ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   אימונים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   דחיקת חזה: דמבלים vs. מוט (https://israelbody.com/showthread.php?t=43315)

KOKO16 21-10-08 01:20

דחיקת חזה: דמבלים vs. מוט

בגלל הזמן הפנוי לאימונים השבוע יום חמישי אני עושה אימון חזה נוסף והחלטתי לגוון קצת ובמקום לפתוח את האימון עם הדחיקה במוט הקבועה (180) לעשות דחיקה עם דמבלים.

כמה שאלות: מה ההבדל בין דחיקת חזה במוט לבין דחיקה עם דמבלים? יש הבדל כלשהו באופן שזה עובד על החזה או על חלק מסויים בשריר?
מה החסרונות של הדמבלים מול המוט ומה היתרונות? מה יותר ממליצים/כדאי?

בקשר למשקל, אם נגיד מישהו דוחק עם מוט משקל כולל של 120 ק"ג לדוגמה אז בדמבלים הוא יעשה 60 ק"ג כל יד? זה שונה נכון? בדמבלים מעמיסים פחות...

Shahaf123 21-10-08 01:39

אני לא יודע בדיוק מה ההבדלים אבל יש במייצבים אבל אני לא רוצה להגיד לך סתם ושיצאו עליי פה אז רק תדע שיש הבדל ואני יגיד לך אישית מה אני עושה ... כי יוצא לפעמים שאיזה הר בא ומחליט להקים מחנה איפו שהבנץ' פרס(שם עושים סקוואט דד ליפט וכל מיני כאלה והוא עושה את כל האימון שלו שם אז אין כ"כ סיכוי לקבל את המקום)
אז אני לוקח בדאמבלים האמת, אני אוהב יותר בדאמבלים כי אני מרגיש יותר את התנועה גם במוט זה אחלה אבל יש משו אחר ...
ובקשר למשקלים אי אפשר לעשות מה שאמרת זה לא נראה לי הגיוני כי גם בלחיצת חזה במוט, המוט גם שוקל ולא מרגישים את זה כ"כ ...

בשורה התחתונה , תגוון לא יקרה כלום וזה רק יועיל לך תעשה פעם שלושה שבועות רק דאמבלים ואחרי זה מוט ...

בהצלחה ..!!

hypertrophy 21-10-08 03:01

יש הבדל במייצבים...בגלל זה עם מוט אפשר לדחוק יותר משקל....אבל בדאמבלים א]שר לבצע יותר טווח תנועה..אני אישית מעדיף דאמבלים

toxicity 21-10-08 03:22

בדאמבלים יש קצת יותר טווח תנועה, טווח תנועה שאי אפשר להגיע אליו בלחיצת חזה במוט
בדאמבלים הכי כיף זה ממש למתוח את החזה בכל חזרה, יש אחרי זה פאמפ מטורף

Masquerade 21-10-08 04:06

מגוון. עושה הרבה בשיפוע עם דמבלים.

Danzig 21-10-08 05:33

טווח התנועה בדאמבלים רחב יותר, המלצה - תגוון.

trx--->sus 21-10-08 11:50

אני אישית בדאמבלים עושה הרבה פחות משקל מבמוט

KOKO16 21-10-08 11:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי masquerade (הודעה 679235)
מגוון. עושה הרבה בשיפוע עם דמבלים.

גם אני, בתוכנית הקבועה שלי של חזה יש דחיקה בשיפוע חיובי עם דמבלים. עכשיו אני אנסה גם לעשות דמבלים ללא שיפוע.

ועוד משהו: גם לכם קורה שיש כאבים בכתפיים (אצלי זה בעיקר כתף שמאל) כשדוחקים חופשי בחזה עליון? כנראה שהשיפוע שם גדול מידי או לא יודע מה אבל אני כבר הרבה מאוד זמן עושה את התרגיל בסמית משין עם ספה שאני יכול לעשות בה שיפוע קצת יותר נמוך וככה אין לי כאבים בכלל בכתפיים.
לעוד מישהו זה קרה?

TheRock 21-10-08 12:33

ציטוט:

פורסם במקור על ידי koko16 (הודעה 679299)
גם אני, בתוכנית הקבועה שלי של חזה יש דחיקה בשיפוע חיובי עם דמבלים. עכשיו אני אנסה גם לעשות דמבלים ללא שיפוע.

ועוד משהו: גם לכם קורה שיש כאבים בכתפיים (אצלי זה בעיקר כתף שמאל) כשדוחקים חופשי בחזה עליון? כנראה שהשיפוע שם גדול מידי או לא יודע מה אבל אני כבר הרבה מאוד זמן עושה את התרגיל בסמית משין עם ספה שאני יכול לעשות בה שיפוע קצת יותר נמוך וככה אין לי כאבים בכלל בכתפיים.
לעוד מישהו זה קרה?

כי כל תרגיל של חזה עליון גם הכתף קידמית עובדת וכנראה יום אחרי יש לך אימון כתפיים וזה יוצר התנגשות.

ולמה אתה עושה חזה עליון בסמית משין?

KOKO16 21-10-08 12:38

ציטוט:

פורסם במקור על ידי therock (הודעה 679318)
כי כל תרגיל של חזה עליון גם הכתף קידמית עובדת וכנראה יום אחרי יש לך אימון כתפיים וזה יוצר התנגשות.

ולמה אתה עושה חזה עליון בסמית משין?

אין לי יום אחרי אימון כתפיים. והסברתי כבר שבסמית לא כואבות לי הכתפיים. אני לוקח ספסל שאפשר לכוון אותו לזווית קצת יותר קטנה מההספסל הקבוע של חזה עליון והכתפיים לא כואבות.

Shahaf123 21-10-08 13:03

אז תעשה את זה ?? מה הבעיה אם ב45 מעלות הכתפיים כואבות אבל ב-30 מעלות הם לא עדיף לך 30 מעלות בעיקרון שניהם זה על חזה עליון...

TheRock 21-10-08 13:51

ציטוט:

פורסם במקור על ידי shahaf123 (הודעה 679335)
אז תעשה את זה ?? מה הבעיה אם ב45 מעלות הכתפיים כואבות אבל ב-30 מעלות הם לא עדיף לך 30 מעלות בעיקרון שניהם זה על חזה עליון...

ב45 הכתפיים עובדות יותר מהחזה
ב30 החזה עליון עובד יותר

sbenzaken 21-10-08 14:06

מבחינה מחקרית, הוכח כי עבודה בדאמבלים מפתחת יותר כח מעבודה עם מוט.

ilayzror 21-10-08 14:09

ציטוט:

פורסם במקור על ידי hypertrophy (הודעה 679227)
יש הבדל במייצבים...בגלל זה עם מוט אפשר לדחוק יותר משקל....אבל בדאמבלים א]שר לבצע יותר טווח תנועה..אני אישית מעדיף דאמבלים

יאיר אתה גאון אני אומר לך עוד אני אגדל בזכותך

WEST $ SIDE 21-10-08 14:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sbenzaken (הודעה 679406)

אתה יכול להראות לי ת'מחקרים?

arbel2 21-10-08 14:44

ציטוט:

אתה מדבר על המחקרי emg ?
כי אם כן,מדובר בסך הכל באיזה תרגיל השריר בא יותר לביטוי במהלך הביצוע ,לא באיזה תרגיל בונים יותר כח.

Sugarzaza 21-10-08 14:54

ציטוט:

קשה לי להאמין, עם דאמבלים יש הרבה יותר משחק של מייצבים ויותר טווח, זה משמעותית מפחית את המשקל שתשתמש איתו

buff bagwell 21-10-08 16:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי sugarzaza (הודעה 679442)
קשה לי להאמין, עם דאמבלים יש הרבה יותר משחק של מייצבים ויותר טווח, זה משמעותית מפחית את המשקל שתשתמש איתו

זה מפחית את המשקל כי כשאתה מרים דאמבלים כי המשקל דחוס בנפח קטן יותר
ובמוט זה משקל שדחוס בנפח גדול יותר
לכן מי שעושה עם מוט 120 לא עושה עם דאמבלים 60 כל יד

itaiprz1 21-10-08 17:14

חזה עליוןן דאמבלים חזה שטוח מוט,
כל אחד זה סוג של כיוון מה גם שדאמבלים עובדים יותר על השרירים המיצבים.

buff bagwell 21-10-08 18:14

תעשה דאמבלים בשטוח כי טווח תנועה גדול יותר יהיה יותר טוב
ובעליון למוט יש גם טווח תנועה גדול ושם תעשה מה שבא לך
אבל בשטוח רק דאמבלים!

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:13.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ