ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   פיתוח גוף-כללי (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   מאמינים באלוהים? (https://israelbody.com/showthread.php?t=5179)

jonathan 01-02-07 15:25

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Vin diesel
יובאני ורוט!! המשפט צודק! אבל כוס אמק הדוסים האלה רוצים להחזיר את קולם בתשובה...

אל תכליל.
כמו שיש דוסים שמחזירים בתשובה
יש גם חילונים שמחזירים בשאלה.
אני לא אומר מה טוב ומה רע אבל סתם חבל להכליל

Vin diesel 01-02-07 15:28

ציטוט:

פורסם במקור על ידי taus
אל תכליל.

בונא לכל דבר יש לכם תשובות או טענות בחזרה..נו מה ניסגר?תלמדו לא לענות וזהו.מה שנכון נכון.

Gamerrrrr 01-02-07 15:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי taus
אל תכליל.

אבל זה חלק מהאמונה של החרדים להחזיר אנשים בתשובה אין חילוני שחושב שהוא מרוויח ממשהו כשהוא מחזיר מישהו בשאלה וגם לא מחזירים בשאלה, תראה לי סרטונים של חילונים שאומרים כמה החילוניות טובה וכמה הדת היא גרועה

בקיצור אין לך מה לענות לזה.

עוז20 01-02-07 16:37

ציטוט:

בונא לכל דבר יש לכם תשובות או טענות בחזרה..נו מה ניסגר?תלמדו לא לענות וזהו.מה שנכון נכון.

כל מילה במקום...חאלס להמציא תשובה לכל דבר...

Takima 01-02-07 16:41

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
השאלה הזאת מוכיחה הכל ידידי. זאת שאלה אבסורדית שאין לה פתרון במציאות שלנו. אם יש איזו שהיא מציאות שלשאלה כזאת יש פתרון, אז כל דבר היה יכול להיות מציאותי רק שלא היינו יכולים להבין אותו כי הוא לא בתחום הלוגיקה שלנו.

בדיוק, זה לא בתחום הלוגיקה שלנו ובגלל זה השאלה הזאת לא מוכיחה כלום. זאת שאלה שאתה לא יכול לדעת אם יש או אין לה פתרון. ומצד שני אתה יכול לחשוב, אם היית בעל כוחות אינסופיים ויכולות מחשבה אינסופיים, היית רוצה פתאם סתם ככה להפוך למוגבל? אם אתה עונה "כן" אתה חייב לדעת את התוצאה כדי לדעת אם יש פתרון. אם אתה עונה "יכול להיות" או "לך תדע" וכו' אנחנו שוב מגיעים לנקודה שלא יודעים אם יש פתרון. אבל אם אתה עונה "לא" שזאת התשובה הכי הגיונית לדעתי, אתה מסכים שללא קשר לתוצאה, ה' הוא כל יכול וכל הפעולות שלו מגיעות מלוגיקה וחכמה אלהית אינסופית. ואם אתה מאמין שהוא כזה, אתה לא אמור לחשוב שהוא יברא "אבן שהוא לא יוכל להזיז" ואם אתה לא מאמין שהוא כזה, אתה לא מאמין בו כלל.

ציטוט:

הנקודה שאני מנסה לגעת בה, היא שאתה לא יכול להגיד שמשהו לא יכול להיווצר מעצמו ובאותה נשימה להגיד שישנה ישות שהיתה קיימת לפני הזמן ובראה אותו. אף אחד לא יכול לדמיין כזה דבר, זה לא בתחום המציאות שלנו.
אתה לא אמור לדמיין אותו או להבין אותו, אלא אתה אמור להכיר בקיומו ובלוגיקה שעומדת מאחורי זה.

ועוד דבר אחד, כדי לבנות בסיס להבנה כלשהי של העולם אתה חייב לחשוב מה היה בתחילת הזמן. יש 3 אפשרויות:
1. כלום - ואם זה היה נכון גם עכשיו היה כלום.

2. "משהו" - זאת בערך החשיבה האתאיסטית שהיה משהו ואיכשהו נהיו לך בני אדם אינטליגנטיים. ואם אתה מאמין בזה אתה גם אומר שאין לך מושג איך התחיל העולם או למה צריך עולם או קיום כלשהו, אין לך מושג איך התחילו חיים בכדור הארץ (כי באמת המדע עדיין לא גילה), אין לך מושג למה אתה חי מלבד הסיבה להתרבות ואין לך מושג למה יש לך כזאת אינטליגנציה אם אתה רק חי כדי להתרבות.

3. אינסוף - כוח שמאפשר קיום מסודר ומאוזן.

OMRI-TURBO 01-02-07 16:45

חברה הדיון הזה לא הולך לשום מקום,בואו תשמעו סיפור קצר.בשיעור הראשון במדע המדינה, המרצה שאלה אותנו מה ההבדל בין מדע לדת. שאלה שניראת פשוטה מאוד נכון? אחרי שבמשך חצי שעה כל אחד זרק דברים,הגענו למסקנה שהתפקיד של המדע והדת למוח האנושי הוא זהה לגמרי. בגדול,שניהם נותנים תשובות לחיים,תאוריות לגבי איך לחיות אותם,תאוריות לגבי איך נוצר העולם. כבני אדם, אנחנו שואלים קבוע שאלות על הבריאה,המדע והדת(לא משנה איזה דת) מספקים תשובות לשאלות של החיים, בשני המצבים זה תאוריות,ולא משנה איזה דרך אתה בוחר,כולם יחיו בסוף אותו מספר שנים ויגשימו את עצמם כל אחד בתאוריות שלו. ההבדל היחיד שמצאנו בין דת למדע,זה שמדע מתבסס על סקרים/סטטיסטיקות ומחקרים.

Takima 01-02-07 16:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי עוז16
איזה ילדים קטנונים יש פה מזה???? איש איש באמונתו יחייה מזה משנה מאיפה זה לקוח אם בכלל? תתמקדו על המשמעות...

מה הקשר? המשפט הזה הוא עיוות של המשפט "צדיק באמונתו יחיה" שהמשמעות שלו היא שצדיק יחיה בתוך האמונה שלו ולא רק יאמין. אפילו אם נתייחס למשמעות של המשפט שלך, זה עדיין לא קשור כי המשמעות היא "כל אחד יאמין במה שהוא רוצה כל עוד זה לא יפגע באחר" ועד כה לא ראיתי נפגעים.

jonathan 01-02-07 16:49

ציטוט:

אם הוא היה אומר חרידים במקום דוסים אז לא הייתי אומר כלום.
לגבי מה שאמרת.
לגבי החרידים אתה צודק
חילונים,אתה צודק שהם לא אומרים כמה החילונות היא טובהאבל יש כאלה שמנסים לשכנע שהדת זה דפוק וכו'..זה נקרא להחזיר בשאלה.
הכוונה של ההודעה שלי זה שלא יכליל זה הכל

Takima 01-02-07 17:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
חברה הדיון הזה לא הולך לשום מקום,בואו תשמעו סיפור קצר.בשיעור הראשון במדע המדינה, המרצה שאלה אותנו מה ההבדל בין מדע לדת. שאלה שניראת פשוטה מאוד נכון? אחרי שבמשך חצי שעה כל אחד זרק דברים,הגענו למסקנה שהתפקיד של המדע והדת למוח האנושי הוא זהה לגמרי. בגדול,שניהם נותנים תשובות לחיים,תאוריות לגבי איך לחיות אותם,תאוריות לגבי איך נוצר העולם. כבני אדם, אנחנו שואלים קבוע שאלות על הבריאה,המדע והדת(לא משנה איזה דת) מספקים תשובות לשאלות של החיים, בשני המצבים זה תאוריות,ולא משנה איזה דרך אתה בוחר,כולם יחיו בסוף אותו מספר שנים ויגשימו את עצמם כל אחד בתאוריות שלו. ההבדל היחיד שמצאנו בין דת למדע,זה שמדע מתבסס על סקרים/סטטיסטיקות ומחקרים.

זה לא בדיוק נכון וזה גם תלוי לאיזו דת אתה מתייחס. במידה ואנחנו מדברים על היהדות, אין סתירה בין המדע לתורה כי הרמב"ם אמר שאם יש סתירה בין התורה למדע אז המדע צודק ואנחנו לא מבינים נכון את התורה אבל זה רק במידה והמדע בטוח צודק ולא כמעט בטוח.

דבר שני, המדע מסביר לך איך דברים עובדים אבל הוא לא עונה לך על "השאלות של החיים". ויש מלא תיאוריות שאין להן הוכחות וגם תיאוריות שגויות שהיו מקובלות כמו לדוגמא שנהיה DOMS מחומצה לקטית בשריר.

OMRI-TURBO 01-02-07 17:23

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Takima
זה לא בדיוק נכון וזה גם תלוי לאיזו דת אתה מתייחס. במידה ואנחנו מדברים על היהדות, אין סתירה בין המדע לתורה כי הרמב"ם אמר שאם יש סתירה בין התורה למדע אז המדע צודק ואנחנו לא מבינים נכון את התורה אבל זה רק במידה והמדע בטוח צודק ולא כמעט בטוח.

דבר שני, המדע מסביר לך איך דברים עובדים אבל הוא לא עונה לך על "השאלות של החיים". ויש מלא תיאוריות שאין להן הוכחות וגם תיאוריות שגויות שהיו מקובלות כמו לדוגמא שנהיה DOMS מחומצה לקטית בשריר.

המדע מנסה לענות לך על שאלות החיים, איך העולם נברא, למה, וכו'. גם הדת עונה לך על הדברים האלו, בשורה התחתונה הכל תיאוריות כי אין דרך חד משמעית שמשהו הוא 100 אחוז נכון, כל אחד מאמין במה שמתאים לו.
בקשר לתיאוריות, תיאוריה על פי הגדרה חייבת להיות ניתנת להפרכה, לכן תיאוריה שגוייה או שיש לה סתירה על ידי תאוריה אחרת, זה בדיוק התנאי שתיאוריה נחשבת לתיאוריה והיא לא נחשבת לעובדה.

סהר! 01-02-07 17:57

מאמין אני מסורתי.
ואורי מזה השטויות האלה אני בראתי את העולם או איך שכתבת.
בלי השם אני לא נושם

- Idan - 01-02-07 18:08

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Takima
בדיוק, זה לא בתחום הלוגיקה שלנו ובגלל זה השאלה הזאת לא מוכיחה כלום.

דיי אני מתייאש ממך. :cry_1:

אני אנסה פעם אחרונה. אנחנו, בני האדם, צריכים להסתמך רק על המסגרת הלוגית שמוצבת לנו. אם לא נעשה את זה, כל דבר, דמיוני, שהיה עולה על רוחנו, היה יכול, להפוך למציאותי! רק שלא היינו מבינים אותו כי הוא לא היה במסגרת הלוגית שלנו. כך למשל, ע"פ התאוריה שלך, יכול מאוד להיות שכל מה שאני כותב כרגע, קורה בתוך חלום של תאקימה בעולם מקביל. רק ששם תאקימה בן 348, והזמן שם הולך לאחור ויש לו אין-התחלה. האם דבר כזה הגיוני? לא. האם ע"פ התאוריה שלך הוא אמור להיות הגיוני? גם לא. יש לו מסגרת לוגית שונה ואתה לא יכול להבין אותה, לכן אי אפשר להפריך את העולם הדמיוני הזה, אלא רק "להכיר בקיומו ובלוגיקה שעומדת מאחוריו" (את זה אתה אמרת).

Takima 01-02-07 19:00

ציטוט:

פורסם במקור על ידי - Idan -
דיי אני מתייאש ממך. :cry_1:

אני אנסה פעם אחרונה. אנחנו, בני האדם, צריכים להסתמך רק על המסגרת הלוגית שמוצבת לנו. אם לא נעשה את זה, כל דבר, דמיוני, שהיה עולה על רוחנו, היה יכול, להפוך למציאותי! רק שלא היינו מבינים אותו כי הוא לא היה במסגרת הלוגית שלנו. כך למשל, ע"פ התאוריה שלך, יכול מאוד להיות שכל מה שאני כותב כרגע, קורה בתוך חלום של תאקימה בעולם מקביל. רק ששם תאקימה בן 348, והזמן שם הולך לאחור ויש לו אין-התחלה. האם דבר כזה הגיוני? לא. האם ע"פ התאוריה שלך הוא אמור להיות הגיוני? גם לא. יש לו מסגרת לוגית שונה ואתה לא יכול להבין אותה, לכן אי אפשר להפריך את העולם הדמיוני הזה, אלא רק "להכיר בקיומו ובלוגיקה שעומדת מאחוריו" (את זה אתה אמרת).

אני מבין אותך, אתה לא מבין אותי. הבנת הלוגיקה מאחורי קיום הבורא נמצאת במסגרת הלוגית שמוצבת לנו. מה כל כך קשה להבין שיש בסיס לקיום העולם? רק תחזור אחורה בזמן להתחלה.
וגם אם הבורא לא מוגבל ע"י לוגיקה, זה לא אומר שהוא לא פועל ע"פ לוגיקה. אם הוא "אינסוף" זה מכל הבחינות, לא רק יכולות אלא גם חכמה ולכן כל פעולה שלו מושלמת והגיונית. לא הכל אנחנו יכולים להבין אבל עובדה שהעולם הוא מאד מסודר, מאוזן והגיוני, וזאת הוכחה לכך שהבורא כן פועל ע"פ סדר ולא בצורה אקראית.

מה שאני לא יודע זאת התשובה לשאלה המטומטמת "מה יקרה אם הבורא יהפוך למוגבל".

aaSH 01-02-07 19:28

מאמינים לא מאמינם אבל כולכם פה עושים מצווה ! לדבר עיברית
ואללק תאמינו לי אנשים כשטוב לכם שהכל הולך לכם אתם לא מאמינים באלוהים אבל כשרע לכם כשאתם בין חיים למוות חס וחלילה כתוצאה מתאונה או משהו חס וחלילה אני חותך את הזין שלי עם אתם לא ישר תפנו לאלוהים לעזרה בקיצור אחים שלי תעשו מה שבא לכם

VoRteX 01-02-07 19:36

ציטוט:

פורסם במקור על ידי aaSH
ואללק תאמינו לי אנשים כשטוב לכם שהכל הולך לכם אתם לא מאמינים באלוהים אבל כשרע לכם כשאתם בין חיים למוות חס וחלילה כתוצאה מתאונה או משהו חס וחלילה אני חותך את הזין שלי עם אתם לא ישר תפנו לאלוהים לעזרה בקיצור אחים שלי תעשו מה שבא לכם

האמתי כשרע לי אני מקלל את אלוהים למרות שאני לא מאמין. סתם כדי שיהיה את מי להאשים.:jockey:

DMX 01-02-07 19:42

ציטוט:

פורסם במקור על ידי VoRteX
האמתי כשרע לי אני מקלל את אלוהים למרות שאני לא מאמין. סתם כדי שיהיה את מי להאשים.:jockey:

חחחחחח!!!! בערך מה שגם אני עושה אבל לא בשביל להאשים אותו אלא סתם...

ותאמין לי לא משנה מה יקרה לי זה לא ישנה את הדיעה שלי שאין אלוהים.. ואין שום אל ושום דבר..

Vin diesel 01-02-07 19:48

ציטוט:

פורסם במקור על ידי aaSH

קרו לי הרבה דברים בחיים. הרבה טובים והרבה רעים.אבל אף פאם ואני חוזר אף פאם לא נסכרתי באלוהים כי אני לא מאמין שיש .אני יודע שאין.

Gamerrrrr 01-02-07 19:50

ציטוט:

פורסם במקור על ידי aaSH

תחתוך את הזין שלך, כי על כל דבר רע שקרה רק התרחתי מהאמונה

Takima 01-02-07 19:56

ציטוט:

פורסם במקור על ידי OMRI-TURBO
המדע מנסה לענות לך על שאלות החיים, איך העולם נברא, למה, וכו'.

לא. המדע רק מסביר איך דברים עובדים. הוא לא עונה על שאלת "למה" שזאת שאלה רוחנית. הוא גם לא אמור לענות, כי זה לא התפקיד שלו.

אתאיזם זאת גם דת, ששוללת כל מציאות רוחנית (על-טבעית). אז אם אתה חושב שאנשים באו מקופים, אתה לא "מדען", אתה אתאיסט.

Takima 01-02-07 20:15

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Yoggie
אני סבור ובטוח שאם תקחו רב, כומר, כוהן או כל אדם בעל "דרגה" דתית גבוהה ותשאלו אותו הוא יוכל לספק לכם את אותן טענות מדוע הדת שלו היא הנכונה והאמיתית והמדע הוא קשקוש. ומפה אני שואל את כל המאמינים, למה לכם לא להאמין בבודהה? או בדרקון הסיני? כי ככה חינכו אותכם או שכנעו אותכם שיש אלוהים והיהדות היא העם הנבחר. במה אתם שונים מהנוצרים או מההודים?

הדיון הוא לא על דת אלא על קיומו של ה'.

אבל אם אתה רוצה לדבר על מסורת, ההודים מאמינים בבודהיזם שזאת דת שלא מתייחסת בכלל לבריאת העולם אלא להתעלות רוחנית. דתות אחרות שמאמינות באלילים מבוססות על מיתולוגיה. שלושת הדתות המרכזיות יהדות, איסלאם ונצרות, כולן מבוססות על היהדות.

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 02:01.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ