![]() |
ציטוט:
כמו שיש דוסים שמחזירים בתשובה יש גם חילונים שמחזירים בשאלה. אני לא אומר מה טוב ומה רע אבל סתם חבל להכליל |
ציטוט:
|
ציטוט:
בקיצור אין לך מה לענות לזה. |
ציטוט:
|
ציטוט:
ציטוט:
ועוד דבר אחד, כדי לבנות בסיס להבנה כלשהי של העולם אתה חייב לחשוב מה היה בתחילת הזמן. יש 3 אפשרויות: 1. כלום - ואם זה היה נכון גם עכשיו היה כלום. 2. "משהו" - זאת בערך החשיבה האתאיסטית שהיה משהו ואיכשהו נהיו לך בני אדם אינטליגנטיים. ואם אתה מאמין בזה אתה גם אומר שאין לך מושג איך התחיל העולם או למה צריך עולם או קיום כלשהו, אין לך מושג איך התחילו חיים בכדור הארץ (כי באמת המדע עדיין לא גילה), אין לך מושג למה אתה חי מלבד הסיבה להתרבות ואין לך מושג למה יש לך כזאת אינטליגנציה אם אתה רק חי כדי להתרבות. 3. אינסוף - כוח שמאפשר קיום מסודר ומאוזן. |
חברה הדיון הזה לא הולך לשום מקום,בואו תשמעו סיפור קצר.בשיעור הראשון במדע המדינה, המרצה שאלה אותנו מה ההבדל בין מדע לדת. שאלה שניראת פשוטה מאוד נכון? אחרי שבמשך חצי שעה כל אחד זרק דברים,הגענו למסקנה שהתפקיד של המדע והדת למוח האנושי הוא זהה לגמרי. בגדול,שניהם נותנים תשובות לחיים,תאוריות לגבי איך לחיות אותם,תאוריות לגבי איך נוצר העולם. כבני אדם, אנחנו שואלים קבוע שאלות על הבריאה,המדע והדת(לא משנה איזה דת) מספקים תשובות לשאלות של החיים, בשני המצבים זה תאוריות,ולא משנה איזה דרך אתה בוחר,כולם יחיו בסוף אותו מספר שנים ויגשימו את עצמם כל אחד בתאוריות שלו. ההבדל היחיד שמצאנו בין דת למדע,זה שמדע מתבסס על סקרים/סטטיסטיקות ומחקרים.
|
ציטוט:
|
ציטוט:
לגבי מה שאמרת. לגבי החרידים אתה צודק חילונים,אתה צודק שהם לא אומרים כמה החילונות היא טובהאבל יש כאלה שמנסים לשכנע שהדת זה דפוק וכו'..זה נקרא להחזיר בשאלה. הכוונה של ההודעה שלי זה שלא יכליל זה הכל |
ציטוט:
דבר שני, המדע מסביר לך איך דברים עובדים אבל הוא לא עונה לך על "השאלות של החיים". ויש מלא תיאוריות שאין להן הוכחות וגם תיאוריות שגויות שהיו מקובלות כמו לדוגמא שנהיה DOMS מחומצה לקטית בשריר. |
ציטוט:
בקשר לתיאוריות, תיאוריה על פי הגדרה חייבת להיות ניתנת להפרכה, לכן תיאוריה שגוייה או שיש לה סתירה על ידי תאוריה אחרת, זה בדיוק התנאי שתיאוריה נחשבת לתיאוריה והיא לא נחשבת לעובדה. |
מאמין אני מסורתי.
ואורי מזה השטויות האלה אני בראתי את העולם או איך שכתבת. בלי השם אני לא נושם |
ציטוט:
אני אנסה פעם אחרונה. אנחנו, בני האדם, צריכים להסתמך רק על המסגרת הלוגית שמוצבת לנו. אם לא נעשה את זה, כל דבר, דמיוני, שהיה עולה על רוחנו, היה יכול, להפוך למציאותי! רק שלא היינו מבינים אותו כי הוא לא היה במסגרת הלוגית שלנו. כך למשל, ע"פ התאוריה שלך, יכול מאוד להיות שכל מה שאני כותב כרגע, קורה בתוך חלום של תאקימה בעולם מקביל. רק ששם תאקימה בן 348, והזמן שם הולך לאחור ויש לו אין-התחלה. האם דבר כזה הגיוני? לא. האם ע"פ התאוריה שלך הוא אמור להיות הגיוני? גם לא. יש לו מסגרת לוגית שונה ואתה לא יכול להבין אותה, לכן אי אפשר להפריך את העולם הדמיוני הזה, אלא רק "להכיר בקיומו ובלוגיקה שעומדת מאחוריו" (את זה אתה אמרת). |
ציטוט:
וגם אם הבורא לא מוגבל ע"י לוגיקה, זה לא אומר שהוא לא פועל ע"פ לוגיקה. אם הוא "אינסוף" זה מכל הבחינות, לא רק יכולות אלא גם חכמה ולכן כל פעולה שלו מושלמת והגיונית. לא הכל אנחנו יכולים להבין אבל עובדה שהעולם הוא מאד מסודר, מאוזן והגיוני, וזאת הוכחה לכך שהבורא כן פועל ע"פ סדר ולא בצורה אקראית. מה שאני לא יודע זאת התשובה לשאלה המטומטמת "מה יקרה אם הבורא יהפוך למוגבל". |
מאמינים לא מאמינם אבל כולכם פה עושים מצווה ! לדבר עיברית
ואללק תאמינו לי אנשים כשטוב לכם שהכל הולך לכם אתם לא מאמינים באלוהים אבל כשרע לכם כשאתם בין חיים למוות חס וחלילה כתוצאה מתאונה או משהו חס וחלילה אני חותך את הזין שלי עם אתם לא ישר תפנו לאלוהים לעזרה בקיצור אחים שלי תעשו מה שבא לכם |
ציטוט:
|
ציטוט:
ותאמין לי לא משנה מה יקרה לי זה לא ישנה את הדיעה שלי שאין אלוהים.. ואין שום אל ושום דבר.. |
ציטוט:
|
ציטוט:
|
ציטוט:
אתאיזם זאת גם דת, ששוללת כל מציאות רוחנית (על-טבעית). אז אם אתה חושב שאנשים באו מקופים, אתה לא "מדען", אתה אתאיסט. |
ציטוט:
אבל אם אתה רוצה לדבר על מסורת, ההודים מאמינים בבודהיזם שזאת דת שלא מתייחסת בכלל לבריאת העולם אלא להתעלות רוחנית. דתות אחרות שמאמינות באלילים מבוססות על מיתולוגיה. שלושת הדתות המרכזיות יהדות, איסלאם ונצרות, כולן מבוססות על היהדות. |
כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:01. |
מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ