ישראלבודי

ישראלבודי (https://israelbody.com/index.php)
-   תזונה ותוספים (https://israelbody.com/forumdisplay.php?f=5)
-   -   חמאת בוטנים... (https://israelbody.com/showthread.php?t=18480)

m0she 08-09-07 18:50

אני לא מזלזל בכלל ביאיר ואני מאוד מעריך אותו, אם תריץ חיפוש תראה שאמרתי את זה הרבה פעמים. מבחינתי, אתה רק מספר שיאיר להב אמר את זה. אני באופן אישי לא שמעתי אותו או קראתי מאמר שלו שבו הוא טוען את טענותיך.

בנוגע לקריאטין אתיל אסטר, אמרתי כבר הרבה פעמים שהוא בכלל לא נחקר ולכן רוב הסיכויים שאם הוא לא סופח נוזלים הוא פשוט לא נספג. יאיר צודק בזה שהוא נצמד לקריאטין מונוהיידרט.

Sugarzaza 08-09-07 18:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי PcGunMan

יש בכלל קשר בין הודעה להודעה שלך? או בין מילה למילה?..

איפה צ"י שצריך אותו...:closedeyes:

PcGunMan 08-09-07 18:55

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
אני לא מזלזל בכלל ביאיר ואני מאוד מעריך אותו, אם תריץ חיפוש תראה שאמרתי את זה הרבה פעמים. מבחינתי, אתה רק מספר שיאיר להב אמר את זה. אני באופן אישי לא שמעתי אותו או קראתי מאמר שלו שבו הוא טוען את טענותיך.

בנוגע לקריאטין אתיל אסטר, אמרתי כבר הרבה פעמים שהוא בכלל לא נחקר ולכן רוב הסיכויים שאם הוא לא סופח נוזלים הוא פשוט לא נספג. יאיר צודק בזה שהוא נצמד לקריאטין מונוהיידרט.

שלח לי את המאמר שלו?
והוא לא נצמד על המונוהידרט בכלל

m0she 08-09-07 19:08

איזה מאמר שלו? אמרתי שאני לא קראתי מאמר שלו שבו הוא טוען את מה שאמרת, לא אמרתי שיש לי מאמר שלו שאומר משהו אחר. לא שמעתי את דעתו בנושא עד כה, אני נצמד לידע מחקרי ממקורות אחרים.

אני חושב שלא הבנת מה הכוונה שלי ב"נצמד למונוהדיירט". זה לא היה משהו רע, הכוונה היא שהוא ממליץ דווקא על הקריאטין מונוהיידרט מהסיבה הפשוטה שזה התוסף היחיד שנבדק מחקרית פעמים רבות.

zav 08-09-07 20:32

אם והיה ויאיר להב באמת אמר לך שריבוי ארוחות משפיע על חילוף החומרים,
זה כנראה היה לפני שהוכיחו אחרת.

bigbit 08-09-07 21:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי m0she
אז כנראה שיאיר טעה או שלא הובן כהלכה.

bigbit, זה עצוב לראות כמה שאתה לא מבין בתחום המחקרי. אתה לא מבין בסטטיסטיקה, אתה לא יודע איפה מפורסמים מחקרים, אתה אפילו לא מצליח להבין שאלו מחקרים מג'ורנלים מדעיים מכובדים. אתה רק מלהג לגבי זה שאתה לומד ממקורות אמינים ועד כה לא ראינו אף מקור שכזה.

ואן דאם, ההסברים השטחיים שלך לגבי מדוע ריבוי ארוחות עדיף הם שגויים ומראים על חוסר הבנה של תהליכים מטבוליים ותהליכי עיכול.

ההבנה שלי מתבססת על פיזלוגיה בסיסית של גוף האדם ועל ידע בתזונה בהסתמך על ספרים ואנשי מקצוע שאני עובד איתם..
לך אני לא קורא איש מקצוע ואני לא מתרשם מהמחקרים שאתה מביא לי פה שמפורסים שפורמים זולים ועושים מבדק על 14 אנשים וקוראים לזה הוכחה לטענה..
תחסוך ממני את השטויות האלה..

bigbit 08-09-07 21:31

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Sugarzaza
מה חילוף חומרים? זה שם קוד? תן הסבר נורמלי שאפשר להתייחס אליו.

במחקר שהבאתי של משה השוו בין החילוף חומרים של שתי קבוצות, אחת צרכה 3-5 ארוחות ואחת 2.
המסקנות ממנו היו שלא היה הבדל בהוצאה האנרגטית לאורך כל היום, והחילוף חומרים במהלך השינה היה למעשה נמוך יותר לאחר 4 שבועות אצל אלה שאכלו 3-5 ארוחות.

טמבל..מה אתה חושב שגוף נניח של בנאדם ששוקל 80 יכול בארוחה אחת לספוג 600 גרם פחמימות בוא נאמר...הגוף יקח רק את מה שהוא צריך ואת כל השאר הוא יאכסן בתור שומן כדי שישאר לו אנרגיה לשעת הצורך..בגלל זה צריך לחלק את הארוחות לכמה ארוחות
דבר נוסף חומצות אמינו על זה אתם לא הגבתם..ידוע שהגוף לא יכול לאגור חומצות אמינו ..אין מאגר גליקוגן וכדומה של חומצות אמינו..לכן מומלץ להכניס לגוף כל כמה שעות חלבון

Bullet 08-09-07 21:35

ציטוט:

פורסם במקור על ידי bigbit
טמבל..מה אתה חושב שגוף נניח של בנאדם ששוקל 80 יכול בארוחה אחת לספוג 600 גרם פחמימות בוא נאמר...הגוף יקח רק את מה שהוא צריך ואת כל השאר הוא יאכסן בתור שומן כדי שישאר לו אנרגיה לשעת הצורך..בגלל זה צריך לחלק את הארוחות לכמה ארוחות
דבר נוסף חומצות אמינו על זה אתם לא הגבתם..ידוע שהגוף לא יכול לאגור חומצות אמינו ..אין מאגר גליקוגן וכדומה של חומצות אמינו..לכן מומלץ להכניס לגוף כל כמה שעות חלבון

הגוף יכול לאגור ח.א .
יש מאגר חומצות אמינו קטן, וגם חומצות אמינו בדם גורמות לסנתוז של חלבון.
הכבד יכול להתפרק בזמן צורך בחומצות אמינו, ואח"כ כשמביאים לגוף ח.א הוא נבנה מחדש. מחקרים מוכיחים כי אפילו צום של 24 שעות לא לוקח את החלבונים מהשריר אלא ממקורות אחרים.

פחממות לא הופכות לשומן כ"כ מהר. 600 גרם פחממות פשוטות אולי... אבל מי שותה 600 גרם דקסטרוז? 600 גרם פחממות מורכבות לעומת זאת יתעכלו תוך הרבה מאוד זמן, זה ימנע המרת פחממות לשומן.

Bullet 08-09-07 21:36

ציטוט:

ההבנה שלי מתבססת על פיזלוגיה בסיסית של גוף האדם ועל ידע בתזונה בהסתמך על ספרים ואנשי מקצוע שאני עובד איתם..
לך אני לא קורא איש מקצוע ואני לא מתרשם מהמחקרים שאתה מביא לי פה שמפורסים שפורמים זולים ועושים מבדק על 14 אנשים וקוראים לזה הוכחה לטענה..

אתה באמת לא יודע עם מי יש לך עסק הא? :closedeyes:

m0she 08-09-07 21:39

ציטוט:

אני לא בקשתי שתקרא לי איש מקצוע והאמת שזה גם לא מעניין אותי איך אתה קורא לי. אתה לא יודע איפה המחקרים מפורסמים, אתה גם לא מבין את התוקף הסטטיסטי שלהם - אתה לא יודע מה זה מובהקות סטטיסטית, אתה לא יודע איך בוחרים מדגם, בטח שאתה לא יודע לראות מחקר גם כשהוא מול הפנים שלך.

הידע שלי מתבסס על קורסים אקדמאיים שעשיתי ושיחות עם פרופסורים מהשורה הראשונה בתחומים הרלוונטיים, לא ברור לי מה מקור המחשבה שלך כאילו שהידע שלי נופל משלך.

PcGunMan 08-09-07 21:40

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
אתה באמת לא יודע עם מי יש לך עסק הא? :closedeyes:

חחחחח מה אתה חש לי מדען ארכיולוגי?

bigbit 08-09-07 21:43

בוא נסכים לא להסכים וזהו
ובולט
לא יודע מאיפה הבאת את זה שיש לגוף מאגר חומצות אמינו
אבל אם זה נכון אז אתה יכול לזכות בפרס נובל על תגלית העשור
לך על זה

m0she 08-09-07 21:44

בוא נסכים שאתה לא יודע על מה אתה מדבר וזהו. באמת שכבר נמאס להוכיח שוב ושוב את הדברים האלה לאנשים שאפילו לא יודעים שהם קוראים מחקר.

Bullet 08-09-07 21:44

ציטוט:

בוא נסכים לא להסכים וזהו
ובולט
לא יודע מאיפה הבאת את זה שיש לגוף מאגר חומצות אמינו
אבל אם זה נכון אז אתה יכול לזכות בפרס נובל על תגלית העשור
לך על זה

מה שרואים בתמונה שלך הוא מאגר של חומצות אמינו.

bigbit 08-09-07 21:46

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Bullet
מה שרואים בתמונה שלך הוא מאגר של חומצות אמינו.

כן אבל ברור לך שבתור ספורטאי אתה לא רוצה שהגוף שלך ישתמש במאגר הזה..
אל תיהיה מצחיק

Bullet 08-09-07 21:48

ציטוט:

כן אבל ברור לך שבתור ספורטאי אתה לא רוצה שהגוף שלך ישתמש במאגר הזה..
אל תיהיה מצחיק

אבל הוא גם משתמש במאגר הזה וגם בונה אותו כל הזמן במקביל

PoweRule 08-09-07 21:51

אני לא מבין מה אתם מתווכחים עם משה. הוא אוכל אתכם עם כל הידע שלו ואתם רק מוציאים את עצמכם יותר נבערים. bigbit, תאמין לי שכדאי לך לנסות להקשיב למשה, כי הוא בניגוד אליך לומד מידע עדכני באוניברסיטה וגם באופן עצמאי.

הזברה 08-09-07 21:53

ציטוט:

ראשית, לפי מה שגל טי כתב פה, סינטזת דה נובו , לא מתרחשת כמעט אצל בני אדם וכנראה שבמקרה של החלבונים, מדובר בהרבה פחות:
http://www.israelbody.com/showthread...%E5#post373281

שנית, הבאתי לך לינק וציטוט, בהודעה לפני הקודמת, למאמר של אדם ,עם תואר שני במדעי התזונה ובין היתר ,מרצה של NSCA (אירגון הרבה יותר רציני מכל מה שיש בישראל). מה זה, אם לא מאמר מאדם מקצועי?

Bullet 08-09-07 21:53

ציטוט:

פורסם במקור על ידי PoweRule
אני לא מבין מה אתם מתווכחים עם משה. הוא אוכל אתכם עם כל הידע שלו ואתם רק מוציאים את עצמכם יותר נבערים. bigbit, תאמין לי שכדאי לך לנסות להקשיב למשה, כי הוא בניגוד אליך לומד מידע עדכני באוניברסיטה וגם באופן עצמאי.

אבל הוא שחיף, מה הוא כבר מבין?

bigbit 08-09-07 21:54

ציטוט:

פורסם במקור על ידי PoweRule

לא אומר שהוא לא מבין או משהו..פשוט לא מסכים איתו
לא התרשמתי מהמחקרים שהוא הביא לי..
אני רוצה מחקר מוכר שעשה בדיקה על ספורטאים ..
לא מעוניין במקרים מסוג "14 נשים שמנות שלא עושות כלום כל היום נתנו להם 3 או 4 ארוחות ובדקנו את ההבדל"

כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 23:25.

מופעל על: vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
כל הזכויות שמורות לישראלבודי בע"מ