![]() |
שאלה בנוגע לתוכנית שלי ודד ליפט
אני עובד עכשיו עם תכנית Abc (במתכונת של Abcx) ואני רוצה להכניס לי דד ליפט בין האימונים.
אני עושה : A - חזה וטרייספס B - גב ובייספס C - רגליים וכתפיים אז איפה הכי טוב להכניס את זה ? בתור אימון של גב או רגליים? (חח כי זה גם עובד על גב תחתון לא?) תודה רבה לעוזרים! |
רגליים.
|
תודה.
אבל יש לי בעיה כלשהי עם זה יום לפני כן אני עושה גב תחתון באימון גב, ועכשיו אם אני עושה דדליפט זה גם יעבוד על גב תחתון, אז עדיף להעביר את הגב תחתון לאימון רגליים אם כך? תודה שוב :jockey: |
תראה, אתה יכול לוותר על האימון גב תחתון הזה, ספסל רומי או גוד מורנינג אני מניח. בדד ליפט זה יעבוד מספיק חזק, במידה שתיתן לו כמות נכבדה של סטים בהתאם לשאר התוכנית.
|
תעשה אימון רגלים וגב ביחד.. הדד ליפט יהיה הכי יעיל ככה...
|
ציטוט:
לא צריך לעבוד יותר מדי על התחתון..דדליפט 4 סטים זה מספיק.. |
אווקי אז בואו תראו מה התוכנית הנוכחית שלי לרגליים כדי שאני אדע במה להחליף את הדדליפט
ארבעה סטים של לג פרס 6,6,8,8 ארבעה סטים של כיפוף ברכיים 8 חזרות תאומים בלג פרס ארבע סטים ו12 חזרות בעקרון אין לי אפילו בעיה להוסיף את הדדליפט לתוכנית הנוכחית אבל אני מפחד שזה סתם יהיה עמוס מדיי |
ציטוט:
|
חח אז לעשות את זה עם אימון הגב?!
אמרו לי רגליים חחח צריך שזה יהיה החלטי |
ציטוט:
תעשה את זה עם גב אני מציע.. ואם אתה מודאג כלכך תעשה אני רואה שיש הפרש של 72 שעות אם לא יותר אז זה ססבה אש אפילו עם עבדת קשה על רגליים הם יחלימו :) |
אז על מה עובד הדדליפט בעיקר?
השרירים שעובדים הכי חזק ז"א |
ציטוט:
דדליפט קלאסי מיועד בראש ובראשונה לשרירי הרגליים, בין אם זה פושטי ירך או בין אם זה פושטי ברך. זוקפי הגו נמצאים תחת כיווץ איזומטרי במהלך התנועה ואינם מהווים את מטרת התרגיל. |
ציטוט:
|
ציטוט:
הרבה הבנה יש לך |
אין לך שום מושג על מה אתה מדבר וגם הבנה בסיסית בניתוח תנועתי אין לך.
בדדליפט קלאסי מתבצעת תנועה בשתי מפרקים עיקריים, בירך ובברך. בירך מתבצעת פשיטה כאשר הגלוטאוס מקס' יהיה אגוניסט ובברך מתבצעת פשיטה כאשר הקוואדס יהיה אגוניסט. בעמוד השדרה לא מתבצעת תנועה כלל וכלל. על מנת לשמור על מנח עמוד שדרה זהה במהלך כל התנועה זוקפי הגו יבצעו את עבודת הייצוב וימצאו בכיווץ סטטי. תרומתם ביחס לאותם מפרקים קטנה מאוד. |
ציטוט:
עשיתי כמה פעמים דדים ולא הרגשתי תרגליים רק תגב התחתון... |
אז בתכלס חברס, חח איפה לשלב את זה? :jockey:
|
ציטוט:
|
אחלה, תודה אחי =]
|
ציטוט:
הניסיון האישי שלך לא אומר כלום במיוחד כשהוא סותר דברים שנבדקו בתנאי מעבדה ("מונחים חכמים"), בדיקות כאלה מבוצעות במציאות ועל האנשים אמיתיים תוך בידוד משתנים ולא נסמכים על הרגשה ומידת מצב הרוח של הנבדקים, ובקיצור ממש לא מדובר בתיאוריה. |
מה לגבי דד ליפט רומני ?
|
ציטוט:
קיצר עזוב לא משנה הוויכוח הזה לא יוביל לשום מקום |
שיקולם בדדליפט אין פשיטה בעמוד השדרה?
ועוד שאלה בסקוואט בסמית כאשר כפות הרגליים רחוקות מהגוף יכול להיות שהתנועה העיקרית הופכת להיות פשיטה בירך ואז ההאמסטרינג הופך להיות האגוניסט? |
אין פשיטה בעמוד השדרה בביצוע של דדליפט, המנח נשאר זהה בהמלך כל התנועה.
גם כאשר כפות הרגליים רחוקות מהמוט מהסמית מפרק הירך לא הופך ל prime mover בתנועה. בתחילת התנועה אומנם פושטי הירך ימצאו במצב מאורך בהשוואה לסקוואט חופשי אך בתחתית התנועה פושטי הירך ימצאו במצב מקוצר יחסית לסקוואט חופשי (אין הטייה של הגו). |
ציטוט:
אבל בדדליפט אין אף תנועה באיזור הגב התחתון? |
הלורדוזה המותנית נשמרת במהלך כל התנועה ללא שום השטחה, התנועה היא בירך בעקבות כך ההטייה של הגב.
|
ציטוט:
תודה |
ציטוט:
נסיון בתחום הזה חשוב אולי מבחינת יחסי האנוש ולדעת להתאים יותר את רמת הקושי למתאמן ,אבל, מבחינת הידע האנטומי, הביומכני (ועוד הרבה מאוד מילים מסובכות), מה שמשנה זה כמה הבנאדם קורא ומתעניין, אחרת הידע מתישן ונשכח. |
!Demon! - תפסיק להתווכח יותר מידי, אנשים עם ידע רב בתחום מסבירים לך שמה שאתה מדבר זה קשקוש אחד גדול, הם יושבים ומסבירים לך יפה ובנועם היכן הטעויות שלך, ובמקום להפנים ולהגיד תודה אתה ממשיך להתווכח ולזרוק שטויות חסרות בסיס.
מבחינתי אין לי בעיה עם זה שהידע שלך בחומר לקוי, פשוט אתה מסתובב פה ומטעה את חברי הפורום בתשובות שגויות בעיקר במה שקשור לקניזיולוגיה פשוטה. |
Demon - אתה מרגיש את זה בגב בגלל שזוקפי הגב שלך חלשים מאוד ביחס לגלוטוס מקסימוס ולהמסטרינג, אז משקל קל יחסית יאמץ לך את הגב הרבה אבל הרגליים והתחת שלך בכלל לא ירגישו את זה....
וכן אתה אומר הרבה דברים לא נכונים |
אווקי אנשים תודה רבה אני אכניס את זה לאימון הרגליים שלי.
עכשיו עוד שאלה כדאי לי להוסיף את התרגיל הזה או להחליף באחר? הנה התוכנית של הרגליים לג פרס במכונה 6,6,8,8 כפיפת ברכיים במכונה 4x8 תאומים במכונה של הלג פרס 12x4 אני עובד Abc 5-6 פעמים בשבוע, אז כדאי להוסיף את זה? (מה שאני מאמין שלא יהווה בעיה) או להחליף בתרגיל אחר? תודה שוב! |
אחי פשוט תזיז את הגב תחתון לאימון רגליים
|
כן זה סבבה, אבל אני שואל אם להוסיף את הדד ליפט לאימון רגליים, או להחליף את הדדליפט בתרגיל שכבר קיים באימון רגליים
|
חח אני מטעה ולא יודע כלום ?ק שאני מרים פה יותר מכולם כמעט משקל תוך 9 חודשים בלי שום אבקות וכל זה..חח שיהיה , אתם צודקים
|
אין קשר בין כמה שאתה מרים, או כמה שאתה גדול, למה שאתה יודע.
|
לפי מה שהבנתי אתם אומרים שדד ליפט זה יותר תרגיל לרגליים.
אז למה בסירטון שיש לי במחשב שמסביר על ביצוע תרגילים נכון התרגיל דד ליפט נמצא תחת קבוצת השריר "גב"? |
ציטוט:
יש קשר גדול כי אם התחזקתיי ממש כמעט פי שתיים זה אומר שאני מתאמן נכון |
לא קראתי את כל הוויכוח,אבל לפי דעתי תכניס אותו לאימון גב.
דד ליפט בקושי עובד על הרגלים,הרוב הוא עובד על כל חלקי הגב. |
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:36. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ