![]() |
רק תגובות עם קבלות!!!!!
אני בן 26 שוקל 70 ומתנשא לגובה של 174ס"מ. אני נכנס עכשיו לתקופת חיטוב והבנתי שבתקופה זו צריך לצרוך יותר חלבונים מפחמימות, במאמר באתר נכתב שרק 600 קלוריות יהיו פחמימה, 20 אחוז שומן איכותי והשאר חלבונים-שזה המון משו כמו 2.5 גרם לקילו בהמשך המאמר נכתב לרדת אחרי כ-6 שבועות ל280 קלוריות מפחמימה ולהשלים את השאר מחלבונים.....זה המוווווווון זה יוצא משו כמו 4 או אפילו 5 גרם חלבון לקילו.
שאלתי היא כזאת: האם זה לא המון חלבון??? זה לא יכול "לזיין" את הכליות או דברים אחרים?? מה לגבי הטווח הארוך??? אנא גבו תשובתכם במחקרים או מאמרים מהימנים. תודה. אגב אני חייב להוסיף שהייתי אצל תזונאית בקופת חולים והיא אמרה לי לא לצרוך בשום פנים ואופן יותר מ 1.2 גרם על קילו גם אם אני מתאמן....! |
1. לא מסוכן לכליות ולא כלום
2. התזונאית לא מבינה כלום מהחיים שלה. לא יודעת מה זה פיתוח גוף בכלל. |
שוב אני חוזר ואומר לפי מה אתה יודע את זה ? תגבה את מה שאתה אומר אחי....
|
יש לי שאלה, התזונאית גיבתה את דבריה במחקרים ?
ואני רציני, פשוט יהיה מעניין לקרוא את המחקרים האלו ממה שזכור לי, המחקרים היחידים שהראו בעיה עם צריכה גבוהה של חלבון (לא ממש זוכר את הכמויות שנבדקו) הם רק עם אנשים שהיו להם בעיות כליות מלכתחילה |
ציטוט:
|
באופן עקרוני, אין סיבה לעבור את ה2-2.5 גרם ליום. בדיאטות דלות בפחמימות, אפשר לעלות ל3 גרם ביום, אבל ממש אין צורך לעבור את זה ברוב מוחץ של המקרים. תאורטית, המקסימום לאדם במשקל 80 ק"ג הוא 285-365 גרם חלבון ליום, שזה כ3.5-4.5 גרם חלבון לק"ג גוף.
IJSNEM, 16(2), April 2006 A Review of Issues of Dietary Protein Intake in Humans |
איך הגעת ל5 גרם חלבון לקילו? או אפילו ל4.5?
זה לא צריך להיות בכלל... אני לא יודע אם זה רע או לא מזיק אבל בהחלט לא אמורים להגיע לא בבעליה ולא בחיטוב... |
ציטוט:
וכמו שכבר אמרו, נראה לי ממש חסר טעם להגיע ל5 גרם חלבון, מה גם שזה יקרע לך את הכיס....ובכלל, המאמר באתר הוא לא הדרך היחידה להתחטב |
ציטוט:
בהצלחה!:flowers: |
תזונאית יודעת רק איזה אוכל שגורם לחילוף חומרים מהיר
ולא בתזונה של ספורט [פיתוח השרירים] |
ציטוט:
תקח בחשבון שאם יש לך בעיות בכליות אז זה קצת בעיה להביא לך כמות גבוה של חלבון בתפריט והם לא יבדקו כל לקוח שבא אם יש לו בעיות בכליות אז שיהיה כיסוי תחת הם לא מפריזות בחלבון. |
ציטוט:
לך תידע איפה היא למדה, וע"פ מה היא מסמתכת. מחקרים--->דיאטניות, הם הרבה יותר אמינים והרבה יותר אובקיטיבים. |
ציטוט:
ואגב הם עוברות קורסים ומתעדכנות אם אני לא טועה! |
ציטוט:
ובכלל אני חושב שהדיאטניות האלה שאתה הולך אליהם דרך קופת חולים לא מבינות בתזונת ספוראטים, היא נותנת יעוץ בדרך כלל לאדם ההממוצע והדיאטה של אדם ספוראטי שונה מדיאטה של אדם רגיל. ובכלל יש הרבה מאד תזונאיות שהם כיביכול נחשבות כמו אוסנת הראל וכול מיני כאלה בYNET שפשוט מזיינות תשכל. |
דיאטה של אדם ממוצע שונה מדיאטה של אדם רגיל ?
הסבר?? |
אני מבטיח לך שלא כל דיאטנית יודעת מה היא עושה פעם אחת דיאטנית באה לבית ספר שלי ילדים שאלו אותה שאלות והיא התחלה לזיין את השכל
|
ציטוט:
|
ציטוט:
לאחר כמה שבועות הוא מאושפז ואחרי בדיקה גילו שיש לו בעיה בכליות וזה נגרם בגלל כמות חלבון גבוה,מה נראה לך הוא לא יתבע תאמאמא שלה? |
ציטוט:
זה כמו שתגיד הדיאטנית רשמה לי ריבה ואחרי שבוע מצאו לי סכרת מה נראה שלא יתבעו תאמאמא שלה? הדיאטנית לא אשמה במחלות שיש לך ואם יש משהו אז היא מתאימה לך את זה, חוץ מי זה שאם עד היום אכלת יותר בערך פי 2 חלבון מהמשקל גוף אין שום סיבה שאבקת חלבון תעשה לך בעיות בכליות. אבקת חלבון זה אוכל אין בו שום דבר אחר מהקוטג', טונה וכול מקור חלבון אחר שאתה אוכלץ |
ציטוט:
|
ציטוט:
טוב אפשר להיתווכח עד הבוקר זה מה שאני חושב ,הם לא למדו 4 שנים אין להביא שוקו בתפריט. |
ציטוט:
מאחד שלומד עם הגרסה העתידית שלהן ,תאמין לי, יש הרבה נושאים שהן לא מתמקדות בהן פשוט בגלל שמדובר בתחום כלכך נרחב והן לא יכולות להתמקד בכל דבר. לא פעם ולא פעמיים התווכחתי איתן על דברים ממש בנאליים והן שאלו את המרצים והתברר שהן טועות... לפותח הת'ריד , ההמלצות של דיאטנית שמתמחה בספורט בארץ ינועו בסביבות ה2-2.5 גרם לק"ג ,בחו"ל הם גם יגיעו ל3 . דיאטנית רגילה לא תמליץ אף פעם לעבור את ה1.5 . אני לא מציע לך לעבור את ה3-3.5 בגלל סכנה תיאורטית אם בכלל לכבד, לא בגלל הכליות. אולי אח"כ אני אחפש את הנייר. בכל אופן, תקרא את הנייר הבא: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/2/1/25 |
ציטוט:
א. אני בטוח שהיו דברים מעולם... ב. זה שהכל תקין כרגע זה לא אומר שעוד 10 20 שנה ככה לא יתחילו בעיות, כל הנושא של תזונה הוא די חדש גם בארץ וגם בעולם (30 או 40 שנה), זה לא מספיק בשביל לעשות מחקרים מקיפים וחד משמעיים לגבי צריכת חלבונים מוגברת גם אם מדובר בספורטאים ושלא תבין אותי לא נכון אין ויכוח לגבי צריכה של עד 2.5 גרם לקילו השאלה מה קורה מעבר כאשר נאמר בחיטוב אתה צריך להפחית פחמימות ולהגיע לבין 4 ל5 גרם חלבון.... מי שכזה בטוח שהכל סבבה הוא יכול לצרוך כזאת כמות ושיבוסם לו ושוב גם אני הייתי שמח לצרוך כמות כזאת של חלבונים אני פשוט חושב שזה לא שווה ת'סיכון...(אלא אם כן הוכך מעבר לכל ספק שאין סכנה למי שמתאמן) |
אגב אין פה איזה מנהל שרוצה לתת מילה בנושא?????
|
ציטוט:
אם יהיה לך בעיות בכליות מאבקת חלבון יהיה לך גם מהקוטג' שאתה אוכל. דבר שני תקרא את המחקר שפירסם זברה, זה מחקר מקיף בעל אמינות גבוהה מאד. אין שום ספק שלמי שיש כליות בריאות תיהיה בעיה בצריכת חלבון פי 2 ממשקל גוף. לפני שאתה זורק טענות לאוויר תביא משהו שאתה מתבסס עליו, אני יכול להגיד שלעמוד על הראש טוב לפיתוח גוף. האם זה נכון? לא עד שאני יביא הוכחה. במחקר שפירסמו פה הדבר הוכח (לפחות עד שיפריכו אותו). |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני לא כותב את ההודעות האלה כדי שלא יקראו אותם. |
ציטוט:
|
ציטוט:
אני הולך לדיאטנית ספורט והיא ביקשה בדיקת דם ואני בטוח שהיא תשאל אותו אם יש עבר רפואי כמו סכרת ודברים כאלה. |
בואו ניישר קו:
1. אוסנת הראל היא לא תזונאית. 2. בכל מקצוע יש אנשי מקצוע טובים יותר ופחות. יצא לי לראות הרבה תזונאים גרועים אבל גם תזונאים מעולים. צריכים לדעת לאן ללכת. 3. רבותיי, אתם חיים בסרט. בלי השכלה לפחות בסיסית במדעי החיים, בסטטיסטיקה ובשיטות מחקר הדרך להסיק בצורה שגויה ממחקרים היא מאוד קצרה. זה נחמד, זה טוב שקוראים מחקרים, אבל אנשי מקצוע עושים את זה הרבה, הרבה יותר טוב מכם. |
ציטוט:
|
כתבתי תשובה לשאלת הפוסט. מי שיש לו בעיות בכליות, שיתייעץ עם הנפרולוג שלו.
|
ציטוט:
אוסנת הראל לא תזונאית אז מה היא? |
1. היא לא תזונאית, היא סתם עושה כסף על מאמרים בynet.
2. תלוי איזו בעיה, אבל באופן עקרוני צריכה מוגברת של חלבון תדרדר את מצב הכליות. |
ציטוט:
אם תאכל להיכנס לאשכול בקשר לאינסולין נראה לי תאכל לחדד שם כמה דברים. |
ציטוט:
|
הוא שאל על אנשים עם בעיות בכליות, אז מן הסתם שעניתי לשאלה.
|
ציטוט:
אני צריך לשבת ולקרוא את הנייר הזה עד הסוף, סוף סוף. התעצלתי עד היום הרבה יותר מידי בהקשר שלו. |
ציטוט:
|
ציטוט:
וכן שמתי לב לתשובה של ברק (תודה) פשוט הייתי שמח לשמוע ממנהל פורום... |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:46. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ