ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   לתותחים.. (https://israelbody.com/showthread.php?t=20489)

bode 01-10-07 21:24

לתותחים..

חברה אני נוסע עכשיו לאיזה רב .. תבאיו שאלות נגד ה הכל כל מה שיש לכם השאלות עם הסתירות שסותרות את קימו של הבולשיט הזה

keen12 01-10-07 21:29

1. להסביר את הסתירה בין הזמן שהעולם קיים לפי התנך - ולפי המדע..
תתווכח איתו - אם בסוף הוא אומר משהו כמו:"יכול להיות שאלוהים יצר את העולם לפני 5000 שנה ושם עדויות ארכיאלוגיות שיראה כאילו זה היה מלפני" - תגיד לו - " על אותו עיקרון אפשר להגיד שהוא יצר אותנו ואת העולם כולו לפני 5 דקות עם כל הזיכרונות שלנו - ואז בעצם נסתר אחד העיקרונות החשובים ביותר בדת - עיקרון הבחירה החופשית"

עזוב, חשבתי על זה במקום לרשום לך דברים - פשוט תכנס ל:
http://hofesh.org.il/
יש שם כל מה שאתה צריך.. כל הכבוד על היוזמה :flowers:

zidan 01-10-07 21:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bode
חברה אני נוסע עכשיו לאיזה רב .. תבאיו שאלות נגד ה הכל כל מה שיש לכם השאלות עם הסתירות שסותרות את קימו של הבולשיט הזה

אחי לפי מה שהבנתי אתה בנאדם ברמה,אתה יודע שאתה נכנס פה לאין כניסה,כי אי אפשר להוכיח את קיום ה',או שאתה מאמין או שלא,הרב יתן לך תשובות פילוספויות כמו "תסתכל על העולם ותגיד לי איך דבר כזה יברא לבד" או "אין בריאה בלי בורא" ועוד כל מיני הוכחות כאלה,אבל הוכחה מדעית לא תמצא בשום מקום,אבל אתה יודע מה תילך אולי הרב יפתח לך את המחשבה קצת.
לאיזה רב אתה הולך אחי?

gil-Nissim 01-10-07 21:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
אחי לפי מה שהבנתי אתה בנאדם ברמה,אתה יודע שאתה נכנס פה לאין כניסה,כי אי אפשר להוכיח את קיום ה',או שאתה מאמין או שלא,הרב יתן לך תשובות פילוספויות כמו "תסתכל על העולם ותגיד לי איך דבר כזה יברא לבד" או "אין בריאה בלי בורא" ועוד כל מיני הוכחות כאלה,אבל הוכחה מדעית לא תמצא בשום מקום,אבל אתה יודע מה תילך אולי הרב יפתח לך את המחשבה קצת.
לאיזה רב אתה הולך אחי?

חחחחחחחחחחחח....
איזה בדיחה אחי קרעת אותי.............

bode
אתה רוצה לאמין ב-ה' תאמין אתה לא רוצה אז אל תאמין אתה לא מעניין אף אחד.

יכופר :closedeyes:

zidan 01-10-07 21:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gil-Nissim
חחחחחחחחחחחח....

חח מה קשור? אה שהוא בנאדם ברמה?,לפי מה שקראתי פה שהוא עושה פסיכומטרי והוא לומד אז שיערתי שהוא לא דביל(כמוך למשל).

StarterN 01-10-07 21:43

לאיזה רב אתה הולך?

2pac2 01-10-07 21:59

עזוב אחי הוא יחרטט לך משהו לא חשוב מה תומר לו
אם תנסה להבין את זה אתה תמצא איך , בלי שום קשר למציאות

ותגיד לו שאני מכיר כמה רבנים שהם עבריינים ומסתתרים מאחורי הדת (מתנהגים כמו זונות אבל עושים מעצמם טובים כי הם מאמינים ב-ה')

תעדכן מה הוא ענה לך

danny007 01-10-07 22:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
חח מה קשור? אה שהוא בנאדם ברמה?,לפי מה שקראתי פה שהוא עושה פסיכומטרי והוא לומד אז שיערתי שהוא לא דביל(כמוך למשל).

חחחחחחחח

jonathan 01-10-07 22:49

בוא תוציא כסף..
תתערב איתו שאתה מוצא טעות בתנ"ך.
כמובן שהוא יגיד לך "טעות אחת לא תמצא,התנ"ך זה הספר הכי מדויק שיש בלה בלה בלה"
ואז תשאל אותו,למה כתוב ששפן מעלה גרה,כשבעצם הוא לא?
שפן לא מעלה גרה.:flowers:

zidan 01-10-07 23:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי taus
בוא תוציא כסף..

אם היה לי כוח הייתי עונה לך על זה,אבל בקצרה אתה צודק ב50 אחוז.

m0she 01-10-07 23:43

הוא צודק ב100%. צקוטרופיה [או קופרופגיה, תלוי אם מדברים על הארנב או השפן] היא לא העלאת גרה, למקרה שאתה מתכוון להעלות את הטיעון הזה. מקור הביטוי העלאת גרה הוא במעלה הגרון, כיוון שהם מעלים את האוכל במעלה גרונם - ואין זה הדין במקרה של אכילת צואה.
אם אתה טוען שזו לא אותה החיה של ימינו - גם את זה אפשר להפריך, על פי תרגום השבעים.

יש קונטרס של דעת אמת על העניין, אתה מוזמן לקרוא אותו.

http://www.daatemet.org.il/articles/...m?article_id=3

jonathan 01-10-07 23:45

זידאן,בעקבות הדברים שהועלו פה,אני רוצה שמחר על הבוקר,אתה מכין לי שייק חלבון ואיך שאני קם זה על המיטה עם מגש.
בנוסף אתה קוצץ לי סלט,מכין אורז,ומביא אותי למכון.

zidan 01-10-07 23:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
הוא צודק ב100%. צקוטרופיה [או קופרופגיה, תלוי אם מדברים על הארנב או השפן] היא לא העלאת גרה, למקרה שאתה מתכוון להעלות את הטיעון הזה. מקור הביטוי העלאת גרה הוא במעלה הגרון, כיוון שהם מעלים את האוכל במעלה גרונם - ואין זה הדין במקרה של אכילת צואה.
אם אתה טוען שזו לא אותה החיה של ימינו - גם את זה אפשר להפריך, על פי תרגום השבעים.

היה לי משהו אחר(בנוסף למה שאמרת),אבל לא משנה אין לי ממש זמן וכוח לוויכוחים האלה,זה לא יוביל לשום מקום,נגמר לי הכוח לדיונים האלה.

וטאוס מחר אני יכין לך אחי,רק תתקשר להעיר אותי..

2pac2 01-10-07 23:50

תשאל אותו מה הגיע קודם הביצה או התרנגולת

תראה איך הוא מסתבח

StarterN 02-10-07 09:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she

משה
לא תשקוט ולא תנוח עד שתמצא לך תירוצים כחול אשר על שפת הים למה לא להניח תפילין בבוקר, אה?

zidan 02-10-07 10:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she

משה,קראתי את הדעת האמת הזה(אני לא רוצה להכינס לדיון על הנושא,רק רציתי להעיר משהו),ולא הכרתי את הארגון הזה בכלל,לא הבנתי בהתחלה מה זה,אחרי קריאה קטנה הבנתי שזה ארגון "להשתחררות מהדת,ולהשגת נאורות..",בקיצור המשכתי לקרוא ובאמת דעתי התחילה להתערער קצת בקשר לדת,אבל אחרי זה ראיתי שהם מאוד מגמתיים ולמרות שהם מנסים להראות את שני הצדדים,הם בתכלס מראים צד אחד,אז לקחתי כמה סוגיות ובדקתי את הצד השני,ודעתי חזרה להיות כמו בהתחלה,הם לא מחדשים כלום,לכל טענה שלהם אפשר למצוא תשובה.
אבל חייב לציין שהם משקיעים בנושא,ונורא מתאמצים,ואולי הם ישכנעו אנשים תמימים שרואים לכאורה "עובדות" מוצקות נגד התנ"ך והדת,אבל מי שיבדוק את הטיעונים שלהם לעומק,יראה שהם טועים.
בכל מצב האתר הזה מעניין,אותי הוא רק חיזק..
(ואני לא שטוף מוח של רבנים ואנשי דת,אני לא בישיבה,לא לומד בכולל ולא כלום,הכל אני חוקר לבד.)

זהו,סתם רציתי להעיר את זה,אני לא רוצה להיכנס לנושא.

m0she 02-10-07 12:54

מה יש להציג בצורה מגמתית? הם מציגים רק את מה שכתוב בכתבי הקודש. כמובן שאיש דת יכול להמציא תשובה לכל שאלה, כמו שהם אוהבים לעשות, אבל ההצטברות של הראיות בהחלט מעוררת עניין.

StarterN, אני לא צריך תירוצים. אלה סיבות.

bode 02-10-07 12:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי gil-Nissim
חחחחחחחחחחחח....

bode

אני באמת כופר אז מה?
זה לא העניין אם להאמין או לא , אני הולך לרב רוצה לסתור אותו , לכן פתחתי את הפוסט להביא שאלות ..

bode 02-10-07 13:16

ציטוט:

פורסם במקור על ידי keen12
1. להסביר את הסתירה בין הזמן שהעולם קיים לפי התנך - ולפי המדע..
תתווכח איתו - אם בסוף הוא אומר משהו כמו:"יכול להיות שאלוהים יצר את העולם לפני 5000 שנה ושם עדויות ארכיאלוגיות שיראה כאילו זה היה מלפני" - תגיד לו - " על אותו עיקרון אפשר להגיד שהוא יצר אותנו ואת העולם כולו לפני 5 דקות עם כל הזיכרונות שלנו - ואז בעצם נסתר אחד העיקרונות החשובים ביותר בדת - עיקרון הבחירה החופשית"

עזוב, חשבתי על זה במקום לרשום לך דברים - פשוט תכנס ל:
http://hofesh.org.il/
יש שם כל מה שאתה צריך.. כל הכבוד על היוזמה :flowers:

תודה אחי

Coleman 02-10-07 13:24

תשאל אותו ממתי בדיוק העולם קיים ....כי לפי התנך כתובב שהיה תוהו ובוהו תמידדד אבל מהזה תמיד-ממתי?!
תשאל אותו מה קרה פתאום ואלוהים החליט לברוא את העולם מתוהו ובוהו???למה דווקא אז??

אם אני ימצא עוד שאלות אני יכתוב

IRON-MASS 02-10-07 13:30

ציטוט:

פורסם במקור על ידי taus
בוא תוציא כסף..

שאלתי פעם, אני אשאל שוב. אתה חזרת בשאלה?

zidan 02-10-07 13:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bode
אני באמת כופר אז מה?
זה לא העניין אם להאמין או לא , אני הולך לרב רוצה לסתור אותו , לכן פתחתי את הפוסט להביא שאלות ..

מה הקטע כאילו,אתה רוצה ללכת להוציא את הרב "דפוק" יענו ? אתה הולך בידיעה שכל מה שהוא יגיד אתה תהיה אטום ואתה תסתור אותו במילא,אז למה אתה הולך?
תילך ראש פתוח,תיתן לו שאלות שמפריעות לך,ותיראה מה הוא אומר,מה גם שזה תלוי ברמת הידיעות של הרב.

StarterN 02-10-07 16:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי iron-mass
שאלתי פעם, אני אשאל שוב. אתה חזרת בשאלה?

יונתן סתם דפוק :p
אל תתיחס

Mr.Bazooka 02-10-07 17:25

Taus אתה צודק גם אני שאלתי את זה וזאת הטעות היחדיה..
איך טעות כזאת יכולה להיות בתנך כשה' הכתיב למשה את כל ספר התורה ושם נמצאת
השגיאה כאילו איך אלוהים יכול לטעות טעות כזאת?

yonip 02-10-07 17:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Coleman
תשאל אותו ממתי בדיוק העולם קיים ....כי לפי התנך כתובב שהיה תוהו ובוהו תמידדד אבל מהזה תמיד-ממתי?!
תשאל אותו מה קרה פתאום ואלוהים החליט לברוא את העולם מתוהו ובוהו???למה דווקא אז??

מזה השאלות המטומטמות האלה? למה המדענים יודעים בדיוק כמה זמן העולם קיים ?
ולפי המדע - המפץ הגדול - למה דווקא אז ? למה היה ריק מוחלט ואז היה בום והייתה גלקסיה ?
אותו דבר :|

keen12 02-10-07 17:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי yonip
מזה השאלות המטומטמות האלה? למה המדענים יודעים בדיוק כמה זמן העולם קיים ?
ולפי המדע - המפץ הגדול - למה דווקא אז ? למה היה ריק מוחלט ואז היה בום והייתה גלקסיה ?
אותו דבר :|

כן, צודק, היה בוםםםםםםםםםםם כזה גדול בלי סיבה ופתאום נוצרנו אני ואתה
NOT.
בקשר למה שאמרת "למה המדענים יודעים בדיוק כמה זמן העולם קיים?" - לא, לא בדיוק אבל אפשר לשער בערך לפי תיארוך פחמן(תקנו אותי אם אני טועה).
בבקשה תקרא קצת מחקרים לפני שאתה מפזר שטויות באוויר.

look 02-10-07 17:39

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Coleman

ברכותיי, מצאת את הטיעון הכי מטומטם שאפשר.
לפחות תדייק. לא כתוב שהיה תוהו ובוהו מתמיד. כתוב שהקדוש ברוך הוא ברא את העולם ושלפני היה תוהו ובוהו.

keen12 02-10-07 17:44

בתאכלס הטיעונים של קולמן באמת מפגרים ולא טיעונים רציניים,
יש דברים הרבה יותר מוחשיים..
אבל עזבו, אני לא טוען נגד אלוהים שום דבר - אני טוען נגד הדת, כי את קיומו של אלוהים אי אפשר להוכיח או להפריך.

zidan 02-10-07 18:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Mr.Bazooka
Taus אתה צודק גם אני שאלתי את זה וזאת הטעות היחדיה..
איך טעות כזאת יכולה להיות בתנך כשה' הכתיב למשה את כל ספר התורה ושם נמצאת
השגיאה כאילו איך אלוהים יכול לטעות טעות כזאת?

בזוקה תביא אימייל אני אשלח לך תשובה(אני לא רוצה לפתוח פה דיון על זה,אין לי כוח) ושהאחרים יחשבו מה שבא להם שה' טועה וכו'. פשוט גם אני חשבתי כמוך ולפי מה שהבנתי אתה מסורתי יחסית,אז למען הסר ספק אם אתה רוצה אני ישלח לך תשובה.

bode 02-10-07 18:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
מה הקטע כאילו,אתה רוצה ללכת להוציא את הרב "דפוק" יענו ? אתה הולך בידיעה שכל מה שהוא יגיד אתה תהיה אטום ואתה תסתור אותו במילא,אז למה אתה הולך?
תילך ראש פתוח,תיתן לו שאלות שמפריעות לך,ותיראה מה הוא אומר,מה גם שזה תלוי ברמת הידיעות של הרב.

אני בכיף ילמד ,במידה ויביא טיעונים משכנעים למדי , לשמחתי זה לא קרה ...

shavit 02-10-07 18:20

תשאל אותו למה אי אפשר לעשות מסה וחיטוב באותו הזמן

look 02-10-07 18:21

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bode
אני בכיף ילמד ,במידה ויביא טיעונים משכנעים למדי , לשמחתי זה לא קרה ...

אתה סותר את עצמך ויוצא צבוע. "אני אלמד ממנו בכיף, אבל הוא לא יגיד דברים שיכולים להיות יותר חכמים ונכונים ממה שאני אגיד לו".
לפחות תהיה אמיתי עם עצמך.

bode 02-10-07 18:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי look
אתה סותר את עצמך ויוצא צבוע. "אני אלמד ממנו בכיף, אבל הוא לא יגיד דברים שיכולים להיות יותר חכמים ונכונים ממה שאני אגיד לו".
לפחות תהיה אמיתי עם עצמך.

מה הבעיה פה .. אמרתי אם יביא דברים שנשמעים אמינים ואני יאמין שיש ה אני יחזור בתשובה.. אמרתי לשמחתי בגלל זה שאין לי כוח לכל העול הזה..והוא בעצמו אמר שהוא לא נהנה לכל העול לשמירת מצוות וכו

zidan 02-10-07 18:23

Bode אפשר לדעת מי הרב,מה השאלות ששאלת,ומה התשובות שלו.?

bode 02-10-07 18:27

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
Bode אפשר לדעת מי הרב,מה השאלות ששאלת,ומה התשובות שלו.?

הרב לא מוכר בכלל .. ישבנו אצלו בסוכה והתשובות שלו היו שאלות .. משלים על משלים ... אני לא זוכר תשובה אחת נורמלית הכל משל בתוך משל, מבולגן ביותר...

look 02-10-07 18:34

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bode
מה הבעיה פה .. אמרתי אם יביא דברים שנשמעים אמינים ואני יאמין שיש ה אני יחזור בתשובה.. אמרתי לשמחתי בגלל זה שאין לי כוח לכל העול הזה..והוא בעצמו אמר שהוא לא נהנה לכל העול לשמירת מצוות וכו

אתה יודע מה זה אמונה בכלל ?
אתה מאמין למשהו או במישהו שאתה יודע מה זה לעשות הכל בשביל זה ?
הוא מוכיח את עצמו, בשביל שכשתבוא (ותבוא עלינו לטובה) נבואת אחרית הימים הוא יעבור את המלחמה ויחיה את שאר חייב בטוב.

ולפי מה שכתבת, הרושם מהמשפט היה שאתה קצת מתנשא מעליו, כי אין סיכוי שהוא יגיד לך דברים נכונים או חכמים ממה שאתה תאמר. ("אני בכיף ילמד ,במידה ויביא טיעונים משכנעים למדי , לשמחתי זה לא קרה ...")

powergainer 02-10-07 18:36

טעות בפוסט

bode 02-10-07 18:37

ציטוט:

פורסם במקור על ידי look
אתה יודע מה זה אמונה בכלל ?
אתה מאמין למשהו או במישהו שאתה יודע מה זה לעשות הכל בשביל זה ?
הוא מוכיח את עצמו, בשביל שכשתבוא (ותבוא עלינו לטובה) נבואת אחרית הימים הוא יעבור את המלחמה ויחיה את שאר חייב בטוב.

ולפי מה שכתבת, הרושם מהמשפט היה שאתה קצת מתנשא מעליו, כי אין סיכוי שהוא יגיד לך דברים נכונים או חכמים ממה שאתה תאמר. ("אני בכיף ילמד ,במידה ויביא טיעונים משכנעים למדי , לשמחתי זה לא קרה ...")

המבנה של המשפט יוצר רושם של התנשאות אני מסכים , אבל לא זאת הייתה הכוונה שלי...

zidan 02-10-07 18:49

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bode
הרב לא מוכר בכלל .. ישבנו אצלו בסוכה והתשובות שלו היו שאלות .. משלים על משלים ... אני לא זוכר תשובה אחת נורמלית הכל משל בתוך משל, מבולגן ביותר...

אני יודע למה אתה מתכוון,אני מכיר את זה,קודם כל עזוב את התשובות שלו ועזוב הכל,נתחיל מזה שגם הוא בנאדם,והידע שלו מוגבל אז יכול להיות שיש דברים שהוא לא יודע,או שהוא צריך לחפש במקורות/להתייעץ עם עוד רבנים,אתה מבין,תהיה ראש פתוח,"אל תגיד הנה אני יתפוס רב אני ידביק לו שאלות ותיראו איך הוא יוצא מפגר",למרות שאני יכול להביא לך רבנים שלא תצליח להתקיל,אבל לצורך העיניין,כולם בני אדם וכולם מוגבלים בדרך כלשהי,והם צריכים להתעייץ וכו'.(סתם הערתי את זה כדרך אגב).

יש הרבה רבנים שמשתמשים במשלים,ותשובות פילוספיות,כי פשוט אי אפשר להוכיח את קיום ה',כולם יודעים את זה,אני גם עברתי את זה עם רבנים,אז פשוט עזבתי את זה וחקרתי לבד,ועד עכשיו אני בודק וחוקר,אם זה חשוב לך אז תבדוק את הדת לעומק,אם סתם רצית להשפיל רב או שרצית לנקות את המצפון בכך שהוכחת שאין תשובות לשאלות שלך וה' לא קיים,אז תעזוב תנושא כי זה לא יוביל לשום מקום.

bode 02-10-07 18:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי zidan
אני יודע למה אתה מתכוון,אני מכיר את זה,קודם כל עזוב את התשובות שלו ועזוב הכל,נתחיל מזה שגם הוא בנאדם,והידע שלו מוגבל אז יכול להיות שיש דברים שהוא לא יודע,או שהוא צריך לחפש במקורות/להתייעץ עם עוד רבנים,אתה מבין,תהיה ראש פתוח,"אל תגיד הנה אני יתפוס רב אני ידביק לו שאלות ותיראו איך הוא יוצא מפגר",למרות שאני יכול להביא לך רבנים שלא תצליח להתקיל,אבל לצורך העיניין,כולם בני אדם וכולם מוגבלים בדרך כלשהי,והם צריכים להתעייץ וכו'.(סתם הערתי את זה כדרך אגב).

יש הרבה רבנים שמשתמשים במשלים,ותשובות פילוספיות,כי פשוט אי אפשר להוכיח את קיום ה',כולם יודעים את זה,אני גם עברתי את זה עם רבנים,אז פשוט עזבתי את זה וחקרתי לבד,ועד עכשיו אני בודק וחוקר,אם זה חשוב לך אז תבדוק את הדת לעומק,אם סתם רצית להשפיל רב או שרצית לנקות את המצפון בכך שהוכחת שאין תשובות לשאלות שלך וה' לא קיים,אז תעזוב תנושא כי זה לא יוביל לשום מקום.

קבל תסיפור האימיתי.. אני נכנס לבית של חבר שלי אבא שלו קופץ עלי אומר לי בוא עכשיו לרב שאל אותו מה שאתה רוצה , אתה חוזר היום בתשובה .. הוא אמר לי תביא את השאלות הכי מסורבלות ועוקצניות שיש , לכן פתחתי את הפוסט הזה .. בתכלס זה לא שינה כלום ,אני עדין כופר :sbb4:

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 20:59.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ