![]() |
מיתולוגיה - עזרה (גיימר, עומרי?)
רציתי לדעת אם יש "אל החיות", "אל החי" (לא אמא אדמה) או משהו בסיגנון.
תודה מראש :clap: עריכה: לא כזה משנה לי איזו מיתולוגיה (יוונית, נורדית, יפנית) |
ציטוט:
|
ציטוט:
http://www.pantheon.org/articles/c/cernunnos.html בבקשה שמישהו יעזור לי להבין מה הולך שם. קראתי את מה שהבאת פה עוד מקודם, אבל זה קצר לי מידי ולא כזה ממצה. תודה גבר, עוד משהו, מישהו? |
תסביר יותר בשביל מה אתה צריך את זה ואולי נדע איך לעזור
|
ציטוט:
ביקשתי אל החיות (בעלי חיים), כמה שיותר מידע ושלא יהיה מזוהה עם הרוע (כמו הדמות למעלה שמזוהה עם השטן אנערף). תודה. |
ציטוט:
ציטוט:
|
http://www.ox.compsoc.net/~dwsjc/ff/deities/animal.html
ציטוט:
הדורק הזה הוא אל הכלבים? |
מה אתה מאמין בחרא הזה תגיד לי?! אין לך מה לעשות?
|
ציטוט:
|
הוא רוצה לעשות קעקוע והוא מחפש משהו בעל משמעות שמדבר אליו
לגבי נושא שהוא אוהב כמו חיות בהצלחה פאניק החלטתה איפה אתה עושה ? אני במשכורת הבאה שלי הולך לעשות טריילבלדים וכיתוב |
במיתולוגיה היוונית יש לך את ארטמיס, ארטמיס הייתה אלת ציד יווניה, שחלקה עם עוד הרבה אלים כמה תפקידים, אחד התפקידים היה מלכת חיות הבר (היא חלקה את התפקיד עם פוטניה תרון). היא מתוארת כבעלת כנפיים ומלווה באריות, צבאים וציפורים. בדר"כ היא מופיעה כציידת בתולה, שמטיילת ביערות עם הנימפות שלה. היא אחותו התאומה של אפולו, ויש לה חיצים זהים אליו שאים היא יכולה לזרוע מוות. היא הייתה אחראית גם לאמזונות. והיא הופיעה גם כאלת הצמחייה והפריון. במיתולוגיה הרומאית היא נקראית דיאנה. הייתה הפטרונית של בני הנעורים.
אני מנסה להיזכר באל הנורדי המקביל ולא מצליח, אם אני לא טועה זה תור, אני עכשיו אבל אבדוק פה בכמה ספרים שיש לי ואחזור אלייך עם תשובה בקשר לנורדית ומקווה גם בקשר למיתולוגיה היפנית והסינית |
יש במיתולוגיה הנורדית את האלה נרתוס שחיפשתי בשני ספרים ולא מצאתי יותר מזה שהיא אלת האדמה הסקנדינבית.
יש את מיילקי, אלת היער הפינית, אשתו של טפיו, אל היער. גבירת היער טיפלה בפקעת צמר שנפלה מהשמיים כאילו הייתה בתה. לאחר כמה ימים יצא מהצמר גור דובים. כך נוצרו הדובים לפי המיתוס הפיני. |
יש את הזה בפליקס אל המנוש
|
ציטוט:
אני מחפש יותר אל בעלי החיים ולא אל היער\אדמה, ואם אלו יהיו אלים שיהיו מזוהים עם כלבים (כמו durrak שהוא אל הכלבים זה בכלל יהיה פצצה!) תודה איתי :) |
חפש ויקינגים הם הכי שולטים.
דרך אגב יש ספרי ילדים תבדוק שם |
ציטוט:
יש לי פה תמונה מאוד גרועה שלו, אני אנסה לחפש משהו יותר איכותי ואם אני לא אמצא אני אעלה אותה |
יש את גאיה אלת האדמה
הנה אתר שבו אפשר לחפש אלים מיתולוגים http://ancienthistory.about.com/libr...gods_index.htm תמונות של אלים הודים http://www.avikatz.net/books/hindu/images/the_gods.jpg הרבה אלים שיכולים להיות של חיות http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Animal_gods |
ציטוט:
קרנונוס - Cernunnos (או הרנה הצייד) : אל החיות הגאלי, המזוהה לעיתים כאל היווני פאן. זהו האל בעל הקרניים המקורי לו התנגדה הכנסיה, אשר אימצה את דמותו החיצונית כזו של השטן. הוא תואר בכתבים ובציורים כיושב בתנוחת לוטוס וקרני צבי לראשו, אוחז קולר ביד ימינו, ובשמאלו מחזיק נחש בעל קרני אייל. זה? במה שהבאתי למעלה כתוב שהוא אחיו של almar שהיה אל הזאבים וdurrak הוא אל הכלבים. |
ציטוט:
אני עכשיו יושב על ספר של מיתולוגיה אסייאתית, אני מקווה למצוא פה משהו... |
ציטוט:
אז יש אל שהוא "אל הכלבים" ? |
קוראים לקרונוס גם cerne
|
UP :sbb3:
|
תשמע אם תנסח שאלה טובה וממוקדת אני מוכן לשאול את הד"ר שמרכז אצלינו את הקורס של יוון הקלאסית. הוא מומחה גם בכל מה שקשור למיתולוגיות ודת בעולם העתיק.
תן לי שאלה ממוקדת שלא תיראה כאילו אני איזה טמבל. |
ציטוט:
תודה מראש :) |
איתי הצלחת אותי להשיג משהו?
הרצתי חיפוש בגוגל animals god canine god dogs god והעלתי חרס בידי לצערי :\ מצאתי מקורות עם שורה וחצי על כמה מהאלים אבל לא יותר מזה, לא תמונה ולא הסבר מפורט :glare: |
לא יודע כמה זה יעזור:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Mythological_dogs "This is a list of dogs from mythology, including dogs, beings who manifest themselves as dogs, beings whose anatomy includes dog parts, and so on" . |
ציטוט:
|
אז עומרי יש מצב שתשאל את המרצה שלך? :sbb3:
|
כן אבל יקח זמן אני לא יודע מתי יצא לי.
בכל אופן ממה שאני יודע בהקשר ליוון העתיקה, יש אל שאחראי על כל הבעלי חיים, זה אלה יותר נכון לא אל. קוראים לה ארטמיס בשם היווני ודיאנה בשם הרומאי. זאת אלה אולמיפית שחברה בפנתאון.(כמו יתר האלים האולימפיים בניגוד לאלים הכתוניים) "היפוכה של אפרודיטה היא ארטמיס. היא אלה יוונית - מופיעה כמו אלים אחרים, בלוחיות כתב מהתקופה המיקנית. היא האלה הבתולה ומלכת החיות, העוזרת בשעת הלידה ושומרת על הוולדות,אבל היא גם אלה הממיתה ומחייה. במיתוס היווני היא אלת החיות, אך גם האלה הציידת, שהיא זועמת היא גם עלולה לירות את חצי הכסף הקטלניים שלה ולהביא דבר(מחלה). באפוס היא תאומתו של אפולון, אבל בפולחן היא עצמאית. בדרך כלל עבדו לה וערכו את פולחניה לא בערים,אלא באוזרים פראיים. למרות שבמקורה ארטמיס היא שומרת חיות הבר, דמותה המשתקפת באמנות ובשירה היא של אלת הציד. בתקופה מאוחרת יותר קיבלה ארטמיס היבט נוסף הקושר אותה ללבנה,כשם שאחיה אפולו נקשר בשמש. פולחניה של ארטימיס היו נפוצים הכל המקומות והארצות,שבהם ישבו יוונים,ובמיוחד בארצות האם. באטיקה ובארקאדיה היה פולחנה קשור בדוב (מקור השם ארקאדיה הוא המילה היוונית לדוב). קאליסטו "היפה ביותר" הייתה מבנות לוויתה של ארטמיס והיה עליה להישאר בבתוליה כאלה עצמה. איך היא ילדה לזאוס את הציד ארקאס ועל כן ענשה אותה ארטמיס והפכה אותה לדוב. ארקאס(שלפי גרסה אחת לא ידע כי היא אימו) רצה לצוד אותה,וזאוס, שרצה למנוע רצח אם, העלה את שניהם לשמיים." "גם בספרטה היה לה פולחן חשוב, שם נהג המלך להקריב לה עז לפני יציאה לקרב. היא נודעה בשם אורתיה(שם דורי קדום). אחת לשנה היו מלקים צעירים בני 18 ליד מזבחה של ארטמיס,עד זוב דם ולעיתים אף למוות. ייתכן שהיה זה טקס בגרות, או זכר להקרבת קורבנות אדם שהיו נהוגים בפולחנה בזמנים קדומים. במקומות אחרים נספגו לתוך פולחנה ,פולחנים מקומיים, הידוע ביותר הוא של "ארטמיס מאפסוס" (שבאסיה הקטנה). שם עמד פסל עתיק של אלה בעלת שדיים רבים,סימן לפיריון. בפולחן זה מוצגת האלה כאם והמנהגים שבו אינם יוונים אלא מקומיים." |
בונא בדיוק גם אני זקוק לחומר הזה.
תודה למגיבים הרציניים :bye1: |
אם אתה מחפש נושא מעניין, המיתולוגיה הנורדית הכי נחמדה לדעתי... חפש מידע על אודין (oden), או hermond, hel וbalder, שאלה חלק מאיזהשהוא סיפור של שני אחים.. משהו מעניין, אבל אף פעם לא יצא לי להבין את כולו. חפש גם מידע על הולהאלה (valhall), שזה ההיכל שאליו הלוחמים המתים מגיעים, כדי לקבל ברכה מאודין או משהו בסגנון. נושא מאוד מעניין.
|
ציטוט:
|
:confused: ?
|
וואי עומרי תודה!!! :clap: :clap: (המוניטין בדרך אל תדאג)
אז לא הבנתי, היא אלה שעוזרת לחיות או אלה שממיתה אותן?? |
עומרי אני אסביר לך בשביל מה אני צריך את זה.
אני רוצה לעשות קעקוע של זה כמו שסוזוקיר אמר. הקטע שקעקוע לדעתי צריך לסמל משהו, וכשאני חושב על עצמי הדבר שהכי מסמל אותי זה האהבה לחיות (כבר הזכרתי פה שבעתיד אני רוצה ללמוד וטרינריה). פעם רציתי לעשות קעקוע של הקרברוס הקטע הוא שאנ'לא כזה שלם עם הדמות. הרעיון יפה אבל הדמות עצמה לא כ"כ. אני לא רוצה לעשות קעקוע שיהיה איתי כל החיים שיש לו איזשהי נגיעה ב"צד האפל" (ז"א שלא תהיה דמות רעה). בגלל זה אני לא רוצה אל שאחראי על בע"ח אבל מצד שני הוא גם אל שאיכשהו מקושר בצורה כלשהי לשאול (סתם הבאתי דוגמא). אני רוצה שזה יהיה אל שכל עיסוקו הוא בע"ח ותו לא. אה ואם תוכל להעלות תמונות (שלדעתך יפות מבחינת קעקוע) לאלים שתמצא\מצאת אני יותר מאשמח. |
דאבל סורי
|
אני כבר החלטתי אני עושה טריילבלידים
|
ציטוט:
|
ציטוט:
הבנתה מה אני אומר חח |
ציטוט:
:sbb3: |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 07:46. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ