![]() |
אינטילינגט
איך הייתם מגדירים בן אדם אינטילינגט?
סתם היה לי ויכוח קטן על זה עם חברים היום. |
אינטלקטואל, עם מטרה בחיים.
|
אחד שרושם בלי שגיאות כתיב,עם ידע כללי נרחב.
|
אחד שיש לו ראש פתוח בדברים, קליטה מהירה, לא בטטה אחושרמוטה
וגם יחסית שלא טמבל יעני עם שגיאות כתיב וזה |
אחד שרואה את שני הצדדים של המטבע.
אחד שקולט מהר , אחד שלא שואל שאלות ולא מדבר כמו אחד מהשכונה. אחד שיש לו ידע כללי רחב , בד"כ אפשר גם לומר לפי מראה מי כזה ומי לא. |
ציטוט:
בעל הלכים טובים (מנומס בקיצר) לדעתי. אחד שחושב קדימה. |
לא מסכים עם האמרות "אחד שלא שואל שאלות", "ולא מדבר כמו אחד מהשכונה." ו"בד"כ אפשר גם לומר לפי מראה מי כזה ומי לא."
בקשר לשתי האחרונות - יש גם לא מעט ילדי רחוב שהם יכולים להיות אפילו גאונים ובעלי ידע רחב מאוד. פשוט זה איפה שהם גדלו, זה הסביבה שלהם, זה מה שהם יודעים ומכירים. ובקשר לראשונה - "אם לא תשאל, אז איך תדע?" מקווה שהתכוונת לזה שלא שואלים הרבה שאלות על דברים מפגרים. |
אחד שמבין עניין
|
אתם חושבים שמבחן Iq משקף אינטילגנטיות?
|
ציטוט:
|
ציטוט:
|
אחד שיודע להגיד את הדבר הנכון בזמן הנכון
אחד שיש לו ידע נרחב אחד שיודע לנתח מצבים \ לקלוט דברים מהסביבה - מבין עניין קצת קשה לי להסביר את זה למען האמת.. לא הצלחתי לנסח את זה כפי שהתכוונתי אין שום קשר לשגיאות כתיב וכו' - זה גם קשור אבל למשל חבר שלי בחור חכם, רק מה הוא עלה לארץ לפני כמה שנים והעברית שלו לא הטופ-שבטופ.. עדיין אפשר לדבר איתו בגובה העיניים והוא יבין עניין |
כל מה שרשמתם שגוי.
אם היו סוגרים את איינשטיין בחדר קטנטן עד גיל שלושים? אז כשהוא היה יוצא הוא לא היה אינטיליגנט? אולי לא משכיל, אבל כן אינטיליגנט.... אז ידע רחב לא רלוונטי. גם חשיבה מהירה או תבונת היא לא אבן הבוחן. האמת היא שאי אפשר לכמת אינטיליגנציה ויש כ"כ הרבה פרמטים וסוגים של אינטלקט. אדם טיפש, לעומת זאת, דיי קל להגדיר.:wiggle: |
ציטוט:
קיבלת מוניטין על התשובה הזאת. |
ציטוט:
Elevation :blush: |
ג' יפית
|
ציטוט:
ומי אמר שאיינשטיין היה אינטלגנטי? אולי הוא היה גאון, אבל לא אינטלגנטי בהכרח. |
ציטוט:
|
אני.
|
ציטוט:
|
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 21:35. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ