיה גבוה יותר. |
אותו הבדל כמו לעשות סקוואט בסמית וחופשי,
השרירים המיצבים עובדים יותר בחופשי, הייתי עובד פעם גם בסמית וגם בחופשי וההבדל הוא גדול (לטובת החופשי - קשה יותר) |
כן אבל כן מדובר על לחיצת כתפיים בישיבה לעומת סקוואט שהוא תרגיל הרבה, הרבה יותר מורכב.
השאלה בניסוח נכון יותר: האם התרגיל יאבד הרבה מהאפקטיביות שלו בגלל שהוא בסמית' בהשוואה לסקוואט וסקוואט בסמית', או שבמקרה הזה מכיוון שמדובר על לחיצת כתפיים בישיבה ההבדל הוא זניח? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
בלי יותר מדי להסתבך אלפי, עד כמה זה יוריד מאפקטיביות התרגיל הספציפי כשאני עובד איתו בסמית?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אין לך כח לשטויות שלי. זה יוריד את האפקטיביות,אני ממליץ אישית (בהנחה שאתה מתאמן מתקדם +) לשמור על המקור ולעשות לחיצת כתפיים כנגד מוט (סמית' זה קצת לכוסיות) |
ציטוט:
קיצר להעיף תסמית'? לעבוד עם W יתן לי את אותו האפקט כמו עבודה עם מוט אולימפי, חוץ מהעובדה שאני אצטרך יותר פלטות למשקל? |
ציטוט:
|
אז מוט W באחיזה רחבה ובתוספת המשקל שיאבד מעצם ההחלפה של האולימפי יעשה את העבודה במקרה הזה? יש המלצות באיך להביא את המוט אל מעל הראש מבלי לגרום לדלקות או לתנועות שעלולות לגרום לפציעות?
|
ציטוט:
2.אני אישית נמנע מביצוע תרגילים כנגד מוט W (עקמומי) בעיקר בגלל הסיבה שמנח שורש כף היד בתרגיל הוא בעייתי,דבר שיכול לגרום לדלקת (העצב הקרפוס-רדיאלי),ברצועות ובגידים.וכן ככל שעולה המשקל ככה העומס המופעל גדול יותר |
ציטוט:
קיצר אז אתה באמת משאיר לי רק סמית' או אולימפי בתור הברירות אה :D? |
ציטוט:
ותפסיק להתאמן במזבלה הזאת שנינו יודעים שלא חסר בת"א חדרי כושר (בוא להולמס אני יארגן לך איזה א"א) |
ציטוט:
איזה הולמס פלייס? סנטר או עזריאלי? קיצר סמית עם המון משקל, שורה תחתונה? |
ציטוט:
כן סמית' עם משקל רק אל תעשה לחיצת כתפיים כמוהו :sbb3: |
ציטוט:
קיצר אם אנחנו מתאמים ת'עניין אתה יכול להכניס אותי לאימון בהולמס ::ohmy: ? ד"א לא ענית לי איזה מהם ^_^ |
ציטוט:
|
ציטוט:
אם אתה רוצה לדעת נשלח לך במייל תשובה |
ציטוט:
לדוגמא בלחיצת חזה הבעיה איננה טמונה בדחיפה אלא בהחזקה של המשקולת (על אחד כמה וכמה משקולות יד) שדורשת החזקת גוף נכונה,תזמון של כתף-שכמה בית חזה,שמירה על עקומות עמוד השדרה,פרופריוספציה (יכולת של הקולטנים הפרקיים המגיבים לשינויים בלחץ,תנועה,מהירות,חום,כאב) |
טוב שלחתי לך מייל :) אם זאת אופציה אז תשלח לי בחזרה גם את המסנג'ר שלך שלא נתכתב כמו נכים ^_^
|
ציטוט:
|
ציטוט:
תחום הנוירולוגיה הוא מסקרן בצורה מדהימה.:wub1: |
טוב הוחלט לעבור למיליטרי, אפשר כמה דגשים לעבודה נכונה בתרגיל? ראיתי סירטונים אבל סירטונים זה קל לראות
|
ציטוט:
מיליטרי = לחיצת כתפיים אתה רציני? |
ציטוט:
|
אם כבר הגבתם אולי תוכלו לתת לי מספר דגשים להקפדה על עבודה נכונה?
|
ציטוט:
בלחיצת כתפיים בעמידה יש פחות עומס על הגב מלחיצת כתפיים בישיבה? בישיבה על העומס על הגב? את הלחיצה אני עושה עם דאמבלים, עם מוט אני מרגיש שהעבודה על הכתפיים לא שווה (יד אחת מובילה יותר), זה משנה? |
ציטוט:
|
תודה על התגובה..
בקשר ללחץ על הגב, באמת בעמידה יש פחות? (ולגבי מוט - דאמבלים) |
ציטוט:
|
אפשר לומר שמדובר כמעט בשני תרגילים שונים. אמנם מילטרי פרס ולחיצת כתפיים בעמידה (הכוונה היא ל Bb סטייל, וינגייט ודומיהם) נראים ויזואלית כמעט זהים, אבל כמו שציינתי בהודעה הקודמת יש ביניהם כמה הבדלים במכניקה של התנועה עצמה שנובעים מהמנח של הגוף ביחס למוט, מהמישור שבו מתבצעת התנועה ועד לתנועה של המוט ביחס לגוף ולהפך במהלך התרגיל.
סתם ככה פירוט בקצרה. במילטרי התנועה היא במישור הסקפולרי (מנח נטרלי של ההומרוס ביחס לסקפולה) מה שמקטין משמעותית את האימפינג'מנט (צביטה כמדומני) במפרק הכתף. המרחק של התתנגדות במילטרי מציר התנועה בכתף קטן יותר ביחס ללחיצת כתפיים מה שמגדיל את היחס בין המומנט שמפעילה ההתנגדות למומנט שהשרירים מפעילים, וכמובן שבגלל המחסור בתנועה יעילה של הגוף קדימה בלחיצת כתפיים או שתתקבל תנועה פחות אנכית של התנגדות או שמפרק הירך והחוליות הלומבריות ימצאו במצב של פשיטת יתר במהלך רוב התנועה. אני בטוח שקיימים עוד כמה הבדלים אולי רק קצת פחות מהותיים. |
ציטוט:
|
עצה שלי אל תעשה לחיצת כתפיים עם מוט W אתה לא יכול להחזיק את שורש כף היד כמו שצריך ויגרום לך לדלקות וכל מיני דברים שיכולים לעקב אותך ולרתק אותך מאימונים...
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 19:28. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ