ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   יותר משקולות==אותו משקל ,דרוש קצת יותר בדחיקה? (https://israelbody.com/showthread.php?t=15569)

ahtung 30-07-07 13:13

יותר משקולות==אותו משקל ,דרוש קצת יותר בדחיקה?

סתם איזה חרטא שיצא לי לחשוב עליה די הרבה.
נגיד ואני שם 2 פלטות של 20 קילו מכל צד על מוט אולימפי וסה"כ יש 100 קילו,זה יהיה יותר קל לדחיקה מאשר נגיד אם אני אשים 4 פלטות של 10 מכל צד שזה אותו משקל או שאותו הדבר? תזכרו שיש גם יותר שטח שהמשקולות מתפרסות עליו אז בגלל זה השאלה.

toxicity 30-07-07 13:14

לדעתי משנה האחיזה מזה משנה הנפח שהפלטות לוקחות

ahtung 30-07-07 13:17

ציטוט:

פורסם במקור על ידי toxicity
לדעתי משנה האחיזה מזה משנה הנפח שהפלטות לוקחות

כי זה מתפרס על יותר לצדדים,כמובן האחיזה משנה אם אני אוחז יותר קרוב יהיה יותר השפעה על הטרייספס,יותר רחב על החזה,אבל לא על זה שאלתי. נניח ותמיד בודקים עם אותה אחיזה.

toxicity 30-07-07 13:18

לא מבין אותך למה שזה ישנה בדיוק? מה שמשנה זה המסה של המשקל לא הנפח

///Efi/// 30-07-07 13:19

מה שוקל יותר קילו ברזל או קילו נוצות?

DropDead 30-07-07 13:20

אתה צודק זה ישיפיע אבל ההבדל לא יהיה ענקי..

Kachok 30-07-07 13:22

זה לא ישפיע בגרוש,אפילו אם תשים 20 פלטות של 5 בכל צד

Roei 30-07-07 13:22

הבנתי למה אתה מתכוון אבל לדעתי לא יהיה הבדל בגלל שיש איזון בין 2 הצדדים של המוט
ככה שלא משנה מה אורך המוט או איפה ממוקמות עליות הפלטות המשקל ישאר זהה
(כמובן שאם המוט ארוך יותר הוא ישקול יותר)
זה מה שאני חושב אבל יש מצב שאני טועה
בכל מקרה גם אם אני טועה אז לא אמור להיות הבדל משמעותי בגלל שהבדל בין המרחקים קטן מאוד

toxicity 30-07-07 13:24

ציטוט:

פורסם במקור על ידי DropDead
אתה צודק זה ישיפיע אבל ההבדל לא יהיה ענקי..

למה שיהיה הבדל?

ahtung 30-07-07 13:25

ידוע ידוע שההבדל לא משמעותי,אבל יש הבדל כלשהו לא? אם נניח הפלטות יתפסו יותר שטח זה לא יהיה לא אותו דבר,רק כמעט ,נראה לי יש משהו בפיזיקה שמסביר את זהלא ככה?

Efi
תקרא קודם.

Kachok 30-07-07 13:26

תפסיקו לאכול סרטים קילו ברזל שוקל כמו קילו נוצות ,גם אם הנפש שונה,אותו מקרה פה

ahtung 30-07-07 13:28

קאצ'וק השאלה לא לגבי זה בכלל,תקח לדוגמא ,אם נניח אתה לוחץ בחזה 100 קילו עם מוט אולימפי,זה אומר שתצליח ללחוץ את זה גם עם דאמבלים? לא!
כל הנקודת כובד משתנה.

toxicity 30-07-07 13:29

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ahtung
קאצ'וק השאלה לא לגבי זה בכלל,תקח לדוגמא ,אם נניח אתה לוחץ בחזה 100 קילו עם מוט אולימפי,זה אומר שתצליח ללחוץ את זה גם עם דאמבלים? לא!

מה אתה משווה בדאמבלים הטווח תנועה שונה לגמרי ויש איזון שונה בין שתי הצדדים בגוף

slim shady 30-07-07 13:29

זה לא משנה כל עוד יש איזון ביין שתי הצדדים הלחץ לכל אורך המוט שווה... האיזון מתבצע כשבשתי הצדדים יש את אותו משקל בלי שום קשר להיקף/ נפח הפלטות...

ahtung 30-07-07 13:30

בסדר זה היה סתם לצורך דוגמא לא בצורה ישירה בקשר לנושא אבל קשור.

Kachok 30-07-07 13:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ahtung
כל הנקודת כובד משתנה.

צודק...אם במוט אני עושה 100 קילו,בדאמבלים אני עושה 40 כל יד אבל לא משנה...הנקודת כובד לא משתנה בגלל שעדיין שי משקל שווה משני הצדדים ולכן לא תרגיש בהדלכבר לחצתי חזה הרבה פעמים עם המוני קומבניציות שונות של פלטות וזה אותו דבר כל פעם
אני אומר לך,פעם הבאה במכון תעמיס את המשקל מפלטות של 5 ואתה לא תרגיש הבדל

toxicity 30-07-07 13:32

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kachok
צודק...אם במוט אני עושה 100 קילו,בדאמבלים אני עושה 40 כל יד אבל לא משנה...הנקודת כובד לא משתנה בגלל שעדיין שי משקל שווה משני הצדדים ולכן לא תרגיש בהדלכבר לחצתי חזה הרבה פעמים עם המוני קומבניציות שונות של פלטות וזה אותו דבר כל פעם
אני אומר לך,פעם הבאה במכון תעמיס את המשקל מפלטות של 5 ואתה לא תרגיש הבדל

יכול להיות שהוא כן ירגיש הבדל כי הפלטה של 10 לא שוקלת בדיוק 10 והפלטה של 5 לא שוקלת בדיוק 5

ahtung 30-07-07 13:32

סבבה תודה לעונים.
:flowers:

tomerA 30-07-07 13:56

הבנתי בערך למה אתה מתכוון זה לא משנה הנפח
אבל יש כן משהו שמשנה אם תשים את הפלטות ממש בקצה של המוט ולא תדחוף על הסוף יהיה לך יותר קשה כי המנוף יותר גדול
אבל זה כמעט ולא קורה כי נראה לי שכולם דוחפים את הפלטות עד הסוף

slim shady 30-07-07 13:59

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomerA
אבל יש כן משהו שמשנה אם תשים את הפלטות ממש בקצה של המוט ולא תדחוף על הסוף יהיה לך יותר קשה כי המנוף יותר גדול

זה לא משנה...
יש איזון... אם הוא שם את הפלטות בקצה של המוט ובצד השני בקצה גם כן אין שום הבדל...

Fatty 30-07-07 14:19

אני אישית לפעמים מרגיש (או שאולי אני סתם מדמיין, לא יודע) שאשכרה יותר קל לי באמת כל פעם שאני "עובר לפלטה גדולה", כלומר שם אחת גדולה במקום כמה קטנות.

slim shady 30-07-07 14:28

פסיכולוגי...

Bullet 30-07-07 14:29

לא ישפיע בדחיקה.

Mr.Olimpia 30-07-07 14:30

זה הדבר הכי מוזר שראיתי !

Kachok 30-07-07 14:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי tomerA

אין פה קשר למנוף בכלל , כל עוד משקל המוט+הפלטות הוא אותו הדבר בסך הכל זה לא משנה כי התנועה פה היא ליניארית בקירוב

Bullet 30-07-07 14:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Kachok
אין פה קשר למנוף בכלל , כל עוד משקל המוט+הפלטות הוא אותו הדבר בסך הכל זה לא משנה כי התנועה פה היא ליניארית בקירוב

בדיוק. המוט זז בקו ישר, זה לא משנה איפה הפלטות.

מה שכן משנה זה אם אתה שם מוט על הטרפזים ואתה מסתובב, אז עדיף שהפלטות יהיו של 20 ולא של 10 או של חמישיות.

hell 30-07-07 15:05

לא ישנה בכלל!
במצב של תנועה קוית, משמע לחיצת חזה וכו', אין משמעות לאורך הזרוע, מומנט במילים פשוטות.
אם היית משווה 100 קילו בt-bar עם הרבה משקולות לעומת משקולת אחת שתהיה קרובה יותר לנקודת האחיזה שלך, אזי, היתה השפעה על המשקל הסופי שאתה מרים.

קולמן הפחדן 30-07-07 15:11

כן יש הבדל.
תנסו לקחת מוט w ולהשים 2 וחצי קילו כל צד עד שלא ישאר מקום על המוט ותראו את ההבדל.

Bullet 30-07-07 15:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hell
לא ישנה בכלל!
במצב של תנועה קוית, משמע לחיצת חזה וכו', אין משמעות לאורך הזרוע, מומנט במילים פשוטות.
אם היית משווה 100 קילו בt-bar עם הרבה משקולות לעומת משקולת אחת שתהיה קרובה יותר לנקודת האחיזה שלך, אזי, היתה השפעה על המשקל הסופי שאתה מרים.

יאפ. אבל מי שם על הטי-באר משקולות של 10? חח

///Efi/// 30-07-07 16:11

קח ארגז שמלא בברזל ששוקל 10 קילו (ארגז קטן יחסית) ותיקח ארגז שמלא בנוצות ששוקלות 10 קילו (ארגז גדול יחסית) האחד יהיה יותר כבד מהשני?

tal_s 30-07-07 17:18

ציטוט:

פורסם במקור על ידי ///Efi///
קח ארגז שמלא בברזל ששוקל 10 קילו (ארגז קטן יחסית) ותיקח ארגז שמלא בנוצות ששוקלות 10 קילו (ארגז גדול יחסית) האחד יהיה יותר כבד מהשני?

חחחחחחחחחח אתה לא רציני...

bad boy 30-07-07 21:01

יש הבדל !
לא גדול אבל יש
תרגיש לבד

shahaflol 30-07-07 22:14

נערך

toxicity 30-07-07 22:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bad boy
יש הבדל !
לא גדול אבל יש
תרגיש לבד

למה שיהיה הבדל?? תקרא את ההודעה שלי בעמ' הקודם

אליאב קרייסלר 30-07-07 23:37

לי תמיד יותר קל לשים כמה שיותר משקולות ככה זה אצלי לא יודע למה חח

הזברה 31-07-07 00:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hell
לא ישנה בכלל!

אתה צודק. הבעיה שאנחנו לא תמיד מרימים את המוט ישר,ברגע שהידיים זזו או איבדו שיווי משקל, יהיה הבדל. תחשוב על אקרובט שהולך על חבל ,הוא משתמש במוט ארוך הרבה יותר מהידיים שלו, כי הוא יציב יותר (בגלל המומנט הגדול יותר שצריך להפעיל כדי שיזוז), אבל ברגע שהמוט סטה יותר מידי אין לו סיכוי לעצור את ההתנדנדות שלו ואם הוא לא יזרוק את המוט, הוא יפול . כך גם עם מוט בלחיצת חזה, אם תפזר יותר את המשקל , כדאי מאוד שהידיים שלך יעלו ביחד, אם יהיה בינהן הפרש, אז זה יקשה עוד יותר על שיווי המשקל בתנועה, אם לא ,תהנה מתנועה יציבה יותר.
זאת אגב דרך עקיפה, לבדוק אם אתה עולה מאוזן עם הידיים(כתשובה לזה שהיה לו יותר קשה עם יותר משקולות, יכול להיות שאתה לא עולה מאוזן).

אם המשקולות בבנץ מונחות לא מאוזן (לדוגמא 2 של עשר בצד אחד ו1 של עשרים בצד שני), אז יש הבדל במומנט ,שאפשר ממש להרגיש ולכן צריך להמנע ממצב כזה. בבנץ התנועה קווית רק בגלל שהמומנט בשני הצדדים שווה, במקרה שזה לא כך ,אז המוט ירצה להסתובב והשריר יעבוד קשה יותר בצד עם יותר המשקולות, כדי למנוע זאת.

אגב ,בקשר לשאלה עם הנוצות והברזל, תלוי מאיפה ואיך מרימים את הארגז. שימו אותם על מודד משקל ,כמו אלה שאתם עומדים עליהם והתוצאה תיהיה זהה. תחזיקו את הארגזים מהקצה עם הידיים, והנוצות יהייו כבדות יותר.

Vee 31-07-07 00:51

לא משנה בכלל.
אם אתה שם 2 של עשר מצד אחד, ו 4 של 5 מצד שני, אז זה ישנה.
אחרת זה לא משנה לך כלום.

הזברה 31-07-07 01:06

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Vee
לא משנה בכלל.
אם אתה שם 2 של עשר מצד אחד, ו 4 של 5 מצד שני, אז זה ישנה.
אחרת זה לא משנה לך כלום.

כשהמוט במצב מאוזן, המומנט על כל יד שווה למרחק ממרכז המסה של המשקולות בכל צד, כפול המשקל של המשקולות. כשהמשקולות פרוסות בצד אחד על יותר שטח, מרכז המסה שלהן התרחק מהיד, כלומר המומנט של הצד הזה גדל.
מכיוון שהכוח שצריך להפעיל כדי לייצב את המשקולות, הוא ביחס ישר למומנט, אז השריר צריך כעת להפעיל יותר כוח בצד הזה כדי למנוע סיבוב.

ahtung 31-07-07 01:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי אליאב קרייסלר
לי תמיד יותר קל לשים כמה שיותר משקולות ככה זה אצלי לא יודע למה חח

לי בתכלס זה ההיפך,אבל זה ממש מזערי אבל די עוזר נגיד אם אני רוצה לבצע RM1 יותר גבוה.

Vee 31-07-07 15:02

ציטוט:

פורסם במקור על ידי הזברה
כשהמוט במצב מאוזן, המומנט על כל יד שווה למרחק ממרכז המסה של המשקולות בכל צד, כפול המשקל של המשקולות. כשהמשקולות פרוסות בצד אחד על יותר שטח, מרכז המסה שלהן התרחק מהיד, כלומר המומנט של הצד הזה גדל.
מכיוון שהכוח שצריך להפעיל כדי לייצב את המשקולות, הוא ביחס ישר למומנט, אז השריר צריך כעת להפעיל יותר כוח בצד הזה כדי למנוע סיבוב.

נו, זה בדיוק מה שאמרתי.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 16:11.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ