![]() |
אחת ולתמיד - הבדל בין עיבוי סיבי שריר לעליה במאסת שריר
מה ההבדל בין עיבוי סיבי שריר (היפרטרופיה) לבין עליה במסת השריר ?
|
אין שום הבדל, יש כאלה שטוענים שעם חומרים מאוד מאוד חזקים, אפשר להגיע למצב
של ריבוי סיבי שריר, אבל אם אתה טבעי חוץ מלעבות את סיבי השרירי הנוכחים אין הרבה מה לעשות |
היית שואל באשכול "הידעת"
קח הגדרה להיפרטרופיה: גדילה של רקמה או איבר בגלל הגדלת ממדי התאים שלו ולא בגלל התרבותם. שרירים גדלים בצורה כזו בתגובה למאמץ מוגבר. ראה גם שגשוג (היפרפלזיה). בהיפרטרופיה לא מדובר על עלייה במספר הסיבים אלא על התעבותם וגדילתם, ואם אני לא טועה מספר סיבי השריר לא יכולים להתרבות ע"י אימונים. היה על זה ויכוח אני זוכר עם יוגי אם אני לא טועה, או גולן שטען שיש חומרים אשר מעודדים עלייה סמפר תאי השריר, אבל הרוב טענו שזה בלתי אפשרי. |
פינגווין מה היקף היד שלך? (אני פשוט רוצה לקבל פרופורציה..מזה 40,מזה יותר מ40..)
אני מנחשב שיש לך 44-46.. |
ציטוט:
|
38...אני נמוך
|
מטורף..כמה זמן לוקח לעלות סינטימר? חודש?
|
ציטוט:
כמה נמוך? עדיין הייתי יותר קרוב לה לה לה לה לה..:wiggle: |
ציטוט:
בשנה אחת למשל עליתי 10 סנטים, אחרי זה ניהיה לאט לאט לאט לאט מאוד לאט |
ציטוט:
|
אם אני לא טועה בגיל ההיתבגרות יש גם היפרפלזיה ( לא יודע אם אפשר ליגרום לזה להיפתח באימונים או שזה קורה בלי קשר ביגלל ההיתבגרות) שאל את אלפי
|
ציטוט:
|
עדין לא קיבלתי הסבר על ההבדל.
|
ציטוט:
עלייה במסת השריר, זה בעצם עיבוי סיבי השריר הנוכחים שיש לך. זהו... |
ציטוט:
|
שריר בנוי מתאים מאורכים myocytes המכונים סיבי שריר .Muscle fibers
תא שריר מכיל מיופיברילות Myofibrils צפופות מסודרות במקביל לאורך התא. כל מיופיברילה בנויה ממספר רב של מיופילמנטים Myofilaments שאחראים על התכווצות שריר. בתוך מיופברילות סיביים חלבוניים(אקטין ומיוזין) ,היפרטרופיה -עלייה בחלבוני השריר (אקטין ומיוזין). THE_JUGGERNAUT- אתה צודק חלקי ,עד עכשיו הספרות טענה שלא ניתן לשנות את מספר התאים היום קיימים מספר מחקרים שמצבעים על עלייה בתאי שריר . USER - לצערנו מאימונים לא נקבל עלייה במ"ס התאים (היפרפלזיה),אך מדברים אחרים כן B) :winked: |
ציטוט:
מדוע שנותנים אימונים של 6-12 חזרות מייחסים את זה להיפרטרופיה ? |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אז זה לא מיתוסים |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:24. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ